Jump to content

Περί αποστολής αντικειμένου στο εξωτερικό (πώληση)-Γνώμες και απόψεις.

hayabusa

Recommended Posts

Χαιρετώ άπαντες

Πριν λίγο έλαβα ένα email σχετικά με μια αγγελία που είχα βάλει πριν λίγο καιρό.

Το παράδοξο όμως είναι ότι ο αποστολέας μιλούσε αγγλικα. Μέχρι εδώ δεν υπάρχει τιποτα το περιεργο σε οτι αφορα μια πιθανή συναλλαγή. Σε απάντηση όμως που έστειλα δινοντας κάποιες λεπτομέρειες που μου ζήτησε και ζητώντας περισσότερες διευκρινήσεις αυτό που μου έγραψε είναι πως είναι στον Καναδά αλλά παρόλα αυτά είναι διατεθειμένος να καλύψει τόσο το κόστος της αγοράς όσο και των μεταφορικών εκ μέρους κάποιου πελάτη του που μένει στη Νιγηρία (<-- εδώ γελάμε λίγο :p ).

Moυ έστειλε μάλιστα και μια διεύθυνση και είπε πως περιμένει να δώσω λεπτομέρειες για να κάνει κατάθεση.

Κια το ζήτημα τώρα είναι το εξής. Αξίζει να ασχοληθώ, κατά τη γνώμη σας σοβαρά με την υπόθεση ή να το παρατήσω;

Δηλαδή υπάρχει κίνδυνος αν απλά έδινα το paypal και του έλεγα στείλε τα $$ και μετά σου στέλνω και εγώ;

Και κατ' επέκταση, αν υποθέσουμε ότι τα στέλνει έχω κάποια κάλυψη σε περίπτωση που πάρει το αντικείμενο στα χέρια του και πει πχ ότι το έλαβα χτυπημένο κλπ (χωρίς να φταίω εγώ);

Εγω, για να είμαι ειλικρινής, λέω να το παρατήσω και κάνω το συγκεκριμένο θέμα πιο πολύ για να ακούσω γ΄νωμες και απόψεις οπότε πείτε ό,τι νομίζετε.

Btw, το email του απ΄ότι βλέπω είναι στο gmail (όχι ότι αυτό λέει και πολλά βέβαια)

Για απάτη μοιάζει, ειδικά στο άκουσμα της Νιγηρίας.. κι αν άκουσες τις λέξεις Western Union τότε στάνταρ μιλάμε για περίεργη υπόθεση. Από την άλλη αν σου βάλει τα λεφτά σε paypal δε νομίζω να 'χεις θέμα.

Μακριά....

Την έχω πατήσει με κάποιον Αμερικανό που μου ζήτησε να στείλω σε διαφορετική διεύθυνση Από αυτή του paypal , με αποτέλεσμα να κάνει καταγγελία στην τράπεζα που έχει εκδώσει την πιστοτικη του και να μου Πάρει τα λεφτά πίσω .

Εγώ το είχα στείλει Πακιστάν .

Να ξέρεις ότι είναι νόμος να μη στέλνεις ποτέ σε Αφρικανικη χώρα .

Δες και τα φόρουμ του ebay

Μακρια!

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παίδες.

Επί του θέματος, σκέφτηακ ότι δεν χάνω τίπότα να στείλω ένα email ακομη προτείνοντας πληρωμή μέσω paypal και αποστολή στην διεύθυνση που έχει δηλώσει στο Paypal.

Αν και δεν το περίμενα, η απάντηση που έλαβα ήταν θετική. Δηλαδή δεχεται όπως λέει να μου στείλει άμεσα τα λεφτά και εγώ να στείλω το αντικείμενο στον Καναδά.

Τι λέτε;

Αν σε πληρώσει μέσω Paypal δεν έχει πλεονέκτημα να σου κάνει dispute ότι ποτέ δεν το έλαβε κλπ και να πάρει τα λεφτά του πίσω, ενώ μπορεί ήδη να έχει πάρει το αντικείμενο;

με τις τράπεζες προβληματίζομαι λιγάκι.θεωρώ ασφαλέστερο να μπουν τα λεφτά απευθείας στο paypal και να τα τραβήξω από εκει, με δεδομένο ότι ούτε καθυστερήσεις θα υπάρχουν ούτε μεσάζοντες.

Όσο για το θέμα του dispute, τώρα που το σκέφτομαι, αφού το πω ότι θα έχει tracking number μπορώ να του πω ότι θα του τον στείλω μόνο σε περίπτωση που συμφωνεί ότι δεν έχω καμία ευθύνη για τυχόν φθορές ή απώλεια από την στιγμή που το δέμα θα φύγει από τα χέρια μου.

Και αργότερα, αν γίνει καμιά στραβή δεν θα μπορώ να επικαλεστώ την συμφωνία αυτή σε περιπτωση που κάνει καμιά λαμογιά και πει ότι και καλά δεν το παρέλαβε;

εσυ αμα κρατησεις ιστορικο και προσπαθησει να κανει dispute θα εχεις τις συνομιλιες να τις δωσεις στο paypal και θα δικαιωθεις...

