Jump to content

Αναβάθμιση Hardware...!

PClord

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

κατ'αρχας,καλό μήνα και καλές γιορτές να έχουμε παίδες! ;)

Στο ψητό τώρα...!

Το pc που χρησιμοποιώ είναι το εξής:

CPU:Intel C2D 2.2ghz

GPU:nVidia 8800GT 512mb ddr3

PSU:L&C 600watt(το γνωστό του plaisio..)

RAM:2gb 800mhz ddr2

M/B:Asus p5-lmx

Case:Thermaltake Armor +mx

και λέω να αναβαθμίσω στο εξής:

CPU:AMD PHENOM II X4 965 3.4GHZ QUAD CORE BLACK BOX EDITION - - CPU - E-SHOP.GR

GPU:nVidia 8800GT 512mb ddr3

PSU:L&C 600watt

RAM:KINGSTON KHX1333C9D3K2/4G 4GB (2X2GB) PC3-10600 HYPERX GENESIS XMP DUAL CHANNEL KIT - RAM - E-SHOP.GR

M/B:ASUS M4A88T-V EVO - - E-SHOP.GR

Case:Thermaltake Armor +mx

οι απορίες μου είναι οι εξής..

1)τι παίζει με συνεργασία nVidia-Amd μέχρι να αλλάξω GPU? θα υπάρξουν θέματα στο gaming?

2)χρησιμοποιώ Photoshop cs5,Microsoft Visual Studio 2010,Games και θα εγκαταστήσω Windows 7 64bit..

θα δω βελτίωση στην χρήση του pc?

3)ο Phenom 965 λέει τίποτα από o/c? (για αργότερα..) εννοείται πως θα αλλαχτεί η stock ψύχτρα..

4)το τροφοδοτικό θα αντέξει το νέο hardware? (θα αλλαχτεί μαζί με την GPU αργότερα..)

Αυτά τα λίγα.. :p

Αν κάποιος έχει να προτείνει αλλαγές το λέει,μόνο μην μου πείτε για Phenom x6 :rolleyes:

θεωρώ πως είναι υπερβολή προς το παρών και με λίγο ψάξιμο είδα πως ο 965 είναι καλύτερος σε gaming! :tomato:

ευχαριστώ εκ των προτέρων και sorry αν σας ζάλισα..:dance3:

1)Κανένα πρόβλημα και όχι

2)Όχι ιδιαίτερα.

3)Πάρε μικρότερο phenom άμα πας για o/c. Θεωρώ ότι θα χτυπάνε τα ίδια ghz

4)Ναι

Μη πάρεις τίποτα, μάζεψε ένα 100ρι ακόμα, πήγαινε σε 1155 και ι5 2400/2500 το 2011.

1)Κανένα πρόβλημα και όχι

2)Όχι ιδιαίτερα.

3)Πάρε μικρότερο phenom άμα πας για o/c. Θεωρώ ότι θα χτυπάνε τα ίδια ghz

4)Ναι

Μη πάρεις τίποτα, μάζεψε ένα 100ρι ακόμα, πήγαινε σε 1155 και ι5 2400/2500 το 2011.

Αν μπορούσα θα περίμενα,αλλά ο C2D δύσκολα "τρέχει" πλέων το Cs5 και αντιμετωπίζω

θέματα με τις θερμοκρασίες τα οποία οδηγούν σε restart εν ώρα εργασίας..

(παρόλο την γομαρο-ψύχτρα zalman που του έχω βάλει.. :getlost:)

Επίσης είμαι της λογικής ότι "περιμένοντας το αύριο,κάτι καλύτερο θα βγει μεθαύριο.." :wall:

Επίσης αναβαθμίζω τώρα γιατί έχω φτάσει σε σημείο να γράφω C++ στο netbook(σχολή...)... :fist:

2)Όχι ιδιαίτερα.

Δηλαδή θα πάει από το διπύρηνο καρβούνι των 2,2Ghz στο τετραπύρηνο φιατάκι των 3+ Ghz και δεν θα δει καμία ιδιαίτερη διαφορά; Ούτε καν στο photoshop??? Ό,τι θέμε λέμε μου φαίνεται. Εγώ πάντως είδα διαφορά όταν πήγα από τον C2D E7300 στον phenom II X4 B50...

