mech5107 Δεκέμβριος 5, 2010 #21 Δεκέμβριος 5, 2010 Άλλο εννοώ...ο μεντεσές πως θα σφίξει ώστε αν μην πέσει η οθόνη εμπρός ή πίσω.Αν βάλεις m-atx, θα βάλει ας πούμε έναν Ε2160 cpu και μια 9600gt? Με την ψύξη τους τι θα γίνει? Που θα χωρέσει? Αν βάλεις itx, δεν θα έχεις τέτοια θέματα, (θα έχεις, αλλά πιο μικρά), αλλά δεν θα παίρνει τα πόδια του...
SpawNerGR Δεκέμβριος 5, 2010 Author #22 Δεκέμβριος 5, 2010 Οι (δυο) μεντεσέδες θα σφίξουν πάνω στα καπάκια, δηλαδή πάνω στο πλέξυ, που ενοείται θα είναι αρκετά παχύ ώστε να μην σπάσει, αλλιώς πάω σε λύση αλουμινίου (που δεν θέλω για λόγους αισθητικής, αλλα αν χρειαστεί κάτι να αλλάξω, θα το κάνω. Πρότζεκτ είναι όχι η διπλωματική μου.) Βασικά εξτρα κάρτες δεν θα ήθελα, αλλά μπορούν να μπουν μέσα Low Profile και όσο για την ψύξη του επεξεργασή μπορεί να μπεί φυσούνα που όταν περιστρέφεται ο ανεμιστήρας να διώχνει τον αέρα έξω απο το κουτί. Τύπου ανεμιστήρα που χρησιμοποιεί η Dell στα μηχανήματά της.
mech5107 Δεκέμβριος 5, 2010 #23 Δεκέμβριος 5, 2010 O μεντεσές, έτσι ώστε να σφίγγει, θα το κάνει αρκετά ογκώδες...αλλά ναι, πιθανότατα θα δουλέψει.Η ψήκτρα που λες πρέπει να κάνει σαν διάολος...φαίνεται και σε ύψος περίπου σ' αυτό της μαμά...
SpawNerGR Δεκέμβριος 5, 2010 Author #24 Δεκέμβριος 5, 2010 O μεντεσές, έτσι ώστε να σφίγγει, θα το κάνει αρκετά ογκώδες...Ογκώδες πώς?Η ψήκτρα που λες πρέπει να κάνει σαν διάολος...φαίνεται και σε ύψος περίπου σ' αυτό της μαμά...Μια γρήγορη σκέψη εκανα. Υπάρχει άλλη?
mech5107 Δεκέμβριος 5, 2010 #25 Δεκέμβριος 5, 2010 Ογκώδες πώς?Υποθέτω πρέπει να είναι αρκετά μεγάλος, ώστε να έχει βίδα για άξονα, και να βάλεις διπλό παξιμάδι, για να σφίξει ώστε να κρατά την οθόνη σε γωνία και να μην ξεσφίγγει με το άνοιξε-κλείσε...Μια γρήγορη σκέψη έκανα. Υπάρχει άλλη?Σε itx κάτι θα έλεγα ή κάνα atom330 ή αντίστοιχο amd.Εξαρτάται τι θες βέβαια...αν είναι να παίζεις κιόλας, το θέμα γίνεται τρομερά δύσκολο και για να πας σε μικρό όγκο θα πρέπει να παίξεις με custom ψήκτρα. Δες τι κάνει ο Lakis στο δικό του project.
SpawNerGR Δεκέμβριος 5, 2010 Author #26 Δεκέμβριος 5, 2010 Ωραία δουλειά, αλλά δεν τολμάω να πάω απο εκεί γιατί βλέπω πως παίζονται και άλλες απόψεις και δεν με αρέσει. Καλά θα ήταν να περάσει κόσμος να πεί την γνώμη του όμως, γιατί πάντα δυο μυαλά καλύτερα απο ένα και έτσι θα βγει και πιο γρήγορα η αντιμετώπιση ενός προβλήματος (όχι πως έχω μέχρι στιγμής κανένα) αλλά το αποτέλεσμα είναι σίγουρα αυτό που θα κλείσει την αυλαία τελικά. Αλλά επειδή με αρέσει σε ένα πρόβλημα να βρώ την λύση, δεν θα αφήσω τπτ να πέσει χάμω... Problem: Solution: Προς το παρών αναμένουμε... P.S. Ωραία δεν θα ήταν να μπεί και touch?
