jimisballjohn Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2010 Γειά σας! Μέχρι πρόσφατα, φόρτωνα ό,τι cd/dvd ήθελα από το DVD ROM και το dvd writer μου και στον Υπολογιστή μου μου τα εμφάνιζε ως "Μονάδα DVD ROM" και "Μονάδα DVD RAΜ". Επίσης, 1 εικονικό drive που έχω φτιάξει από DAEMON Tools μου το έβγαζε ως BD ROM. Τώρα, μου γράφει και τα 3 ως "Μονάδα CD" και ο,τι και να του βάλω μέσα, το αναγνωρίζει μεν, αλλά δεν μπορεί να το δεί ως ταινία, παρά μόνο μου ανοίγει τους φακέλους AUDIO/VIDEO_TS. Αυτό συμβαίνει με όλα. Πήγα να δω τα Upper/Lower Filters, αλλά δεν υπήρχαν, έκανα απεγκατάσταση υλικού, τίποτα. Επίσης, στις "Συσκευές και Εκτυπωτές" του Πίνακα ελέγχου, δεν εμφανίζεται κανένα από αυτά, παρά μόνο το εικονικό. Μόνο το DVD ROM είναι σε IDE, ενώ το writer είναι σε SATA. Τα αποσύνδεσα και τα επανασύνδεσα, αλλά δεν μπορώ να διορθώσω το πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Δεκέμβριος 5, 2010 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2010 Control Panel -> Hardware and Sound -> Device Manager -> DVD-CD rom drives. Εκεί θα τα βρεις. Δοκίμασε να κάνεις uninstall τους drivers, και κάνε ένα restart να τους ξαναβρεί. Δε φαίνεται σαν λάθος του dvd όμως, αφού διαβάζει σωστά τα περιεχόμενα του δίσκου. Πιο πιθανό μου φαίνεται να φταίει ο default media player σου, και να μην αναγνωρίζει ότι έχεις βάλει dvd-movie μέσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimisballjohn Δεκέμβριος 6, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2010 Κοίτα, έβαλα 1 εικόνα από παιχνίδι στο εικονικό drive το οποίο πριν το αναγνώριζε ως μονάδα bd-rom και πλέον ως μονάδα cd και δεν άνοιξε καθόλου, έπρεπε να κάνω εγώ να πάω Υπολογιστής->Μονάδα cd F: Crysis και να πατήσω πάνω του διπλό κλίκ για να ανοίξει... Ουσιαστικά, μου τα έχει κάνει όλα να εμφανίζονται ως μονάδες cd, ό,τι και να του βάλω μέσα το διαβάζει, χωρίς όμως να εμφανίζει το εικονίδιό του(πχ, το εικονίδιο του FIFA 11 αντί για το εικονίδιο της μονάδας cd) και δεν δουλέυει η αυτόματη εκτέλεση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimisballjohn Δεκέμβριος 7, 2010 Author #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2010 Τώρα που άνοιξα και το λαπτοπ, παρατήρησα ότι και αυτουνού οι μονάδες DVD και BD έχουν γίνει μονάδες CD και πάλι δεν ανοίγει αυτόματα ταινίες και παιχνίδια. Παίζει να είναι κανένα μαμούνι; Το λάπτοπ συνδέεται ασύρματα στο δίκτυο με τον άλλο υπολογιστή. ****Τώρα που το θυμάμαι, και στους δύο υπολογιστές, πριν από καμιά εβδομάδα περίπου, πάτησα να παίξω 1 τραγούδι και μου έβγαλε 1 παράθυρο εγκατάστασης του windows media player, το πέρασα και κάποιο είδος update και το εγκατέστησα. Δεν ξέρω, μήπως φταίει αυτό...**** Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimisballjohn Δεκέμβριος 21, 2010 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2010 Λοιπόν, απ' ό,τι έψαξα, κάποιοι άνθρωποι διάσπαρτα στο Ίντερνετ έχουν αυτό το πρόβλημα και πρέπει να ευθύνεται o ASPI layer driver. Μπορεί να με διαφωτίσει κάποιος με αυτό το πράγμα; Αν μπορώ να το κατεβάσω; Πώς λειτουργεί; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.