Μπορεί επίσης να περιμένει τους bobcat και bulldozer...

1) Δεν θα συνατήσεις πρόβλημα.

2)Για τα προγράμματα δεν είμαι σίγουρος (δεν τα δουλεύω/δεν τα ξέρω) στα παιχνίδια θα δεις διαφορά όμως. Όπως και να γίνει από διπύρηνο στα 2.2Ghz σε τετραπύρηνο στα 3.4 υπάρχει διαφορά.

3) Ο 965 ανήκει στην σειρά Black Edition με ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή (multiplier) για OC. Η σειρά αυτή προορίζεται για OC. Επίσης και ο 955 (3.2 Ghz) που είναι λίγο πιο φθηνός και μπορεί να φτάσει τον 965.

4)Το τροφοδοτικό θα αντέχει για στοκ ρολόγια. Για το OC ίσως να έχει πρόβλημα. Το L&C δεν είναι Enermax, Corsair κλπ.

Μπορείς να βάλεις την MSI 870A-G54 που είναι στα ίδια λεφτά και υποστηρίζει SATA 3.

Αφού υιοθετήσω τα post #2, #5 των Volthar και TopCLR αντίστοιχα, να προσθέσω ότι μία "φτηνή" μητρική με απίστευτες όμως επιδόσεις στο gaming είναι αυτή που φοράει ο cna: ASUS M4A87TD EVO Mainboard (AMD 870) : Benchmarks: Spiele - Review Hartware.net

Δες τι κάνει και που πλασσάρεται σε μία έστω ενδεικτική κατάταξη... Θα ήταν σίγουρα η επόμενη μητρική μου, αν διέθεται ενσωματωμένο για τα γραφικά.

Δηλαδή θα πάει από το διπύρηνο καρβούνι των 2,2Ghz στο τετραπύρηνο φιατάκι των 3+ Ghz και δεν θα δει καμία ιδιαίτερη διαφορά; Ούτε καν στο photoshop??? Ό,τι θέμε λέμε μου φαίνεται. Εγώ πάντως είδα διαφορά όταν πήρα από τον C2D E7300 στον phenom II X4 B50...

Μπορεί επίσης να περιμένει τους bobcat και bulldozer...

Εγώ δε κατάλαβα καλά.

Υπέθεσα ότι είναι εμφανής η διαφορά μεταξύ του c2d 2.2 και του phenom, οπότε κατάλαβα ότι ρώταγε για τα 64bit τα windows.

Το 600ρι σε καλύβει άνετα και κάργα oc να κάνεις. Δε ξέρω από ποιότητα τι λένε τα συγκεκριμένα, αλλά άμα δε πας για κάνα θηρίο κάρτα γραφικών είσαι οκ.

Οκ Volrath, συγγνώμη για τα καυστικά σχόλια. :)

Μια υποσημείωση μόνο. Αν σκοπεύεις να βάλεις 64bit windows τότε καλύτερα να πας σε 4Χ2GB μνήμη. Πραγματικά το μηχάνημα θα πετάει...

@Ερνέστο: αν είναι να βάλεις extra κάρτα γραφικών τότε γιατί να πας σε μητρική με ενσωματωμένα γραφικά; Για μένα πλέον και μέχρι ελεύσεως των bulldozer/sandy bridge μόνο η 890FX αξίζει γιατί προσφέρει 2Χ16 pci express (η 870 που έχω διαθέτει 1Χ16-1Χ8 και σε crossfire/sli 2X8).

παίδες,ένα απλό συστηματάκι για προγραμματισμό,gaming και photo-editing θέλω! :p

και μια κάρτα γραφικών μου αρκεί...! :dance3:

Ερνέστο,πολύ καλό το M/B,μάλλον εκεί θα καταλήξω :T: θα ψάξω λίγο να δω τι επιλογές έχει για O/C και θα πώ σίγουρα! ;)

ένα ευχαριστώ σε όλους,μου κάνετε την ζωή εύκολη :p

Οκ Volrath, συγγνώμη για τα καυστικά σχόλια. :)

Μια υποσημείωση μόνο. Αν σκοπεύεις να βάλεις 64bit windows τότε καλύτερα να πας σε 4Χ2GB μνήμη. Πραγματικά το μηχάνημα θα πετάει...

