antonisk7 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2004 Μια και μερικές φορές συμβαίνουν στραβές καλό είναι να τις μοιραζόμαστε. Η ιστορία ξεκίνησε από τότε που άρχισα να ασχολούμαι με την υδρόψυξη, πριν 2-3 μήνες δηλαδή. Τότε αγοράστηκε μεταξύ άλλων και η αντλία Hydor L30. Στις δοκιμές που έκανα πριν το στήσω , με ένα μπλοκ τότε γινόταν το εξής κουφό: Η αντλία δούλευε κανονικά , την έκλεινα και μετα δεν ξαναξεκιναγε. Την ελυνα (προπελα εξω, κλείσιμο και πάλι γέμισμα με νερό) και έπαιρνε μπρος. Στην επόμενη εκκίνηση έπαιρνε και μετα πάλι τα ίδια εκλεινε μια φορα και μετα δεν ξαναξεκινούσε. Στάλθηκε πίσω και το μαγαζί την αντικατέστησε άμεσα (βεβαια αποστολή παραλαβή πήρε καμια 10αρια μέρες). Η νέα αντλία που ήρθε , δούλευε άψογα. Και με 3 μπλοκ , χωρις πρόβλημα στη ροή και όσα ανοιξεκλεισε δε μάσαγε τιποτα. Ηρθε η ώρα και η στιγμή που μετά το Πασχα άρχισε να κανει ενα θορυβο. Σαν να ειχε πάρει αέρα. την έλυσα και από τότε άρχισε πάλι η ίδια ιστορία....όπως και η πρώτη αντλία.. Απογοητευμένος την πακετάρησα για αποστολή για RMA και αγόρασα στη θέση της μια Eheim 1250 .... Εμφανησιακά φαίνεται πιο γερή και ποιοτική, να δουμε τι θα δείξει στην πράξη...Για να μην παρεξηγηθω δεν λεω πως οι Hydor δεν ειναι καλές, απλά συμβαίνουν και γκαντεμιές , απλά δεν αντέχω πάνω από 2 φορές να συμβαίνει το ίδιο πρόβλημα, δεν μπορώ να έχω εμπιστοσύνη στο συγκεκριμένο προϊόν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johns Απρίλιος 13, 2004 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2004 Αρχική απάντηση από antonisk7Για να μην παρεξηγηθω δεν λεω πως οι Hydor δεν ειναι καλές, απλά συμβαίνουν και γκαντεμιές , απλά δεν αντέχω πάνω από 2 φορές να συμβαίνει το ίδιο πρόβλημα, δεν μπορώ να έχω εμπιστοσύνη στο συγκεκριμένο προϊόν. Δεν ειναι το θεμα μην παρεξηγηθεις,σαφως ειναι καλητερη,βλεπεις την ποιοτητα κατασκευης της μιας με την αλλη νυχτα με μερα η διαφορα Και να μην παμε βεβαια στην τιμη.!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iannis1416003167 Απρίλιος 13, 2004 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2004 H 1250 που εχω δουλευει 24/7 χωρίς πρόβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Απρίλιος 13, 2004 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2004 ηταν η πρωτη μου αντλια (seltz L30), της φερθηκα ατιμα, της εκανα πολλα, δουλεψε χωρις νερο για πολυ ωρα, κολλησε απο το glycocool της shell, αλλα δε με εγκαταλειψε ποτε. τι να πω, παρα μονο με γεια και καλοδουλευτη η καινουργια σου φιλη :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Απρίλιος 13, 2004 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2004 Δεν καταλαβα αν το γυρισαμε σε DB για αντλιες, αλλα παρτε και τα δικα μου "D" : L20 απο Οκτωβριο 2003 24/7 με μια σταση για 1.5 μηνα μεταβατικου αερα (απο μεσα Γεναρη). Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Απρίλιος 13, 2004 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2004 Γιαννη, την 1048 τι την εκανες ;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinny13 Απρίλιος 13, 2004 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2004 Αρχική απάντηση από .38-.45 ηταν η πρωτη μου αντλια (seltz L30), της φερθηκα ατιμα, της εκανα πολλα, δουλεψε χωρις νερο για πολυ ωρα, κολλησε απο το glycocool της shell, αλλα δε με εγκαταλειψε ποτε. για πες περισσοτερα,υπαρχουν υλικα που χαλανε τις αντλιες?αν ναι ,υπαρχουν καποια συγκεκριμενα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonisk7 Απρίλιος 13, 2004 Author #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2004 ’σχετο , το συστημα είχε μείνει χωρίς νερό 2 μέρες και μάλλον ψόφισαν όλοι οι μικροοργανισμοι και έιδα να βγαινει τόση βρώμα και πλαγκτον που δεν είχα δει ποτε, άλλαξα 4 φορες νερο και μαζεψα τα υπολλείματα με ένα τούλι από μπομπονιέρες Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Απρίλιος 15, 2004 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2004 Αρχική απάντηση από Skinny13 [13-04-2004 18:13] υπαρχουν υλικα που χαλανε τις αντλιες?αν ναι ,υπαρχουν καποια συγκεκριμενα? δε χαλασε η αντλια, στουμπωσε. το GlycoCool Shell, αφησε καταλοιπα στον αξονα της αντλιας, κι αυτη σταματησε μετα απο καποιο καιρο. δεν ειναι τιποτα, την ανοιγεις, την καθαριζεις και γινεται καινουργια, αλλα η λαχταρα και μονο φτανει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Απρίλιος 15, 2004 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2004 Μαλλον ειναι τον ημερων φαινομενο αυτο με τις αντλιες.