AGRIMI Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2010 έχω στο νου μου 2 λάπτοπ για autocad τα οποία είναι τα εξής:You - NOTEBOOK HP 8540W I7-620M,8GB,WIN7PRO WD929EAYou - NOTEBOOK SONY VAIO F12S1E/Bαν το κόστος το θεωρήσουν υψηλό τότε το ένα θα είναι αυτόYou - NOTEBOOK HP 8540P WD918EAαν υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις από το you.gr είμαι ανοιχτός σε προτάσεις.είναι επαγγελματίες που δουλεύουν από γραφείο σε γραφείο άρα παίζει ρόλο η φορητότητα αλλά η δουλειά που κάνουν είναι 2σδιάστατο autocad άρα κάποιοι μπορούν να πουν πολλά τα λεφτά αλλά το pickup and return της hp δεν πληρώνεται. αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι αν η οθόνη 15.6 με ανάλυση 1920*1080 είναι εύχρηστη μιας και δεν έχω ξαναδεί. την sony την έχω δει και παλεύεται. ας πούμε ότι οι δουλειές που θα κάνουν είναι τοπογραφικά, εργοτάξια (αλλά μόνο από πάνω άρα δεν είναι 3σδιάστατο) κ.τ.λ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BStath Νοέμβριος 26, 2010 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2010 Επειδή έχω φίλο αρχιτέκτονα που πήρε laptop για τον ιδιο λόγο (έναν 15.6 dell latitude) θέλω να σου πω οτι δεν τον βόλεψε. Καταρχήν να σου πω ότι έχει τούμπανο PC για το γραφείο και ήθελε κάτι για να μπορεί να παίρνει τα σχέδια μαζί του στο εργοτάξιο για να τα συμβουλεύεται και για τυχόν διορθώσεις που χρειάζεται το σχέδιο. Το 15.6 δεν είναι και τόσο φορητό (βάρος, διάσταση κτλ) και ειδικά αν χρειάζεται αυτονομία. Έτσι τώρα ψάχνει να βρεί 13άρι με i3/I5 UM επεξεργαστή μέχρι 1.5Κg με 4+ ώρες αυτονομίας (σε δουλειά, όχι σε mp3 ή word ) σε επαγγελματική σειρά (πχ Toshiba Τegra / Latidude). Αν πάλι θα είναι κύριο μηχάνημα (θα δουλεύει πάνω του στο γραφείο) τότε οκ τα μηχανήματα που έχεις στην λίστα τον καλύπτουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGRIMI Νοέμβριος 26, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2010 είναι κύρια γιατί 6-10 άτομα δουλεύουν μόνο σε λάπτοπ εντός και εκτός εταιρείας και 5 άτομα σε σταθερούς. εμένα με βάζει σε σκέψη αν βολεύεται κάποιος με μεγάλη ανάλυση και 15άρα οθόνη. γιατί αν δεν βολεύεται θα πάμε στο hp 8740w που είναι 17 άρι με 1920*1080 ανάλυση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BStath Νοέμβριος 26, 2010 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2010 Αν είναι πάνω από 50 δεν θα βολεύονται με τίποτα με τόσο μικρό dot-pitch, θα κολάνε την μούρη πάνω (πρεσβυωπία). Επίσης θα πρέπει να δείς τις οθόνες τι λένε κάτω από δυνατό ήλιο (φωτεινότητα/contrast) πέρα από το dot-pitch. Ισως είναι προτιμότερο να συνδιαστούν στο γραφείο με εξωτερικό μονιτορ (21/22" βρίσκεις πολύ φθηνά) και να πάς για πιο μικρή διάσταση λάπτοπ, πχ HP Envy 14άρι χωρίς low powered CPU για να μην χάσουν την φορητότητα τους. Αν δουλεύουν 2D κατα κύριο λόγο ο 4πύρηνος είναι πεταμένα λεφτά μαζί με super-duper GPU. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MicAn Νοέμβριος 26, 2010 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2010 Για AutoCAD 2D δεν χρειάζεται τόσο ισχυρό σύστημα και άρα τόσα χρήματα. Από την εμπειρία μου αυτό που πραγματικά χρειάζεται είναι μεγάλη οθόνη (17-18'), ειδικά για παρουσιάσεις και εργοτάξια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefoss Νοέμβριος 26, 2010 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2010 Τρία σημαντικά σημεία:1. Προσοχή στο λειτουργικό. Δε ξέρω ποιά έκδοση Autocad έχεις, αλλά η 2007 που χρησιμοποιώ εγώ έχει πρόβλημα με τα 64bit (κρασάρει σε τυχαίες στιγμές).2. 15αρα οθόνη με τόσο μεγάλη ανάλυση δε θα είναι εύχρηστη. Στο SONY με μια ίντσα παραπάνω τα πράγματα θα είναι καλύτερα αλλά πάλι δεν είμαι σίγουρος.3. Σχεδόν όλες οι οθόνες με εξαίρεση κάποια συγκεκριμένα μοντέλα (Dell XPS, νομίζω και τα SONY σειράς F?) έχουν τόσο μέτριο contrast/φωτεινότητα/γωνίες θέασης που πρακτικά δε μπoρείς να τις δουλέψεις στο φώς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGRIMI Νοέμβριος 26, 2010 Author #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2010 πέστε μου 17άρια μοντέλα επαγγελματικά να τα ρίξω μια ματιά. με ενδιαφέρει πάρα πολύ να είναι από hp και dell λόγω του φοβερού service. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.