Jump to content

ποιον ξενο κατασκευστη λαπτοπ να προτιμησω

martinyman

Recommended Posts

• Replies 49
  • Created
  • Last Reply
Για εμενα οι καλυτερες εταιρειες ειναι οι:

Dell:παιρνεις τηλεφωνο και την επομενη μερα ερχεται ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ τεχνικος να το φτιαξει.

Toshiba:απο τις κορυφαιες αντιπροσωπειες στην Ελλαδα και πολυ καλα μηχανηματα.

Lenovo=ibm -->εγγυηση.

θα ελεγα πως και τα sony ειναι κορυφαια αλλα αν σου παθει κατι θα στο στειλουν εξωτερικο μιας και το service ειναι στο Βελγιο.

Acer:απο μακρια και αγαπημενοι!:magic:

Ηp:πλεον εχουν βελτιωθει αλλα βγαζουν προβληματακια γενικοτερα.το αρνητικο -οπως και στα acer-ενα μονο χρονο εγγυηση..

Εν ολίγοις συμφωνώ.

Απλά να προσθέσω ότι στα Sony πληρώνεις το φινίρισμα, το ασημί χρωματάκι και κυρίως το λογότυπο...

Για την HP εχω ακούσει καλά λόγια για την εγγύηση τους.

Η διάρκεια της εγγύησης στα laptop πραγματικά είναι πολλαπλασιαστής ισχύος. Καλύτερα πχ. με i3 και 2 χρόνια παρά με i5 και 1 χρόνο καθημερινές προσευχές μην σου τύχει κάτι...

(κι ειδικα μην πάθει τίποτα η οθόνη, γιατί τότε την π...ς, πιο φθηνά βγάινει καινούριο λαπτοπ παρα αντικατασταση)

Στο δικο μου ερωτημα παντως δεν απαντησε κανεις

ελα μην παραπονιεσαι!:p

amd σε desktop ειναι μια χαρα και πολυ αξιοπιστοι επεξεργαστες πλεον.

σε λαπτοπ καλυτερα να πας σε intel..το θεωρω μονοδρομο.

οι intel στα λαπτοπ εχουν καλυτερη θερμικη αντιδραση και θα δεις πολυ καλες θερμοκρασιες.

οι amd ηταν ανεκαθεν πιο φθηνοι,και οπως προειπα για desktop θα μεινεις πολυ ικανοποποιημενος.

για λαπτοπ ομως..intel!

ελληνας υπαρχει.κατασκευαστης..νομιζω πχ turbo x

που απο προσωπικη εμπειρια ειναι αρκετα καλα

και για ολες της τσεπες...παντως νομιζω οτι και η ξενες εταιριες ( dell.hp)

φορητων συστηματων μαλλον στην κινα τα φτιαχνουν..οποτε....

πάντως τα 2 turbox που έχω εγω clevo λενε... και τα βρηκα και εδω CLEVO - Series

• 2 weeks later...

Nα πω και γω?

Τα turbo-x, οσα ειναι της clevo (αναγνωριζονται πανευκολα απο το αυτοκολλητο στο πατωμα τους) και δεν φορανε τις 8xxx της nvdia (δηλαδη ολα οσα πωλουνται), ειναι ποιοτηκα και καλα μηχανακια με το καλο οτι υπαρχει και φθηνο ανταλλακτικο παντου για εκτως εγγυησεως. Οσα δεν εχουν σηματακι clevo (δηλαδη mitac/advent blah blah), περαν του οτι θα φτυσεις αιμα αν χρειαστεις ποτε ανταλλακτικο, 90% θα χρειαστεις ανταλλακτικο. Ειδικα για οποιον εχει mitac, τον λυπαμαι κυριως λογο της οθονης (ποσο αθλια πανελ τους φορανε πια? Τοσο backlight bleeding δεν εχει ουτε το tecra του 96 που εχω στην ντουλαπα με την cstn!)

