Jump to content

[Οδηγός] Απόκτηση Δικαιωμάτων Διαχειριστή Στα Windows Vista/7

Stallone

Recommended Posts

Ο οδηγός αυτός είναι εφαρμόσιμος σε όσους κατέχουν Windows Vista/7

Νομίζω πως σε όλους έχει συμβεί να θέλουμε να τρέξουμε ένα πρόγραμμα ή να διαγράψουμε ένα αρχείο και τα Windows να μας λένε πως δεν έχουμε δικαιώματα διαχειριστή. Παρόλο που το account type είναι administrator όντως δεν έχουμε πλήρη δικαιώματα στο λειτουργικό.

Η Microsoft επιθυμώντας να αποτρέψει πιθανή διαγραφή αρχείων των Windows από τους χρήστες αλλά και για καλύτερη προστασία από ιούς έκρυψε τον αληθινό administrator του υπολογιστή.

Σε αυτόν τον οδηγό θα σας δείξω δύο τρόπους για να αποκτήσετε πλήρη δικαιώματα στον υπολογιστή σας και να απαλλαχτείτε από το UAC.

Πρώτος Τρόπος <<Δια μέσoυ Της Γραμμής Εντολών>>

Αυτός ο τρόπος είναι εφαρμόσιμος σε όλες τις εκδόσεις Windows Vista/7.

Πηγαίνουμε στο μενού έναρξη και γράφουμε στην αναζήτηση cmd, κάνοντας δεξί κλικ επιλέγουμε run as Administrator.

Έπειτα γράφουμε την εντολή:

net user administrator /active:yes

katagrafi20-5176.png

Για να απενεργοποιήσουμε το account γράφουμε αντίστοιχα την εντολή:

net user administrator /active:no

katagrafi21-5177.png

Δεύτερος Τρόπος <<Διαμέσω Του secpol.msc>>

Αυτός ο τρόπος είναι διαθέσιμος σε κατόχους των Windows Vista/7 Business, Ultimate/Professinal, Ultimate.

Πηγαίνουμε στο μενού έναρξη και στην αναζήτηση γράφουμε secpol.msc(Προσοχή: Μην ξεχάσετε την κατάληξη msc γιατί ειδάλως δεν εμφανίζεται το εικονίδιο) και τρέχουμε την εφαρμογή.

Στο δενδροδιάγραμμα πατάμε Local Policies και μετά Security Options.

Έπειτα επιλέγουμε το στοιχείο Administrator Account Status.

katagrafi22-5178.png

Ακολούθως κάνουμε δεξί κλικ και επιλέγουμε Properties.

Καταληκτικά επιλέγουμε Enabled και πατάμε OK.

secpolmsc2.jpg

Για να απενεργοποιήσουμε το account επιλέγουμε Disabled.

Ευχαριστούμε, να προτείνω να ανεβάσεις τις εικόνες εδώ μιας και το imageshack είναι το πλέον αναξιόπιστο;

Πολύ ευχαρίστως αλλά προσπάθησα να κάνω "edit" και δεν μου βγάζει από κάτω "διαχείριση συνημμένων αρχείων".

Μήπως μπορείς να μου πεις τον τρόπο;

Μπορείς να πας στο προφίλ σου, εικόνες και album και να δημιουργήσεις ένα νέο album και να βάλεις τις εικόνες εκεί.

Πήγα. Τις εικόνες πως θα τις ανεβάσω; Πάλι μέσω imageshack;

Όχι, κάνεις νέο album, και έχει ένα κουμπάκι upload image.

(Θα τα σβήσω αυτά σε λίγο για να μείνει καθαρό το θέμα :))

Δεν μου βγάζει κανένα "upload image".

Μόνο το παρακάτω μου βγάζει:

46104711.th.png

Υπάρχει επίσης και το "Take Ownership" το οποίο είναι ένα προγραμματάκι που με ένα κλικ δίνουμε δικαιώματα σε οποιoδήποτε αρχείο, πρόγραμμα, φάκελο...!!:T:

Take Ownership Shell Extension 0.1.5.157 | Rizone3

Μόλις το εγκαταστήσετε, πατήστε δεξί κλικ πάνω σε αυτό που θέλετε να του δώσετε δικαιώματα και επιλέξτε "Take onwership"!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.