NooDle Δεκέμβριος 5, 2010 #27 Δεκέμβριος 5, 2010 καλό κουράγιο φίλε μου. Αν χρειαστείς βοήθεια σε κομμάτια ΠΧ να κόψεις κατι με φρέζα-τορνο κτλπ Μιας και βρίσκομαι Γιαννιτσά ισως μπορέσω να βάλω ενα χεράκι
SpawNerGR Δεκέμβριος 5, 2010 Author #28 Δεκέμβριος 5, 2010 Ευχαριστώ που το λές NooDle. Ίσως αν πάω σε αλουμίνιο να σε χρειαστώ και όσο είναι θα σε πληρώσω. Τι κόστος έχει να φτιάξεις δύο κουτιά στυλ MacMini (ίσως λίγο πιο μεγάλα) Ωραία δεν θα ήταν επίσης να πάρω έναν μεντεσέ τύπου Gigabyte tablet?
NooDle Δεκέμβριος 5, 2010 #29 Δεκέμβριος 5, 2010 Δεν θέλω λεφτά φίλε μου αρκει να βρεις τα υλικά Αν χρειαστείς κατι πάντως και μπορώ εδώ είμαι
Lakisss Δεκέμβριος 6, 2010 #30 Δεκέμβριος 6, 2010 Να πώ και ΄γώ την γνώμη μου.Έτσι όπως το φαντάζομαι, προβλήματα όπως στήριξη οθόνης, στιβαρότητα κατασκευής είναι εύκολο να επιλυθούν.Το θέμα είναι πόσο μεγάλο θέλεις να βγεί το laptop.Σε επιφάνεια μπορείς να το κάνεις και ένα τετραγωνικό άν θέλεις, στο ύψος όμως? Εκεί θα εξαρτηθούν όλα.Άν υπολογίσουμε ύψος ψύκτρα cpu+ mobo + βάσεις mobo, ύψος τροφοδοτικού, πάχος πληκτρολογίου + (5mm x2) πάχος plexy πάνω-κάτω εύκολα φτάνεις τα 10cm.+ ύψος βάσης.Θα είναι εργονομικό να πληκτρολογείς σε τόσο ψηλή βάση?Συμβιβάζεσαι με μιά τέτοια κατασκευή? Άν ναί ξεκίνα και τα βρίσκουμε τα υπόλοιπα.
SpawNerGR Δεκέμβριος 6, 2010 Author #31 Δεκέμβριος 6, 2010 @ NooDle Αν γίνει με πλέξυ δεν θα χρειαστεί τόρνο, αλλά αν πούμε για αλουμίνιο, τότε θα έλεγα ναι θα σε χρειαστώ. Πόσο είναι ρε παιδί μου να μάθω και τιμές. Ίσως αξίζει πιο πολύ σαν κόστος το αλουμίνιο.@ Lakisss Ναι έτσι είναι. Εργονομία μεγάλο πράγμα. Αλλά τα υλικά όπως τα βλέπω υπάρχουν ήδη, απλά είναι καθαρά κανείς πόσο μακριά θέλει να πάει με το κόστος.Ας πούμε ότι 5mm x2 ένα εκατοστό για το πλέξυ.Επίσης δύο διαφορετικές περιπτώσεις υπάρχουν:1) Aν γίνει σαν tablet το οποίο περιστρέφεται η οθόνη θα έλεγα και touch.- Ας πούμε ότι 5mm x2 ένα εκατοστό το πλέξυ.- Οθόνη 4 εκατοστά- Touch 1 εκατοστό- Μ/B & CPU & Ram 5 εκατοστάΣύνολο 11 εκατοστά.2) Aν γίνει σαν laptop το οποίο έχει δύο μέρη και πληκτρολογείς στο κάτω μέρος.- Ας πούμε ότι 5mm το πλέξυ.- Πληκτρολόγιο ποντίκι 2 εκατοστά DealExtreme: $41.91 2.4G Wireless Keyboard with TrackPad and Mouse Function (2*AAA)- Μ/B & CPU & Ram 5 εκατοστάΣύνολο 7,5 εκατοστάΕκτός και αν πείς ότι πας και ρίχνεις το χρήμα χωρίς να σε νοιάζει (εμένα πάντως με νοιάζει)Βάζεις Nano-ITX LinITX.com - Jetway J8F9-P LX800 AMD Geode Nano-ITX Mainboard-2 εκατοστάΒάζεις Virtual Keyboard DealExtreme: $169.00 Celluon LaserKey CL850 Bluetooth Wireless Laser Projection Virtual KeyboardΒάζεις Virtual Mouse DealExtreme: $4.99 Cool Ring-Style Fingertip USB Optical Mouse-2 εκατοστάΣτην πρώτη περίπτωση βάζεις LVDS οθόνη απο λάπτοπ (-2 εκατοστά) Σύνολο 7 εκατοστά.Στην δεύτερη περίπτωση Σύνολο 3,5 εκατοστάΑλλά πλέον το κόστος σε ανάλογες λύσεις, ξεπερνάει τις δυνατότητές μου.Βέβαια επειδή το καλό το παληκάρι ξέρει και άλλο μονοπάτι,αν στην πρώτη περίπτωση γίνει σαν Tablet (χωρίς πληκτρολόγιο ποντίκι)ή στην δεύτερη γίνει με μια κλήση προς τα πάνω, δηλαδή μια κλίση 30 μοιρώντότε κάτι γίνεται και με την εργονομία.
