Jump to content

Θέλω να φτιάξω λάπτοπ!!

SpawNerGR

Recommended Posts

Καλημέρα,

έχω δεί στο νετ κάποιες κατασκευές σε flight cases με οθόνη και πληκτρολόγιο και τα πάντα,

αλλά φαντάζομαι αυτά είναι καλά για κανέναν DJ λόγω βάρους.

Εγώ θέλω να φτιάξω έναν υπολογιστή που να μπορώ να τον έχω

και στο γραφείο και στο καναπέ/κρεβάτι πάνω στα πόδια μου.

- Hardware έχω

- Όρεξη έχω

- Φαντασία έχω

Τι άλλο χρειάζομαι?

P.S. Υπήρχε στο παρελθόν κάνενας που επιχείρησε κάτι ανάλογο?

Για να γλυτώσω ποντίκι & πληκτρολόγιο είπα να βάλω touch. Αξίζει?

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Δεν μιλάμε για barebone και να βάλω κανα δίσκο και μνήμη.

Μιλάμε για ιδιοκατασκευή εξ ολοκλήρου.

Του στυλ:

mini-itx.com - projects - itx laptop

A9home DIY laptop: first pictures | Drobe.co.uk archives

DIY: Turn your Xbox 360 into a Laptop | TV Snob - TVSnob.com

Ωραία αυτά, αλλά λίγο βαριά για να τα έχεις απάνω σου.

Επίσης αφού θα βάλω κανονική οθόνη πως μπορώ να την σταθεροποιήσω,

έτσι ώστε να μην αναποδoγυρίζει το λάπτοπ κάθε φορά που ανοίγω το TOP.

anim_7044ac66-2187-5e54-9151-d29da7376abd.gif

Λέγεται κέντρο βάρους... και φροντίζεις να παραμένει στην βάση όπου και να είναι η οθόνη...:p

Δεν σημαίνει κάτι το ότι είναι πιο βαρύ.

Αν θεωρήσουμε ότι το τοπ θα παίρνει μέγιστη κλίση 120 μοίρες, σημαίνει ότι το κέντρο βάρους του τοπ ουσιαστικά στον επίπεδο ΧΨ θα βγαίνει εκτός βάσης κατά το συνημίτονο των 120. Αν καταφέρεις αυτό συνδυαστικά με το κέντρο βάρους της βάσης (Χ1*Μ1+Χ2*Μ2)/(Μ1+Μ2) να παραμείνει στην βάση τότε δεν θα έχεις προβλήματα ανατροπής.

Δεν ξέρω μαθηματικά αλλά ο τύπος που μου δίνεις πρέπει να ναι για την βάση σε σχέση με το ΤΟΠ, το οποίο λέω ότι ξεπερνάει το ΤΟΠ, άρα χάνετε το κέντρο βάρους.

Δεν με βοηθάς δινοντάς μου και άλλα προβλήματα...

Παραδίνομαι...

Πραγματικά φίλε μου, θα φτιάξεις λαπτοπ από το μηδέν (τροφοδοσίες, ψύξεις, μπαταρίες, μηχανολογικά) χωρίς να μπορείς να βρεις ένα κέντρο βάρους; :wall:

@eloydark Οκ φίλε μου κανένα πρόβλημα. Δεν γεννηθήκαμε όλοι τόσο πρικισμένοι. Ευχαριστώ για το τίποτα.

@SirDiman Sir, μόνο το μεταλικό περίβλημα, την οθόνη και το πάνελ της θα βάλω μέσα. Αλλά κ πάλι είναι πολύ βαρύ σε σχέση με το υπόλοιπο MiniITX μέρος, γιατί δημιουργείται τέτοια κλίση , που αφενός μέν πρέπει να υπάρχει για να βλέπω την οθόνη και αφετέρου πρέπει να βρώ πως να μην αναποδογυρίζει.

@Lakisss Χμμμ... αναλογώς τον ελεύθερο χρόνο, τα χρήματα, την βοήθεια που έχω απο μερικούς εδω μέσα... τελειώνω σε μερικά χρόνια... Πλάκα κάνω. Θα το μάθεις όταν τελειώσει φαντάζομαι, απλά αναλόγως τα χρήματα (όντως) θα γίνει και η ανάλογη δουλειά.

Δεν ξέρω μαθηματικά αλλά ο τύπος που μου δίνεις πρέπει να ναι για την βάση σε σχέση με το ΤΟΠ, το οποίο λέω ότι ξεπερνάει το ΤΟΠ, άρα χάνετε το κέντρο βάρους.

Δεν με βοηθάς δινοντάς μου και άλλα προβλήματα...

