Jump to content

Πείτε ό,τι θέλετε 3.0

jax7480

Recommended Posts

• Replies 10,5k
  • Created
  • Last Reply
Και οσο αφορα κατι καταστροφες του κοσμου που ακουω και πρασινα αλογα

Από τις λίγες φορές που ξέφυγε η συζήτηση στο μάθημα των αρχαίων στο φροντιστήριο συγκρατησα αυτό που μας είπε η φιλόλογος τοτέ.

Η φράση δεν είναι "και πράσινα άλογα", όπως λέμε κόκκινα άλογα, πορτοκαλί άλογα κτλ, αλλά "και πράσσειν άλογα" δηλαδή πράτεις (δεν ξέρω σε ποιον χρόνο και πρόσωπο)=κάνεις κάτι ά-λογα=χωρίς λογική..

Δεν το ξέρατε ε? Τώρα που το ξέρετε θα μείνετε εκπληκτοι με το πόσοι άνθρωποι, στην καθημερινότητα σας το χρησιμοποιουν λάθος! Και στην τηλεόραση βέβαια, εκεί γίνεται ο χαμός, και δεν μιλάω για Μενεγάκη και τις υπόλοιπες ξανθές μπιτσαζ (tsakwnas clopyright) αλλά και πολιτικοί που το πάιζουν μορφωμένοι και θρήσκοι και αρχαιολάγνοι....

(το βρήκατε ε?)

Από τις λίγες φορές που ξέφυγε η συζήτηση στο μάθημα των αρχαίων στο φροντιστήριο συγκρατησα αυτό που μας είπε η φιλόλογος τοτέ.

Η φράση δεν είναι "και πράσινα άλογα", όπως λέμε κόκκινα άλογα, πορτοκαλί άλογα κτλ, αλλά "και πράσσειν άλογα" δηλαδή πράτεις (δεν ξέρω σε ποιον χρόνο και πρόσωπο)=κάνεις κάτι ά-λογα=χωρίς λογική..

Δεν το ξέρατε ε? Τώρα που το ξέρετε θα μείνετε εκπληκτοι με το πόσοι άνθρωποι, στην καθημερινότητα σας το χρησιμοποιουν λάθος! Και στην τηλεόραση βέβαια, εκεί γίνεται ο χαμός, και δεν μιλάω για Μενεγάκη και τις υπόλοιπες ξανθές μπιτσαζ (tsakwnas clopyright) αλλά και πολιτικοί που το πάιζουν μορφωμένοι και θρήσκοι και αρχαιολάγνοι....

(το βρήκατε ε?)

το ξέρω από τα 8 μου (πατέρας που εχει τελειώσει τη φιλοσοφική βλέπεις)

(το βρήκατε ε?)

Θα εκπλαγεις ακομα περισσοτερο οταν μαθεις ποσος κοσμος το ξερει γυρω και το χρησιμοποιει σωστα ...ακομα και απο αυτους που νομιζεις οτι το ξερουν λαθος.

Το οτι εμαθες κατι συγκεκριμενο καπου καπως καποτε δεν σε κανει μορφωμενο..(και ουτε θρησκο αρχαιολαγνο κλπ)...οποτε κρατα μια πισινη για ολα αυτα που νομιζεις οτι ξερεις.

Απλα κυνηγα την μορφωση αν ενδιαφερεσαι ,σε οποιοδηποτε επιπεδο ,για δικο σου προσωπικο οφελος χωρις να ξεφευγεις σε χαρακτηρισμους..γιατι παλι στους αμορφωτους καταληγεις.

Θα εκπλαγεις ακομα περισσοτερο οταν μαθεις ποσος κοσμος το ξερει γυρω και το χρησιμοποιει σωστα ...ακομα και απο αυτους που νομιζεις οτι το ξερουν λαθος.

Γιατί να το κάνουν αυτό?

Το οτι εμαθες κατι συγκεκριμενο καπου καπως καποτε δεν σε κανει μορφωμενο..(και ουτε θρησκο αρχαιολαγνο κλπ)...οποτε κρατα μια πισινη για ολα αυτα που νομιζεις οτι ξερεις.

Δεν είπα ποτέ ότι ειμαι μορφωμένος, το σχολίασα όπως θα το σχολίαζε o Sheldon Cooper.

χωρις να ξεφευγεις σε χαρακτηρισμους..γιατι παλι στους αμορφωτους καταληγεις.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο NEWS 247 - NEWS247

Kαι είμαι σίγουρος ότι τον άκουσα προσφατα να το λέει και στην TV σε κάποιο θέμα.

(το βρήκατε ε?)

Μην γίνεσαι ελιτιστής. Θα σου γυρίσει μπούμερανγκ

PRASINALOGA

%CE%B78e1160%CE%B7%CE%B7%CE%B78c766.jpg

Χθες ειχα την τυχη να παρακολουθησω την τελετη εναρξης του 19ου διεθνες συνεδριου φυσικης αγωγης και αθλιτισμου.

Ο Πεταλοτης κ υπολοιποι με αφησαν παγερα αδιαφορο...

Αυτο που θα θυμαμαι για πολυ καιρο ειναι τα ατομα με ειδικες αναγκες που εκαναν χορογραφια...

Και παρα το πεσιμο ενα κοριτσακι σηκωθηκε και συνεχισε να χορευει...

Καλα ρε Jesus οτι να ναι μας λες σημερα!!!

Περικλη δεν σου ηρθε το mail απο Moisis?

Ελεγε για την επιθεση τετοιων κουνουπιων και πως να φυλαχτουμε οι λαμπιτες.!! :hang3:

Περικλη δεν σου ηρθε το mail απο Moisis?

Ελεγε για την επιθεση τετοιων κουνουπιων και πως να φυλαχτουμε οι λαμπιτες.!! :hang3:

Ώστε έτσι ε? Στην απέξω εμένα? Να δω ρε όταν θα πρέπει να μεταναστεύσουμε στο διάστημα σε ποιον θα πάτε για διαστημόπλοια. :hehe:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.