xterm Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12, 2010 Γεια και χαρά,Ήρθε η ώρα ύστερα από 5 χρόνια να πάρω ένα καινούργιο pc.Είμαι software developer περισσότερο σε visual studio λίγότερο σε eclipse, netbeans τρέχω σχεδόν όλες τις βάσεις sql server , mysql postgress, oracle(που να μην την έτρεχα).Στο καινούργιο pc θα τρέχω και virtualization για να κάνω deploy της εφαρμογές και να τις τεστάρω.Τέλος ασχολούμε πολύ με GIS και χαρτογραφικά δεδομένα (spatial data) Arcgis Erdas FME.To pc θα τρέχει windows 7 64bit. Οθόνη έχω δε θέλω , παιχνίδια δε πάιζω αλλά όταν βγει το DIABLO IΙI θα το παίξω.Συνάδελφοι - συνχομπίστες σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε δώστε ένα χέρι βοήθειας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorg Δεκέμβριος 12, 2010 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2010 Απλά κάποιες προσωπικές παρατηρήσεις: - Με τόσα λεφτά (εννοείται ότι ήδη έχεις τα Windoze) δεν παίρνεις κάτι αξιόλογο. - Για virtualization (και όχι μόνο) καλό είναι να έχεις πολλούς πυρήνες. - Ένα dual cpu σε SMP (π.χ. AMD) θα ήταν καλό μαζί φυσικά με μπόλικη μνήμη (γιατί όχι 16GB ; ). - Από την άλλη programming/developing και θόρυβος δεν πάνε μαζί. Μην υποβιβάζεις την αξία ενός καλού συστήματος ψύξης, ενός αθόρυβου τροφοδοτικού, ενός στοιβαρού κουτιού, κτλ. - Θα διαπιστώσεις ότι το πλάνο με το ένα PC που τα κάνει όλα ίσως δεν είναι η καλύτερη λύση. Ένα δίκτυο με ξεχωριστό server να τρέχει τα DB/Web/etc services (θα σου έλεγα Linux αλλά δυστυχώς χρειάζεσαι και M$ SQL Server) μπορεί να είναι καλύτερο πλάνο. - Αν μπορείς πάρε (και) SSD. - backup, backup, backup ... - Κάρτα γραφικών πάνω από 150euro μάλλον δεν χρειάζεσαι. - Νομίζεις ότι έχεις οθόνη Αν δεν πας σε SMP κράτα λεφτά και πάρε μια καλύτερη/μεγαλύτερη/2η/3η οθόνη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xterm Δεκέμβριος 12, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2010 Όντως ο ssd δε χωράει και πολύ στο budget αλλά ένα αθόρυβο σύστημα θα με ενδιέφερε πολύ.Raid σίγουρα θα έχω άν και τα data μου γίνονται αυτόματα backup σε amazon s3 , dropbox. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xterm Δεκέμβριος 17, 2010 Author #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2010 Αυτή εδώ η σύνθεση τι λέε μήπως ειναι too much. Να απενδυσω σε άλλα parts Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaig Δεκέμβριος 17, 2010 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2010 xterm ασχολουμαι και γω με dev σε matlab, visual και θα σου προτεινω τη δικη μου λυση. Περιμενω το νεο ετος και παω για sandy bridge, 12GB μιας και χρειαζομαι πολλα vm και εναν ssd οπως-και-δηποτε :dance3:καρτα γραφικων δε με απασχολει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xterm Δεκέμβριος 17, 2010 Author #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2010 ουαου sandy bridge δεν τους ειχα πάρει χαμπάρι. Στα trends της τεχνολογίας Link to comment Share on other sites More sharing options...
nadia Δεκέμβριος 27, 2010 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2010 Γεια σας..!σκέφτομαι να πάρω καινούριο desktop..Είμαι σε σχολή πληροφορικής και για αυτό θέλω έναν υπολογιστή με καλό επεξεργαστή που να μην κολλάει και κρασάρει συνέχεια.λόγω σχολής το λογισμικό του θέλω να είναι windows για να μπορεί να είναι συμβατό με τα περισσότερα προγράμματα της σχολής.έχω εδώ και 2 χρόνια ένα laptop acer aspire 6920G αλλά παρουσιάζει συνεχώς προβλήματα και κολλάει συχνά,αν και του έχω κάνει αρκετές φορές φορμάτ. τώρα είμαι ανάμεσα στο να πάρω Apple Desktop iMac MC508GR sta 1350 ευρώ ,το οποίο να τρέχει και σε windows μέσω του boot camp ή να πάρω Turbo-X Atlas F4100 με μια οθόνη όπως Samsung SM-P2270 TFT Monitor 21,5''.?δεν με ενδιαφέρουν τα παιχνίδια γενικά,θέλω απλά να είναι γρήγορος και να μην κολλάει(όσο μπορεί να είναι δυνατό αυτό). πιστεύεται ότι ο apple θα είναι αξιόπιστος ή η άλλη λύση?έχετε κάτι άλλο να μου προτείνετε? ευχαριστώ πολύ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.