Jump to content

Πείτε ό,τι θέλετε 3.0

jax7480

Recommended Posts

• Replies 10,5k
  • Created
  • Last Reply
10 like να μπορούσα να πατήσω!

Με αφορμή το ό,τι - ότι. Δε θέλω να φανώ ξερόλας ή υπεράνω ή ότι τα ξέρω όλα, αλλά κάτι το οποίο με ενοχλεί πολύ είναι η μίξη μονολεκτικού και περιφραστικού συγκριτικού βαθμού.

π.χ. Αυτό είναι πιο καλύτερο από το άλλο. / Αυτό είναι πιο ομορφότερο από το άλλο.

Ή "καλύτερος" λες ή "πιο καλός". Σε μια προσπάθεια να φτάσουν τον υπερθετικό βαθμό μάλλον (εικάζω), γίνεται μία μίξη των δύο μορφών του συγκριτικού. Παλιά μου την έδινε πολύ, αλλά τώρα έχω ηρεμήσει κάπως. :p

Με αφορμή το ό,τι - ότι. Δε θέλω να φανώ ξερόλας ή υπεράνω ή ότι τα ξέρω όλα, αλλά κάτι το οποίο με ενοχλεί πολύ είναι η μίξη μονολεκτικού και περιφραστικού συγκριτικού βαθμού.

π.χ. Αυτό είναι πιο καλύτερο από το άλλο. / Αυτό είναι πιο ομορφότερο από το άλλο.

Ή "καλύτερος" λες ή "πιο καλός". Σε μια προσπάθεια να φτάσουν τον υπερθετικό βαθμό μάλλον (εικάζω), γίνεται μία μίξη των δύο μορφών του συγκριτικού. Παλιά μου την έδινε πολύ, αλλά τώρα έχω ηρεμήσει κάπως. :p

τι πίνεις και δεν μας δίνεις?

(Καλημέρα)

Και παιδιά να προσέξουμε το -αι και . Όταν μιλάμε σε τρίτο ενικό πρόσωπο, θέλει -αι, π.χ. Ο Τάδε χαίρεται να βλέπει ποδόσφαιρο.

Όταν μιλάμε στον πληθυντικό βάζουμε -ε, π.χ. Χαίρετε! (όταν χαιρετάμε τους παρευρισκόμενους κάπου).

Και ένα άλλο που έλεγε ο Μπαμπινιώτης σε μία συνέντευξη και μου άρεσε. Όταν έχουμε το εξ δεν βάζουμε απόστροφο μετά. π.χ. Σήμερα ήρθε το μάννα εξ ουρανού που είχα παραγγείλει προχθές. Προέρχεται από το εκ και γίνεται εξ χάριν ευφωνίας, άρα δε θέλει απόστροφο.

Με βάση τον Πρώτο Θερμοδυναμικό Νόμο το αλγεβρικό άθροισμα της μεταβολής της εσωτερικής ενέργειας και του έργου που είτε παράγεται είτε δαπανάται από ένα σύστημα ισούται με το πόσο θερμότητας που εκλύεται ή απορροφάται από το σύστημα αυτό. Δηλαδή:

Q = ΔU + W

Ο δεύτερος θερμοδυναμικός νόμος είναι ο ένας σημαντικός νόμος της θερμοδυναμικής. Υπάρχουν δύο ισοδύναμες βασικές διατυπώσεις του νόμου:

• Κάθε θερμική μηχανή έχει απώλειες ενέργειας.

• Για τη λειτουργία μιας ψυκτικής μηχανής απαιτείται καταβολή ενέργειας.

12.30 - 14.00 εχουν διακοπη για μενα... Θα το εφαρμοσουν ή θα εχω ρευμα και θα φοβαμαι να ανοιξω το pc παλι σημερα? :p

Με βάση τον Πρώτο Θερμοδυναμικό Νόμο το αλγεβρικό άθροισμα της μεταβολής της εσωτερικής ενέργειας και του έργου που είτε παράγεται είτε δαπανάται από ένα σύστημα ισούται με το πόσο θερμότητας που εκλύεται ή απορροφάται από το σύστημα αυτό. Δηλαδή:

Q = ΔU + W

Ο δεύτερος θερμοδυναμικός νόμος είναι ο ένας σημαντικός νόμος της θερμοδυναμικής. Υπάρχουν δύο ισοδύναμες βασικές διατυπώσεις του νόμου:

• Κάθε θερμική μηχανή έχει απώλειες ενέργειας.

• Για τη λειτουργία μιας ψυκτικής μηχανής απαιτείται καταβολή ενέργειας.

Εισαι σαπιος... :magic:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.