nikdev Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2010 Βρισκόμενος σε αντικατάσταση των 1tb δίσκων μου, ξεκίνησα με την αγορά του παραπάνω δοκιμαστικά μετά από πολλά παράπονα από τους Green 2ΤΒ (EARS-EVDS). Επίσης σε συκγριτικά φαίνεται καλούτσικος και λιγάκι καλύτερος από τους Πράσινους...:bad:Ξανά σε Seagate λοιπόν μετά από πολλά χρόνια και αντικαθιστώ δίσκους αποθήκη (Data), της Western Digital, οι περισσότεροι τους EACS και EAVS. Ποιος έχει δουλέψει με τον παραπάνω δίσκο, ποιες οι εντυπώσεις του και αν τυχόν σύγκρισή του..Περιμένω όλα τα σχόλιά σας ..! Link to comment Share on other sites More sharing options...
elapse Νοέμβριος 29, 2010 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2010 Έχω 3 από τους 2TB LP στο htpc(κοντεύουν να κλείσουν 1 χρόνο), σαν αποθήκη για τις ταινίες και τις σειρές μου. Αξιοπρεπέστατοι, αλλά δεν θα τους έβαζα για λειτουργικό. Αφού τους θες και εσύ για αποθήκη, δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.Σύγκριση δεν μπορώ να σου κάνω, δεν είχα ποτέ WD Green... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyxeros Νοέμβριος 29, 2010 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2010 Εγω εχω τους 1,5GB Seagate LP , 4 δισκους σε Raid 5 , τους εχω 1 χρονο περιπου να δουλευουν 24/7 και δεν εχουν παθει το παραμικρο. Φυσικα για χρηση Storage τους εχω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikdev Νοέμβριος 29, 2010 Author #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2010 Έχω 3 από τους 2TB LP στο htpc(κοντεύουν να κλείσουν 1 χρόνο), σαν αποθήκη για τις ταινίες και τις σειρές μου. Αξιοπρεπέστατοι, αλλά δεν θα τους έβαζα για λειτουργικό. Αφού τους θες και εσύ για αποθήκη, δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.Σύγκριση δεν μπορώ να σου κάνω, δεν είχα ποτέ WD Green...Πολύ χρήσιμο το ποστ σου. Εφόσον τους δουλεύεις ένα χρόνο και είναι αξιόπιστοι πιστεύω και γω να μείνω ευχαριστημένος. Για αποθήκη μας ενδιαφέρει η αξιοπιστία περισσότερο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikdev Νοέμβριος 29, 2010 Author #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2010 Εγω εχω τους 1,5GB Seagate LP , 4 δισκους σε Raid 5 , τους εχω 1 χρονο περιπου να δουλευουν 24/7 και δεν εχουν παθει το παραμικρο. Φυσικα για χρηση Storage τους εχω.Λογικά τα ίδια 500άρια πλατω έχουν. Σε raid δουλευουν συνεχώς αυτό είναι καλό για την αξιοπιστία αφού δεν σου παρουσίασαν προβλήματα.Άντε να δούμε και από κοντά τι γίνεται ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikdev Νοέμβριος 29, 2010 Author #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2010 Από θερμοκρασίες και θόρυβο πως πάνε ? Έχει κανείς καμιά άποψη και σε σύγκριση με green?:sick: Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyxeros Νοέμβριος 30, 2010 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2010 Θορυβο δεν κανουν ειναι στα ιδια περιπου με τους Green. Απο ζεστη δεν μπορω να σου πω γιατι ειναι μεσα σε θηκη οι δισκοι και εχει ενα fan 70mm silence απο πισω και για τους 4 , και δεν ανεβαζουν θερμοκρασια τουλαχιστον με δοκιμη με το χερι. Παντως οι Green ειναι τερατα αναξιοπιστιας. Καμια 10αρια(500gb-2tb) εχουν περασει απο τα χερια μου και οι μισοι βγηκαν off στα καλα καθουμενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeMan Νοέμβριος 30, 2010 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2010 Κατοχος 2ΤΒ LP εδω. Τον εχω περιπου 10 μηνες και δεν εχει βγαλει κιχ. Απο θερμοκρασιες ειναι οκ, γυρω στους 33-35 βαθμους αυτη την εποχη στο κουτί μεσα, χωρις ροη αερα. Ενας μηχανικος δισκος στις 7200, φτανει περιπου στους 35-37. Απο ταχυτητα ειναι επισης οκ. Για καποια εποχη του ειχα και λειτουργικο και πηγαινε αξιοπρεπως για μηχανικος. Δεν κανει σχεδον καθολου θορυβο. Το ίδιο με τους 1,5ΤΒ Seagate LP και πολυ λιγοτερο απο τους Samsung 1,5TB green. Ορίστε και ενα HD tach που εκανα μολις τωρα: Θα ελεγα οτι 14,5ms access time και 94ΜΒ/s average read για δισκο στις 5900 στροφες, ειναι αρκετα αξιοπρεπες, τι λετε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddie Νοέμβριος 30, 2010 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2010 Mια χαρά είναι, ειδικά για τότε που βγήκε, απλώς δεν καταλαβαίνω γιατί έχεις το πολύ cpu utilization. Απο κάτω είναι ο δικός μου ο samsung 2tb 5400rpm με τα 3 platters . Aπο θερμοκρασίες είμαι στους 27 με ανεμηστηράκι να τον φυσάει αλλά 4 βαθμούς πιο κάτω απο τους υπολοιπους seagate 7200.11 1.5tb. Aκομα πάντως και όταν τον έχω εξωτερικό και αντιγράφω αρχεία, είναι κάτω απο 40 ενω οι συγκεκριμένοι seagate μου 50αριζουν χαλαρά. Βέβαια είναι στις 7200 στροφές και με 4 platters αλλά τεσπα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blinky Δεκέμβριος 1, 2010 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2010 Λογικά τα ίδια 500άρια πλατω έχουν. Σε raid δουλευουν συνεχώς αυτό είναι καλό για την αξιοπιστία αφού δεν σου παρουσίασαν προβλήματα.Άντε να δούμε και από κοντά τι γίνεται !Για την ιστορια, οι 1.5tb εχουν 500αρια platters αλλα δεν εχουν 3! Εχουν 4! οπως και οι 2tb (παντα μιλαμε μονο για seagate LP) και εχουν κανει short-stroking απενεργοποιωντας την παραπανω χωρητικοτητα. Δηλαδη στους 1.5tb χρησιμοποιει 375gb απο καθε platter.Γενικα οι LP ειναι ταχυτεροι απο τον ανταγωνισμο (western green, samsung F2) λογω 5900 vs 5400 rpm, λογικο ειναι.... Ωστοσο οι τελευταιοι western Green εχουν 667gb platters και προσωπικα θα πηγαινα σε αυτους οχι λογω επιδοσεων (που τα 667 απλα τους βοηθανε να καλυψουν το χαμενο εδαφος), αυτες μαλλον ειναι αδιαφορες (μεσα σε λογικα πλαισια) σε χρηση αποθηκης..... αλλα λογω του οτι θελουν μονο 3 Platters για 2tb. Και παντα, οσο λιγοτερα τοσο καλυτερα....λιγοτερη καταναλωση, λιγοτερος θορυβος, λιγοτερη θερμοτητα, μεγαλυτερη αξιοπιστια...Τωρα βεβαια που πιασανε και τα 750Gb platters (western green 2.5tb/3tb) θα ειναι πολυ καλη περιπτωση αν οι 1.5tb γινουν 2-platter....αυτο θα ειναι εξαιρετικο! (αν τους βγαλει και σε 7200rpm δε...παρτυ θα κανω) Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeMan Δεκέμβριος 1, 2010 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2010 Το util ειναι γιατι αλλαζα κατι tabs στον browser, μη δινεις σημασια φιλε Eddie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikdev Δεκέμβριος 1, 2010 Author #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2010 Κατοχος 2ΤΒ LP εδω. Τον εχω περιπου 10 μηνες και δεν εχει βγαλει κιχ.