Jump to content

Βοήθεια! Πρόβλημα με 8800 Ultra σε SLI...!

Mithrandir

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Χαιρετώ τους φίλους και τις φίλες του forum, πρώτο μου post εδώ και αναγκαστικά είναι για βοήθεια σε πρόβλημα...

Έστησα ένα σύστημα με την EVGA 680i (έκδοση A1), τον QX6850 και δύο 8800 Ultra της Asus (τί να κάνω, ήθελα να δω Crysis σε 1920x1200 full everything ο καημένος). Τροφοδοτικό είναι το 850 της Thermaltake, έχω κάνει update στο πιο πρόσφατο revision του firmware της μητρικής, πέρασα Vista Ultimate χωρίς πρόβλημα...

...αλλά το σύστημα απλώς αρνείται να δει την δεύτερη Ultra, την πιο απομακρυσμένη δηλαδή από τον επεξεργαστή. Δεν εμφανίζεται στην Device List, δεν δίνει καν εικόνα στο POST.

Δοκίμασα να βάλω από το περσινό μου σύστημα την απλή 8800 GTX και επίσης δεν την βλέπει. Απ' όσο μπορώ να δω, η σύνδεση με τροφοδοσία και τα σχετικά είναι σωστή, όπως και το bridging του SLI. Έχει κανείς καμία ιδέα για το τί μπορεί να είναι; Εννοώ πέραν του ελλατωματικού motherboard. Υπάρχει περίπτωση να μην παίρνει αρκετό ρεύμα το chipset και γι' αυτό να μην στηρίζει σωστά το SLI; Το διάβασα σε κάποιο ξένο forum και δύσκολο μου ακούγεται, αλλά έχω ξεμείνει από ιδέες.

Κατά τα άλλα, το μηχάνημα λειτουργεί απολύτως φυσιολογικά, απλώς δεν βλέπει την δεύτερη Ultra. Please help!!

Και να σκεφτεί κανείς ότι προτίμησα την EVGA γιατί η Asus Striker, που είχα πάρει αρχικά, ήταν υπερβολικά δύστροπη και ασταθής...

αν και δεν εχω εμπειρια απο sli συστηματα θα ελεγα να δεις αν εχεις συνδεσει ολες της τροφοδοσιες ρευματος στην μητρηκη συνηθως εχων ενα 4πινο διπλα στης pci xpress για τροφοδοσια σε περιπτωση sli η crossfire. και το αλλο τις καρτες τις αλλαξες μεταξη τους . αυτα δεν εχω κατι αλλο να σου πω .ας πουν και οι ποιο παλιοι

Απο πινακα ελεγχου της Nvidia εχεις ενεργοποιησει το Sli, εκει το βλεπει?

Για το τελευταιο Bios δεν ξερω, αλλα σε παλαιοτερα ειχε ενεργοποιηση για Sli.

Δοκιμασε να βαλεις πρωτη αυτην που δεν βλεπει, να δουμε τι κανει.

Edit: Δοκιμασε και κανενα αλλο τροφοδοτικο.

Δεν το πιστεύω... απλώς δεν το πιστεύω αυτό που συνέβη. Τους άλλαξα θέση, απλώς έβαλα τη μια στη θέση της άλλης και έπαιξαν! Άγνωσται αι βουλαί των PC, για μία ακόμη φορά... ευχαριστώ όλους, πάντως!

Πάω να βάλω Crysis σε 1920x1200 επιτέλους...!!! Γεια χαρά σε όλους!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.