Jump to content

γρήγορο σήμα στο υπόγειο?

Athanasios2104

Recommended Posts

Όπως λέει ο τίτλος, θέλω να δώσω γρήγορο σήμα στο υπόγειο του σπιτιού (3 όροφοι). Πρέπει να είναι γρήγορο γιατί ο μικρός αδερφός θα έχει το PS3 κάτω και θέλει να παίζει Black Ops χωρίς κολλήματα.

Το router που χρησιμοποιώ για internet είναι το Speedtouch 585 από Connx, το οποίο για Wifi έχει μία κεραία. Δεν ξέρω πόσο δυνατό είναι το σήμα, άλλα στο ισόγειο το PS3 πιάνει κανονικά γιατί, εκτός των άλλων, ανάμεσα στους δύο ορόφους υπάρχει ένα άνοιγμα (για το φωτιστικό), οπότε δεν μεσολαβεί τοίχος. Το υπόγειο όμως είναι εντελώς κλειστό.

Επειδή στο σπίτι δεν υπάρχουν ενσωματωμένες θύρες δικτύου στους τοίχους, σκεφτόμουνα να βάλω ένα Access Point στο ισόγειο και αν το σήμα είναι ακόμη ασθενές, να βάλω ένα ακόμη στο υπόγειο.

Από την άλλη, παλιότερα κυκλοφορούσαν κάτι συσκευές με τις οποίες δημιουργούσες LAN μέσω των suko (δίκτυο ρεύματος) του σπιτιού. Δεν ξέρω αν "ναυάγησε" το όλο εγχείρημα, άλλα πλέον δεν τις βρίσκω :wassat: .

Σε κάθε περίπτωση, θα ήθελα τη βοήθειά σας για (1) πως να δώσω σήμα στο υπόγειο και (2) πως να είναι δυνατό αυτό το σήμα.

Αν έχετε να προτείνετε και συγκεκριμένο εξοπλισμό, θα ήταν ακόμη καλύτερα :)

Καλησπερα

Έτσι που τα περιγραφεις, το ασυρματο απλα το ξεχνας.

Αυτα που λες για το ρευμα, λέγονται Powerline κ πωλουνται ακομα. θα σου δουλεψουν ΑΝ οι πριζες που θα τα βαλεις ανηκουν στον ΙΔΙΟ πινακα (ασχετα με φασεις κλπ)

Αλλιως η μονη λυση ειναι ενα καλωδιο δικτυου gigabit (δηλαδη κατηγοριας cat6). Θα ενωσεις την μια στο SpeedTouch σου και την αλλη είτε κατευθειαν στο PS3, είτε αγοραζεις ενα δευτερο router και έχεις κ αλλες εξοδους (+wireless ΑΝ αγορασεις καποι με wifi :) )

για το καλώδιο το έχω σκεφτεί, άλλα θα μου βγούνε πιο ακριβά τα κανάλια καλωδίων και οι "εργατοώρες" ώστε να φαίνεται όμορφα, για αυτό το απέκλεισα εξαρχής. Εδώ 20m καλωδιών έριξα 2 φορές για τα δωμάτια πάνω και μου πήρε πόσες ώρες... :confused:

Με λίγο ψάξιμο είδα ότι θα χρειαστώ τουλάχιστον 2 αντάπτορες, έναν στο router και έναν κάτω στο υπόγειο (σωστά; ). Με ακόμη λιγότερο skroutzing βρήκα τα εξής δύο σετάκια:

TP-Link TL-PA201K (90e)

D-Link DHP-P307AV (80e)

Και τα δύο up to 200Mbps και με κρυπτογράφηση, οι διαφορές είναι ότι το TP-Link έχει εφόρου ζωής εγγύηση από ΠΛΑΙΣΙΟ ενώ το άλλο αν χαλάσει (ειδικά από Pixmania) "τέλος", ωστόσο τα D-Link βγάζουν έξοδο suko το οποίο θα ήταν χρήσιμο - ειδικά για τον αντάπτορα στο router (βλέπε φώτο :rolleyes: ).

post-9567-1416074771,9943_thumb.jpg

Καποτε ειχα τα 80αρια TP-Link και με ειχαν υπερκαλυψει ! Βεβαιωσου οτι οι πριζες ειναι στο ιδιο κυκλωμα, αλλιως δεν θα παιζουν ;)

πως μπορώ να το εξακριβώσω αυτό; :wassat:

πως μπορώ να το εξακριβώσω αυτό; :wassat:

κατέβασε το γενικό διακόπτη του πίνακα στο διαμέρισμα που έχεις το router

και δές αν έχεις ρεύμα στο υπόγειο, μήπως και παίρνει παροχή από αυτό.

