Jump to content

Aπόλυση από στρατό και Δώρο Χριστουγέννων

wesker

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα παιδιά! Εργάζομαι στην ίδια εταιρία επί 3 χρόνια. Aποχώρησα από την εταιρία για την θητεία μου και γύρισα στην εταιρία 6 Σεπτεμβρίου. Είχα πεί από την αρχή οτι θα φύγω λόγω στρατού και οτι μετά απο τους 9 μήνες θα γυρίσω και το δέχτηκαν. Τι ποσοστό από το δώρο Χριστουγέννων δικαιούμαι; Κάτι άκουσα οτι δικαιούμαι ολόκληρο το δώρο. Αλλά τι πραγματικά ισχύει;

Όλο?

ζόρικο μου ακούγετε...

"Λογικά" θα σου αναλογεί τα 3/12 του δώρου ή το 1/4 ενός φούλ μισθού αν είσαι στην εταιρία απο 1/9, τώρα απο 6/9 κάτι πιο κάτω.

αλλά δέν το ξέρω, εικάζω.

Bρήκα αυτό εδώ μόνο:

Επιπροσθέτως, για ειδικά θέματα που ανακύπτουν λόγω στράτευσης του μισθωτού,

τονίζονται τα εξής:

- Ο χρόνος της στρατιωτικής υπηρεσίας θεωρείται ως χρόνος πραγματικής

υπηρεσίας, μόνο για τον εργοδότη στον οποίο υπηρετούσε ο μισθωτός κατά το χρόνο

της στράτευσης και όχι για άλλους εργοδότες στους οποίους προσλήφθηκε μετά την

απόλυσή του από το στρατό (Α.Π.1035/1982).

Τσάκωνα τα φώτα σου....

Σε παρόμοια θέση είμαι και εγώ, το δώρο Χριστουγέννων υπολογίζετε βάσει των μηνών που έχεις δουλέψει μετά τον Μάιο(σύνολο 8 μήνες), αν δεν έχει δουλέψει όλους του μήνες παίρνεις το ανάλογο ποσοστό. Υποθέτω ότι δεν αλλάζει κάτι επειδή ήμασταν στρατό αλλιώς θα έπρεπε να πάρουμε και το δώρο Πάσχα όσο ήμασταν μέσα κοκ. Εγώ επέστρεψα αρχές Ιουλίου στην δουλειά και το επίδομα αδείας πήγε αναλογικά με το διάστημα που πρόλαβα να δουλέψω.

Edit: Μόλις ρώτησα και εδώ στην δουλειά, το ποσοστό των μηνών που δούλεψα θα πάρω.

Σε λογιστή που ρώτησα μου είπε για όλο το δώρο γι'αυτο και ρωτάω και εδώ.

Στην εταιρεια και βεβαια θα του πουν οσο δουλεψε προκειμενου να γλιτωσουν...αλλα και τον αδελφο μου που ρωτησα που ειναι στην ιδια φαση μιας και τον οκτωβριο τελειωσε στρατο μου ειπε οτι αναλογα με τους μηνες που δουλεψες παει.

Βρήκα και αυτό. Για δείτε το λίγο

«Απόφαση 19040/81 Επιδόματα (δώρα) εορτών»

(ΦΕΚ 742, τεύχος Β' της 9.12.81)

Ά ρ θ ρ ο ν 4. Οι μισθωτοί που τελούν σε κατάσταση στρατεύσεως.

Από αυτούς: α) αυτοί που έλαβαν κατά τις χρονικές περιόδους που αναφέρονται στο άρθρο 1, επίδομα στρατεύσεως, δικαιούνται σαν επίδομα Χριστουγέννων και Πάσχα ανάλογο ποσό με το ύψος του επιδόματος στρατεύσεως και με το χρόνο που έλαβαν επίδομα στρατεύσεως μέσα στις περιόδους αυτές και

β) Αυτοί που απολύθηκαν από τις τάξεις του Στρατού μέσα στις χρονικές περιόδους αυτές, εφόσον όταν υπηρετούσαν στο στρατό, κατά τις χρονικές αυτές περιόδους, έλαβαν επίδομα στρατεύσεως, δικαιούνται επιδόματα εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα, κατά τμήμα ανάλογο με τον χρόνο της υπηρεσίας τους στο στρατό, από τον υπόχρεο γι' αυτό Οργανισμό ή εργοδότη και κατά τμήμα ανάλογο με τον χρόνο της πραγματικής υπηρεσίας τους από της απολύσεώς τους από το στρατό μέχρι 31 Δεκεμβρίου ή μέχρι 30 Απριλίου, από τον εργοδότη.

