JoeBar Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2004 Κατ' αρχας καλως σας βρηκα παιδες! :flower: Πολυ ωραιο forum, μου θυμιζει κατι απο ΑΒΧZone... To ερωτημα ειναι απλο εχει δοκιμασει κανενας τον 3.0Ε? Σκεφτομαι να αντικαταστησω μετα το 3ημερο τον 3.0C SL6WU που εχω (με αερα μου βγαζει 3.6ghz) με ενα 3αρι prescott και θα ηθελα να δω τι παιζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Απρίλιος 8, 2004 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2004 Καλώς ήρθες JoeBar, και έλεγα κάτι μου θυμίζει αυτό το nick, Δεν νομίζω να έχει δοκιμάσει κανείς 3αρη prescott, τουλάχιστον δεν έχει γράψει κανένας τίποτα σχετικό.... Ο 3άρης σου ακούγεται να είναι από τα καλά κομμάτια πάντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Απρίλιος 8, 2004 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2004 Δεν νομιζω οτι αξιζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoeBar Απρίλιος 8, 2004 Author #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2004 Αρχική απάντηση από Vadergr [Σήμερα, στις 13:45] Δεν νομιζω οτι αξιζει. Kαι ομως αν ασχολεισαι με 3d και video encoding, αξιζει... RootX :flower: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Απρίλιος 8, 2004 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2004 ti na πω εχω δει τους πρεσκοτ να ανεβαινουν αρκετα, ρισκο φιλε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Απρίλιος 8, 2004 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2004 Αρχική απάντηση από RootX Καλώς ήρθες JoeBar, και έλεγα κάτι μου θυμίζει αυτό το nick, Κι ελεγα κι εγω, κατι θυμιζει , αλλα τι. Ειστε για μια "ψιλη"?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Απρίλιος 8, 2004 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2004 Απαιχτη η εικονιτσα απο κατω πρωθυπουργε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grace Απρίλιος 8, 2004 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2004 Αρχική απάντηση από JoeBar [Σήμερα, στις 11:38] Κατ' αρχας καλως σας βρηκα παιδες! :flower: Πολυ ωραιο forum, μου θυμιζει κατι απο ΑΒΧZone... To ερωτημα ειναι απλο εχει δοκιμασει κανενας τον 3.0Ε? Σκεφτομαι να αντικαταστησω μετα το 3ημερο τον 3.0C SL6WU που εχω (με αερα μου βγαζει 3.6ghz) με ενα 3αρι prescott και θα ηθελα να δω τι παιζει. Kαλώς σε βρήκαμε.:flower: Έχω δοκιμάσει έναν και δει μερικούς. Οι 3.0Ε είναι ακριβώς όπως όλοι οι επεξεργαστές, άλλοι πάνε καλά και άλλοι όχι τόσο καλά. Οπότε δεν μπορεί να σου πει κανείς τίποτα. Κατά την δική μου γνώμη, δεν αξίζει καν. Και να βρεις έναν καλό, όσο καλή ψύξη αέρα και να έχεις δεν θα τον κρατάει με λίγη ζέστη στο δωμάτιο μετά τα 3.6GHz έτσι και αλλιώς. Δεν έχεις να κερδίσεις κάτι. Απαιχτη η εικονιτσα απο κατω πρωθυπουργε. Εγώ από την άλλη την βρίσκω το λιγότερο αηδιαστική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoeBar Απρίλιος 8, 2004 Author #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2004 Αρχική απάντηση από Grace [Σήμερα, στις 16:18] Kαλώς σε βρήκαμε.:flower: Έχω δοκιμάσει έναν και δει μερικούς. Οι 3.0Ε είναι ακριβώς όπως όλοι οι επεξεργαστές, άλλοι πάνε καλά και άλλοι όχι τόσο καλά. Οπότε δεν μπορεί να σου πει κανείς τίποτα. Κατά την δική μου γνώμη, δεν αξίζει καν. Και να βρεις έναν καλό, όσο καλή ψύξη αέρα και να έχεις δεν θα τον κρατάει με λίγη ζέστη στο δωμάτιο μετά τα 3.6GHz έτσι και αλλιώς. Δεν έχεις να κερδίσεις κάτι. Μπορεις να μου πεις ο δικός σου μεχρι που πηγε? Το βρισκω λιγο δυσκολο να μην ποιανει τα 3.6ghz παρολα αυτα.