λίγο δύσκολο το κόβω, αλλά κάνε μια δοκιμή.

Θανάση εχω Level one PLI-2030 200mbps . Δες εδω αυτο που ψαχνεις :)http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?&category=%CA%C1%D1%D4%C1+%C4%C9%CA%D4%D5%CF%D5&filter-2430=1

Η απόσταση ειναι μικρή μιας και εχω συνδέσει το δωμάτιο με το σαλόνι , τα 200Mbps ειναι στην πραγματικότητα γυρο στα 6 Mb/s ανάλογα με ποια πρίζα τα βάλω ( πχ στη διπλανή πρίζα απο αυτη που το εχω στο δωμάτιο πέφτει στα 4 Mb/s )

Τα 80 Mbps ξεχνα τα... ειχα παλιότερα κατι Belkin και μου έπιαναν 1-2 Mb/s

Οποτε καλύτερα να δοκιμάσεις ενα τετιο σύστημα γιατι απο οτι καταλαβαίνω ειναι μεγαλη η απόσταση και μπορεί να μη δουλεύει.

Εαν δεν βρεις να δοκιμάσεις , φτιάξε ενα καλώδιο Ethernet με 20 ευρω και θα εισαι super.

Οποτε καλύτερα να δοκιμάσεις ενα τετιο σύστημα γιατι απο οτι καταλαβαίνω ειναι μεγαλη η απόσταση και μπορεί να μη δουλεύει.

Δηλαδή μπορεί να μην υπάρχει (πρακτικά) καθόλου δίκτυο;;

Πολύ πιθανό να μη μπορεί να συνδεθεί λόγο απόστασης...

Εδιτ : Ενδεχομένως, εαν το δοκιμάσεις και δεν πιανει καλα με το wifi... ενα αλλο modem σαν αυτο πχ http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd....AB030FA1306972

να φτάσει στο υπόγειο.

Το συγκεκριμένο ειναι δυνατο με 2 κεραίες και με εχει βολέψει σε επικοινωνία με τον επάνω όροφο , εαν σταθείς ακριβός απο κατω του πιάνει πολυ δυνατό σήμα και δεν το επηρεάζει το ταβάνι.

σχετικά πάντως με τα powerline και αν ενήκουν οι πρίζες στην ίδια γραμμή: Επιδή με το ρεύμα πρέπει να είμαστε λίγο ακριβής, να πω και εγω 2 πράγματα.

το αν ενήκουν 2 πρίζες στο ίδιο κύκλωμα δεν μπορεί να εξακριβωθεί αν κλείσεις τον γενικό διακόπτη διότι αν στο σπίτι υπάρχει ένας πίνακας και όχι υποπίνακες σε κάθε όροφο, κλείνοντας τον γενικό φυσικά και οι 2 δεν θα παίζουν. Επίσης, εξαρτάται τι ενοοείς "γενικό" διότι στη περίπτωση που το σπίτι έχει υποπίνακες κλείνοντας τον γενικό του κεντρικού πίνακα προφανώς κλείνεις και όλες τις παροχές προς τους υποπίνακες. τα powerline πρέπει να ανηκουν στην ίδια φάση. Αν σε ένα σπίτι έχουμε τριφασικό, οι φάσεις κατανέμονται. Για να είσαι σίγουρος οτι ανήκουν στην ίδια φάση, θα πρέπει να κλείσεις ένα κοινό τους σημείο π΄χ έναν μερικό διακόπτη , ανάλογα πως ειναι η ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σπιτιού σου. Για παράδειγμα, αν έχεις έναν πίνακα σε όλο το σπίτι, μπορείς να κλείσεις τον μερικό διακόπτη (όχι τον μικροαυτόματο γιατι μπορεί να είναι σε άλλη γραμμή αλλα στην ίδια φάση). ο μικροαυτόματος συνήθως είναι διπολικός και στην ουσία αν έχεις τριφασικό ειναι 3 (ένας για κάθε φάση). Αν τώρα έχεις υποπίνακες σε κάθε οροφο...ε αυτό θέλει και λίγο ψάξιμο και να ξέρεις τι να κόψεις για να "τσεκάρεις". Το πρόβλημα με τα powerlines ειναι συνήθως στα τριφασικά. Είναι πολύ καλή λύση πάντως.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.