@eloydark Οκ φίλε μου κανένα πρόβλημα. Δεν γεννηθήκαμε όλοι τόσο πρικισμένοι. Ευχαριστώ για το τίποτα.

"το τίποτα" κάπως έτσι αντιμετωπίζεις τις ουσιαστικές απαντήσεις μου; Και ξαναρωτώ, περιμένεις να φτιάξεις λάπτοπ αλλά βαριέσαι να υπολογίσεις ένα συνημίτονο; Και σου φταίω εγώ;:toomuchne

Φίλε eloydark δεν θέλω την βοήθεια σου.

Δεν θέλω αρνητικά άτομα να συναναστρέφονται μαζί μου.

Έκανες το κομμάτι σου, είπες ένα τύπο μαθηματικό,

είπες ότι θέλει να βρώ το κέντρο βάρους. Εντάξει.

Επειδή όμως εδώ προσπαθώ να εξελίξω μια ιδέα μου

και εσύ δε βοηθάς αφού δεν αναλύεις, με ποιο τρόπο θα γίνουν όλα αυτά,

σαν αποτέλεσμα προσπαθείς να βγάλεις τον εαυτό σου αυτη την στιγμή ποιο έξυπνο στα άλλα μέλη,

γιατί όπως και να το κάνουμε δημόσια η συζήτηση, σεβαστή και η κάθε άποψη, αλλά δεν σημαίνει και ότι την ασπάζομαι,

σε παρακαλώ αν δεν έχεις πρόθεση να βοηθήσεις, μην συνεχίζεις.

Με κρατάς πίσω. (ή αν δεν υπάρχει στα ελληνικά η έκφραση θα στο πώ στα Αγγλικά. You're holding me back.)

Τώρα για τους υπόλοιπους εδω μέσα που θέλουν να βοηθήσουν,

θα επικολλήσω κάποιες σκέψεις μου πάνω στο θέμα

και ελπίζω να πάρω καμιά ιδέα παραπανω.

Δυό καπάκια απο πλέξυ πάνω και κάτω,

τα οποία θα ζητήσω να μου κάνουν καμπυλωτές τις άκρες για λόγους αισθητικής.

2 μεντεσέδες που θα ενώνουν το κάτω μέρος με το πάνω

και θα έχουν την δυνατότητα να στηρίζουν το πάνω μέρος όταν ανοίγει.

Το πάνω πρέπει να έχει άλλο ένα πλαστικό κομμάτι (περίβλημα) να κρατάει την οθόνη.

Το κάτω μέρος πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα κομμάτι κομμένο για το backpanel.

Μπορεί να προστεθεί μπροστά, button push ON, LCD panel και και USB θύρες.

(και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανεις)

Καλό θα ήταν η μητρική να έχει S-Video Out,

αλλιώς θέλει μια κάρτα τηλεόρασης για σύνδεση με την τηλεόραση

και Video In/Audio In για συσκευές.

Η μητρική καλύτερα Mini-ITX και ΟΧΙ MicroATX,

για να πάρει μέσα και το τροφοδοτικό στο κάτω μέρος.

Το τροφοδοτικό ή θα μπεί μέσα στο κουτί ή θα πάρω ένα PICO PSU,

αλλά θα υπάρχει πρόβλημα με το PICO, γιατί θα πρέπει να τροφοδοτεί και την οθόνη,

που δεν θα είναι αρκετό, οπότε θα χρειαστώ και δεύτερο φορτιστή ή άλλο PSU.

Την μπαταρία μάλλον θα την ξεχάσω, γιατί ή θα πρέπει να πάρω UPS ή μπαταρία αυτοκινήτου (πράγμα ασύμφορο και παράλογο ως προς το βάρος που θα δημιουργηθεί) ή να βρώ το όλο σύστημα πως μπορεί να λειτουργεί με μπαταρία απο λάπτοπ, που εκτός απο την μετατροπή που πρέπει να γίνει για να δημιουργηθεί η σωστή τροφοδοσία, πρέπει να βρώ και ένα μέρος που πρέπει να την βάλω και με αυτά που έχω ήδη, δεν μου κάνει στο μυαλό πώς ΔΕΝ θα μου χαλάσει το σχέδιο.

Βέβαια αν δεν το κάνω με την μπαταρία, πάει στράφι το portability.

Πληκτρολόγιο ποντίκι θα πρέπει και αυτά να μπουν μέσα στο κουτί,

χωρίς να ενοχλούν το κλείσιμο των πάνω και κάτω μερών.

