Jump to content

Ποιον SSD; (€150)

fits79

Recommended Posts

Τελικά τη δεδομένη στιγμή ποια μοντέλα ssd δίσκων είναι τα καλύτερα/γρηγορότερα και γιατί?

Όλοι οι νέοι ssd δίσκοι υποστηρίζουν αυτό το trim ή όχι?

Επίσης κάπου διάβασα ότι αν σβήσεις το raw ενός ssd δισκου τον μαμησες τον δίσκο.

Μπορεί λοιπόν κάποιος να μου εξηγήσει τι ακριβώς είναι αυτό το raw(Όπως επίσης και το trim) και αν σβηστεί από έναν ssd δίσκο κατά λάθος υπάρχει γιατρειά ή όχι?

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ.

Τελικά τη δεδομένη στιγμή ποια μοντέλα ssd δίσκων είναι τα καλύτερα/γρηγορότερα και γιατί?

Αν αγόραζες αυτοκίνητο, τι θα ρωτούσες; Ποιο είναι το πιο γρήγορο αυτή τη στιγμή;

Το διθέσιο είναι πιο γρήγορο αλλά δεν χωράει ούτε τις βαλίτσες σου. Το τετράπορτο χωράει όλη την οικογένεια αλλά δεν τραβάει στην ανηφόρα. Ποιες είναι οι ανάγκες σου;

Με λίγα λόγια μπορώ να σου προτείνω SLC SSD των €3.000, ο καλύτερος και ο γρηγορότερος. Αυτόν θα πάρεις;

Θα σου συνιστούσα να προσπαθήσεις να κάνεις λίγο πιο κατανοητές τις ερωτήσεις σου για να πάρεις πιο χρήσιμες απαντήσεις. Πες μας για παράδειγμα πόσα λεφτά διαθέτεις και πως χρησιμοποιείς τον Η/Υ σου.

Όλοι οι προαναφερθέντες SSD είναι καλοί και με κανέναν δεν πρόκειται να το μετανιώσεις.

Και τις διαφορές που έβγαλε ο Ζάχος στα IOps κλπ δεν πρόκειται να τις δεις ποτέ με γυμνό μάτι. Ειδικά αν μέχρι τώρα χρησιμοποιείς κανονικό δίσκο στροφών.

Ok τότε να σου πω τα εξής:

Διαθέτω μεχρι 150 ευρώ και χρησιμοποιώ το pc με τα win7 64bit ultimate greek 4gb ddr2 και κυρίως για ίντερνετ, εγγραφές dvd/cd, άνοιγμα εγγράφων, πολύ λίγα παιχνιδια και γενικότερα όχι πολύ βαριά χρήση αλλά θέλω να είναι γρήγορος στο διάβασμα/γράψιμο

Και συγνώμη δηλαδη που δεν ήμουν ποιο συγκεκριμένος αλλά ζητάω ένα δίσκο που γενικά να είναι κατά κοινή ομολογία γρήγορος και προσιτός στο ευρύ κοινό και όχι κάτι τρομερά γρήγορο και πανάκριβο και φαντάστηκα ότι δεν θα χρειάζεστε τόσες λεπτομέρειες.

οτι πιο φτηνό στην χωρητικότητα που χρειάζεσαι τπτ παραπάνω τπτ λιγότερο.

Για την χρήση που θέλεις δεν χρειάζεσαι να πας σε τοπ μοντέλα καθώς δεν θα βλέπεις διαφορά και θα επιβαρυνθείς με έξτρα κόστος.

Σε αυτό που λέει ο unstoppable συμφωνώ κι εγώ.

Θέλω να μου προτείνετε έναν ssd δίσκο που να είναι πολύ γρήγορος ακόμα και όταν είδη διαβάζει ένα πρόγραμμα/υπηρεσία/εργασία από αυτόν να τον βάλεις να διαβάσει παράλληλα και δεύτερο πρόγραμμα/υπηρεσία/εργασία.

Εν ολίγης προτείνετε μου κάποιον αρκετά καλό ssd δίσκο και αν κανουμε firmware update οπότε αυτό βγαινει για το μοντέλο μας(Εννοείτε επισημα updates) χάνονται ότι δεδομένα έχει μέσα ο δίσκος ή όχι? Και αν σε περίπτωση πέσει το ρεύμα την ώρα της αναβαθμίσεις λογισμικού το καλύπτει η εγγύηση του δίσκου(Γιατί λογικά καταστράφηκε ο δίσκος) ή όχι?

Τελικα η ημιμαθεια ειναι χειροτερη απ την αμαθεια...

