trikis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2010 Kαλησπερα παιδια, Ξεκινησα overclocking στον Ε8400 (Ε0) 3,00ghz φτανοντας τον στα 3,8 με timings οι μνημες στα 5-5-5-15 οι οποιες μονες τους δουλευουν σε 16:15(ειναι σωστο αυτο?????)....Ετσι θα ηθελα να σας δειξω τις ρυθμισεις και τα αποτελεσματα καθως ειμαι αρκετα αρχαριος και θα ηθελα την βοηθεια σας! Καταρχας το συστημα αποτελειται απο: motherboard evga 780i sli memory:(2x1GB)GEIL DDR2-800MHZ CL με χρονισμους 4-4-4-12 GX22GB6400UDC ψηκτρα zalman 2000rpm Oποτε εχουμε και λεμε για τις ρυθμισεις των Βιοs vcore:1.3000V cpu fsb:1.3V memory voltage:1.85(default) North bridge=1.4V South bridge=1.55V και: Στη συνεχεια ετρεξα το prime95 για μια 8 ωρες χωρις να κατεβασω τα timings και μου βγηκαν ολα τα αποτελεσματα ΟΚ εχοντας θερμοκρασια 60-62(max) κατα τη διαρκεια του stress.(προσωπικα την θερμοκρασια την βλεπω λιγο τσιμπημενη!) Μετα ομως ετρεξα και το occt και μου παγωσε η οθονη στα πρωτα 2 λεπτα!????? Πειτε μου την γνωμη σας και τις συμβουλες σας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Δεκέμβριος 5, 2010 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2010 Υπάρχει ολόκληρο thread φίλε μου στο forum αν ψάξεις λίγο για τον 8400 και θα βρεις πολλές και χρήσιμες πληροφορίες.Αν δεν καλυφθείς...εδώ είμαιστε.Για stress tool το καλύτερο για σένα είναι το orthos.Οπότε με αυτό τα τεστάρεις σταθερότητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
archongr Δεκέμβριος 5, 2010 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2010 φιλε μου εχω φιλο με τον ιδιο επεξεργαστη και την ιδια m/b και τον εχει stable στα 4-4,2 αν θελεις να τον ρωτησω τις ρυθμισεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Strider Δεκέμβριος 5, 2010 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2010 Το αν εισαι σταθερός ή όχι θα το δεις και από την χρήση του υπολογιστή σου καθημερινά (το καλύτερο stress) και ανάλογα κρίνεις. Αν τσιμπίησεις στο 1.35 το VCore μπορείς να φτάσεις και τα 4GHz αν θες, όχι ότι τα 3.8 GHz είναι χάλια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trikis Δεκέμβριος 5, 2010 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2010 Υπάρχει ολόκληρο thread φίλε μου στο forum αν ψάξεις λίγο για τον 8400 και θα βρεις πολλές και χρήσιμες πληροφορίες.Αν δεν καλυφθείς...εδώ είμαιστε.Για stress tool το καλύτερο για σένα είναι το orthos.Οπότε με αυτό τα τεστάρεις σταθερότητα.φιλε venom7 σ'ευχαριστω για την απαντηση σου αλλα το εχω διαβασει πολλακις το θεμα αυτο και συμφωνα μ'αυτο εκανα το ο/c!ομως επειδη ειμαι αρχαριος και επειδη δεν καταλαβαινω γιατι ενω τρεχω το prime95 2 φορες επι 10 ωρες χωρις λαθη οταν παιζω το call of duty black ops π.χ,αρχιζει και κολλαει!!!φυσικα πριν δεν κολλαγε καθολου!!δεν καταλαβαινω τι γινεται!!μηπως φταιει οτι οι μνημη και το fsb ειναι unlinked σε 16:15 αναλογια???δεν καταλαβαινω Link to comment Share on other sites More sharing options...
trikis Δεκέμβριος 5, 2010 Author #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2010 φιλε μου εχω φιλο με τον ιδιο επεξεργαστη και την ιδια m/b και τον εχει stable στα 4-4,2 αν θελεις να τον ρωτησω τις ρυθμισειςΑν σου ειναι ευκολο γιατι δεν καταλαβαινω τι γινεται εδω κυριως γιατι το prime δειχνει οτι ειμαι κομπλε!!σ'ευχαριστω πολυ φιλε μου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tonyspanos Δεκέμβριος 5, 2010 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2010 Νομίζω οτι θα σε δυσκολέψουν οι μνήμες.Δοκίμαζε πρώτα τον 1:1 (αναγκαστικά) και τσίμπα λίγο τα V στην μνήμη πχ 1.9V.Ο δικός μου Ε8400 άντεχε με 1,360 τα 8,5Χ500/9Χ475. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aris20 Δεκέμβριος 6, 2010 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2010 CPU-Z Validator 3.1Εμένα πήγε και τόσο και ήμουν stable απο 2,66GHz... Μετά όμως από τα 4,6GHz ζοριζεται... Οπότε εσύ από μαμά αν είσαι στα 3GHz, τα 4,4GHz τα έχεις για πλάκα...Απλά τάση ίσως θα χρειαστείς ~1.42V κάπου εκεί.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
p_under Δεκέμβριος 6, 2010 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2010 CPU-Z Validator 3.1Εμένα πήγε και τόσο και ήμουν stable απο 2,66GHz... Μετά όμως από τα 4,6GHz ζοριζεται... Οπότε εσύ από μαμά αν είσαι στα 3GHz, τα 4,4GHz τα έχεις για πλάκα...Απλά τάση ίσως θα χρειαστείς ~1.42V κάπου εκεί..φιλε αυτο που λες δεν εχει καμια σχεση με τον topic starter , ασε που το ρευμα που προτινεις δεν ειναι για 24/7 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.