filarhos Δεκέμβριος 6, 2010 #32 Δεκέμβριος 6, 2010 Μια ιδέα για την οθόνη είναι και αμορτισέρ (που βγαίνουν σε διάφορα μεγέθη) όπως ανοίγουν τα καπό στα καινούρια αυτοκίνητα. Υπάρχουν και κάποια με θέσεις (αρκετά ακριβά μεν αλλά λειτουργικά) οπότε μπορείς να το ρυθμίζεις κάθε φορά ανάλογα με το πως το θες, αλλά και με απλό την κάνεις την δουλειά σου.Σκέψου να βάλεις ένα αριστερά και ένα δεξιά εξωτερικά του κουτιού θα είναι αρκετά όμορφο και διαφορετικό!!! :dance3:
SpawNerGR Δεκέμβριος 6, 2010 Author #33 Δεκέμβριος 6, 2010 Ωραία η ιδέα σου, αλλά για το δικό μου μηχανάνημα δεν το σκέφτομαι. Αν φτιάξει κανείς αυτοκίνητο υπολογιστή, εκεί θα λέει: Το πορτ μπαγκάζ να ανοίγει με αμορτισέρ. Λέω εγω τώρα...
SpawNerGR Δεκέμβριος 7, 2010 Author #34 Δεκέμβριος 7, 2010 Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτό με την μπαταρία, γιατί χωρίς μπαταρία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΠΤΟΠ. Απο εκεί κ πέρα στο θέμα του μεγέθους υπάρχουν και εκεί κάποια προβλήματα. Aν πούμε δηλαδή ότι μπαίνει Mini-ITX, oι περισσότεροι κατασκευαστές μητρικών, φτιάχνουν τις μητρικές αυτές για να μπουν σε κουτί, οπότε βάζουν και τις ψύκτρες και τις πίσω θύρες, την μια πάνω στην άλλη, δηλαδή: Επίσης αν πω ότι πάω σε μικρότερες form factor λύσεις τότε χάνω απο υπολογιστική ισχύη και ανεβαίνω σε διπλάσιο κόστος αγοράς. Σαν αποτέλεσμα, αν δεί κανείς τους επαγγελματίες κατασκευαστές είναι πολλά βήματα μπροστά απο μένα και πως το ενοώ. Αν δει κανείς τι έχει γίνει με τα συστήματα της Apple θα καταλάβει ότι έχω δίκιο. Βλέπε MacMini ASUS EEE BOX Οπότε το πρόβλημα του λάπτοπ αυτή τη στιγμή (πέρα απο την μπαταρία) είναι το πάχος του λάπτοπ και όχι τόσο το πλάτος. Ενώ όλες οι υπόλοιπες συμβατές λύσεις σχετικά με την κατασκευή έχουν ήδη υλοποιηθεί στο mini-itx.com
Lakisss Δεκέμβριος 7, 2010 #35 Δεκέμβριος 7, 2010 Να πώ την αλήθεια, στην θέση σου δέν θα το επιχειρούσα κάν...
bluesattack Δεκέμβριος 7, 2010 #37 Δεκέμβριος 7, 2010 Να πώ και ΄γώ την γνώμη μου.Έτσι όπως το φαντάζομαι, προβλήματα όπως στήριξη οθόνης, στιβαρότητα κατασκευής είναι εύκολο να επιλυθούν. Το θέμα είναι πόσο μεγάλο θέλεις να βγεί το laptop. Σε επιφάνεια μπορείς να το κάνεις και ένα τετραγωνικό άν θέλεις, στο ύψος όμως? Εκεί θα εξαρτηθούν όλα. Άν υπολογίσουμε ύψος ψύκτρα cpu+ mobo + βάσεις mobo, ύψος τροφοδοτικού, πάχος πληκτρολογίου + (5mm x2) πάχος plexy πάνω-κάτω εύκολα φτάνεις τα 10cm.+ ύψος βάσης. Θα είναι εργονομικό να πληκτρολογείς σε τόσο ψηλή βάση? Συμβιβάζεσαι με μιά τέτοια κατασκευή? Άν ναί ξεκίνα και τα βρίσκουμε τα υπόλοιπα. Eδω πραγματικα υπαρχει θεματακι Εγω θα εκανα.. τρελες σκεψεις , οπως το πληκτρολογιο συρταρωτο στον πατο ,(κατι σαν drive ) , και την οθονη μπροστα αναγκαστικα ,γιατι μαλλον θα με ενοχλουσε η αποσταση , αλλα με δυνατοτητα περιστροφης και κλεισιμο.Και χειρολαβη στο 'βαλιτσακι' :dance3:
SpawNerGR Δεκέμβριος 7, 2010 Author #38 Δεκέμβριος 7, 2010 @ bluesattack Κάτι σαν και αυτό? @ Lakis Η όλη μαγκιά είναι η μπαταρία και μετα αν πεις ότι δουλεύει, βρίσκεις και μια μητρική "κατάλληλη" με laptop οθόνη και είναι ready. Αλλά είναι πολλά τα λεφτά...
