tsakali Δεκέμβριος 28, 2010 Author #21 Δεκέμβριος 28, 2010 Εννοεις να εγκαταστησεις καποιο kext που κατεβασες και εχεις στο desktop των mac?Χρειαζεται να κατεβασεις το kext utility και να κανεις drag n drop το kext που σε ενδιαφερει πανω σε αυτο.Θα βαλεις το admin password σου και θα το εγκαταστησει αυτο κανωντας και repair στα permissions.Ελπιζω να καταλαβα σωστα γιατι μιλας,μην στα κανω σαλατα.Ασχετο,ποια διανομή σου εκανε τελικα απο αυτες που κυκλοφορουν;Sent from my iPhone using Tapatalkideneb. άλλη μια ερώτηση πως μπορώ να επεξεργαστώ και να αποθηκεύσω σαν διαχωριστής?? συγκεκριμένα το αρχείο com.apple.boot....
iceage2609 Δεκέμβριος 28, 2010 #22 Δεκέμβριος 28, 2010 ideneb. άλλη μια ερώτηση πως μπορώ να επεξεργαστώ και να αποθηκεύσω σαν διαχωριστής?? συγκεκριμένα το αρχείο com.apple.boot....ideneb 10.6 lite? Οποτε εισαι σε Leopard Version 10.5.8 υποθετω.Κανε copy το αρχειο στο desktop,κανε οτι μετατροπη θελεις και μετα σωστο.Dran n Drop ριχτο εκει που ηταν το αρχικο.Θα σου πει να κανεις authenticate και Replace,θα πεις ναι,βαζεις Password και θα το κανει λογικα.
Vamire Δεκέμβριος 28, 2010 #23 Δεκέμβριος 28, 2010 @ tsakali κατεβαζεις kext helper και τα πετας μεσα κανεις boot με -v να δεις error αν δεν μπαινει δοκιμασε -f -x -v ολα μαζι :dance3:
tsakali Δεκέμβριος 28, 2010 Author #24 Δεκέμβριος 28, 2010 @ tsakali κατεβαζεις kext helper και τα πετας μεσα κανεις boot με -v να δεις error αν δεν μπαινει δοκιμασε -f -x -v ολα μαζι :dance3:Λοιπον τα εκανα με το kext utility που μου ειπαι ο φιλος και εδειξε πως ολλα οκ!! Το θεμα ειναι πως εχω κανει εγκατασταση το voodooHDA και το HDAEnable αλλα συνεχιζω να μην εχω ηχο!!!!!!!!!!!! Μηπως χρειαζεται να ενεργοποιησω κατι????
iceage2609 Δεκέμβριος 28, 2010 #25 Δεκέμβριος 28, 2010 Δεν ειμαι και κανενας ειδικος με αυτα tsakali,οποτε με καποια επιφυλαξη οτι σου λεω :-)Πιθανοτα δεν εχεις κανει κατι λαθος,απλα τα kexts μπορει να μην κανουν.Καταρχην εισαι σιγουρος οτι τα kext για τον ηχο ειναι για alc890 και εχουν δουλεψει με αυτη τη μητρικη εκει που τα κατεβασες;Και το δευτερο που θα σου ελεγα εγω ειναι μηπως καποιo αλλo kext δημιουργει conflict.Για ριξε μια ματια εκει που τα κατεβασες αν καποιος λεει οτι εκανε conflict με αλλο π.χ legacyHDA.kextΑν καποιο απο τα παιδια ξερει πιο ειδικα ή εχει αντιμετωπισει κατι παρομοιο θα σου πει και πιο σιγουρα.Sent from my iPhone using Tapatalk
Vamire Δεκέμβριος 28, 2010 #26 Δεκέμβριος 28, 2010 πηγαινε στο apple.system preferences - sound output και δες τι λεει εκει αν δειχνει μονο μια τοτε δυσκολα τα πραγματα ψαχνεις για μια φθηνη καρτα ηχου οπου ειναι συμβατη με leopard και αν μπορεις αποφυγε usb :triniti:e
tsakali Δεκέμβριος 29, 2010 Author #27 Δεκέμβριος 29, 2010 πηγαινε στο apple.system preferences - sound output και δες τι λεει εκει αν δειχνει μονο μια τοτε δυσκολα τα πραγματα ψαχνεις για μια φθηνη καρτα ηχου οπου ειναι συμβατη με leopard και αν μπορεις αποφυγε usb :triniti:e ΩΩΩχ δεν δειχνει καμια !!!! τι κανουμε????
iceage2609 Δεκέμβριος 29, 2010 #28 Δεκέμβριος 29, 2010 Θα δοκιμαζα ειτε να οπως ειπωθηκε να παρω μια αλλη φθηνη και συμβατη απο αναφορες ή θα δοκιμαζα την λυση του voodooHDA.Δες εδω--> http://osx86.co/f5/alc890-sound-working-possibly-others-too-t3459/Εμενα στον ενα δισκο που εχω Leopard με AplleHDA και HDA enabler εχει κανονικοτατα ολα τα features και τα βλεπει ολα κομπλε.Στον δευτερο που εχω Snolw Leopard Vanilla Install δεν μπορεσα με τιποτε να βρω ενα συνδυασμο να δουλεψει γιατι προφανως θελει πατσαρισμα το DSDT κατι το οποιο εκτος του οτι δεν ειμαι γνωστης να μπλεξω δεν θελω και να ψαξω εαν δεν φτασει στο αμην.Οποτε δοκιμασα λυση voodooHDA που δεν αναγνωριζει ολες μου τις εξοδους και σωστα το Hardware 7:1 και τα ρεστα αλλα εχω ηχο κανονικοτατα.
