Jump to content

Απογοήτευση με αντλία Hydor L30

antonisk7

Recommended Posts

Μια και μερικές φορές συμβαίνουν στραβές καλό είναι να τις μοιραζόμαστε. Η ιστορία ξεκίνησε από τότε που άρχισα να ασχολούμαι με την υδρόψυξη, πριν 2-3 μήνες δηλαδή. Τότε αγοράστηκε μεταξύ άλλων και η αντλία Hydor L30. Στις δοκιμές που έκανα πριν το στήσω , με ένα μπλοκ τότε γινόταν το εξής κουφό: Η αντλία δούλευε κανονικά , την έκλεινα και μετα δεν ξαναξεκιναγε. Την ελυνα (προπελα εξω, κλείσιμο και πάλι γέμισμα με νερό) και έπαιρνε μπρος. Στην επόμενη εκκίνηση έπαιρνε και μετα πάλι τα ίδια εκλεινε μια φορα και μετα δεν ξαναξεκινούσε. Στάλθηκε πίσω και το μαγαζί την αντικατέστησε άμεσα (βεβαια αποστολή παραλαβή πήρε καμια 10αρια μέρες). Η νέα αντλία που ήρθε , δούλευε άψογα. Και με 3 μπλοκ , χωρις πρόβλημα στη ροή και όσα ανοιξεκλεισε δε μάσαγε τιποτα. Ηρθε η ώρα και η στιγμή που μετά το Πασχα άρχισε να κανει ενα θορυβο. Σαν να ειχε πάρει αέρα. την έλυσα και από τότε άρχισε πάλι η ίδια ιστορία....όπως και η πρώτη αντλία.. Απογοητευμένος την πακετάρησα για αποστολή για RMA και αγόρασα στη θέση της μια Eheim 1250 .... Εμφανησιακά φαίνεται πιο γερή και ποιοτική, να δουμε τι θα δείξει στην πράξη...

Για να μην παρεξηγηθω δεν λεω πως οι Hydor δεν ειναι καλές, απλά συμβαίνουν και γκαντεμιές , απλά δεν αντέχω πάνω από 2 φορές να συμβαίνει το ίδιο πρόβλημα, δεν μπορώ να έχω εμπιστοσύνη στο συγκεκριμένο προϊόν.

Αρχική απάντηση από antonisk7

Για να μην παρεξηγηθω δεν λεω πως οι Hydor δεν ειναι καλές, απλά συμβαίνουν και γκαντεμιές , απλά δεν αντέχω πάνω από 2 φορές να συμβαίνει το ίδιο πρόβλημα, δεν μπορώ να έχω εμπιστοσύνη στο συγκεκριμένο προϊόν.

Δεν ειναι το θεμα μην παρεξηγηθεις,σαφως ειναι καλητερη,βλεπεις την ποιοτητα κατασκευης της μιας με την αλλη νυχτα με μερα η διαφορα

Και να μην παμε βεβαια στην τιμη.!!!

ηταν η πρωτη μου αντλια (seltz L30), της φερθηκα ατιμα, της εκανα πολλα, δουλεψε χωρις νερο για πολυ ωρα, κολλησε απο το glycocool της shell, αλλα δε με εγκαταλειψε ποτε.

τι να πω, παρα μονο με γεια και καλοδουλευτη η καινουργια σου φιλη :) :)

Αρχική απάντηση από .38-.45

ηταν η πρωτη μου αντλια (seltz L30), της φερθηκα ατιμα, της εκανα πολλα, δουλεψε χωρις νερο για πολυ ωρα, κολλησε απο το glycocool της shell, αλλα δε με εγκαταλειψε ποτε.

για πες περισσοτερα,

υπαρχουν υλικα που χαλανε τις αντλιες?αν ναι ,υπαρχουν καποια συγκεκριμενα?