απλα το ιστορικο φτανει, και γενικα.. παντα μα παντα να κρατας ιστορικο με ημερομηνιες ονοματα κλπ. οποτε αν σου κανει dispute θα το δηλωσεις ως προσπαθεια για scam και δεν θα γινει τιποτα... και θα του κλεισουν το account

ενα παιδι που ξερω πουλαγε λογαριασμους για ενα online game και αρκετα ατομα προσπαθησαν να του την φερουν με dispute οτι και καλα δεν πηραν το αντικειμενο για το οποιο πληρωσαν... και αυτος παντα κερδιζε την "διαμαχη" αφου ειχε κρατηση το ιστορικο.

Αλλα γενικα ειναι ταλαιπωρια το θεμα... καλητερα να παει καπου σιγουρα

Εντιτ: εσυ παντως.. αν θες καλο θα ηταν να στειλεις ενα μαιλ στην paypal να σου πει τι χρειαζεσε σε αυτην την περιπτωση και τι θεωρουν εγκυρο αν φτασεις σε αυτο το σημειο.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παίδες.

Επί του θέματος, σκέφτηακ ότι δεν χάνω τίπότα να στείλω ένα email ακομη προτείνοντας πληρωμή μέσω paypal και αποστολή στην διεύθυνση που έχει δηλώσει στο Paypal.

Αν και δεν το περίμενα, η απάντηση που έλαβα ήταν θετική. Δηλαδή δεχεται όπως λέει να μου στείλει άμεσα τα λεφτά και εγώ να στείλω το αντικείμενο στον Καναδά.

Τι λέτε;

Συχνά κάνω αγοραπωλησίες στο Ebay. Μου φαίνεται μπορείς να μπεις στο paypall και να δηλώσεις ως προεπιλεγμένη διεύθυνση, μια άλλη διεύθυνση που θα δώσεις. Μπορείς λοιπόν να του πεις να αλλάξει τα στοιχεία της διεύθυνσης και της χώρας στο paypall όταν θα σου κάνει μεταφορά χρημάτων στο δικό σου λογαριασμό.

Αυτός παίρνει το ρίσκο όταν σου στέλνει χρήματα. Σχετικά με το ότι μπορεί να κατηγορηθείς για ελαττωματικό προϊόν. Αυτό μπορεί να συμβεί και στην Ελλάδα αν κάνεις την πώλησή σου μέσω ταχυδρομείου. Δεν υπάρχει κανόνας που να λέει πως στις διεθνείς αποστολές το εμπόρευμα μόλις βγει από τη χώρα αποστολής χαλάει αμέσως :p

Μπορεί να σου πρότεινε να το στείλεις αμέσως στη Νιγηρία, γιατί αν το παραλάβει και το αποστείλει εκείνος θα πληρώσει έξοδα αποστολής από Ελλάδα για Καναδά και από Καναδά για Νιγηρία. Με την πρότασή του, πληρώνει μόνον αυτά που έχουν να κάνουν με Ελλάδα - Νιγηρία :)

1ον) Στέλνεις ΠΑΝΤΑ με delivery confirmation δλδ να υπογράψει για να παραλάβει και ΠΟΤΕ σε χωρες της Αφρικης

2ον) Οταν παρεις το mail απο paypal οτι μπηκαν τα λεφτα, τσεκαρε τα headers γιατι παιζει να ειναι forged και οχι απο το paypal.

3ον)Στέλνεις αφου τα λεφτα γινουν cleared στον λογαριασμό σου

Οπος το λέει ο jpavly...

Ακου να σου πω...

Εαν δεν θες να τρέχεις μη μπλέκεσαι απο την στιγμή που ανέφερε Νιγηρία σημαίνει οτι παει να σου φαει τα λεφτα, εαν του το στείλεις να θεωρείς τα λεφτά σου χαμένα...

Ο αγοραστής εχει τεράστιο πλεονέκτημα μεσω paypal, το ξερεις οτι εκτός αποι τα 180 ευρω που μου πήρε πισω ο αγοραστής πίσω , έχασα τα μεταφορικά , και πλέρωσα τα έξοδα διαχείρισης τράπεζας και paypal... μηλαμε για + 40 ευρω περίπου :o , τα οποία στα παίρνουν αμεσα! με το που θα κανει dispute ο αγοραστής :o

Κανονικά θα πρέπει να το στείλεις με απόδειξη παραλαβής και ασφαλισμένο με τα ΕΛΤΑ ( περι τα 4-5 ευρω παραπανω στα μεταφορικά ), οτιδήποτε αλλο δεν θα σε καλύψει εαν σου κανει dispute.

Το θέμα ξέρεις ποιο ειναι???? οτι Απο τις ελάχιστες χωρες που δεν μπορεις να λάβεις απόδειξη παραλαβής ειναι ο Καναδάς ;)

Μη το σκεφτείς καν... εαν το στείλεις απλα ξεχνά τα λεφτα και το αντικείμενο σου...

Ακου με... την έχω πατήσει...:wall:

ΕΔΙΤ Κατι τελευταίο.... Το ξέρεις οτι σε περίπτωση που ζητήσει τα λεφτά του πισω την απόφαση την βγαζει η τράπεζα του και οχι το paypal???

Στην περίπτωση μου , αφου παιδευόμουν κανα 2 μηνες , με τα στοιχειά που έδωσα , το paypal αποφάσισε οτι εχω δίκιο και δεν θα πρεπει να μου πάρουν τα λεφτα!!

To paypal έδωσε το πόρισμα στην τράπεζα και αυτη αποφάσισε να μη μου δωσει τα λεφτά πίσω.

Οπότε δεν πρέπει να το σκέφτεσαι καν.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.