Jump to content

Ωραία, και με την υδρόλυση τι κάνουμε?

darkCount

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Επιτέλους είμαι έτοιμος να γεμίσω για 1η φορά το συστηματάκι που μαστόρευα εδώ και λίγο καιρό. Όμως με απασχολεί το θέμα της υδρόλυσης. Έχω 3 διαφορετικά μέταλλα....χαλκό (φυσικά :p )...μπρούντζο στα ρακόρ και ανοξείδωτο πυρίμαχο ατσάλι. Τωρα θα μου πεις το πυρίμαχο γιατί το ανέφερες....σκέτο ατσάλι δεν σου έκανε να πεις?! Ε αφού έτσι λεγόταν έτσι το είπα:tomato:

Anyway τι επιλογές έχουμε για την καταπολέμηση της τεριδόνας-υδρόλυσης? Τι έχετε κάνει εσεις?

Αρχική απάντηση από darkCount

Anyway τι επιλογές έχουμε για την καταπολέμηση της τεριδόνας-υδρόλυσης? Τι έχετε κάνει εσεις?

Τα εχω βαλει ολα χαλκινα :p :p :p

Οχι, σοβαρα, δε νομιζω οτι μπορεις να το ελεγξεις και γι' αυτο εβαλα χαλκινο μπλοκ και ψυγειο.

Πιθανοτατα να κανω και λαθος και να υπαρχει κατι, καθως ξερω πολυ κοσμο με αλουμινενιο ψυγειο τουλαχιστον, που προφανως εχουν βρει καποια λυση. Θα χαιρομουν ιδιαιτερα αν με διορθωνε καποιος εδω.

με χαλκο και μπρουτζο, δε θα εχεις προβλημα. το ατσαλι που βρισκεται;

1) τα κανεις ολα χαλκινα

2) απιονισμενο νερο απο το super market

3) προσθετα στο νερο

Όλα χάλκινα δεν θα μπορούσες, νομίζω. Τα ρακόρ ας πούμε είναι χάλκινα? Οπότε πάλι έχεις τουλάχιστον 2 μέταλλα.

Και εγώ χάλκινο ψυγείο έχω άλλα δεν βρήκα χαλκινο σωλήνα για το τανκ και το έκανα ατσάλι. Πάλι όμως είχα τα ρακόρ....απλά τώρα έχω 3 μέταλλα αντί για 2.

Το παραφλού σε μια πολύ μικρή δόση 8α έκανε τπτ? Η μια βλακεία για τα άλγη που έχω και μπαίνει στα ενυδρεία? Αυτο όμως είναι για καταπολέμηση μικροοργανισμών και όχι υδρόλυσης συγκεκριμένα.

Έλα καμια ιδέα βρε παιδια.....:unsure:

ps. Αυτά τα πρόσθετα μπορείς να τα ονομάσεις και μήπως ξέρεις και από που να τα αγοράσω-βρω? Εντο στο Ελλαντα κατα προτίμηση:flower:

Το νερό θα είναι απιονισμένο σίγουρα. τνχ

μπρουτζινα ρακορ πουλανε στο εμποριο. ο μπρουτζος ειναι κραμα χαλκου και δε δημιουργει προβλημα.

το παραφλου (και τα λοιπα προσθετα, απο καταστηματα με ειδη αυτοκινητων), κανουν δουλεια. σε μενα ομως μαζευτηκαν καταλοιπα στον αξονα της αντλιας και τη σταματησαν. ισως να εβαλα πολυ παλι..

μπρουτζινα ρακόρ έχω ήδη, οκ με αυτα. Και για τους μυκητες έχω υγρο. Με την υδρόλυση τι κάνουμε? Το παραφλού αντιψυκτικό δεν είναι? Προστατεύει από υδρόλυση κιόλας?

αλλο το ενα, αλλο πραγμα το αλλο

Hydrolysis

Hydrolysis is a chemical decomposition process that uses water to split chemical bonds of substances. There are two types of hydrolysis, acid and enzymatic. Feedstocks that may be appropriate for acid or enzymatic hydrolysis typically are plant-based materials containing cellulose. These include forest material and sawmill residue, agricultural residue, urban waste, and waste paper.

