Jump to content

Τι φταιει? και τι Προτεινετε για CPU/MBoard

Iannis1416003167

Recommended Posts

Ο 2,8 παει stable μέχρι 3,5 Με νερό και θερμοκρασια

Idle= 24

Full load (folding+prime95 μαζι) 32 βαθμούς

Παραπανω δεν ειναι σταθερός ή δεν μπουταρει καθόλου πια (παλιά εκανε boot στα 3,710)

Τον δουλευω στα 1,6 V

Μήπως αρχίζει να πεθαίνει η CPU? μια και δεν νομίζω οτι ειναι προβλημα θερμοκρασίας

PS Θερμοκρασια chipset = 42

Εχουν μπει έξρα χαλκινες ψυχτρες σε : mosfet και southbrige

Φτιαχνω νεο PC

Θα ηθελα να μου προτείνετε motherboard και CPU με στοχο τα 4GHz

ΜΗΝ λαβετε υποψη το κόστος.

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Γιάννης

Γ

Αρχική απάντηση από Vadergr

Γιατι δεν πας σε Α64?

Γιατι θελω να παω 275 FSB που ειναι τα default ΜΗz για τις μνήμες μου (550 MHz) και με AMD απιθανο μου φαινεται.

Εχω να ασχοληθώ με AMD απο τοτε που ειχα ενα ThanderB 1,2 και μάλλον εχω χάσει πολλά επισόδεια

Αρχική απάντηση από Iannis [Χθες, στις 22:03]

Γιατι θελω να παω 275 FSB που ειναι τα default ΜΗz για τις μνήμες μου (550 MHz) και με AMD απιθανο μου φαινεται.

Σε Α64 μάλλον μπορείς να ανεβάσεις σχεδόν όσο FSB θέλεις, με το μειονέκτημα ότι δεν έχει PCI lock και θα πρέπει να έχεις συσκευές που να αντέχουν αρκετά μεγάλο PCI ( 275 = 40ΜΗz PCI περίπου ).

Τώρα, η διαφορά του τώρα με το παλαιότερα μπορεί να είναι διαφορά θερμοκρασιών του περιβάλλοντος ας πούμε, μεταβολή της θερμοαγώγιμης που χρησιμοποιείς ή το ότι ο επεξεργαστής 'συνήθισε'.

Φτιαχνω νεο PC

Θα ηθελα να μου προτείνετε motherboard και CPU με στοχο τα 4GHz

4GHz με νερό ένας στους 100 επεξεργαστές θα πάει. Ειδικά με τους 2.8C, αν ήταν ένας 3.4C είχε κάποιες πιθανότητες. Αφού θες 275MHz FSB, μόνο τον 2.8C σκέφτεσαι όμως. Οπότε πρέπει να βρεις έναν εξαιρετικό 2.8 M0 και μόνο αυτό, δεν χρειάζεσαι κάποια συμβουλή πάνω σε αυτό.

Για μητρική αφού θα δουλεύεις 1:1 θα σου πρότεινα την Abit IC7 ( -G αν χρειάζεσαι τα features ). Ή μία Asus P4C800 θα ήταν επίσης καλή ( -E αν επίσης χρειάζεσαι τα features ).

Αρχική απάντηση από Vadergr

4 sata εχει η ic7g...

Εγώ λέω για ενα τετρακαναλο SATA PCI για να φτιάξω ένα RAID arey me 4 HD.

Η IC7-G εχει 2 ξεχωριστούς controlers ενα Intel και αλλον HP ή Promise δεν θυμαμαι καλά.

Μπορουν αυτοι να δου λεψουν μαζι σαν ενα τετρακαναλο Raid??

Αρχική απάντηση από Iannis [Σήμερα, στις 08:20]

Μπορουν αυτοι να δου λεψουν μαζι σαν ενα τετρακαναλο Raid??

Όχι σε καμία περίπτωση. Σε καμία μητρική δεν υπάρχει on-board RAID τεσσάρων καναλιών αν θυμάμαι καλά.

Αρχική απάντηση από soki [Σήμερα, στις 10:09]

Yπαρχει, σε οσες μητρικες εχουν τον silicon image 3114 controller.

Έχεις δίκιο, λάθος η διατύπωσή μου, ήθελα να πω από τις συγκεκριμένες μητρικές που ανέφερα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.