@Ερνέστο: αν είναι να βάλεις extra κάρτα γραφικών τότε γιατί να πας σε μητρική με ενσωματωμένα γραφικά; Για μένα πλέον και μέχρι ελεύσεως των bulldozer/sandy bridge μόνο η 890FX αξίζει γιατί προσφέρει 2Χ16 pci express (η 870 που έχω διαθέτει 1Χ16-1Χ8 και σε crossfire/sli 2X8).

8gb ram?? :p μου φαίνεται υπερβολικά υπερβολικό! :p

τι λέτε όμως γι αυτές??

KINGSTON KHX1600C9D3X1K2/4G HYPERX BLACK EDITION 4GB (2X2GB) PC3-12800 DUAL CHANNEL KIT - RAM - E-SHOP.GR

(δεν θέλω να σας αποδείξω πόσο "noob" είμαι,αλλά μου κέντρισαν το ενδιαφέρων επειδή είναι μαύρες και limited edition.. :man_in_love: :tomato: :magic: :dance3:)

Χμμμ...τσάμπα λεφτά. Ο IMC "βλέπει" μέχρι 1333MHz και ακόμα και οι valueram μπορούν να ανέβουν στα 1600 με παρόμοια timings. Πάντως είχα 4GB και μόλις πήγα στα 8 είδα διαφορά μάλλον λόγω καλύτερου channel interleaving. Πάντως μιας και ασχολείσαι με photoshop νομίζω πως πρέπει να εστιάσεις σε επεξεργαστή-μνήμη και μετά στα υπόλοιπα...

βαλε την μητρικη που προτεινε ο ερνεστος και επεξεργαστη τον 955 Χ4 ΒΕ. δεν αξιζει τη διαφορα ο 965. ειναι ο ιδιος επεξεργαστης, με εναν πολ/στη διαφορα..!! εκτος και σε παιρνει το μπατζετ για 1055Τ χ6..!! μην νομιζεις οτι δεν χρειαζεται, αμα δουλευεις σε βιντεο κλπ! μην αποκλειεις τιποτα..!!!

Αγαπητέ cna, το on-board GPU έχει μεγάλο νόημα για μένα με το ρυθμό που αλλάζω κάρτες ή με τις λαχτάρες που έχω πάθει κατά καιρούς: μέχρι να έρθει η αντικαταστάτρια, βολεύομαι μια χαρά με το ενσωματωμένο!... Άσε που παίζει NFSU και CMcRae_II τάπα. :man_in_love:

Οn topic: μια χαρά ο 955, τσίμπα value4money κομμάτια χωρίς άγχος/τύψεις/συμπλέγματα για κορυφαίες επιδόσεις. Μερικά χρονάκια θα σε πάνε σίγουρα!

ρε παιδιά,ωραία τα λέτε,αλλά μιλάμε για 7euro διαφορά..:p

ποιός ο λόγος..? :nothing:

γιατί κανεις μα κανεις δεν προτείνει τον Χ6 1055 που έχει ακριβώς τα ίδια λεφτα και 2 cores παραπάνω? :p (τα mhz λιγότερο δεν τα αναφέρω γιατί ο 1055 ειναι αστέρι στο O/C)

Περσινές τιμές βλέπεις; τόσο είχα πάρει τον 965 πριν 1 χρόνο!

Μιά μάτια στο skroutz...

σε μενα απευθύνεσαι?

αν ναι, υπάρχει και το quote :p

καλά, κι εγώ τόσο τον είχα πάρει πέρσυ τέτοια περίοδο αλλά στο skroutz η διαφορά των 2 επεξεργαστών είναι 2 freddo cappuccino :fun:

Δεν γράφω σε σένα junior, δεν είχες απαντήσει όταν άρχισα να γράφω :p

Δεν είναι η διαφορά που με ενδιαφέρει αλλά η τιμή... Δεν αξίζει ~165ευρώ ο 965... Καλήτέρα 6core όπως είπε και ο Junior.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.