Απο θερμοκρασιες ειναι οκ, γυρω στους 33-35 βαθμους αυτη την εποχη στο κουτί μεσα, χωρις ροη αερα. Ενας μηχανικος δισκος στις 7200, φτανει περιπου στους 35-37. Απο ταχυτητα ειναι επισης οκ. Για καποια εποχη του ειχα και λειτουργικο και πηγαινε αξιοπρεπως για μηχανικος. Δεν κανει σχεδον καθολου θορυβο. Το ίδιο με τους 1,5ΤΒ Seagate LP και πολυ λιγοτερο απο τους Samsung 1,5TB green. Ορίστε και ενα HD tach που εκανα μολις τωρα: Θα ελεγα οτι 14,5ms access time και 94ΜΒ/s average read για δισκο στις 5900 στροφες, ειναι αρκετα αξιοπρεπες, τι λετε; αξιοπρεπείς επιδόσεις και σίγουρα είναι μια τίμια αγορά! αρκεί να δείξει και την αξιοπιστία του στο χρόνο Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikdev Δεκέμβριος 1, 2010 Author #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2010 Mια χαρά είναι, ειδικά για τότε που βγήκε, απλώς δεν καταλαβαίνω γιατί έχεις το πολύ cpu utilization. Απο κάτω είναι ο δικός μου ο samsung 2tb 5400rpm με τα 3 platters . Aπο θερμοκρασίες είμαι στους 27 με ανεμηστηράκι να τον φυσάει αλλά 4 βαθμούς πιο κάτω απο τους υπολοιπους seagate 7200.11 1.5tb. Aκομα πάντως και όταν τον έχω εξωτερικό και αντιγράφω αρχεία, είναι κάτω απο 40 ενω οι συγκεκριμένοι seagate μου 50αριζουν χαλαρά. Βέβαια είναι στις 7200 στροφές και με 4 platters αλλά τεσπα. Πολύ καλός και ο samsung , απότι βλέπω.. Κοντά είναι σε επιδόσεις πάντως.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikdev Δεκέμβριος 6, 2010 Author #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2010 Ήδη γέμισε κατά τα 4/5 και είναι πολύ γρηγορότερος από τους 1TB Green που είχα..Μένει να αποδείξει και την αξιοπιστία του , γιατί με την σειρά 11......:hang3: Link to comment Share on other sites More sharing options...
karasardelis Δεκέμβριος 13, 2010 #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2010 Είχα 8 δίσκους 1Tb WD Greed EADS και γενικά ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος - άριστη λειτουργία, χαμηλότατες θερμοκρασίες και υποφερτός θόρυβος στο σύνολο (δίσκοι και ψύξη). Τους αντικατέστησα με 8 WD 2Tb EARS (με τα 3 πλατώ) και παραμένω εξίσου απόλυτα ευχαριστημένος αν και γενικά έχει ανέβει λίγο το επίπεδο του θορύβου Ποτέ δεν θα εμπιστευόμουνα τα πολύτιμα δεδομένα μου σε Seagate... οι εμπειρίες που είχα με αυτούς τελευταία ήταν τραγικές... ψοφάνε σαν τα κοτόπουλα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Δεκέμβριος 14, 2010 #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2010 Από θερμοκρασίες και θόρυβο πως πάνε ? Έχει κανείς καμιά άποψη και σε σύγκριση με green?:sick:Έχω έναν Seagate LP 2TB και έναν LP 1.5TB...και οι δύο πολύ ήσυχοι, μου δίνουν ακριβώς τις ίδιες θερμοκρασίες και από θόρυβο τα πάνω πολύ καλά...ανά αραιά διαστήματα κάνουν ένα μικρό θόρυβο που όταν τους είχα πρωτοπάρει με είχε ανησυχήσει, αλλά μετά από εξαντλητικές δοκιμές κατέληξα ότι δεν σχετίζεται με κάποια δυσλειτουργία.O WD20EARS με τα τρία platter των 667GB είναι με διαφορά ο πιο δροσερός (σταθερά -3 βαθμούς από τους υπολοίπους) και ήσυχος δίσκος που είχα ποτέ (κι είχα αρκετούς). Ούτε σε idle ούτε σε seek ακούγεται καθόλου...Οι WD φαίνεται να τα πηγαίνουν και λίγο καλύτερα στο θέμα των μεταδιδόμενων δονήσεων κατά τη λειτουργία. Ενοχλητικοί τριγμοί που είχαν εμφανιστεί στο κουτί μετά απο μερικά χρόνια, υποχώρησαν απ' όταν άλλαξα σε δίσκους χαμηλότερης ταχύτητας περιστροφής εν γένει και ειδικά με τους WD Green.Ο πρώτος WD20EARS πού πήρα παρουσίασε σφάλματα σε μια ημέρα λειτουργίας, μ' αυτόν που έλαβα ως αντικατάσταση δεν αντιμετώπισα πρόβλημα.Πολύ καλή πηγή για δοκιμές δίσκων, ειδικά αν ενδιαφέρεσαι για το θέμα του θορύβου, είναι το www.silentpcreview.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
