jax7480 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2010 Μια μικρή προσπάθεια που έκανα (με τη βοήθεια 2 φίλων που μου δανεισαν τα drive τους) για να βρούμε τι γίνεται στην αγορά των SSD αυτή την περίοδο. Οι δοκιμές αρκετές, πιστεύω ότι θα δώσουν αρκετές πληροφορίες και θα βοηθήσουν τους υποψήφιους αγοραστές.SSD Round Up 2010: Which SSD Rocks? - ( HWBOX ) O/C on first bootΕλπίζω να το βρείτε ενδιαφέρον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BStath Νοέμβριος 28, 2010 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2010 Ωραίο συγκριτικό αλλά 2 παρατηρήσεις : 1) Δεν θα έπρεπε μέσα να βάζεις τον δεινόσαυρο. Είναι πλέον γνωστό πόσο πίσω είναι σε όλα. Είναι σαν να βάζεις σε πίστα 5 καθαρόαιμα άλογα κούρσας και ένα γαϊδούρι το οποίο σταματά κιόλας να φάει σανό.2) Μακάρι να υπήρχαν οι πόροι (PR, κονέ, whatever) να βάλεις έναν Samsung 470 128άρη, έναν C300 128/256άρη και τον νέο X25-M 120GB (πού έχει άρωμα από Ιντελ Gen.3) μέσα στο συγκριτικό. Πάνε και τους δίνουν οι μακάκες σε άλλους για να τρέξουν ΑΤΤΟ και να γράψουν από κάτω Superb/must buy 99%3) Σε μη super-compressable data testdata οι sandforce πάνε... κατα διαόλου κάτι που δεν φάνηκε στο review σου (80ΜΒ/s max seq. write στο CDM). Γιατί δεν το ανέφερες ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Νοέμβριος 28, 2010 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2010 Ωραίο συγκριτικό αλλά 2 παρατηρήσεις : 1) Δεν θα έπρεπε μέσα να βάζεις τον δεινόσαυρο. Είναι πλέον γνωστό πόσο πίσω είναι σε όλα. Είναι σαν να βάζεις σε πίστα 5 καθαρόαιμα άλογα κούρσας και ένα γαϊδούρι το οποίο σταματά κιόλας να φάει σανό.επειδη ακομα η πλειοψηφια των χρηστων χρησιμοποιει γαιδουρια (κλασσικους μηχανικους δισκους)και μαλιστα ουτε καν με νεφτι (velociraptor) αλλα τα απλα (T-Rex 7200rpm)η παρουσια ενος μηχανικου εκπροσωπου ηταν απαραιτητη imho.το roundup δεν εχει νοημα μονο γι αυτους που ψαχνουν με ποιον ssd θα αντικαταστησουν τους τωρινους τουςαλλα εχει νοημα και γι αυτους που ενδεχομενως δεν εχουν πειστει ακομα για την διαφορα με τους κλασσικους μηχανικους δισκους περαν των στεγνων αριθμων και γραφηματων που μπορει να βλεπουν δεξια κι αριστερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BStath Νοέμβριος 28, 2010 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2010 Δεν συμφωνώ μαζί σου, εδώ έφτασαν οι JMicron SSD (JMF616, REVIEWED! SuperTalent UltraDrive MX 480GB SSD Review | The SSD Review ) να κοντράρουν τους πρωτοκλασάτους, και να εξαφανίζονται σιγά σιγά από όλες τις αγορές οι "κακοί" ssds, λες να υπάρχουν ακόμα ανθρωποι να πιστεύουν στα platters ? Αυτό που νομίζω και έτσι όπως τα περιγράφεις απλά δεν θέλει κάποιος να δεχθεί δογματικά ότι οι κλασικοί δίσκοι είναι για κλάματα πλέον όσο αναφορά την ταχύτητα. Από την άλλη, μια σύγκριση με τον Momentus XT (hybrid) θα είχε κάποιο νόημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Νοέμβριος 29, 2010 Author #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2010 @bstath:1) Για το 1 νομιζω απαντησε ο Κοπριτης. Δεν ειμαστε μονοι μας στο χωρο, οι overclockers-power users- κολλημενοι, ούτε έχουν όλοι τα λεφτα να επενδυσουν. Αν ομως καποιος ξερει τις διαφορες ισως να το σκεφτει.2) Δυστυχως δεν υπαρχουν οι ποροι. Ολοι οι SSD, ειτε ηταν δικοι μου, ειτε τους αγορασα εκτος