Jump to content

Πείτε ό,τι θέλετε 3.0

jax7480

Recommended Posts

Ωραια μερα,ανοιγω το pc,ακουω καπως δυνατα ενα ωραιο beatακι πριν παω για διαβασμα και βλεπω τα νεα της ημερας.

Ολα καλα λοιπον.

Οταν ομως γυρναω το κεφαλι μου και αφηνω λιγες φορες τον ψευτοκοσμο,την οθονη του Η/Υ μου,για να κοιταξω γυρω μου τον κοσμο ....

Απεναντι μας ειναι στα 5 μετρα η πισω βεραντα μιας παλιας πολυκατοικιας.

Τις λιγες φορες που θα αφεθω και θα κοιταξω προς τα εκει βλεπω συχνα μια γιαγιακα στο δωματιο της.Το πρωι οταν ξυπναει ραγιζει η καρδια μου πραγματικα να τη βλεπω πισω απ'το ανοιχτο παραθυρο του δωματιου να προσπαθει να σηκωθει απο το κρεβατι και να μην μπορει....ξανακαθετε.Και ετσι μενει εκει για ωρες να προσπαθει καθε 2 λεπτα,ενω μετα απο 5 προσπαθειες τα παραταει και καθετε.........χωρις τηλεοραση ,χωρις τιποτα.Καθετε απλα με ενα θλιμενο βλεμα στο προσωπο της.Τι να σκεφτετε;

Να σας πω τι σκεφτομαι εγω καθε φορα που μενω να την κοιταζω για τεταρτα και μισαωρα ολοκληρα;

Σκεφτομουν ... οτι μας ενδιαφερουν τοσο πολυ οι μεταναστες,οι φτωχοι,οι ανεργοι κ.α και αναρωτιεμαι˙τελικα για αυτους τους ανθρωπους της τριτης ηλικιας ποσο ενδιαφερομαστε;Ειναι οι γονεις μας,αυτοι μας φεραν στη ζωη και εμεις τι κανουμε;

Τους βοηθαμε νασηκωθουν απ'το κρεβατι,τους ταϊζουμε και τους αλλαζουμε σεντονια;

Αυτα ειναι ολα οσα αξιζουν;

Γιατι η πολιτεια δεν βαζει περισσοτερες εκπομπες στην τηλεοραση με επισκεψεις σε χωρια,με ανθρωπους της ηλικιας τους να μιλανε,γιατι δε δειχνει ζωντανα εκδηλωσεις και χορους απο διαφορους τοπους και συμαζωξεις πολιτιστικων και παραδοσιακων συλλογων;

Γιατι οχι εκπομπες που αφορουν την τριτη ηλικια αποκλειστικα;

Μερικοι λεμε ωραια αφου ζουν και εχουν την υγεια τους ειναι καλα.Τους ρωτησαμε ομως αν πραγματι νιωθουν τοσο καλα;Ας μπαιναμε στη θεση τους,ας μην βγαιναμε ποτε εξω απο το σπιτι παρα μονο για εναν γαμο ή 2 βαφτισεις,ας μην καταλαβαιναμε τα μισα απο οσα ακουγονται στην τηλεοραση και στις ταινιες,ας μην ξεραμε να χρησιμοποιουμε τον υπολογιστη και το youtube για να ακουσουμε ενα παραδοσιακο τραγουδι,που θα παιξει μια στο εκατομμυριο στο ραδιοφωνο,ας μη ξεραμε να διαβαζουμε και ας λεγαμε μετα και εμεις οτι ειμαστε καλα!

Και ευτυχως υπαρχει αυτη η γιαγιακα απεναντι να μου θυμιζει τους δικους μου παππουδες και να συμμορφωνομαι μεσα μου για τις στιγμες που δεν τους πηρα τηλεφωνο ή διαλεξα να παω 2 μηνες Μυκονο (παραδειγμα) αντι να κατσω λγιο μαζι τους.

Μη με παρετε για τρελο,αλλα πραγματικα αυτη την εικονα θα την εβλεπε κανεις απο το γραφειο μου με ενα γυρισμα του κεφαλιου του καθε μερα και πιστεψτε με δεν ειναι οτι καλυτερο για να ξεκινησει η μερα.Αλλα με φοβιζει γιατι παρολο που καθε μερα γινεται το ιδιο,εγω μονο δυο φορες το μηνα θα το αντιληφθω......(αυτο με ανησυχει).