Η στρατιωτική υπηρεσία των εφέδρων, που καλούνται για την εκτέλεση στρατιωτικών ασκήσεων, εφόσον δεν υπερβαίνει τον μήνα, λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό των επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα στο χρόνο υπηρεσίας στον οικείο εργοδότη.

Τι θέλει να πει με αυτό ο νομοθέτης;

δεν μας λες το πιο σημαντικό.... λές ότι αποχώρησες από την εταιρεία, με αυτό εννοείς ότι λύθηκε η συνεργασία και με το πέρας της στρατιωτικής υποχρέωσης έγινε επαναπρόσληψη?

δεν μας λες το πιο σημαντικό.... λές ότι αποχώρησες από την εταιρεία, με αυτό εννοείς ότι λύθηκε η συνεργασία και με το πέρας της στρατιωτικής υποχρέωσης έγινε επαναπρόσληψη?

Όχι, καμία συνεργασία δεν λύθηκε. Απλά τους είπα οτι τάδε του μήνα φεύγω λόγω στρατού, και μου λένε ΟΚ, φέρε μας μια επικυρωμένη φωτοτυπία από το σημείωμα κατάταξης, και μόλις τελειώσεις με τον στρατο μας ειδοποιείς μέσα σε 10 μέρες οτι θες να ξαναγυρίσεις στην εταιρία. Δεν υπέγραψα επίσης κανένα χαρτί, ούτε έλυσα την συμβασή μου. Όταν γύρισα απλα μου ζήτησαν ένα επικυρωμένο αντίγραφο του απολυτηρίου μου.

Βρήκα και αυτό. Για δείτε το λίγο

«Απόφαση 19040/81 Επιδόματα (δώρα) εορτών»

(ΦΕΚ 742, τεύχος Β' της 9.12.81)

Ά ρ θ ρ ο ν 4. Οι μισθωτοί που τελούν σε κατάσταση στρατεύσεως.

Από αυτούς: α) αυτοί που έλαβαν κατά τις χρονικές περιόδους που αναφέρονται στο άρθρο 1, επίδομα στρατεύσεως, δικαιούνται σαν επίδομα Χριστουγέννων και Πάσχα ανάλογο ποσό με το ύψος του επιδόματος στρατεύσεως και με το χρόνο που έλαβαν επίδομα στρατεύσεως μέσα στις περιόδους αυτές και

β) Αυτοί που απολύθηκαν από τις τάξεις του Στρατού μέσα στις χρονικές περιόδους αυτές, εφόσον όταν υπηρετούσαν στο στρατό, κατά τις χρονικές αυτές περιόδους, έλαβαν επίδομα στρατεύσεως, δικαιούνται επιδόματα εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα, κατά τμήμα ανάλογο με τον χρόνο της υπηρεσίας τους στο στρατό, από τον υπόχρεο γι' αυτό Οργανισμό ή εργοδότη και κατά τμήμα ανάλογο με τον χρόνο της πραγματικής υπηρεσίας τους από της απολύσεώς τους από το στρατό μέχρι 31 Δεκεμβρίου ή μέχρι 30 Απριλίου, από τον εργοδότη.

Η στρατιωτική υπηρεσία των εφέδρων, που καλούνται για την εκτέλεση στρατιωτικών ασκήσεων, εφόσον δεν υπερβαίνει τον μήνα, λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό των επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα στο χρόνο υπηρεσίας στον οικείο εργοδότη.

Τι θέλει να πει με αυτό ο νομοθέτης;

Αρθρο 1

4. Στον χρόνο διαρκείας της εργασιακής σχέσεως δεν υπολογίζονται οι ημέρες,

κατά τις οποίες ο μισθωτός, αν και δεν λύθηκε η εργασιακή του σχέση, απέσχε από

την εργασία του αδικαιολόγητα ή λόγω αδείας χωρίς αποδοχές.

Αρθρο 1

4. Στον χρόνο διαρκείας της εργασιακής σχέσεως δεν υπολογίζονται οι ημέρες,

κατά τις οποίες ο μισθωτός, αν και δεν λύθηκε η εργασιακή του σχέση, απέσχε από

την εργασία του αδικαιολόγητα ή λόγω αδείας χωρίς αποδοχές.

Δηλαδή ο στρατός θεωρείται άδεια χωρίς αποδοχές;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.