All plants have structural components composed of lignocellulosic fibers, which in turn are comprised of three major fractions: cellulose, hemicellulose, and lignin. Cellulose and hemicellulose are chains of sugar molecules that can be broken down chemically or biologically into the component sugars. The sugars are then fermented using yeast or bacteria to produce ethanol, which is then distilled to a higher concentration for final use.

Sugars can also be converted to levulinic acid and citric acid. Levulinic acid is a versatile chemical that is a precursor to other specialty chemicals, fuels and fuels additives, herbicides, and pesticides. The largest application for citric acid is in the beverage industry, which accounts for about 45 percent of the market for this product. Citric acid is also used in a wide variety of candies, frozen foods, and processed cheeses and as a preservative in canned goods, meats, jellies, and preserves.

Lignin binds cellulose and hemicellulose together and cannot be broken down to form sugars. At this point, the most cost-effective use for lignins is as a fuel for biomass-to-energy facilities.

Αν δεν κάνω λάθος υδρόλυση είναι η διάσπαση οργανικής ένωσης με την βοήθεια του νερού. Με αυτόν τον τρόπο πχ κατασκευάζονται τα συμπληρώματα καθαρής πρωτεΐνης από την εξαγωγή τους εκ του γάλατος.

Η ηλεκτρόλυση που είναι το ζητούμενο στην πράξη έχει δήξη ότι συμβαίνει κατά κόρον μεταξύ ανοξείδωτου και αλουμινίου αν έρχονται σε επαφή. Αυτό συμβαίνει βέβαια σε βάθος χρόνου.

Αν θέλουμε να είμαστε υπερβολικά σίγουροι αγοράζουμε έναν τσίγκο και τον τοποθετούμε στο κύκλωμα, περνώντας ένα καλώδιο με αρνητικό (-) από όλα τα μεταλλικά μέρη και τελικά επάνω του.

Αρχική απάντηση από ΓιαγκΤ [Σήμερα, στις 13:18]

Αν δεν κάνω λάθος υδρόλυση είναι η διάσπαση οργανικής ένωσης με την βοήθεια του νερού. Με αυτόν τον τρόπο πχ κατασκευάζονται τα συμπληρώματα καθαρής πρωτεΐνης από την εξαγωγή τους εκ του γάλατος.

ακριβως αυτο.

μετα το γυρναμε σε ηλεκτρολυση (οπως πολυ σωστα ειπες)

Δηλαδή μόνο ένα ηλεκτροφόρο χέλι με σώζει ε?:p:laughing: Πάω στο πετ σοπ να βρω μωρά χελάκια.

Και αυτό παιζει.....δεν ξέρω αν χωράει από το βλοκ του Μιχάλη όμως:unsure:

Αρχική απάντηση από darkCount [Σήμερα, στις 13:49]

Δηλαδή μόνο ένα ηλεκτροφόρο χέλι με σώζει ε?:p:laughing: Πάω στο πετ σοπ να βρω μωρά χελάκια.

Και αυτό παιζει.....δεν ξέρω αν χωράει από το βλοκ του Μιχάλη όμως:unsure:

:confused: :'( :'( :confused: φτού και δεν το προβλεψα

Ριξε μια ματιά εδώ για την ηλεκτρολυση

3 σταγονες betadine στο νερο για τους μυκητες

Τωρα για την υδρόλυση δεν γνωρίζω

θα σκουριάσουν ολα με το betadine κανενα υγρο σαν αυτα που εχουν για ενυδρια θα έλεγα εγώ

Πιστεύω ότι αν χρησιμοποιήσεις απoσταγμένο-απιονισμένο νερό δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα

με απιονισμένο νερό (σκέτο) λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα ηλεκτρόλυσης, αλλά ίσος με τον καιρό να εμφανίσει άλγη... αν όμως βάλεις πρόσθετα για την άλγη τότε το νερό παύει να είναι απιονισμένο (γιατί προφανώς έχει πλέον ιόντα από τα διαλυμένα συστατικά) και δεν θα έχεις πρόβλημα άλγης αλλά θα έχεις ηλεκτρόλυση ... διαλέγεις και παίρνεις ..!! :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.