Σκεφτειτε.Για ποσο θα τους εχουμε διπλα μας;

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=mNK6h1dfy2o&feature=player_embedded]YouTube - What is that? (Τι είναι αυτό

;) 2007[/ame]

• Replies 10,5k
  • Created
  • Last Reply

Το να αναγνωρίζεις την μοναξιά της γιαγιάκας απέναντί σου και τα προβλήματά της, είναι προς τιμή σου και μπράβο σου!

Το επόμενο βήμα είναι να της πείς αύριο πρωί μία καλημέρα.

Μία καλημέρα για αυτούς τους ανθρώπους είναι κάτι πολύ περισσότερο απ' ότι εμείς νομίζουμε...είναι το γεγονός ότι ''υπάρχουν'' και κάποιος τους θυμάται.

Ρώτησέ την άν χρειάζεται κάτι, και κάνε της μία επίσκεψη.:)

Ευτυχως οι γονεις μου με διδαξαν την σημασια της τριτης ηλικιας και ημουν απο μικρος κοντα στους παππουδες και τις γιαγιαδες μου,πολλες μερες του χρονου.Ποτε μου δεν μετανιωσα.Τα ξαδερφια μου που ειναι επισης εγγονια τους δεν ενδιαφερονταν συνηθως εκτος και αν ειχαν καποιο συμφερον.Ηθελα να επισκεπτομαι συχνα την γιαγια μου που ''εφυγε'' τον προηγουμενο χρονο γιατι καποιος μπορουσε να καταλαβει οτι εσβηνε σιγα-σιγα.Τελικα την επισκεφθηκα τελευταια φορα δυο μερες πριν πεθανει και παρολο που ''εφυγε'' ετσι ησυχα,ειχα την συνειδηση μου ησυχη οτι ειχα μιλησει τελευταια φορα μαζι της προσφατα.Τα ξαδερφια μου και επισης εγγονια της σπουδαζαν στο εξωτερικο οταν το εμαθαν αλλα ειπαν οτι ηταν πολυ δυσκολο για αυτους να ερθουν κυριως γιατι δεν εβγαιναν τα οικονομικα.

Μια εβδομαδα αργοτερα ξοδεψαν τα λεφτα αυτα για να ερθουν να δουν τις γκομενες τους και να ασχοληθουν με το αγαπημενο τους κομμα:sick:.

Σας την λεω αυτη την μικρη ιστορια γιατι απο αυτο καταλαβα οτι αν ο ανθρωπος δεν εχει ουτε την παραμικρη ηθικη αξια,οτι και να σπουδασει ειναι τελειως αδιαφορος προς εμενα.Και οταν πια μου λενε διαφοροι συγγενεις για τα ξαδερφια μου τους λεω οτι κανουν λαθος και οτι δεν ειναι αυτοι ξαδερφια μου.Και οσο και αν θελω να τους σπασω τα μουτρα καθε φορα που τους βλεπω καταλαβαινω οτι αυτο δεν θα ειχε κανενα απολυτως νοημα.

Σεβαστειτε την τριτη ηλικια και σταθειτε διπλα της.Ειναι αξια ζωης.:T:

πραγματικα κι εγω δεν νιωθω πολυ ανετα που δεν αφιερωσα πολυ χρονο στην ζωη μου στους παππουδες/γιαγιαδες ,δυστυχως ομως μια φορα εισαι νεος.Ποτε ξανα.Μια φορα εχεις χρονο για μπιτσιζ/καρριερα/$$$$.Στα 40σαμθινγκ ειναι λιγο αργα.

πραγματικα κι εγω δεν νιωθω πολυ ανετα που δεν αφιερωσα πολυ χρονο στην ζωη μου στους παππουδες/γιαγιαδες ,δυστυχως ομως μια φορα εισαι νεος.Ποτε ξανα.Μια φορα εχεις χρονο για μπιτσιζ/καρριερα/$$$$.Στα 40σαμθινγκ ειναι λιγο αργα.

Για να καταλάβω βάζεις στην ιδια ζυγαριά παππουδες/γιαγιαδες, με μπιτσιζ/καρριερα/$$$$ ???

Η ζυγαριά που γέρνει τελικά, και γιατί δέν μπορούν να συνδυαστούν ταυτόχρονα όλα τα παραπάνω?

Για να καταλάβω βάζεις στην ιδια ζυγαριά παππουδες/γιαγιαδες, με μπιτσιζ/καρριερα/$$$$ ???

Η ζυγαριά που γέρνει τελικά, και γιατί δέν μπορούν να συνδυαστούν ταυτόχρονα όλα τα παραπάνω?

