Jump to content

προβλημα με port forward

Guest

Recommended Posts

γεια σας παίδες,

είμαι νέος στα linux και έχω ένα πρόβλημα, θέλω να κάνω port forward σε ένα pc με ubuntu του ανοίγω από το router τις 8000-8001 και ενώ η 8000 ανοίγει η 8001 είναι κλειστή. τις πόρτες αυτές τις κάνω forward στο laptop με win7 κλειστό firewall και ανοίγουν και οι πόρτες κανονικά

μετά ανοίγω από το router τις 5000-5001 στο ubuntu και δεν ανοίγει καμία ενώ αν τις βάλω από το laptop ανοίγουν κανονικά και οι 2

ξέρει κανείς τι γίνεται?

έχω το netfaster iad2 από intracom

Το port-forward θα προωθήσει τις (εξωτερικές) πόρτες του router σε πόρτες ενός IP που θα του δώσεις.

Αν το μηχάνημα που προωθείς τις πόρτες έχει firewall τότε θα πρέπει να "τρυπήσεις" το firewall στις συγκεκριμένες

πόρτες. Δε ξέρω αν το ubuntu μόλις το εγκαθηστάς κλείνει (by default) όλες τις πόρτες, αλλα μπορείς να το δείς

απο το iptables. Για να δεις αν ο router ανοιξε τις πόρτες μπορείς να χρησιμοποιήσεις το πρόγραμμα nmap στο

εξωτερικό IP του router. Αν τρέξεις το nmap στο IP του ubuntu μπορείς να δείς αν είναι ανοιχτες οι πόρτες

στο ubuntu-PC. Αν είναι ανοιχτες οι πόρτες και στο router και στο ubuntu-PC τότε κάτι γίνεται με το port-forwarding

στο router.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.