Jump to content

Αγορά μπαταρίας για laptop. Original/Compatible

tragikos

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

έχω μπροστά μου την μπαταρία ενός HP Pavilion dv7-1070ev η οποία μετά από 1,5 χρόνο χρήσης, σταμάτησε να φορτίζει και χρειάζεται αντικατάσταση. Το θέμα μου είναι από που να αγοράσω μπαταρίες και τι χρειάζεται να προσέξω.

Οι πληροφορίες που αναγράφονται πάνω στην μπαταρία (η οποία είναι official HP) και μπορεί να φανούν χρήσιμα είναι:

- 14,4V

- 73Wh

- Series HSTNN-DB75

- For use with HP series HSTNN-C50C, HSTNN-Q35C family computers only

Ο Voudas μου έχει προτείνει αυτήν.

Ο ΔΗΣΙΟΣ έχει αυτές (1, 2), που δεν ξέρω αν κάνουν.

Τι πρέπει να προσέξω; Πρέπει τα V να είναι τα ίδια ακριβώς; Υπάρχουν μαϊμού μπαταρίες που πρέπει να αποφύγω;

Ευχαριστώ :)

Οτιδηποτε κατω απο 14,4 V το ξεχνας.

Τα mAh ή Wh ειναι πρακτικά πόσες ωρες μπορεί να τροφοδοτήσει το μηχάνημα η μπαταρια, οσο μεγαλύτερο τοσο το καλύτερο.

Του ebay φαίνεται ''καλυτερη'' λόγω των 8 κελιων

Δεν είναι τόσο θέμα σύγκρισης αυτών που παραθέτω, έχει κανείς να προτείνει κατάστημα όπου μπορώ να εμπιστευθώ για να πάρω; Ή απ' όπου και να πάρω το ίδιο μου κάνει αρκεί να είναι στα 14,4V και να κάνει στο μηχάνημα;

• 2 weeks later...

Η original μπαταρια του aspire one μου ειναι κατασκευης simplo με κελια panasonic.

Η imitation μπαταρια του Δησιου ειναι κατασκευης simplo με κελια panasonic.

Τα imitation του Δησιου ειναι συνηθως επωνυμα (σχεδον παντα δλδ) και πολλες φορες ιδια με τα αυθεντικα. Αυτο που εχω προσεξει ομως ειναι οτι οι 14.4v μπαταριες ειναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ψηλα σε σχεση με τις 10.8, ενω φορανε τα ιδια κελια. (η 14.4 με 8 κελια ειναι η ιδια με την 10.8 αλλα με διαφορετικη στοιχηση).

Ελπιζω να μην φανηκε σαν διαφημση, απλα απο κει ψωνιζω συχνα και γενικως κανω ερευνα με το refill μπαταριων...

Απο το ebay, φροντισε να εχει κυκλωμα ασφαλειας και ιαπωνικα κελια.

• 1 month later...

Καλησπέρα σας,

έχουμε εξέλιξη στο θέμα. Αγοράστηκε αυτή η μπαταρία. Το θέμα είναι ότι έχει περίεργη συμπεριφορά και εξηγούμαι:

Τα Windows 7 λένε ότι φορτίζει κάποιες φορές άλλες όχι. Όταν φορτίζει, μπορεί να βρεθεί πολύ σύντομα στο 50-70%, αλλά αν βγει το laptop από την πρίζα η μπαταρία δεν κρατάει πάνω από 5 λεπτά.

Φταίει η μπαταρία ή το laptop;

Υπάρχει κάποιο διαγνωστικό πρόγραμμα για μπαταρίες;

Ευχαριστώ

Το οτι η μπαταρια ειναι 4400 και φορτιζει μονο το 2800 ειναι προβλημα της μπαταριας.

Ισως θελει calibration η μπαταρια παντως ειναι καινουρια γιατι γραφει πως εχει μονο εναν κυκλο φορτισης.

Αυτά είναι τα στατιστικά της παλιάς του μπαταρίας:

post-4676-1416075005,76_thumb.jpg

Προς το παρόν επειδή δεν έχω μπροστά μου το laptop και κάνω "remote assistance" έχω ζητήσει να κάνουν calibrate την μπαταρία όπως λέει εδώ. Θα ενημερώσω για αποτελέσματα.

• 1 year later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.