Jump to content

Πείτε ό,τι θέλετε 3.0

jax7480

Recommended Posts

Είδα χθες στη γειτονιά να σκάβουν και να περνάνε καλώδια δίπλα στα κουτιά του ΟΤΕ (Αυτά τα γκρι, που υπάρχουν 1 ανά γειτονιά), και χάρηκα ότι περνάνε οπτικές ίνες. Τελικά ήταν της ΔΕΗ τα έργα :(

• Replies 10,5k
  • Created
  • Last Reply
Τα μάζεψα εδώ τα των funny pics. Εάν θέτε να συνεχιστεί όμως η κουβέντα, νέο θέμα :hehe:

Η λέξη "εδώ" δεν θα έπρεπε να είναι λινκ; Εκτός αν πήγαν μαύρη τρύπα.

EDIT: Τα βρήκα στην προηγούμενη σελίδα.

Πλέρωνες πάντα ΦΠΑ στις αγορές σου; (Ιδιωτικέ υπάλληλε)

Ναι, εγώ τον πληρώνω. Το ότι κάποιος δεν κόβει απόδειξη, σημαίνει ότι ΕΚΕΙΝΟΣ κλέβει και δεν τον καταβάλει. Μη μπερδεύεσαι. Και, ΟΧΙ, δεν είμαι εγώ υποχρεωμένος να κάνω τη δουλειά του κράτους, να ελέγχω δηλαδή αν την έκοψε ή όχι. Το αν θα την πάρω εγώ, είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ, γιατί αν δε μπορώ να την δικαιολογήσω πουθενά, δεν έχω λόγο να ασχοληθώ μαζί της.

Μη γινόμαστε οπαδοί του βούβαλου που για να κάνει εντύπωση και να αποποιηθεί των ευθυνών του, μας έριξε το μπαλάκι ότι τα φάγαμε μαζί.

Ναι, εγώ τον πληρώνω. Το ότι κάποιος δεν κόβει απόδειξη, σημαίνει ότι ΕΚΕΙΝΟΣ κλέβει και δεν τον καταβάλει. Μη μπερδεύεσαι. Και, ΟΧΙ, δεν είμαι εγώ υποχρεωμένος να κάνω τη δουλειά του κράτους, να ελέγχω δηλαδή αν την έκοψε ή όχι. Το αν θα την πάρω εγώ, είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ, γιατί αν δε μπορώ να την δικαιολογήσω πουθενά, δεν έχω λόγο να ασχοληθώ μαζί της.

Μη γινόμαστε οπαδοί του βούβαλου που για να κάνει εντύπωση και να αποποιηθεί των ευθυνών του, μας έριξε το μπαλάκι ότι τα φάγαμε μαζί.

Μην απαντάς σαν Wizard, να απαντάς σαν μισθωτός που δεν μπορεί να φοροδιαφύγει.

Εμένα πάντως στο μαγαζί, παρα πολλοί μου ζητάνε να μην τους κόψω απόδειξη και να τους κάνω καλύτερη τιμή, αν αυτό δεν είναι φοροδιαφυγή, τότε τι είναι;

Και έστω ότι δεν μου ζητήσεις να μην σου κόψω, και εγώ δεν σου κόψω, τότε το ΦΠΑ που πλήρωσες θα το καρποθώ εγώ και όχι το κράτος. Αν εσύ έχεις τόσα φράγκα και δεν σε νοιάζει, μαγκιά σου, αλλά δεν σκέφτονται όλοι έτσι. Το ΦΠΑ που δεν πλήρωσες εσύ γιατί δεν σε νοιάζει, έχει συνεισφέρει και αυτό στην κατάσταση που έχουμε φτάσει.

Το μαζί τα φάγαμε είναι μεγάλη αλήθεια, γιατί αν δεν ήταν, τότε ο κόσμος θα έβγαινε στους δρόμους όπως το Δεκέμβρη του 2008 αλλά επί 10.

Ο κόσμος δεν αντιδρά όσο θα "έπρεπε" γιατί συνέβαλε και αυτός να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Το πόσο φταίει είναι άλλη κουβέντα. Το ότι δεν υπήρχε παιδεία για να καταλάβει τα λάθη που έκανε, προφανώς και είναι μεγαλύτερη αλήθεια από το "μαζί τα φάγαμε".

Δηλαδή μέση άποψη δεν υπάρχει; Ή τα φάγαν όλα αυτοί ή τα φάγαμε όλοι μαζί;

Μην απαντάς σαν Wizard, να απαντάς σαν μισθωτός που δεν μπορεί να φοροδιαφύγει.

