Jump to content

Ποιον SSD; (€150)

fits79

Recommended Posts

Τον εχω εδω και 2 μερες.

Σαν SSD πρεπει να ειναι καλη ευκαιρια, κολληματα μηδεν αλλα δεν ενθουσιαστηκα.

Περιμενα περισσοτερα απο τη μεταβαση HDD->SSD

βρε παίδες να ρωτήσω κάτι. Δεν υποτίθεται 'οτι από αρχή του νέου έτους, θα παίρνεις ssd 120gb με 100euro, και ότι γενικά θα πέσουν οι τιμές και θα αυξηθούν τα gb. Θυμάμαι πριν 2-3 μήνες συμβουλεύαται να περιμένουμε Ιανουάριο για αγορές. Άλλαξε κάτι και δεν το είδα?

Δεν νομιζω οτι ειπε καποιος κατι συγκεκριμενο για τις τιμες.

Αυτο που αναφερθηκε ειναι οτι απο Ιανουαριο, θα κυκλοφορησουν οι G3 της Intel (3η γενια) η οποια θα χρησιμοποιει μνήμες 25nm MLC (σε αντιθεση με τωρα που χρησιμοποιει 34nm MLC) και οπως ειχε γινει με την δευτερη γενια που οι τιμες μειωθηκαν σχεδον στο μισο, λογω αλλαγης λιθογραφιας των μνημων, κατι ιδιο μπορει να ισχυσει και με την 3η γενια.

Οι τιμές (τουλάχιστον την Ευρώπη) έχουν πέσει ήδη σημαντικά. Ο 120GB Intel X25-M έχει ~180Ευρώ όταν πριν 2 μήνες τόσο είχε ο 80άρης Ιντελ.

Μην κοιτάς τους "κλέφτες" στην Ελλάδα. Έρχονται οι νέοι Intel (G3) και οι νέοι Crucial σε λίγο καιρό και θα δείς τον 80άρη Ιντελ στα120Ε, τουλάχιστον στην Ευρώπη. Αυτό θα παρασύρει και τους άλλους κατασκευαστές (Sandforce powered, OCZ, Corsair κ.α.) σε χαμηλότερες τιμές.

@Jax: Εγώ είχα πει για χαμηλότερες τιμές μήνες πριν. http://www.thelab.gr/skliroi-diskoi-elegktes-kai-optikes-syskeyes/agora-ssd-83762.html#post1062880065 http://www.thelab.gr/skliroi-diskoi-elegktes-kai-optikes-syskeyes/intel-ssd-x25-m-gen3-metriseis-86152.html#post1062909181

@Bstath. Αυτο λεω κι εγω. Δεν ειπες συγκεκριμενες τιμες, ειπες ομως οτι θα πεσουν.

Και αυτο γινεται καιρο τωρα... οι τιμες πεφτουν συνεχεια, ασχετως αν με τους κλεφτες στο Ελλαντα δεν φαινεται και τοσο (εξαιρεση ειναι ο 60αρης Vertex 2 του Πλαισιου).

evilsoler 120gb 100euro δεν νομίζω να δούμε μέσα στο 2011 (μακάρι να βγω ψέφτης!).

Από Ελλάδα ο 60αρης vertex αυτή την στιγμή είναι η καλήτερη τιμή/απόδοση.

Από έξω υπάρχουν και άλλοι όπως ο Intel από πάνω.

Με την έλευση της νέας φουρνιάς θα πέσουν οι τιμές (και θα κερδίσουμε σε επιδόσεις στα bench) αλλά μην περιμένεις τρελά πράγματα σε σχέση με αυτές τις 2 τιμές.

Btw το gb/euro είναι σχεδόν ίδιο στους 2 παραπάνω ssd.

καταρχάς σορρυ γιατι τα νούμερα που είπα ήταν σχετικά. Απλά θυμόμουνα από παλιότερα post αυτό το concept, ότι δλδ με σημερινές τιμές θα παίρναμε διπλάσια gb (και έκανα λίγο στρογγυλοποιήση :p). Αλλα τεσπα, δεν αξίζει να περιμένεις κανείς λίγο ειδικά τώρα?

Για να μην ανοιγω και εγω νεο τοπικ. Με τον 150αρη ραπτορα που εχω, ειμαι ικανοποιημενος απολυτα. Καμια σχεση με τους 7.200 και συναφη. Απλα ελεγα αν αξιζει να βαλω SSD για πιο γρηγορες εκκινησεις/Convert x to dvd/ Photoshop / Burn images Κλπ. ΜΑΧ 80 Γιγα, δεν θελω παραπανω, απλα ηθελα κατι γρηγορο και αξιοπιστο και σε ποσο 150 Ευρω ταβανι.

Αν ειδες διαφορες απο τους απλους 7200 σε 150raptor τοτε με SSD θα φανει η πραγματικη διαφορα. Οτιδηποτε μπορεις να αγορασεις απο τις καλες σειρες (Intel, Sandforce, Samsung, Crucial) θα σου δωσει αυτο που θελεις.

Το μονο που σιγουρα ΔΕΝ θελω, ειναι να μπλεξω με τριμ κοντρολερ και συναφη. Θελω να βαλω εναν δισκο επανω, γρηγορο,καλο,αξιοπιστο και να αξιζει τα χρηματα του. Καποια προταση????

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.