karasardelis Δεκέμβριος 14, 2010 #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2010 O WD20EARS με τα τρία platter των 667GB είναι με διαφορά ο πιο δροσερός (σταθερά -3 βαθμούς από τους υπολοίπους) και ήσυχος δίσκος που είχα ποτέ (κι είχα αρκετούς). Ούτε σε idle ούτε σε seek ακούγεται καθόλου... Εγώ πάντως αισθάνομαι ότι κάνουν πιο πολύ θόρυβο από τους ίδιους που είχα στο 1Tb - όταν δουλεύουν 8 μαζί είναι εύκολο να καταλάβεις την διαφορά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Δεκέμβριος 24, 2010 #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2010 Δεν αποκλείεται καθόλου...oi WD10EADS έχουν κι αυτοί 3 platter, οπότε μικρές διαφορές, πχ βάρους, μπορούν να συμβάλουν σε μια μικρή αισθητή διαφορά...Κι εδώ μεταξύ 7-10 δίσκων παραπαίω...πάντως, αν από 8x1TB πήγες σε 8x2ΤΒ, μου φαίνεται πως ξόδεψες άσκοπα χρήματα σε δίσκους/για χωρητικότητα που δεν χρειάζεσαι (άμεσα τουλάχιστον)...Θα μπορούσες να γλιτώσεις και χρήματα και θόρυβο αν μετέφερες τα δεδομένα των 8 wd10eads σε λιγότερους wd20ears... Link to comment Share on other sites More sharing options...
karasardelis Δεκέμβριος 24, 2010 #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2010 Δεν αποκλείεται καθόλου...oi WD10EADS έχουν κι αυτοί 3 platter, οπότε μικρές διαφορές, πχ βάρους, μπορούν να συμβάλουν σε μια μικρή αισθητή διαφορά...Κι εδώ μεταξύ 7-10 δίσκων παραπαίω...πάντως, αν από 8x1TB πήγες σε 8x2ΤΒ, μου φαίνεται πως ξόδεψες άσκοπα χρήματα σε δίσκους/για χωρητικότητα που δεν χρειάζεσαι (άμεσα τουλάχιστον)...Θα μπορούσες να γλιτώσεις και χρήματα και θόρυβο αν μετέφερες τα δεδομένα των 8 wd10eads σε λιγότερους wd20ears...Και ποιο θα ήταν το νόημα; Αφού ήθελα παραπάνω χώρο και όχι να αλλάξω δίσκους... :...: Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Δεκέμβριος 24, 2010 #20 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2010 Και ποιο θα ήταν το νόημα; Αφού ήθελα παραπάνω χώρο και όχι να αλλάξω δίσκους... :...:Δικά σου τα χρήματα, αλλά περιέργως, αυτό ακριβώς έκανες κατα κύριο λόγο, άλλαξες δίσκους...και χωρίς να μπορείς να καλύψεις / να έχεις την ανάγκη της διπλάσιας χωρητικότητας (υποθέτω) σε σχέση με την προηγούμενη......αν ήθελες να αυξήσεις τη χωρητικότητα χωρίς να αυξήσεις τον αριθμό των δίσκων, θα μπορούσες είτε να αντικαταστήσεις μερικούς απ' αυτούς με τα μοντέλα των 2ΤΒ (η πιο οικονομικά λογική λύση) είτε να συγκεντρώσεις τα δεδομένα σου σε λιγότερους δίσκους των 2ΤΒ και να προσθέσεις έναν, το πολύ δύο επιπλέον (οικονομικότερη λύση απ' αυτή που διάλεξες, με προϋπόθεση ένα μεγαλύτερο περίσσευμα χρημάτων σε σχέση με την προηγούμενη λύση)...Μέχρι να γεμίσεις αυτό τον επιπλέον χώρο θα είχαν πέσει κι οι τιμές στους δίσκους κι όταν με το καλό θα έκανες την αναβάθμιση όταν την είχες πράγματι ανάγκη, θα σου ερχόταν και πιο φτηνά...Εκτός κι αν είχες άμεση ανάγκη αυτής της διπλάσιας χωρητικότητας (8x1tb > 8x2TB)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.