Δεν μπορουν ρε συ λακης.Αν θες να γινεις καλος σε κατι πρεπει να αφιερωθεις σαυτο.(Ειμαι ενας σαμουραι της δικηγοριας τρομαρα μου)

Διαφωνώ Tsakona! Να μου πείς ότι είσαι νέος και έχεις το μυαλό σου στο π@υλί σου Θα το δεχτώ, όχι όμως ότι συνειδητά αφιερώνεσαι κάπου και δέν έχεις χρόνο για άλλα. ''Όλα γίνονται'' έστω σε μικρότερο βαθμό (πρός την μία πλευρά) κατ' εμέ!

Αιωνια respect Κωστα :T: Δοξα το θεο και εγω εκεινους που γνωριζω σε μεγάλη ηλικία τους χαιρετώ.Έτσι και αλλιώς σε χωρίο μένω οπότε όλοι λίγο πολύ γνωριζόμαστε.

Και ευχαριστώ επίσης που με έβαλες σε κάποιες σκέψεις ως προς την συμπεριφορά στους παππούδες/γιαγιάδες τους οποίους αν και τους επισκέπτομαι κάθε μέρα,νιώθω ότι τους έχω παραμελημένους.

1000 ευχαριστω :)

Λακις δεν εχεις αρχισει να δουλευεις ακομα 15ωρα γι αυτο λες τωρα οτι λες.

μην εισαι πολυ σιγουρος για αυτο...

δυστυχως ομως μια φορα εισαι νεος.Ποτε ξανα.Μια φορα εχεις χρονο για μπιτσιζ/καρριερα/$$$$.Στα 40σαμθινγκ ειναι λιγο αργα.

Τσακ κατ'εμε το "νεος" δεν καθοριζεται απο την ηλικια στο δελτιο ταυτοτητας

ξερω περιπτωσεις ανθρωπων που ξεκινησαν δευτερη ζωη στα 40 τους

και αλλους στην ιδια ηλικια που τους εχει παρει ηδη η κατω βολτα

μεταξυ αλλων εχω δουλεψει σε επιχειρηση με δυο συνομήλικα αφεντικα των δυο ακρων

ηταν πραγματικα πολυ ενδιαφερον θεμα προς μελετη

Παντως το να παραμελεις/δεν επιδιωκεις συναντησεις με καποιο συγγενη εσκεμμενα

επειδη δεν τον πας λ.χ. κι ας ειναι και ξαδερφι σου βρε αδερφε, το δεχομαι

αλλα οτι το τριπτυχο "δουλεια*- λεφτα - νινι" μπορει να αποτελει δικαιολογια

για να παραμελουμε συνειδητα κιολας, προσωπα του οικογενειακου μας κυκλου λογω ελλειψης χρονου

δεν μου καθεται καλα

σιγουρα στον καθημερινο αγωνα του καθενος τα περιθωρια στενευουν

κι η συχνοτητα των συνευρεσεων θα μειωθει σε σχεση με παλιοτερα πιο ανεμελα χρονια της ζωης μας

αλλα γι αυτο υπαρχουν και τα τηλεφωνα,

αλλα και γιορτες/επετειοι που στην χωρα αυτη ακομα γιορταζονται οικογενειακα κτλ

οποτε δυνατοτητες κι ευκαιριες υπαρχουν

απλα ο καθενας μας βαζει τις δικες του προτεραιότητες απο κει και περα

και ας σκεφτομαστε που και που

πως θα θελουμε να ειμαστε κι εμεις στην δικη τους ηλικια

οταν τα $$ και τα νινια δεν θα μετρανε και τοσο οσο σημερα

*τονισε το οπου θες...

Mιας και πλέον είναι Τετάρτη και σε λίγες ώρες ξεκινούν οι εκλογές στα Ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, να ευχηθούμε σε όλες τις κομματικές παρατάξεις "καλή επιτυχία"

:D

%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82.jpg

bad-luck.jpg

Να τους βαλουμε καμια βομβα μεσα στα ψηφοδέλτια λεω εγω να ηρεμησουμε...:wall:
Mιας και πλέον είναι Τετάρτη και σε λίγες ώρες ξεκινούν οι εκλογές στα Ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, να ευχηθούμε σε όλες τις κομματικές παρατάξεις "καλή επιτυχία"

:D

SPORT 24 - To Κουρκούτι » Ψήφο στον Κώστα Μήτρογλου (διαγωνισμός;)

:p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.