Εμενα εαν και δεν επαθε τιποτα η Λ20 απλα χθες που το μηχανημα ηταν ανοιχτο για κανα 12ωρο σε καποια φαση αρχισε να μοιριζει καμενο τσιπακι ......το βιομηχανικο ρελε που κομπλαρε και την αντλια και το 2ο τροφοδοτικο παρεδωσε πνευμα.....το καλο βεβαια ειναι οτι η αντλια συνεχισε να λειτουργει απλα δεν ειχα 2η τροφοδοσια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overclocker Μάϊος 1, 2004 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2004 Ρε παιδια να ρωτησω και εγω...Θα αλλαξω την Λ20 που εχω (κανει θορυβο) με μια Λ30...Η Λ30 πως παει απο θορυβο??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JiMk Μάϊος 1, 2004 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2004 Αν σου φένεται θορυβώδης η Λ20... τότε η Λ30 θα σ'ενοχλεί περισσότερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Μάϊος 2, 2004 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2004 η Λ30 δεν κάνει θόρυβο αλλά παράγει κραδασμούς οι οποίοι μάλλιστα είναι και αρκετά έντονοι ωστε να περνανε μέσα απο 2 εκτασοστά αντικραδασμικό και να συντονίζουν έστω και ελεφρά το κουτί που την έχω τοποθετημένη. Αλλά εγώ είμαι και ψείρας με τον θόρυβο, εσένα μπορεί να μην σε πειράξει καθόλου. Η λύση είναι να την βάλεις να πατήσει πάνω σε λαστιχένια βάση και να παρεις σιλικονούχα λάστιχα που είναι πιο μαλακά και δεν μεταφέρουν κραδασμούς Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonisk7 Μάϊος 2, 2004 Author #14 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2004 λοιπόν εδώ και 20 μερες αντικατέστησα την Λ30 με μια eheim 1250. Στο θέμα του θορύβου μπορώ να πω ότι είναι πολύ πιο ήσυχη από την Λ30, σχεδόν δεν ακούγεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanisk Μάϊος 2, 2004 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2004 Και απο θερμοκρασια?Υπηρξε διαφορα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonisk7 Μάϊος 2, 2004 Author #16 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2004 Ναι 1-2 βαθμούς κάτω. Για σίγουρα πράγματα , μόλις παραλάβω την Λ30 από rma θα κάνω τεστάκι με το ίδιο σύστημα , αλλάζοντας την αντλία και θα μετρήσω ροές... Link to comment Share on other sites More sharing options...
taramas Μάϊος 18, 2004 #17 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2004 Μια που μιλαμε για αντλιες για πληροφορηστε με,α) η Eheim 1250 ειναι βυθιζομενη η εξωτερικη? μηπως και τα δυο, και βασικα υπαρχει e-shop που την διαθετει?χαιρετισμους Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonisk7 Μάϊος 18, 2004 Author #18 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2004 Αρχική απάντηση από ταραμας Μια που μιλαμε για αντλιες για πληροφορηστε με,α) η Eheim 1250 ειναι βυθιζομενη η εξωτερικη? μηπως και τα δυο, ?είναι και τα 2 όπως και η Λ30 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ram-raider Μάϊος 18, 2004 #19 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2004 Αρχική απάντηση από Skinny13 για πες περισσοτερα,υπαρχουν υλικα που χαλανε τις αντλιες?αν ναι ,υπαρχουν καποια συγκεκριμενα? οι αντλιες γενικως χαρακτηριζονται απο τρια πταγματα¨;παροχη (δηλαδη λιτρα ανα δευτερολεπτο ή κατι αντιστοιχο)μανομετρικο ( δηλαδη απο τι υψος μπορει να τραβαει η αντλία) καιαπο το υγρο για το οποιο εχει προδιαγραφες να τραβαει.πχ αν προσθεσεις διαφορα μεσα στο υγρο μπορει να οξειδωθει καποιο εξαρτημα ή ακομα και δεν χαλασει καποιο εξαρτημα μπορει να διαβρωθει καποια τσιμουχα ή καποιο στεγανοποιητικο του ολου μηχανισμου. Το θεμα ειναι οτι αυτα δεν προκυπτουν αμεσα αλλα μακροπροθεσμα.Συνηθως η προσθηκη ουσιων εκτως προδιαγραφων εχει επιπτωσεις σε θεματα διαροοων αλλα και σε αποδοση της αντλίας λογω του οτι αλλαζει το ειδικο βαρος του υγρού που τραβαει. Αν θες πιο αναλυτικα σφυρα........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iannis1416003167 Μάρτιος 16, 2006 #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2006 Αρχική απάντηση από ταραμας Μια που μιλαμε για αντλιες για πληροφορηστε με,α) η Eheim 1250 ειναι βυθιζομενη η εξωτερικη? μηπως και τα δυο, και βασικα υπαρχει e-shop που την διαθετει?χαιρετισμους multirama την εχει Η δικη μου 1250 δουλευει 2 χρονια 24/7 εχει σταματησει 2 φορές όταν εκανα αναβάθμηση και καθάρισμα του block Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.