Κοπρίτης Δεκέμβριος 7, 2010 #39 Δεκέμβριος 7, 2010 βασικα το θεμα ειναι να ξεκαθαρισεις τι θες να φτιαξεις και για ποιο λογογια ενα χαμηλων δυνατοτητων συστηματακιμπορεις καλλιστα να βασιστεις σε ενα ηδη υπαρχον laptopκι απλα να κατασκευασεις εκ του μηδενος το casingδυσκολο εγχειρημα σιγουρααλλα εαν θες ενα χειροποιητο αυτονομο φορητο υπολογιστη διαστασεων laptop δεν βλεπω αλλη λυσηΑπο την αλλη μερια τωραη πιο λογικη και συνηθισμενη κατασκευη τετοιου ειδουςειναι ενα pc κανονικου hardware ενσωματωμενο μαζι με οθονη και συχνα πληκτρολογιο/ηχειασε καποια μορφης θηκη-βαλιτσακι κτλωστε να μεταφερεται ολο μαζι ευκολα.συνηθως βεβαια ΔΕΝ παρεχει δυνατοτητα αυτονομιαςεκτος κι αν κουβαλας και καμια γεννητρια μαζι...αλλα παρεχει επιδοσεις ανωτερες ενος φορητου και μεγαλυτερη και πιο οικονομικη αναβαθμισημοτητα
SpawNerGR Δεκέμβριος 7, 2010 Author #40 Δεκέμβριος 7, 2010 @ Κοπρίτης έχω ξεκαθαρίσει τι θέλω να φτιάξω. Λάπτοπ, αλλά ήταν μια ιδέα και μια εμπνευση αρχική που καθώς αναλύθηκε, διαπιστώθηκε πως τελικά δεν είναι λάπτοπ λόγο της αυτονομίας. Μιας και κατασκευάζεις κουτιά δεν σου ήρθε ποτέ η ερώτηση πως θα τα κάνεις φορητά? Flight Case δεν θέλω να φτιάξω. Ειλικρινά πριν 10 χρόνια έκανα μια κατασκευή και απο τότε δεν ξανα ασχολήθηκα. Τώρα θέλω να εξελιχθώ και αυτό θα γίνει είτε με αυτή την κατασκευή ή να γίνει μια κατασκευή All-In-One υπολογιστή (που την βλέπω πιο προσιτή) τύπου iMAC - HP AIO κτλπ αλλά και σε αυτή την περίπτωση έχει καλυφθεί ήδη σαν ιδέα, τόσο απο τις προλαλίσαντες εταιρίες, αλλά και τα EEE BOX και Aspire Revo έχουν την ιδιότητα να γίνονται Mount πάνω στην οθόνη. Ακόμα και σε ιδιοκατασκευή υπάρχει το ανάλογο και βρίσκεται στο site mini-itx.com με όνομα: i-EPIA Πολύ ωραία αυτά και στο παραπάνω μοντελο, άντε να αλλάξεις το χρώμα (όχι πως υπάρχει λόγος) και να βάλεις touch panel και να το μην χρησιμποείς καθόλου πληκτρολόγιο ποντίκι, με την βοήθεια Virtual Keyboard. Άρα καταλήγουμε ότι το μόνο που δεν έχει φτιάξει κανείς (πιστεύω) είναι ένα λάπτοπ. Αλλά θα πείς και πάλι στο site του miniITX υπάρχει λάπτοπ έτοιμο, πρώτον όμως μου φαίνεται βαρύ και δεύτερον σιχαίνομαι σε επιφάνειες που δεν έχουν να κάνουν με εξαρτήματα μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου να χρησιμοποιούν νίκελ(γούστα ειναι αυτά).
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.