Οπότε αν δεν γίνει κάποια μετατροπή απο λάπτοπ,

ενός πληκτρολογίου κατευθείαν σύνδεσης με την μητρική

και ενος touch pad (και αυτό με την ίδια σύνδεση)

τότε πρέπει να βρεθεί ένα πληκτρολόγιο μικρού μεγέθους με ενσωματωμένο touchPAD.

Ύστερα απο όλα αυτά (ή πριν απο όλα αυτά) επίσης,

θέλει να γίνει και ένα σύστημα απαγωγής της θερμότητας που δημιουργείται απο το όλο σύστημα

(με μικρή βοήθεια απο έναν ροοστάτη για τον θόρυβο των ανεμιστήρων, αν είναι μικροί)

Ελπίζω να μην έχω ξεχάσει κάτι...

@ eloydark

Χαίρομαι φίλε μου που το ακούω απο σένα. Αλήθεια.

(No hard feelings.)

Να κάνω μερικές προσθήκες ακόμα πλιζ :happy: ???

** εντιτ 001 = το πλαστικό περίβλημα που θα κρατάει την οθόνη, θα πρέπει να είναι σε θέση να κρατάει την οθόνη όταν κλείνει το καπάκι και να μην είναι λεπτό που θα φέρει το αποτέλεσμα να σπάσει απο το βάρος της οθόνης.

Επίσης αρχίζει και γίνεται όλο και πιο παχιά η κατασκευή και συννάμα πιο βαριά, γιατί πρώτον θα έχει κάτω το κάπάκι, μετά απο πάνω την μητρική, απο πάνω το πληκτρολόγιο-ποντίκι, η οθόνη με το περίβλημα της και το καπάκι το πάνω.

** εντιτ 002 Αν είναι Mini-ITX χάνω την δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης των υλικών,

πράγμα που δεν συμβαίνει στις MicroATX μητρικές, αλλά με την επιλογή της Mini-ITX κερδίζω χώρο, βάρος και χρήμα. Άρα είναι μια αναπόφευκτη απόφαση.

** εντιτ 003 = πρέπει να μπεί ένα φίλτρο με κουμπί Ι/Ο που εκεί πάνω θα κολλήσω τα καλώδια τροφοδοσίας της οθόνης και του υπολογιστή.

** εντιτ 004 = το όλο project αρχίζει και μοιάζει στο πρώτο project που βρήκα ήδη:

mini-itx.com - projects - itx laptop

Πράγμα όχι τόσο καλό, αφου είπα ότι θα κάνω κάτι δικό μου

και όχι μια κόπια υπάρχοντος project.

Επίσης αρχίζει και καλπάζει αρνητικά η αγορά των υλικών.

---------------------------------

P.S. 01 Μήπως ξέχασα τα ηχεία που θα μπούν?

P.S. 02 Κάποιοι ναι θα λένε, χάνω το χρόνο μου, να πάρω κανένα λάπτοπ έτοιμο και να τελειώνω και "μην μας ζαλίζεις ρε φιλαράκι", αλλά νομίζω μπήκα στο φόρουμ που έχει σαν μοτο "επειδη τα μεγαλα παιδιά, δεν σταματούν να παίζουν ΠΟΤΕ" και ελπίζω να ισχύει, αν όχι να ξαναπάω στο σημειωματάριο μου.

Ωραίο project μου κάνει...

Πάντως έχει δίκιο ο eloydark, όσον αφορά την ευστάθεια...

Αν και φαντάζομαι δεν έχεις σκοπό να φορτώσεις καμμια 19αρα, οπότε το hardware στην βάση θα το κρατά σταθερό.

Το θέμα είναι:

1) Πως θα το κάνεις να στέκεται η οθόνη στην θέση της?

2) Με την ψύξη τι θα γίνει? Κανονικό hardware, θέλει σοβαρές λύσεις...δες πόσο πολύπλοκα είναι τα laptop, που δεν είναι και τόσο ενεργοβόρα, όσο τα desktop.

Δεν είπα ότι δεν έχει δίκαιο ο eloydark, απλά είπα ότι δεν τον καταλαβαίνω

και ότι δεν με αρέσει όταν δεν με εξηγούνε πράγματα.

1)Η οθόνη στην θέση της θα μείνει αν το περίβλημα που αναφέρω παραπάνω, σφίξει με βίδες με το πάνω μέρος της. Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός.

2) Να βάλω νεράκi? :p Θα δούμε πως θα γίνει με την ψύξη. Έτσι στα γρήγορα μπορώ να πω, να πάρω σίτα μεταλλική που βάζουν στα αυτοκίνητα (οικονομική και ελαφριά) και να αφήσω τον πάτο με την σίτα αυτή και να πάρω μια βάση για λάπτοπ να ψύχει το σύστημα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.