απο τους 2 που αναφερω στον επιλογο που ηταν δανεικοι απο φιλους.3) Εδω θα διαφωνησω. Ο Vertex δεν ειχε καμια σχεση με οσα αναφερεις. Ουτε στο CDM αλλα ουτε και σε real life καταστασεις. Ο Agility 2 απο την αλλη ηταν οτι ακριβως λες, πολυ καλος στα νουμερα, αλλα στην καθημερινοτητα δεν μου το εδειξε αυτο πουθενα, οποτε εμεινε και πισω σαν επιλογη (σε αντιθεση με τον Samsung, ο οποιος χαμηλα σε νουμερα μεν, αλλα στην καθημερινοτητα ειχε να δωσει αρκετα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
petr00kos Νοέμβριος 29, 2010 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2010 Για τους νεους Intel τι ξερουμε ? Ποτε ερχονται ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiltevros Νοέμβριος 29, 2010 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2010 @ jax7480 δεν μίλησες να δούμε πως μπορούμε να σε βοηθήσουμε πολύ καλή δουλεία Ζάχο ελπίζω να μπορέσουμε να κάνουμε μια πιο μεγάλη βάση στο μέλλον ένα comment θα ήθελα να υπήρχε και ένας caviar black αλλά και ένα RAID έτσι για την σύγκριση. Άποψή μου για ακόμα πιο ολοκληρωμένο roundup. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BStath Νοέμβριος 29, 2010 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2010 ^^ ναι να βάλεις και έναν 2.5" 5400rpm και κανέναν IDE 4GB στις 4200rpm έτσι για να γελάσουμε -εμείς- και να χάνεις -άσκοπα εσύ- τον χρόνο σου.Ρε τι λέτε !! Όποιος δεν παραδέχεται ότι SSD >>> HDD είναι απλά κολλημένος και μόνο αν του ανοίξεις το κεφάλι να του το χώσεις αυτό μέσα θα αλλάξει γνώμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Νοέμβριος 29, 2010 Author #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2010 Θα προσπαθησω το συγκεκριμενο να το κρατησω σαν βαση για μελλοντικες συγκρισεις με τα νεα μοντελα.Οσο για τους HDD, ηδη ο Velociraptor με κουρασε στις δοκιμες, όχι λογω θορυβου αλλα καθυστερησης. Δοκιμαστε να τρεξετε ενα AS SSD και θα καταλαβετε τι εννοω. Περιμενα πανω απο 45 λεπτα να τελειωσει το benchmark. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiltevros Νοέμβριος 29, 2010 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2010 ^^ ναι να βάλεις και έναν 2.5" 5400rpm και κανέναν IDE 4GB στις 4200rpm έτσι για να γελάσουμε -εμείς- και να χάνεις -άσκοπα εσύ- τον χρόνο σου.Ρε τι λέτε !! Όποιος δεν παραδέχεται ότι SSD >>> HDD είναι απλά κολλημένος και μόνο αν του ανοίξεις το κεφάλι να του το χώσεις αυτό μέσα θα αλλάξει γνώμη.υπάρχουν και άνθρωποι που τώρα κάνουν " άνοιγμα " στην τεχνολογία και εφόσον αυτό το thread θα είναι σαν βάση καλό θα ήταν να υπάρχει και ένα μέτρο σύγκρισης με τους μηχανικούς δίσκους.@jax4870 καταλαβαίνω το "χάσιμο" χρόνου με το συγκεκριμένο τεστ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Νοέμβριος 29, 2010 #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2010 Ωπ ωραίο ριβιουδάκιον, όλα τα καλόπαιδα μαζεμένα Τον Vertex 2 (64Gb) αλλά και τον Samsung 470 (128Gb + RAID0) θα τους δούμε και εδώ, οπότε έχω διάφορες καλές ιδέες για τις δοκιμές Ζάχο τον 470 τον αδίκησες λίγο στο τελικό συμπέρασμα; Μου φάνηκε ότι ο συνδυασμός άπαιχτου GC, δυνατών επιδόσεων σε real life εφαρμογές και οκ επιδόσεων σε μετρητικά, κατά τη γνώμη μου οδηγούν σε σύσταση προς αγορά. Εκτός κι αν δεν κατάλαβα κάτι καλά :s Link to comment Share on other sites More sharing options...