’σχετο , το συστημα είχε μείνει χωρίς νερό 2 μέρες και μάλλον ψόφισαν όλοι οι μικροοργανισμοι και έιδα να βγαινει τόση βρώμα και πλαγκτον που δεν είχα δει ποτε, άλλαξα 4 φορες νερο και μαζεψα τα υπολλείματα με ένα τούλι από μπομπονιέρες

Αρχική απάντηση από Skinny13 [13-04-2004 18:13]

δε χαλασε η αντλια, στουμπωσε. το GlycoCool Shell, αφησε καταλοιπα στον αξονα της αντλιας, κι αυτη σταματησε μετα απο καποιο καιρο. δεν ειναι τιποτα, την ανοιγεις, την καθαριζεις και γινεται καινουργια, αλλα η λαχταρα και μονο φτανει.

Μαλλον ειναι τον ημερων φαινομενο αυτο με τις αντλιες.Εμενα εαν και δεν επαθε τιποτα η Λ20 απλα χθες που το μηχανημα ηταν ανοιχτο για κανα 12ωρο σε καποια φαση αρχισε να μοιριζει καμενο τσιπακι ......το βιομηχανικο ρελε που κομπλαρε και την αντλια και το 2ο τροφοδοτικο παρεδωσε πνευμα.....το καλο βεβαια ειναι οτι η αντλια συνεχισε να λειτουργει απλα δεν ειχα 2η τροφοδοσια....

• 3 weeks later...

η Λ30 δεν κάνει θόρυβο αλλά παράγει κραδασμούς οι οποίοι μάλλιστα είναι και αρκετά έντονοι ωστε να περνανε μέσα απο 2 εκτασοστά αντικραδασμικό και να συντονίζουν έστω και ελεφρά το κουτί που την έχω τοποθετημένη. Αλλά εγώ είμαι και ψείρας με τον θόρυβο, εσένα μπορεί να μην σε πειράξει καθόλου. Η λύση είναι να την βάλεις να πατήσει πάνω σε λαστιχένια βάση και να παρεις σιλικονούχα λάστιχα που είναι πιο μαλακά και δεν μεταφέρουν κραδασμούς

• 3 weeks later...

Μια που μιλαμε για αντλιες για πληροφορηστε με,

α) η Eheim 1250 ειναι βυθιζομενη η εξωτερικη? μηπως και τα δυο, και βασικα υπαρχει e-shop που την διαθετει?

χαιρετισμους

Αρχική απάντηση από Skinny13

για πες περισσοτερα,

οι αντλιες γενικως χαρακτηριζονται απο τρια πταγματα¨;

παροχη (δηλαδη λιτρα ανα δευτερολεπτο ή κατι αντιστοιχο)

μανομετρικο ( δηλαδη απο τι υψος μπορει να τραβαει η αντλία) και

απο το υγρο για το οποιο εχει προδιαγραφες να τραβαει.

πχ αν προσθεσεις διαφορα μεσα στο υγρο μπορει να οξειδωθει καποιο εξαρτημα ή ακομα και δεν χαλασει καποιο εξαρτημα μπορει να διαβρωθει καποια τσιμουχα ή καποιο στεγανοποιητικο του ολου μηχανισμου. Το θεμα ειναι οτι αυτα δεν προκυπτουν αμεσα αλλα μακροπροθεσμα.Συνηθως η προσθηκη ουσιων εκτως προδιαγραφων εχει επιπτωσεις σε θεματα διαροοων αλλα και σε αποδοση της αντλίας λογω του οτι αλλαζει το ειδικο βαρος του υγρού που τραβαει. Αν θες πιο αναλυτικα σφυρα........

• 1 year later...
Αρχική απάντηση από ταραμας

Μια που μιλαμε για αντλιες για πληροφορηστε με,

α) η Eheim 1250 ειναι βυθιζομενη η εξωτερικη? μηπως και τα δυο, και βασικα υπαρχει e-shop που την διαθετει?

χαιρετισμους

multirama την εχει Η δικη μου 1250 δουλευει 2 χρονια 24/7 εχει σταματησει 2 φορές όταν εκανα αναβάθμηση και καθάρισμα του block

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.