Jump to content

Πείτε ό,τι θέλετε 3.0

jax7480

Recommended Posts

• Replies 10,5k
  • Created
  • Last Reply
Όταν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της απογραφής βάλτε +έναν. (εμένα:p)

Μ' αρέσει που πήρα τηλ. και έδωσα στοιχεία για να έρθουν....

Είναι ικανοί οι θρασύδειλοι να έρθουνε να σου πούνε "πάρε πρόστιμο που δεν απογράφηκες" :D ( χτύπα ξύλο )

Κατεβαζω ο δυσμοιρος ενα εργαλειο της OCZ για garbage collection, το βαζω και ξεκινάει...

Προχωράει με ρυθμό 0.01% ανα 5 δευτερόλεπτα... Είμαι στο 6%. Οποιος βρεί σε πόσες ώρες θα τελειώσει κερδίζει λουκουμακι Πατρινό... :hehe:

κάποιοι στα Χανιά μόλις κουνήθηκαν.....

όχι δεν είμαι Χανιά.....μίλαγα στο skype με τη γυναίκα και η κάμερα του λάπτοπ πήγαινε πάνω κάτω και μου φώναζε τρελαμένη :hehe:

Εμένα άρχισε να κουνιέται η οθόνη lol :hehe:

Εσύ και ο φράγμαααςςςς !!!! Μαζί ??!!??11//?!

Δεν το πιστεύω !!!

:p :p :p

Κατεβαζω ο δυσμοιρος ενα εργαλειο της OCZ για garbage collection, το βαζω και ξεκινάει...

Προχωράει με ρυθμό 0.01% ανα 5 δευτερόλεπτα... Είμαι στο 6%. Οποιος βρεί σε πόσες ώρες θα τελειώσει κερδίζει λουκουμακι Πατρινό... :hehe:

Είσουν στο 6% στις 21:13. Οπότε, μούμπλε μούμπλε 770 λεπτά ακόμα και κάτι δεύτερα;

^^

Τόσο... Και βαριέμαι να περιμένω... Θα περίμενε κανείς οτι ενας επεξεργαστής 1000€ και ολα τα αλλα τα σκατολοϊδια που έχω χρυσοπληρώσει θα έκανε την δουλειά λίιιιγο πιο γρήγορα αλλα οκ... :p

καλημερα, θυμαμαι ενα thread που εκει διαβασα κ συνειδητοποιησα οτι οι περισσοτερες ελληνικες λεξεις ειναι περιγραφικες.

Και μου ηρθε τωρα η απορια, το ρημα γ@μώ απο που βγαίνει, έχει σχεση με το γράμμα γαμα? ο γάμος απο που προκυπτει?

καλημερα, θυμαμαι ενα thread που εκει διαβασα κ συνειδητοποιησα οτι οι περισσοτερες ελληνικες λεξεις ειναι περιγραφικες.

Και μου ηρθε τωρα η απορια, το ρημα γ@μώ απο που βγαίνει, έχει σχεση με το γράμμα γαμα? ο γάμος απο που προκυπτει?

ΛΕΞΙΚΟ ΡΗΜΑΤΩΝ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΛΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΩΝ, Καθ. Αλ. Πατάκη - Νικ. Τζιράκη, Εκδόσεις Πατάκη

βοήθημα για τις εισαγωγικές εξετάσεις 1ης Δέσμης

Σελ.103

Γαμέω-ώ =λαμβάνω γυναίκα, νυμφεύομαι. Παρατατικός εγάμουν, Μέλλοντας συνηρ. γαμώ και γαμήσω, Αόριστος έγημα και ε******, Παρακείμενος γεγάμηκα, Υπερσυντέλικος εγεγαμήκει και γεγαμηκώς ήν

Μέσος Ενεστώτας γαμούμαι, Μέλλοντας συνηρ. γαμούμαι και γαμήσομαι, παθητική φωνή γαμηθήσομαι, Αόριστος εγημάμην και παθητική φωνή εγαμήθην, ΠΡΚ γεγάμημαι, ΥΠΡ εγεγαμήμην

Ετυμολογία: εκ του γάμος

Ομόριζα: γαμετή = έγγαμος γυνή, αρσ. γαμέτης= ο σύζυγος, γαμβρός, γαμήλιος, Γαμηλιών (ο μήνας)

Σύνταξις-Σημ.:

1. Με αιτιατική (επί ανδρός=λαμβάνω γυναίκα, νυμφεύομαι),

2. Εκ κακού ή εξ αγαθού γαμώ = λαμβάνω γυναίκα εκ ταπεινής ή ευγενούς οικογενείας

3. Το μέσ. γαμούμαι τινί (επί γυναικός = δίδω εμαυτήν εις γάμον), ομοίως και το παθητικόν

4. Γάμω γαμώ = νομίμως νυμφεύομαι

Περιφράσεις: άγομαι γυναίκα, γάμον ποιούμαι

Όπως βλέπουμε, το ρήμα αρχικά δεν είχε τη σημασία που του αποδίδεται σήμερα στην απλή καθημερινή γλώσσα, αλλά κάποια άλλη σχετική, και οπωσδήποτε δεν ήταν και "ακατάλληλο". Αναφέρεται μάλιστα και σε ιερά κείμενα, όπως στο Κατά Λουκά Ευαγγέλιο

Το ενδιαφέρον ερώτημα είναι πότε άλλαξε έννοια και "κατηγορία"...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.