Το βασικο ειναι οτι εχω βαρεθει λιγο τους northwood. Παιζω με τα 3.5-3.6ghz πανω απο ενα εξαμηνο, γι αυτο και η ιδεα του prescott. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grace Απρίλιος 8, 2004 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2004 Αρχική απάντηση από JoeBar [Σήμερα, στις 16:09] Μπορεις να μου πεις ο δικός σου μεχρι που πηγε? Το βρισκω λιγο δυσκολο να μην ποιανει τα 3.6ghz παρολα αυτα.Το βασικο ειναι οτι εχω βαρεθει λιγο τους northwood. Παιζω με τα 3.5-3.6ghz πανω απο ενα εξαμηνο, γι αυτο και η ιδεα του prescott. Ο δικός μου δούλεψε και 4GHz σταθερά με watercooling.Η διαφορές είναι 2.1) Οι Prescott είναι πιο αργοί από τους Northwood κάτω από 3.6GHz ( longer pipelines ). Μετά τους ξεπερνούν λόγω του Cache.2) Είναι αρκετά πιο ζεστοί. Δεν είναι ότι θα πιάσεις τα 3.6, ο επεξεργαστής μπορεί να πηγαίνει αλλά θα 'σπάσει' το thermal barrier του cooler σου. Δεν θα τον κρατάει. Ακόμα και με SP-94 με Delta δεν κρατιέται εύκολα τόσο ψηλά. Αν βέβαια δεν εκραγεί η motherboard σου πρώτα από υπερφόρτωση στα mosfet. Γι'αυτό ο Prescott δεν αξίζει για ψύξη με αέρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkaL- Απρίλιος 9, 2004 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2004 Αρχική απάντηση από Grace [Χθες, στις 18:19] Ο δικός μου δούλεψε και 4GHz σταθερά με watercooling.Η διαφορές είναι 2.1) Οι Prescott είναι πιο αργοί από τους Northwood κάτω από 3.6GHz ( longer pipelines ). Μετά τους ξεπερνούν λόγω του Cache.2) Είναι αρκετά πιο ζεστοί. Δεν είναι ότι θα πιάσεις τα 3.6, ο επεξεργαστής μπορεί να πηγαίνει αλλά θα 'σπάσει' το thermal barrier του cooler σου. Δεν θα τον κρατάει. Ακόμα και με SP-94 με Delta δεν κρατιέται εύκολα τόσο ψηλά. Αν βέβαια δεν εκραγεί η motherboard σου πρώτα από υπερφόρτωση στα mosfet. Γι'αυτό ο Prescott δεν αξίζει για ψύξη με αέρα. Μπορείς να μας εξηγήσεις το 1) ? δηλαδή ένας Northwood 3Ghz στα 3.5Ghz έιναι πιο άργος απο έναν 3E στα 3.5? και οταν τους τρέχουμε στα 3.7ghz γίνεται γρηγορότερος ο prescott ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grace Απρίλιος 9, 2004 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2004 Αρχική απάντηση από SkaL- [Σήμερα, στις 14:05] Μπορείς να μας εξηγήσεις το 1) ? δηλαδή ένας Northwood 3Ghz στα 3.5Ghz έιναι πιο άργος απο έναν 3E στα 3.5? και οταν τους τρέχουμε στα 3.7ghz γίνεται γρηγορότερος ο prescott ? Τυπογραφικό λάθος, στα 3.7GHz ισορροπούνται περίπου.