Για τα toshiba απο οσα εχω δουλεψει, απιστευτα σκυλακια, αλλα πολλα παρουσιαζουν προβληματα στο panel η την καλωδιοταινια του panel και δεν ξερω γιατι. Κατα τα αλλα ειναι αστερια.

Για lenovo δεν εχω να πω κατι, περαν του οτι ειναι ΑΣΤΕΡΙΑ. Νταξ τα φθηνα βεβαια εχουν και φθηνα πλαστικα, αλλα δεν βγαζουν ευκολα προβλημα, αλλα και να βγαλουν απλα δεν σε νοιαζει.

Για τα dell εχω αρχισει να εχω καποιες φοβιες γιατι εχω διαβασει για ακυρες βλαβες χωρις λογο και αιτια. + Οτι ακομα η dell βαζει κακους πυκνωτες στα desktop της, με φοβιζει και για τα laptop της.

Hp και μονο για τον χαμο που προκαλεσαν οι σειρες 6000&9000 εχω ριξει κοκκινο. Βεβαια εχουν απιστευτα πληκτρολογια (μαζι με τα dell), που σου ζητανε να γραψεις πανω τους! Κατα τα αλλα το support της εταιριας δεν ειναι οτι καλυτερο, και τα πλαστικα εχουν μια ελαφρυα ταση να ξεβαφουν (τα τελευταια δεν τα εχω δοκιμασει ακομα).

Acer : Αν εξαιρεσουμε το αθλιο support, ειναι μια καλη λυση λογω του χαμηλου κοστους τους. Αν και μαζι με τα clevo εχουν χαλια πληκτρολογια, παντα ειναι αρκετα απο καλουδια (σε hardware) κοντρα με τον ανταγωνισμο στις τιμες τους. Επισης εχουν φθηνα ανταλλακτικα στο ιντερνετς :p

Fujitsu siemens μεινε μακρυα. Απλα κακα laptop. Και με χαλια support.

Sony γενικα απο hardware σαν κατασκευες ειναι πολυ καλα. Και σαν εργονομια ειναι αστερια (οπως και hp/lenovo/dell). Το μονο κακο ειναι οτι σε πολλα μοντελα εχω δει σκληρους να βραζουν πραγματικα. + Οτι το service ειναι στο βελγιο, και πραγματικα αμα παθει κατι δεν θες να δεις τιμες ουτε στο ebay...

• 4 weeks later...

Δεν είναι εύκολο να χαρακτηρίσεις μια εταιρεία ως καλύτερη απλά και μόνο από ένα μοντέλο λάπτοπ.

Όταν η κάθε μια τους, έχει δεκάδες στα ράφια της , και κάθε χρόνο βγάζει καινούργια .

Σαν πρόταση γενικά , θα πρότεινα την ACER αλλά τα μοντέλα " Business class " ,

τα οποία βασίζονται σε επεξεργαστές και μητρικές με INTEL chip,

ενώ οι κάρτες γραφικών τους δεν αποτελούν μαγνήτη για Gamers , λόγο φτωχών επιδόσεων στα παιχνίδια.

Αυτη η περίεργη ράτσα " Business class " έχει δείξη καλή διαγωγή , και αυτά τα μηχανάκια περιέργος ζουν πολλά χρόνια, απροβλημάτιστης ζωής .

Το "κόστος - απόδοση" με ACER δεν χτυπιέται ακόμα και σήμερα,

και στα θετικά βάζω τον μεγάλο αριθμό πωλήσεων ACER , όπου ακόμα και όταν βρεθείς εκτός εγγύησης, πολύ εύκολα στο Ebay (και στα μεταχειρισμένα) θα βρεις ανταλλακτικά.

για asus λαπτοπ δεν ακουσα τιποτα,αξιζει ?

Τις τελευταιες μερες στα multirama εχουν βαλει 2 πολυ καλα asus με πολυ καλα χαρακτηριστικα.