tsakali Δεκέμβριος 29, 2010 Author #29 Δεκέμβριος 29, 2010 Θα δοκιμαζα ειτε να οπως ειπωθηκε να παρω μια αλλη φθηνη και συμβατη απο αναφορες ή θα δοκιμαζα την λυση του voodooHDA.Δες εδω--> ALC890 Sound working .. possibly others too. - InfiniteMac OSx86 Εμενα στον ενα δισκο που εχω Leopard με AplleHDA και HDA enabler εχει κανονικοτατα ολα τα features και τα βλεπει ολα κομπλε. Στον δευτερο που εχω Snolw Leopard Vanilla Install δεν μπορεσα με τιποτε να βρω ενα συνδυασμο να δουλεψει γιατι προφανως θελει πατσαρισμα το DSDT κατι το οποιο εκτος του οτι δεν ειμαι γνωστης να μπλεξω δεν θελω και να ψαξω εαν δεν φτασει στο αμην. Οποτε δοκιμασα λυση voodooHDA που δεν αναγνωριζει ολες μου τις εξοδους και σωστα το Hardware 7:1 και τα ρεστα αλλα εχω ηχο κανονικοτατα. μάλλον η δουλειά θέλει πολύ ψάξιμο.... .. έχω βάλει το voodoohda έκανα επανεκκίνηση κ τζίφος!!! έχει κολλήσει κ αρνείται να ξεκινήσει.... ΤΙ ΚΑΝΩ?????? υπάρχει επιστροφή η απλά ξανά format???
iceage2609 Δεκέμβριος 29, 2010 #30 Δεκέμβριος 29, 2010 Οπως ελεγε ο οδηγος εσβησες τα αλλα kext που ανεφερε πριν βαλεις το voodoohda?
tsakali Δεκέμβριος 29, 2010 Author #31 Δεκέμβριος 29, 2010 Οπως ελεγε ο οδηγος εσβησες τα αλλα kext που ανεφερε πριν βαλεις το vodoohda? μάλλον έκανα γκάφα!!! έσβησα μόνο το applehda... λύση??? format???
iceage2609 Δεκέμβριος 29, 2010 #32 Δεκέμβριος 29, 2010 μάλλον έκανα γκάφα!!! έσβησα μόνο το applehda... λύση??? format??? Δοκιμασε να bootareis με -X -F -V να σε βαλει σε safe mode και αν ανοιξει το λειτουργικο μπαινεις και το σβηνεις χειροκινητα.
iceage2609 Δεκέμβριος 29, 2010 #33 Δεκέμβριος 29, 2010 Επισης δοκιμασε και ξεχωριστα -Χ (οπου ειναι το safe mode) ή και -F οπου του λες να ξεκινησει κανωντας ignore το boot configuration file.To -V νομιζω ειναι το verbose mode για να βλεπεις αυτο το κατεβατο οταν ξεκινα και να ξερεις που κολλα το συστημα.
Vamire Δεκέμβριος 30, 2010 #34 Δεκέμβριος 30, 2010 Καταρχήν κατεβαζεις το SuperDuper for Mac - Free software downloads and software reviews - CNET Download.com super duper ξεκινά παλι απο την αρχή καθαρό install με την πιο σταθερή έκδοση αν δεν μπορεις να περάσεις retail.Και φυσικά με τα τελείως απαραίτητα στο customize αν διαλέγεις πχ 5-6 πράγματα καθε φορα διάλεξε -5 μετα ξανα ινσταλλ με -4 κλπ.Δεν ειναι υποχρεωτικό αυτο που λεω αλλα λογο εμπειρίας οσο λιγότερο customize τοσο το καλύτερο.Αυτα αφου τα κανεις και μπεις στο macintosh ξεκινάς με το super duper full back up μετα πειραματίζεσαι άφοβα κάθε φορά ακόμα και για updates το συνιστώ.
tsakali Δεκέμβριος 30, 2010 Author #35 Δεκέμβριος 30, 2010 :dance3::dance3:Επιτελους:dance3::dance3:!!!!! Λοιπον ειχα στο σιρταρι μου μια ξεχασμενη CMedia CMI8738.... Οποτε κατεβασα το CMI8738 kext και δουλευουν ολα good αν και δουλευει σαν 2.1 απο 5.1!!!! Εχω κανει και update (Εκανα καλα????)....
tsakali Δεκέμβριος 30, 2010 Author #36 Δεκέμβριος 30, 2010 Θα τα γράψεις (ως root) στο /Extra/com.apple.Boot.plist , στα περιεχόμενα του κλειδιού Kernel Flags. Π.χ. <key>Kernel Flags</key><string>-v busratio=20 cpus=1 noapic</string>Απλώς πρόσθεσέ τα δίπλα στις άλλες παραμέτρους που έχεις (π.χ. arch, maxmem, force64, κτλ).Επίσης βρες τον κατάλληλο kernel για AMD και πειραματίσου με chameleon, dsdt.aml κτλ ώστε να μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τους 4 πυρήνες.λοιπον εχω προσθεσει το παρακατω αλλα τιποτα δεν αλλαξε....<key>Kernel Flags</key><string>busratio=20 cpus=4 maxmem=3072 noapic</string>χρειαζετε να τα γραφω καθε φορα που ξεκηναω το pc... :computer:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.