Και ναί, όπως το είπες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Απρίλιος 9, 2004 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2004 παιδια ειναι γεγονος οτι μετα 3.6 ο πρεσκοτ αρχιζει να παιρνει προβαδισμα. αλλα καλοκαιρι ερχεται πως θα τους κρατησετε εκει ψηλα ακομα ΚΑΙ με νερο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Απρίλιος 9, 2004 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2004 παντως μου κανει εντυπωση οτι οι northwood ειναι πιο ακριβοι απο πρεσκοτ. δεν ειναι περιεργο αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FLO Απρίλιος 9, 2004 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2004 Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 14:58] παντως μου κανει εντυπωση οτι οι northwood ειναι πιο ακριβοι απο πρεσκοτ. δεν ειναι περιεργο αυτο? Aυτο ειναι οντως περιεργο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Απρίλιος 9, 2004 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2004 βεβαια μια εξηγηση θα μπορουσε να ειναι οτι ειναι πιο φτηνο για την ιντελ να παραγει Πρεσκοτ απο Ν. λογω μικροτερου μεγεθους και παραγωγης μεγαλυτερων wafer απο τους οποιος "κοβει" τους πρεσκοτ(περισοτερους επεξ. ανα δισκο).αλλα απο την αλλη δεν θελει να ξεφορτωθει τους Ν. που εχουν μεινει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Απρίλιος 9, 2004 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2004 Joebar καλωσορησες στο φορουμ:flower: (i see you did follow my link after all...)-Παρομοιο διλημμα με βασανιζει και εμενα αρκετο καιρο αλλα απο οσα διαβαζωεχω μαλλον μπερδευτει....δλδγια να εχω ουσιαστικο οφελος απο την αγορα ενος P4 E (σε σχεση με τα 3.5 του αεροψυκτου norty μου)θα πρεπει να τον λειτουργησω με νερο σε συχνοτητες ανω των 3.6...πραγμα το οποιο προυποθετει, εκτος απο το να μου κατσει το κομματι,και πολυ καλη υδροψυξη συμφωνα με οσα λετε...το θεμα δλδ ειναι ζητημα υποδομης?τι mods πρεπει να γινουν σε μια max3 για να αντεξει τις απαιτησεις ενος Prescott σαυτεςτις συχνοτητες?και φυσικα για τι κατηγοριας υδροψυξη μιλαμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grace Απρίλιος 9, 2004 #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2004 Αρχική απάντηση από Κοπρίτης [Σήμερα, στις 17:16] το θεμα δλδ ειναι ζητημα υποδομης?τι mods πρεπει να γινουν σε μια max3 για να αντεξει τις απαιτησεις ενος Prescott σαυτεςτις συχνοτητες?και φυσικα για τι κατηγοριας υδροψυξη μιλαμε? Ναι και εκεί αναρωτιέσαι αν αξίζει τον όλο κόπο.Δεν είναι θέμα mods. Ο Prescott έχει αρκετά μεγαλύτερη κατανάλωση από τους Northwood. Θέλει περισσότερα 'καθαρά' Amper. Όταν δούλευα έναν στα 4GHz+ άλλαξα 6 μητρικές σε 1 εβδομάδα. Τα mosfet ακόμα και με ψύκτρες καιγόντουσαν. Δεν αντέχουν τέτοιο φορτίο.Το τι κατηγορίας υδρόψυξη είναι σχετικό. Μία καλούτσικη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Απρίλιος 10, 2004 #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2004 Αρχική απάντηση από JoeBar [08-04-2004 13:38] .....Σκεφτομαι να αντικαταστησω μετα το 3ημερο τον 3.0C SL6WU που εχω (με αερα μου βγαζει 3.6ghz) με ενα 3αρι prescott και θα ηθελα να δω τι παιζει. SL6WU ??? ....τον αγοραζω ....πες αν θες, οταν το αποφασισεις.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FLO Απρίλιος 10, 2004 #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2004 Αρχική απάντηση από Zarras [Σήμερα, στις 02:52] SL6WU ??? ....τον αγοραζω ....πες αν θες, οταν το αποφασισεις.... Ενδιαφερομαι και εγω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.