RoadRunner Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2010 Σε τοπικό δίκτυο 20 υπολογιστών, υπάρχει περίπτωση αν μολυνθεί ένας υπολογιστής, να μολυνθούν και οι υπόλοιποι από αυτόν; Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Νοέμβριος 28, 2010 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2010 Αν ο ιός είναι ενεργός στον μολυσμένο υπολογιστή, αν είναι του τύπου που γενικά μολύνει αρχεία, αν οι υπολογιστές του δικτύου μοιράζονται κοινά αρχεία ή φακέλους και αν δεν υπάρχει antivirus πουθενά ή αν υπάρχει δεν έχει ενημερωθεί από τον καιρό του Νώε, τότε μπορεί και να μεταδοθεί ο ιός.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lord Νοέμβριος 28, 2010 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2010 ΝΑΙ μπορει πολυ ευκολα να μολυνθουν οι υπολογιστεςενα μολυσμεnο φλασακι να βαλει καποιοσ σε ενα pc και να ενεργοποιηθεί μπορει να σου μολυνει ολους τους υποολογιστες. Μπορει το προβλημα να μην ειναι τοσο εντονο τωρα οσο παλια που χρησιμοποιούσαμε windows xp me sp 1 η και χωρις sp.antivirus σε ολουσ τουσ υπολογιστες φιλε μου και firewall αν ειναι δυνατο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoadRunner Νοέμβριος 28, 2010 Author #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2010 Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, εκτός από antivirus και firewall, μήπως πρέπει να βάλω και το deep freeze, ή μπορεί να δημιουργήσει άλλα προβλήματα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopCLR Νοέμβριος 28, 2010 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2010 Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, εκτός από antivirus και firewall, μήπως πρέπει να βάλω και το deep freeze, ή μπορεί να δημιουργήσει άλλα προβλήματα;Το Deep freeze είναι ένα πολύ καλό πρόγραμμα για υπολόγιστές που δεν χρειάζονται συχνές αλλάγες στα δεδομένα και τα προγράμματα που έχουν (π.χ. Internet cafe PC).Εκτός του οτι για οποιαδήποτε αλλαγή που θέλεις να μείνει μόνιμη (π.χ. Update windows, antivirus κλπ.) έχει μια συγκεκριμένη διαδικασία, δεν έχει κάποιο πρόβλημα γενικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoadRunner Νοέμβριος 28, 2010 Author #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2010 Δηλαδή, αν κατάλαβα, αν βάλω σε ένα pc το deep freeze, το antivirus και το λειτουργικό δεν θα εγκαθιστά τις ενημερώσεις τους; Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopCLR Νοέμβριος 29, 2010 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2010 Μπορείς, με μια συγκεκριμένη διαδικασία ώστε να μονιμοποιηθούν οι αλλαγές (update) που έκανες. Δεν το ξέρω ακριβώς το πρόγραμμα για να σου πω λεπτομέρειες.Πάντως δεν είναι το απλό "κάνω τα update και τέλος".Δες στην Wikipedia για το Deep freeze εδώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Νοέμβριος 29, 2010 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2010 Επίσης πρέπει να έχεις απενεργοποιημένο το autorun, για την περίπτωση των usb...και σε περιπτώσεις worms όπως ο confiker πρέπει να έχεις strong passwords στους υπολογιστές του δικτύου γιατί τέτοιου είδους προγράμματα κάνουν dictionary attacks και διεισδύουν στα μηχανήματα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.