Εχω ακουσει γενικοτερα καλα λογια για την asus,με εξαιρεση τον εναν χρονο εγγυηση και οτι το service ειναι στην Ιταλια..:smoke:

η μια στην ιταλια και η αλλη στο βελγιο εδω στο ελλαδισταν δεν εχουν καμια αντιπροσωπεια ?(θα μου πεις τρελος εισαι δεν ειναι χαζοι να ανοιξουν ) Asus service=italy

kai sony=βελγιο :wall::shout:

Οπως προειπαν ολοι hp/dell,toshiba,lenovo +1 Συμφωνω:fun:

Εγω πιστευω πως τα aus οπως και alienware ειναι κορυφη και συνηθως για παιχνιδια και βαρια προγραμματα/εφαρμογες :D

alienware=dell..οποτε.. ;)

Εμενα αυτο που μου την δινει αγρια ειναι η παρανομη εγγυηση ενος μονο ετους που δινουν οι πιο πολλες αντιπροσωπειες..

Βλεπε Hp,Lenovo,Asus,Acer,Samsung(κατι ακουστηκε οτι θα το κανει και αυτη 2 χρονια απο εδω και περα).:getlost:

Μακριά από Acer. Έχω ή μάλλον είχα το Aspire. Η οθόνη θάμπωσε σε ένα χρόνο, η μπαταρία μετά το εξάμηνο κρατούσε 3ο λεπτά και μετά το χρόνο 5, μετά τη διετία έσβηνε ξαφνικά. Νομίζω σε κάλυψα.

Για το φίλο που ρώτησε για AMD ή INTEL πρέπει να ψάξεις reviews με τους επεξεργαστές στα μοντέλα που σε ενδιαφέρουν. Πρέπει να κρίνουμε και να συγκρίνουμε συγκεκριμένα μοντέλα. Για την -απλή- χρήση που το θες πήγαινε στο φθηνότερο.

Τις τελευταιες μερες στα multirama εχουν βαλει 2 πολυ καλα asus με πολυ καλα χαρακτηριστικα.

Εχω ακουσει γενικοτερα καλα λογια για την asus,με εξαιρεση τον εναν χρονο εγγυηση και οτι το service ειναι στην Ιταλια..:smoke:

ναι εγω αυτες τις προσφορες ειδα για αυτο το σκεφτομουν, κοιτουσα για dell και hp ποιο πολυ αλλα δεν βρηκα κανενα καλυτερο σε specs σε αυτα τα λεφτα...πιστευω πως εχω καταληξει,το service που ειναι στην ιταλια ελπιζω να ειναι αχρηαστο :p

Νομιζω πως οι περισσοτεροι εχουμε την ιδια αποψη για τα acer!

Αυτό που κολλάει ? ότι νικάτε ? :)

Αγόρασα μεταχειρισμένο ACER από το ebay , μοντέλο πενταετίας και είναι θαυμάσιο.

Όσο για τις μπαταρίες , είναι χημικά ενεργές από την ημέρα παραγωγής τους .

Πράμα που σημαίνει ότι ακόμα και όταν κάθετε το μηχάνημα στο ράφι , η μπαταρία καταστρέφεται,

και στα τρία χρόνια είναι σχεδόν νεκρή .

Αυτό που κολλάει ? ότι νικάτε ? :)

Εννοειται πως νικαμε!Οι ηττημενοι θα πληρωσουν τα ντονατς!:p

Εγω την Παρασκευη πηγα και πηρα αυτον Dell Inspiron 15R 15R-4742 - Laptop - Pentium Dual Core P6100 2.0 GHz - 15.6" LED - Μαύρο | Multirama

Αν εξαιρεσεις οτι δεν εχει και απο τους πιο καινουριους επεξεργαστες(μεχρι τωρα σε οτι παραλληλες εφαρμογες εχω τρεξει δεν κολλαει πουθενα), τα υπολοιπα χαρακτηριστικα του ειναι σουπερ. Κοιτα τι σκληρο δισκο φοραει πανω.;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.