Εμένα πάντως στο μαγαζί, παρα πολλοί μου ζητάνε να μην τους κόψω απόδειξη και να τους κάνω καλύτερη τιμή, αν αυτό δεν είναι φοροδιαφυγή, τότε τι είναι;

Και έστω ότι δεν μου ζητήσεις να μην σου κόψω, και εγώ δεν σου κόψω, τότε το ΦΠΑ που πλήρωσες θα το καρποθώ εγώ και όχι το κράτος. Αν εσύ έχεις τόσα φράγκα και δεν σε νοιάζει, μαγκιά σου, αλλά δεν σκέφτονται όλοι έτσι. Το ΦΠΑ που δεν πλήρωσες εσύ γιατί δεν σε νοιάζει, έχει συνεισφέρει και αυτό στην κατάσταση που έχουμε φτάσει.

Σου απάντησα παραπάνω, ότι δεν είναι δική μου δουλειά ο έλεγχος. Ας στήσει το σύστημα έτσι που να μη μπορεί να κλέψει ο άλλος. Επίσης, όταν όλα ακριβαίνουν και οι μισθοί μειώνονται, και βλέπουμε κάθε μέρα ΚΛΟΠΗ γύρω μας και να μη γίνεται ΤΙΠΟΤΑ με τους φόρους, λογικό είναι να θέλουν όλοι να γλιτώσουν. Προχθές έδωσα 100€ για επισκευή ζάντας. Πέρασα τάφο και στράβωσε τόσο ώστε να χάνει το λάστιχο. Η επισκευή ήταν αμφίβολη κι αν τελικά δεν έφτιαχνε, θα έπρεπε να δώσω 600€ για καινούρια ζάντα. Του Γ@ΝΟΥΣ τους φόρους τους έχω πληρώσει όμως για να ΜΗΝ έχει λακούβες ο σκατόδρομος!!! Εγώ κλέβω τελικά;

Το μαζί τα φάγαμε είναι μεγάλη αλήθεια, γιατί αν δεν ήταν, τότε ο κόσμος θα έβγαινε στους δρόμους όπως το Δεκέμβρη του 2008 αλλά επί 10.

Ο κόσμος δεν αντιδρά όσο θα "έπρεπε" γιατί συνέβαλε και αυτός να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Το πόσο φταίει είναι άλλη κουβέντα. Το ότι δεν υπήρχε παιδεία για να καταλάβει τα λάθη που έκανε, προφανώς και είναι μεγαλύτερη αλήθεια από το "μαζί τα φάγαμε".

Δηλαδή μέση άποψη δεν υπάρχει; Ή τα φάγαν όλα αυτοί ή τα φάγαμε όλοι μαζί;

Αν εσύ πιστεύεις ότι τα έφαγες μαζί τους, καλά κάνεις. Εγώ διαφωνώ κάθετα. Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα που έφαγε κι όπως έχω πει την υπολογίζω στο 10%. Το υπόλοιπο 90% όμως ίσα που έγλειψε το κουτάλι, κάτι που γίνεται ΣΕ ΟΛΕΣ τις χώρες του κόσμου. Και μην ακούσω βλακείες εδώ γιατί έκανα αυτή ακριβώς τη συζήτηση τις προάλλες με φίλους σε Καναδά, Αυστραλία και Ελβετία, χώρες υποδείγματα. Κι εκεί φοροδιαφεύγουν, κι εκεί έχει μαύρο χρήμα. Αλλά έχει κι όριο. Κι είναι κράτη με παροχές. Πήγε ο κολλητός μου σε δημόσιο μαιευτήριο στο Τορόντο και μου λέει ότι το Ιασώ μπροστά του είναι σαν τροχόσπιτο. Φυσικά στο Ιασώ αν δεν έχεις λεφτά ή ιδιωτική ασφάλεια δεν πας ούτε επισκεπτήριο, ενώ στο Τορόντο δεν έδωσαν δραχμή για τις εξετάσεις που έκαναν.

Τώρα για το ότι δεν βγήκαμε στους δρόμους όπως το 2008, ρώτα τα συνδικάτα. Τσιράκια του ΠΑΣΟΚ είναι όλοι και κάνουν τα λιγότερα δυνατά. Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ φωνάζουν και ωρύονται, και τις προάλλες τους έδωσαν 970.000€. Υπάρχει και η είδηση κάπου εδώ μέσα.

Ξέρεις πότε θα μπορούσες να πεις ότι ο Έλληνας ξέρει ότι φταίει; Αν τα έκανε η ΝΔ όλα αυτά και πάλι δεν είχε γίνει τίποτα. Φυσικά ξέρουμε ότι αυτό ούτε ανέκδοτο δεν είναι...

[MENTION=173]Wizard![/MENTION]

Αυτό το "μαζί τα φάγαμε" αν το κοιτάξεις μόνο "επί της αρχής" ίσως να ειναι και σωστό.

Aπλά ο Πάγκαλος και οι συν αυτώ μάλλον εθελοτυφλούν στο γεγονός ότι όταν αυτοί έτρωγαν δύο-δύο τις τούρτες άλλοι απλά γλείφαν το χαρτί από τα σοκολατάκια...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.