BStath Νοέμβριος 29, 2010 #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2010 ^^ έχει άλλες επιδόσεις ο 64άρης 470 από τον 128άρη 470, ίσως γιαυτό. Περιμένουμε και το δικό σου . Αν θες να σου δίνω έναν IBM 4GB (IDE) @4200rpm (μετρό, κατεχάκη) Bytheway: Velociraptor 150GB 105E στην Γερμανία και ... 185Ευρώ ο Χ25-Μ 120GB με τα 110-125ΜB/s seq writes Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Νοέμβριος 29, 2010 #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2010 Πολύ καλό το review Ζάχο. Αν και μου τρέχουν τα σάλια για 2x 40gb Vertex2 σε raid0 τα 3x Mtron SLC raid0 νομίζω οτι θα τα κρατήσω για κάνα χρόνο ακόμα όσο η χωρητικότητα των 45gb μου φτάνει για λειτουργικό και τα βασικά μου προγράμματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Νοέμβριος 29, 2010 #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2010 δεν ξερω αν λυθηκε το θεμα "velociraptor"...παντως οτιδηποτε ειναι εξτρα καλο ειναι και κακο σιγουρα δεν κανει.Αν λειπει κατι ειναι το δυσκολο ...οχι αν περισσευει.με εξαιρεση τα κιλα : pΠοσο μαλλον ο συγκεκριμενος που ειναι ο,τι καλυτερο μπορει να προσφερει η συγκεκριμενη τεχνολογια σε νορμαλ λεφτα.Απο κει και επειτα το μονο που μπορω να πω ειναι καποιες ελλειψεις.......σε hardware : pΘα ηθελα να δω μια απο τα ιδια σε C300 128μβ και 256mb που ο κοφτης ειναι παραπανω οπως επισης και στον 120αρη IntelΠιο πολυ ομως θα θελα να δω αν δυο μικροι μπορουν να χτυπησουν εναν μεγαλο.(ειτε 2χ64 εναν 128αρη ειτε 2χ128 εναν 256αρη ..αν και για οικονομικους λογους το τελευταιο προσωπικα δε με τραβαει.Θα το διαβαζα βεβαια με την ελπιδα οτι το ιδιο θα γινοντα και στη "μικρη" χωρητικοτητα).Ας ελπισουμε οτι στο επομενο θα τα δουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Νοέμβριος 29, 2010 Author #15 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2010 Ωπ ωραίο ριβιουδάκιον, όλα τα καλόπαιδα μαζεμένα Τον Vertex 2 (64Gb) αλλά και τον Samsung 470 (128Gb + RAID0) θα τους δούμε και εδώ, οπότε έχω διάφορες καλές ιδέες για τις δοκιμές Ζάχο τον 470 τον αδίκησες λίγο στο τελικό συμπέρασμα; Μου φάνηκε ότι ο συνδυασμός άπαιχτου GC, δυνατών επιδόσεων σε real life εφαρμογές και οκ επιδόσεων σε μετρητικά, κατά τη γνώμη μου οδηγούν σε σύσταση προς αγορά. Εκτός κι αν δεν κατάλαβα κάτι καλά :s Σου κάνω quote απλά επειδή εσύ έθεσες το θέμα αγορά. Για να μην παρεξηγηθώ, ΟΛΟΙ οι SSD του συγκριτικού προτείνονται ανεπιφύλακτα για αγορά. Απλά εγώ έγραψα προσωπική άποψη ως προς το τι περίμενα και τι τελικά ήταν ο SSD. Ειδικά στο θέμα του Samsung όμως, νομίζω ότι το αναφέρω ξεκάθαρα πως η Samsung σωστά έπραξε και έριξε το βάρος στην εμπειρία του χρήστη και όχι στα μετρητικά. O μόνος που δεν προτείνεται αυτη τη στιγμή για αγορά και ειδικά σε αυτή την τιμή ειναι ο X25-E. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Νοέμβριος 29, 2010 #16 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2010 Σου κάνω quote απλά επειδή εσύ έθεσες το θέμα αγορά. Για να μην παρεξηγηθώ, ΟΛΟΙ οι SSD του συγκριτικού προτείνονται ανεπιφύλακτα για αγορά. Απλά εγώ έγραψα προσωπική άποψη ως προς το τι περίμενα και τι τελικά ήταν ο SSD. O μόνος που δεν προτείνεται αυτη τη στιγμή για αγορά και ειδικά σε αυτή την τιμή ειναι ο X25-E και σε αυτό δεν φταίει τόσο η Intel αλλά το κόστος κατασκευής του συγκεκριμένου SSD. Άρα εγώ δεν είχα καταλάβει καλά, I blame latenightness Πολύ καλό το review Ζάχο.Αν και μου τρέχουν τα σάλια για 2x 40gb Vertex2 σε raid0 τα 3x Mtron SLC raid0 νομίζω οτι θα τα κρατήσω για κάνα χρόνο ακόμα όσο η χωρητικότητα των 45gb μου φτάνει για λειτουργικό και τα βασικά μου προγράμματα. Εσύ τα SLCάκια όχι μόνο να τα κρατήσεις, αλλά να τα κρατήσεις μέχρι να λιώσουν ή μέχρι να μη σου φτάνει ο χώρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
BStath Νοέμβριος 29, 2010 #17 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2010 Πολύ καλό το review Ζάχο.Αν και μου τρέχουν τα σάλια για 2x 40gb Vertex2 σε raid0 τα 3x Mtron SLC raid0 νομίζω οτι θα τα κρατήσω για κάνα χρόνο ακόμα όσο η χωρητικότητα των 45gb μου φτάνει για λειτουργικό και τα βασικά μου προγράμματα. Για τους mtron απλά δεν λέω τίποτα. Σεβασμός.Αλλά γιατί να στριμώχνεσαι ? 2 x OCZ Onyx 2 120GB, 2.5", SATA II (OCZSSD2-2ONX120G) | Geizhals.at EU Raid0 με 1.33Ευρώ ανά GB, 500+ MB/s seq read/write (sandforce) @Jax7480 βάλε και τον Onyx2 στα πλάνα για το επόμενο .- Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstav Νοέμβριος 30, 2010 #18 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2010 με αφορμή το review του jax7480 και πριν προβώ στην αγορά κάποιου 120αρη ή παραπάνω θα ήθελα περισσότερες διευκρινίσεις αναφορικά με1. διαφορά 64αρη samsung 470 με 128άρη; Γιατί θάβεται στο review και με αποτρέπει από μια πιθανή αγορά του ενώ ο Bstath τον υποστηρίζει (τον 120αρη)2. ΠΟΛΛΕΣ επιλογές OCZ:Ποιές οι διαφορές OCZ Vertex 2, Vertex 2 PRO, Vertex 2 EX, Onyx;3. Γιατί δεν μπορούμε να μαζευτούμε για μια ομαδική από Γερμανία (από mindfactory, alternate) ωστε τα μειώσουμε τα μεταφορικά και να μας κοστίζουν το 3/4 :h 4/5 της τιμής; Link to comment Share on other sites More sharing options...