Δε θα σου χαλασει ο ssd απο διακοπη ρευματος , ουτε αν του κανεις format καμποσες φορες.

Τουλαχιστον για 3-5 χρονια (που ουτος η αλλως και να παθουν κατι εχουν εγγυηση).

Οταν κανεις firmware update τα δεδομενα δεν χανονται.

Αφου λοιπον ξεκαθαρισαμε με αυτα , πανε και παρε ενα intel 80ρη ή ενα vertex2 60ρη-90ρη (αναλογα με το ποσα παραπανω μπορεις να διαθεσεις) και τελος.

Narzul μάλλον δεν κατάλαβες καλά τι εννοώ.

Διάβασες καλά την ερώτηση μου?

Δεν είπα ότι θα χαλάσει αν απλά είμαι στα windows και πέσει το ρεύμα αλλά αν την ώρα που πέσει το ρεύμα κάνω αναβάθμιση λογισμικού δεν θα χαλάσει όπως θα χάλαγε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ συσκευή αν διακοπεί στη μέση η αναβάθμιση λογισμικού της?

Τώρα όσο αφορά την ανασυγκρότηση και το trim και αν σβηστεί το raw του δίσκου ssd πάει ο δίσκος?

Γενικότερα τι ακριβώς είναι το raw & trim?

για να μην έχεις πρόβλημα με τα reads/writes είτε είναι random/sequential θα έλεγα να κάνεις λίγη οικονομία να υπερδιπλασιάσεις τα λεφτά που διαθέτεις και μετά θα σου πούμε την πιο φτηνή λύση.

Οι λύσεις που ζήτας αρχίζουν από 250 ευρώ και πάνω...

Όπα ρε φίλε.

Σιγά μην δώσω μια περιουσία για έναν σκληρό δίσκο των 80gb που και στο κάτω - κάτω της γραφής δεν θα δω τρομερές διαφορές από έναν velcociraptor δίσκο σε θέμα ταχυτήτων.

Όχι δεν έκλεισε.

Συνεχίζω και ψάχνω έναν ssd δίσκο μεχρι 150ευρω το πολύ και να έχει καλά access times γενικώς.

Αν δω ότι δεν βρω κάτι αξιόπιστο τότε θα προβώ στην αγορά ενός western digital velociraptor 150gb και πιστεύω από αυτόν(WDC WD2500KS) που εχω τώρα θα είμαι πολύ καλύτερα.

Όχι δεν έκλεισε.

Συνεχίζω και ψάχνω έναν ssd δίσκο μεχρι 150ευρω το πολύ και να έχει καλά access times γενικώς...

Tα access times στους ssd ειναι περιπου 0.1ms (σχεδον μηδενικα δλδ και πολυ χαμηλοτερα απο οποιονδηποτε μηχανικο σκληρο δισκο)

Με velocipator θα δεις διαφορα μεν αλλα οχι τοσο αισθητη οσο με εναν ssd.

Για μενα προχωρα αφοβα σε αγορα ειτε σε Intel X-25 ειτε σε καποιον ssd με sanforce 1200 controller 80GB...

Διαφορα σε πραγματικες συνθηκες δεν θα δεις παρα μονο σε μετροπρογραμμματα

Ευτυχης κατοχος ssd εδω και 3 εβδομαδες και δεν μετανοιωνω τα χρηματα που εδωσα.

Το μηχανημα πηρε αλλον αερα ;)

Tα access times στους ssd ειναι περιπου 0.1ms (σχεδον μηδενικα δλδ και πολυ χαμηλοτερα απο οποιονδηποτε μηχανικο σκληρο δισκο)

Με velocipator θα δεις διαφορα μεν αλλα οχι τοσο αισθητη οσο με εναν ssd.

Για μενα προχωρα αφοβα σε αγορα ειτε σε Intel X-25 ειτε σε καποιον ssd με sanforce 1200 controller 80GB...

Διαφορα σε πραγματικες συνθηκες δεν θα δεις παρα μονο σε μετροπρογραμμματα

Ευτυχης κατοχος ssd εδω και 3 εβδομαδες και δεν μετανοιωνω τα χρηματα που εδωσα.

Το μηχανημα πηρε αλλον αερα ;)

Δεν θέλουμε μόνο access times.... θελουμε και άπειρα random/sequential writes.... και όλα αυτα με 150 ευρώ ααα και αν δεν βρούμε θα πάρουμε τον Velociraptor....

Όχι δεν έκλεισε.

