Jump to content

Συνδεση router με airties ap302 access point

pas2007

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Θέλω να συνδέσω το router speedtouch 585i με το access point ap 302 της airties αλλα δεν εχω καταφερει κατι. Συγκεκριμενα θελω να δωσω Internet ενσυρματα σε ενα μικρο δυκτιο με pc και πηρα αυτο το access point για να φτιαξω μια γεφυρα ασυρματα με το router μου. Θελω μια βοηθεια γιατι δεν ξερω τι παει λαθος.

Ευχαριστω

Καλημερα WPA2 βαζω και στο router και στo airties. Δλδ το airties μου βρισκει το ασυρματο δικτυο μου βαζω την ιδια ασφαλεια μου γραφει απο κατω οτι συνδεεται με το router αλλα internet δεν εχω. Το airties ap302 μπορει να λειτουργησει σαν access point, γεφυρα, repeater. Εγω το θελω σαν γεφυρα για να συνδεσω ενσυρματα καποιους υπολογιστες με το ασυρματο router για να μπαινουν στο internet. Εχω επιλεξει το σωστο η υπαρχει κατι αλλο?

μπορείς να συνδεθεί στο δίκτυο αλλά δεν έχεις internet ?

δώσε λίγο προσοχή στα παρακάτω:

το dchp στο airties θα πρέπει να είναι off (για να αφήσει το speed να κάνει παιχνίδι)

για δοκίμασε χωρίς κλείδωμα

η με wpe να δεις άμα δουλέψει.

χωρίς κλειδωμα?

βλεπεις το δικτυο και δεν μπαίνεις στο ιντερνετ ή δεν το βλέπεις καθόλου?

το access point πως το έχεις βάλεις στο δίκτυο που αναφέρεις? πάνω σε κάποιο splitter?

από το μενού του access point βλέπεις το δίκτυο απο το router?

εχω κλειδωμα wpa2 και εχω κανει την αντιστοιχη ρυθμιση στο ap302. Η αληθεια ειναι οτι δεν βλεπει ουτε το δικτυο ουτε μπαινει internet. τι παιζει με τις ip? στο manual του ap302 εβαλα την ip που λεει αυτο αλλα τιποτα. Τιποτα με dns? Το access point το εχω συνδεσει μεσω lan με ενα hub στο οπιο εχω βαλει τα αλλα pc

όταν το access point το δουλεύεις σαν bridge θα πρέπει να είναι συνδεδεμένο μέσω καλωδίου με το router δες σελίδα 17 στο manual.

αυτό που πρέπει να κάνεις είναι το εξής

στο router θα φτιάξεις το ασύρματο

name: χχχ

channel : πχ channel 6

key : wep (πρέπει να βάλεις wep γιατί το wpa δεν δουλεύει σε repeater mode)

μετά στο access point (a.p) θα το βάλεις πάνω σε ένα υπολογιστή που δεν είναι σε δίκτυο και κάνεις ότι λέει το manual στη παρ. 4.2.1 βάζοντας ακριβώς τα ίδια που έβαλες στο router μετά πας όπως σου λέει το manual στη παρ. 4.3.2.

επίσης θα πρέπει να κάνεις και τα βήματα που λέει το manual του router παρ. 2.2.5

αφού κάνεις τα παραπάνω βήματα γυρνάς πάλι τις ρυθμίσεις στο tcp/ip σε auto.

τέλος κλείνεις και τα 2, ανοίγεις το router μετά το access point και θα συνδέσεις το λαν απο το α.π στο switch κάνεις το σταυρό σου και δοκιμάζεις...

καλά θα είανα στην αρχή να μη βάλεις κλείδωμα

προσωρινα βρηκα λυση απλα βαζοντας ενα καλωδιο απο το router απευθειας στο switch μιας και δεν καταφερα τιποτα με το συγκεκριμενο access point. Τωρα σκεφτομαι και αν μπορειτε να βοηθησετε να συνδεσω το airties με το παλιο μου xbox για ιντερνετ. Το xbox το εχω συνδεσει με καλωδιο στο switch για ανεβασμα μεσω ftp αλλα δεν μπορω να δωσω Internet.

Καθε βοηθεια δεκτη.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.