nikolaosb Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2010 Έχω στον υπολογιστή μητρική κάρτα asus p5pl2, Επεξεργαστή DualCore Intel Pentium D 940, 3200 MHz (16 x 200). Έχω αλλάξει την ψύκτρα του επεξεργαστή και έβαλα Cpu Cooler Thermaltake ISGC-200 for Intel and AMD Socket 775 / AM2 / AM2+ / AM3. Ο ανεμιστήρας της ψύκτρας δεν ανεβαίνει πάνω από τις 650 στροφές με αποτέλεσμα ο επεξεργαστής να ανεβάζει θερμοκρασία μέχρι και 62 βαθμούς. Τι να κάνω;
Occultist Νοέμβριος 27, 2010 #2 Νοέμβριος 27, 2010 Δοκίμασε από το bios να σβήσεις την επιλογή που έχει για αυτόματο έλεγχο των στροφών του ανεμιστήρα της cpu.
cna Νοέμβριος 27, 2010 #3 Νοέμβριος 27, 2010 Μπορείς επίσης να εγκαταστήσεις το ΑΙSuite της ASUS όπου σου επιτρέπει να διαμορφώσεις την ταχύτητα του ανεμιστήρα αναλόγως της θερμοκρασίας του επεξεργαστή.
nikolaosb Νοέμβριος 27, 2010 Author #4 Νοέμβριος 27, 2010 Τον αυτόματο έλεγχο στροφών τον έχω απενεργοποιήσει και δεν γίνεται τίποτα. Θα δοκιμάσω αυτό με το ΑΙSuite για να δω τι γίνεται.
dpolal Νοέμβριος 28, 2010 #5 Νοέμβριος 28, 2010 Καταρχήν, θεωρούμε πως έχεις κάνει σωστή εγκατάσταση της ψύκτρας πάνω στον επεξεργαστή έτσι ώστε να πατάει καλά και έχεις βάλει την θερμοαγώγιμη πάστα μεταξύ τους.Τώρα, αφενώς έχεις έναν αρκετά θερμό επεξεργαστή (tdp=130watt), αφετέρου το πρόβλημα είναι οι χαμηλές στροφές του ανεμιστήρα.Αφού το πρόβλημα δεν λύθηκε από την απενεργοποίηση του ελέγχου των στροφών από το BIOS προτείνω να συνδέσεις τον ανεμιστήρα απευθείας πάνω σε κάποιο molex από το τροφοδοτικό (υπάρχουν σχετικοί αντάπτορες) έτσι ώστε να λειτουργεί σε φούλ στροφές.Αν ούετ αυτό έχει αποτέλεσμα επειδή ο αμενιστήρας ούτως ή άλλως λειτουργεί με χαληές στροφές τότε δοκίμασε να τον αλλάξεις με κάποιον άλλον 12άρη.
Pasatempios Νοέμβριος 28, 2010 #6 Νοέμβριος 28, 2010 Πρώτον δοκίμασες να βγάλεις και να βάλεις το 4πινο βύσμα;Αν όχι δοκίμασε το προτού κάνεις οτιδήποτε άλλο.Αν δε στο 'φτιαξε αυτό,δοκίμασε να ρυθμίσεις απ' το bios τις fan speeds.Αν ούτε αυτό δουλέψει βάλε το ανεμιστηράκι στο molex και βάλε της stοck ψύκτρας στο pwm και δοκίμασε να του αλλάξεις την ταχύτητα από speedfan.όπως καταλαβαίνεις αν αλλάζει φταίει ο ανεμιστήρας ενώ αν κάνει τα ίδια και με την stock φταίει το header της μητρικής.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.