Συνεχίζω και ψάχνω έναν ssd δίσκο μεχρι 150ευρω το πολύ και να έχει καλά access times γενικώς.

Αν δω ότι δεν βρω κάτι αξιόπιστο τότε θα προβώ στην αγορά ενός western digital velociraptor 150gb και πιστεύω από αυτόν(WDC WD2500KS) που εχω τώρα θα είμαι πολύ καλύτερα.

κάτσε με τον WD2500KS και ΌΤΑΝ μάθεις-καταλάβεις ΤΙ θες ή ΤΙ ζητάς εδώ είμαστε.....

Συνεχίζεις το ίδιο ύφος με αυτό που είχες στο άλλο τοπικ...

Και σου ξαναλέω ΔΕΝ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ κάνεις να απαντήσεις.

Μπορείς να μην ποσταρεις καν αν είναι να ποσταρεις τέτοια υβριστικά ποστ.

Επειδή τελικά αν αγοράσω ssd το ποιο πιθανό είναι να αγοράσω αυτόν γιατί απ' ότι διαβάζω είναι η κορυφή των ssd δίσκων αυτή τη στιγμή θέλω να ρωτήσω αν θα εχω κάποιο πρόβλημα στο να του περάσω με ένα restore/recovery το backup που εχω κάνει με το acronis true image 2011 home edition από τον βασικό δίσκο(WD2500KS) που εχω τώρα το λειτουργικό μου(Windows 7 64bit ultimate greek) και τι ακριβώς πρέπει να προσέξω από τι στιγμή που θα τον συνδέσω στο desktop μου.

Ορίστε και κάποιες ερωτήσεις - απορίες που εχω πριν προβώ στην αγορά του intel ssd 80gb δίσκου.

1. Ξεκινάω αμέσως το restore από το acronis ή πρέπει να κάνω κάτι άλλο πριν?

2. Κάπου εδώ διάβασα ότι αν σβηστεί το raw ενος ssd δίσκου(Δεν ξέρω με ποιον τρόπο μπορεί να σβηστεί το raw) θα έχουμε πρόβλημα μετά με τον ssd δίσκο ισχυει κάτι τετοιο?

3. Όταν με το καλό περαστούν με το restore τα win7 64bit ultimate Greek και οτιδήποτε άλλο στο δίσκο αν κάνω firmware update κατεβαζοντας το τελευταίο επίσημο μέσα από το σαιτ της Intel θα πρέπει μετά να ξαναπεράσω από την αρχή το λειτουργικό κ.τ.λ. γιατί θα σβηστούν τα πάντα από το δίσκο μετά την αναβάθμιση λογισμικού(firmware) ή δεν χρειάζεται γιατί θα παραμείνουν μέσα τα δεδομένα του ssd δίσκου?

4. Χρειάζεται καθόλου drivers(Όπως π.χ. μια κάρτα γραφικών) ο δίσκος ή όχι?

Σας ευχαριστώ πολύ για όλα.

Ισχύει πραγματικά τόσο μεγάλη διαφορά χρόνων?

[ame]

[/ame]

[ame]

[/ame]

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=Pf_QS3mZsyU[/ame]

[ame]

[/ame]

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=B7J7rvVHiGk][/ame]

Για να μην ανοίγω new θέμα. Mια ερώτηση, σε αυτά τα λεφτά 240e πανο κατο( + - 50ε) για αυτήν την χωρητικότητα υπάρχει κάτι πιο καλό απο τον intel Postville 120GB X25-M η δεν θα δω διαφορά.. Μιας και είμαι μαθημένος στα 100Giga περίπου (βλέπε hdd υπογραφής) 120g μου φτάνουν.

Ο δεινόσαυρος θελω να παρει πόδι (θα μείνει για 2ος στο σύστημά)...

fits79 τον πήρες τελικά τον 80αρι?

Intel Postville 120GB X25-M SSD Retail Cloning Kit(2.5", Sata II, SSDSA2MH120G2K5) - Solid State Drives - plaisio.gr

και 10 ευρω πιο φτήνα

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.305113

Nα ρωτήσω και εγω...:)

Μιας και φτασαν τα χριστουγεννα ειπα να πειραξω λιγο την συνθεση μου....

Σκεφτομαι να βαλω εναν ssd για το λειτουργικο,μιας και ο 500αρης δεν την πολυπαλευει.

Δινω μεχρι 110ε!!

OCZ Vertex 2 Series 60GB SSD w/Bracket (2.5", Sata II, OCZSSD2-2VTXE60G)

τι γνώμη εχετε για τον παραπανω???

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.