BStath Νοέμβριος 30, 2010 #19 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2010 1. διαφορά 64αρη samsung 470 με 128άρη; Γιατί θάβεται στο review και με αποτρέπει από μια πιθανή αγορά του ενώ ο Bstath τον υποστηρίζει (τον 120αρη)Αυτό είπε ο Chosen 3-4 ποστς παραπάνω, αλλά ο Jax7480 είπε ότι δεν ισχύει. Θα μπουν και τα παιδιά στην κουβέντα και θα το ξεκαθαρίσουν.Λοιπόν στο review του Jax7480 σημασία έχουν τα νούμερα και εκεί ο 470/64GB δεν τα πάει τόσο καλά όσο οι άλλοι. Αλλά δεν μετράνε μόνο αυτά, για μένα. Για μένα για παράδειγμα ο καταπληκτικός GC που έχει (γι'αυτό και στο ΙΟΜΕΤΕR του Jax είχε το ταχύτερο responce ), το φλασάρισμα μέσα από εφαρμογή της Samsung και όχι από boot CD (και αντε βρες bios κτλ), η πολύ μικρή κατανάλωσή του (που μετρά ΠΟΛΥ για μένα που έχω φορητό), αυτό το πραγματικά plug&Forget (γιατί άλλοι μας έχουν συνηθίσει σε plug&pray) είναι που μετράνε ΠΟΛΥ για μένα. Σαν συνέπεια των παραπάνω, παίζει σε οποιοδήποτε OS, έχει δεν έχει trim, όπως επισης είναι μανούλα για raid0 arrays μιας και το trim σ'αυτές θα αργήσει μερικά χρόνια ακόμα. Στις μετρήσεις δεν είναι και πολύ πίσω από τον ανταγωνισμό αν σκεφτείς ότι οι Sandforce βλέπουν τα νούμερα αυτά μόνο σε compressible data. Επίσης ο 470/128GB και 470/256GB τα πάνε και πολύ καλύτερα από τον 470/64GB στις μετρήσεις. Μ'αυτό το σκεπτικό εγώ τον κατατάσσω πρώτο. Εσύ κρίνεις με δικά σου κριτήρια και δεν μπορείς να περιμένεις από εμένα τον chosen τον Jax7480 να σου πουν αγόρασε τον Α ή τον Β. Τα παιδιά αυτά με την "κ@υλ@"* τους απλά θα σου δώσουν μερικά πατήματα για να κάνεις την επιλογή σου. * Καλα ρε συ Jax πήγες και τα έσκασες από την τσέπη σου για να κάνεις το συγκριτικό ? 1000 μπράβο και σου παραχωρώ τον C300/256GB μου για το επόμενο που θες να κάνεις. Πάντως να ξέρεις ότι είτε Sandforce πάρεις, είτε τους νέους Intel (o x25M 120GB έχει 120ΜΒ/s seq. writes) είτε c300 (128GB και πάνω) είτε Samsung 470 πάρεις αγοράζεις έναν ΠΟΛΥ καλό SSD που αξίζει τα χρήματά του. Και κάτι ακόμα για την Γερμανία. Οι ομαδικές είναι έυκολο πράγμα, topics δεν βλέπω. Ακόμα και μόνος σου συμφέρει να αγοράσεις ακόμα και μικρό SSD. Για παράδειγμα ο Corsair Force 90GB, Γερμανία έχει 160Ευρώ και Ελλάδα 240Ευρώ. Βάλε και 30Ευρώ μεταφορικά (στην χειρότερη περίπτωση) σου μένουν 50Ευρώ στο χέρι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Νοέμβριος 30, 2010 #20 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2010 Ζάχο την επόμενη φορά που θα κάνεις ένα τέτοιο συγκριτικό άνοιξε ένα θεματάκι πριν. Έχω έναν 120αρη Intel που κάθετε στο κουτί του εδώ και 2 βδομάδες και έναν 500αρη 2.5" 7200rpm για σύγκριση σε δίσκο για laptop, μπορούσα να σου τους στείλω να τους μετρήσεις αν ήθελες Αυτό που θα ήθελα να δω πάντως στο συγκριτικό θα ήταν και load times για μερικά γνωστά applications, και ακόμα καλύτερα load κατά την διάρκεια χρήσης του δίσκου για copy ή κάποιο extract. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.