geoal Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2010 Γεια και χαρα σας συμφορουμιτες, τον τελευταιο μηνα με ταλαιπωρει ιδιαιτερα η ποιο πανω μητρικη η οποια κανει πολλα κουλα και δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει. Το μηχανημα το πηρα αρχικα για εναν φιλο αλλα επειδη του εκανε αυτα τα κολπα και για να μην χαλασουμε τις καρδιες μας του εδωσα εγω το PC με τον Ι7 920 που ειχα και πηρα αυτο ωστε να ερευνησω και το προβλημα καλυτερα. Καταρχην να πω οτι το δουλευω σε στοκ συχνοτητες με εναν Ι5 760 και 4gb RAM Corsair 1600. Ολα φαινετε να ειναι ενταξει για καποιες ωρες λειτουργιας ολα τα προγραμματα σταθεροτητας παιζουν χωρις λαθη ή καποιο κολλημα και καποια στιγμη που θα εισαι σε καποια ιστοσελιδα ή θα βλεπεις καποια ταινια το μηχανημα κολλαει ή κανει reboot και απο εκει και περα δεν μπορει να μπει με τιποτα στο λειτουργικο. Δοκιμασα και αλλαξα θεση στις μνημες επαιξε για μια-δυο μερες αλλα μετα παλι τα ιδια. Κανω BIOS update (2 εχει ολα και ολα η ECS) δουλεψε αψογα για 1 βδομαδα και κατι αλλα πανω που ελεγα οτι αυτο ηταν χθες το βραδυ παλι τα ιδια. Επειδη μου εχει σπασει τα νευρα αν καποιος μπορει να σκεφτει κατι παραπανω θα ημου υποχρεος. Τα υπολοιπα εξαρτηματα ειναι μια Geforce 470GTX σαν κυρια καρτα γραφικων, μια 8800GT σαν physics card, μια audigy Xfi gamer καρτα ηχου (η καρτα της μητρικης ειναι disabled) και τελος τροφοδοτικο το tagan 1300W BZ. Ευχαριστω.
ultraex2005 Δεκέμβριος 3, 2010 #2 Δεκέμβριος 3, 2010 μιλαμε για μπλε οθονες η παγωματα γιατι ειχα και εγω ενα θεμα με μπλε οθονεςσε ατακτα χρονικα σημεια με το p 55 το μετανιωσα
def Δεκέμβριος 3, 2010 #3 Δεκέμβριος 3, 2010 περιμενε εχεις μια 470gtx+8800gt?Για δοκιμασε με μια καρτα μονο.
geoal Δεκέμβριος 3, 2010 Author #4 Δεκέμβριος 3, 2010 προς ultraex2005 : τις περισσοτερες φορες ειναι αποτομο restart ή freeze οπου μονο με το κουμπι reset του κουτιου γινετε δουλεια αλλα μετα δεν μπαινεις στα windows που να χτυπιεσε. Εχω δει ομψς και μπλε οθονες και μετα να κανει το ιδιο.προς def: ειχα αφησει μονο την 8800 για 2 μερες αλλα το εκανε και με αυτη και ετσι ξανακουμπωσα και την 470.
geoal Δεκέμβριος 3, 2010 Author #5 Δεκέμβριος 3, 2010 τελικα βρεθηκε το προβλημα και ειναι τα σλοτ των μνημων απο τα οποια μονο 1 λειτουργει σωστα. Δοκιμασα με μνημες φιλου που ξερουμε οτι δουλευουν αψογα και εκανε τα ιδια οταν τις εβαζα ζευγαρι. Δοκιαμσαμε και μια-μια και τελικα φανηκε το προβλημα. Σε οποιο και απο τα 3 αλλα σλοτ βαλαμε μνημη η μητρικη δεν εκανε POST παρα μονο στο σλοτ 4. Οταν βαζαμε και στο σλοτ 2 την αλλη μνημη εκανε POST εβλεπε και τα 4Gb RAM αλλα μετα απο λιγη ωρα ξεκιναει τα προβληματα που αναφερω. Το θεμα ειναι γιατι δεν δουλευουν τα σλοτ 1 και 3 καθολου... τελος παντων απο οτι φαινετε θα παω να παρω μια αλλη μητρικη γιατι εχω παιδευτει τοσο πολυ με αυτη και το RMA ειναι αστα να πανε γιατι δεν εχω αποδειξη αγορας στα χερια μου...
kaklas13 Δεκέμβριος 4, 2010 #6 Δεκέμβριος 4, 2010 Φιλε μου ακριβώς το ιδιο πρόβλημα με την ίδια μητρική! Την άλλαξα με μια gigabyte και ησύχασα!
geoal Δεκέμβριος 4, 2010 Author #7 Δεκέμβριος 4, 2010 και υστερα σου λεει οτι ειμαστε προκατελημενοι που αγοραζουμε μαρκες οπως η ASUS και η Gigabyte...
tonyspanos Δεκέμβριος 4, 2010 #8 Δεκέμβριος 4, 2010 Κι εγώ που έχω βάλει την ίδια μητρική σε φίλο, άμα αφήσει το PC χωρίς τροφοδοσία για λίγο, για κάποιον περίεργο λόγο, το PCIEX από 16x πέφτει σε 1x!!!!! Δεν συνέρχεται παραμόνο με clear-mos... Όσο για το o/c... Ότι κάνει με στοκ ρεύματα! Αλλιώς με το παραμικρό δεν bootαρει!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.