bagelis777 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2010 Χαιρετώ όλη την παρέα !!!! Είναι το πρώτο μου post και είμαι χαρούμενος!!!! Θέλω την βοήθεια σας σε ένα θέμα. Πρόσφατα έκανα νέα σύνδεση ΟΤΕ και υπάρχει το εξής πρόβλημα: Ο τεχνικός που ήρθε μου είπε ότι θέλει άλλαγμα το καλώδιο απο το κουτί του ΟΤΕ προς το σπίτι μου, το κουτί είναι στον πρώτο όροφο και εγώ είμαι στον τρίτο!Μπορώ να προσεγγίσω με άνεση το κουτί και μόνος μου και σκέφτηκα να μην φωνάξω ηλεκτρολόγο γιατί είμαι φοιτητής και δεν μου περισσεύουν και πολλά λεφτά και θα έπρεπε να δώσω τουλάχιστον 100 ευρώ απο προσφορές που πήρα απο ηλεκτρολόγους. Την σύνδεση του ΟΤΕ την θέλω για σύνδεση Ιντερνετ.Πιστεύετε οτι θα μπορέσω να το κάνω και μόνος μου?????? (πιάνουν τα χέρια μου γενικά) !!!!! :dance3:Τι καλώδιο θα χρειαστώ? Εκτιμόμενο μήκος 20-25 μέτρα, θα έχω πρόβλημα?Επιτρέπεται να αλλάξω το καλώδιο μου στο κουτί του ΟΤΕ ????? (Σκέφτομαι οτι αφου μπορεί ο ηλεκτρολόγος μπορώ και εγώ, νομικά πάντα.)Με συγχωρείτε για το μεγάλο post , αλλά απο την αγωνία μου για βοήθεια είπα να πλατιάσω λιγάκι.... Αποσκοπώ στην βοήθεια σας!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DioNiSis Νοέμβριος 28, 2010 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2010 αν ειναι 20-25μετρα πιθανων να μην πηγαίνει κατευθειαν το καλωδιο απο το κουτι στην πριζα. θα υπαρχουν και καποια κουτια διακλαδωσης ενδιάμεσα γιατι ειναι δυσκολο να το εχουν παει κατευθειαν τοσα μετρα. το προβλημα ειναι οτι τα κουτια θα ειναι στοκαρισμενα-βαμενα οπου βρισκονται και πως θα τα βρεις να τα ανοιξεις, και να φαινονται δηλ που ξερεις ποια ειναι του τηλ ή του ρευματος. φυσικα ουτε και ο ηλεκρολογος θα ξερει και αυτος ψαχνοντας θα το παει. τωρα αν τα βρεις αυτα, για να αλλαξεις το καλωδιο αφου το αποσυνδεσεις και απο τις 2 μεριες το τραβας απο τη μια μεχρι να βγει ολο. αν εχει κουτια ενδιαμεσα το τραβας διαδοχικα απο ενα ενα τα κουτια μεχρι να βγει. μετα περνεις μια ατσαλίνα απο αυτες που εχουν οι ηλεκτολογοι με μηκος μεγαλυτερο ή ισο με την αποσταση απο κουτι σε κουτι. την περνας απο το ενα μεχρι να βγει στο αλλο, δενεις το νεο καλωδιο στην ακρη και το τραβας απο την αλλη μεχρι να περασει, μετα αν υπαρχει, συνεχιζεις με το επομενο κουτι μεχρι την πριζα. το καλωδιο δεν το κοβεις πουθενα, θα παει μονοκόμματο, αν το αλείφεις και με σαπουνι περναει πολυ πιο ευκολα, και οχι μονος δεν προκειται να καταφερεις να το περασεις πρεπει να εχεις αλλον ενα, ο ενας να τραβα και ο αλλος να σπρώχνει το νεο καλωδιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
juno12 Νοέμβριος 28, 2010 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2010 πολύ καλά σου τα είπε ο Διονύσης, αλλά για ποιό λόγο ακριβώς πρέπει να αλλαχτεί το υπάρχον καλώδιο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.