GEORGIOS Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2010 Γεία σας παιδία.Θέλω αν γίνεται να αλλάξω επεξεργαστή μόνο και να πάω σε διπύρινο στο παρακάτω σύστημα.Intel Pentium 4 640 Codename Prescott Specification Intel® Pentium® 4 CPU 3.20GHz Package (platform ID) Socket 775 Chipset Northbridge Intel i915P/i915G rev. B1 Southbridge Intel 82801FB (ICH6) rev. 03 Ξέρω ότι είναι παλιό και ότι δεν αξίζει αλλά θέλω να το κάνω (αν γίνεται βέβαια).Ακριβώς το μοντέλο της μητρικής δεν το βλέπω στο CPU-Z
TopCLR Νοέμβριος 27, 2010 #2 Νοέμβριος 27, 2010 Και μόνο που η μητρική σου έχει chipset 915 τότε τον μεγαλύτερο επεξεργαστή που θα μπορείς να βάλεις είναι κανένας Pentium D! (Άστα και βράστα με λίγα λόγια).Αναγκαστικά πρέπει να αλλάξεις μητρική και επεξεργαστή.Αν τουλάχιστον φοράει DDR2 μνήμες μπορείς (εστω προσωρινά) να τις χρησιμοποιήσεις, ειδάλλως πας για πακέτο επεξεργαστή-μητρική-μνήμες.
GEORGIOS Νοέμβριος 28, 2010 Author #4 Νοέμβριος 28, 2010 Και μόνο που η μητρική σου έχει chipset 915 τότε τον μεγαλύτερο επεξεργαστή που θα μπορείς να βάλεις είναι κανένας Pentium D! (Άστα και βράστα με λίγα λόγια).Αναγκαστικά πρέπει να αλλάξεις μητρική και επεξεργαστή.Αν τουλάχιστον φοράει DDR2 μνήμες μπορείς (εστω προσωρινά) να τις χρησιμοποιήσεις, ειδάλλως πας για πακέτο επεξεργαστή-μητρική-μνήμες. Μπορείς να μου προτήνεις κάποιον;Τη διαφορά θα δω σε σχέση με αυτόν που έχω;
wesker Νοέμβριος 28, 2010 #5 Νοέμβριος 28, 2010 Μπορείς να μου προτήνεις κάποιον;Τη διαφορά θα δω σε σχέση με αυτόν που έχω;Πόσα θέλεις να δώσεις και για τι χρήση;
GEORGIOS Νοέμβριος 28, 2010 Author #6 Νοέμβριος 28, 2010 Δεν θέλω να αναβαθμίσω περισσότερο το σύστημα ούτε να πάρω άλλο.Έτσι μου ήρθε στο μυαλό να αλλάξω επεξεργαστή και να δώ αν μπορώ να το κάνω.Δεν είναι το κύριο σύστημα μου αυτό.Το μόνο που θέλω είναι να το κάνω δυπήρινο ή και τετραπήρινο έτσι χωρίς ιδιαίτερο λόγο
jiohkor3 Νοέμβριος 28, 2010 #7 Νοέμβριος 28, 2010 pentium d τότε και με ένα καλό ανεμιστήρι να φυσάει είσαι ΟΚ!
dpolal Νοέμβριος 28, 2010 #8 Νοέμβριος 28, 2010 Προσωπικά αφού το σύστημα αυτό ΔΕΝ είναι το κύριο που έχεις και με τον συγκεκριμένο επεξεργαστή τότε ΜΗΝ κάνεις τίποτα, δεν αξίζει να δώσεις χρήματα.Αν βέβαια εσύ θέλεις σώνει και καλά να το αναβαθμίσεις τότε πούλα πακέτο μπόρντ-επεξεργαστή-μνήμη, βάλε και κάποια χρήματα επιπλέον και πάρε ένα καλύτερο πακέτο από τα μεταχειρισμένα που δίνουν διάφορα παιδιά είτε εδώ είτε σε άλλα φόρα.
GEORGIOS Νοέμβριος 28, 2010 Author #9 Νοέμβριος 28, 2010 pentium d τότε και με ένα καλό ανεμιστήρι να φυσάει είσαι ΟΚ! Όπως;Αν είναι εύκολο δείξε μου κάποιον
alexkhr Νοέμβριος 28, 2010 #10 Νοέμβριος 28, 2010 Με λιγότερο απο 250 ευρώ παίρνεις καινούριο 3-πύρηνο ΑΜΔ σύστημα με 4 γίγα ραμ και ενσωματωμένη κάρτα. Δεν πιστεύω πως αξίζει να πάρεις κάτι άλλο. Η διαφορά σε σχέση με αυτό που ήδη έχεις θα είναι ταιράστια!!!
jiohkor3 Νοέμβριος 28, 2010 #11 Νοέμβριος 28, 2010 List of Intel Pentium D microprocessors - Wikipedia, the free encyclopedia
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.