Jump to content

7 θα πάρει το σαραβαλάκι;

fonzi

Recommended Posts

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Ε αφού ο υπολογιστής έχει 2 slots τότε δεν μπορείς να προσθέσεις τα άλλα 2 dimms από τον άλλο υπολογιστή.

Μπορείς όμως να αγοράσεις καινούργιες μνήμες (2x1GB) και να κάνεις αντικατάσταση. Και να έχει ο υπολογιστής σου 2GB RAM.

Πρέπει όμως να διαβάσεις τα χαρακτηριστικά από τις παλιές μνήμες (αυτές που έχει πάνω τώρα). Τα γράφει σε μια ετικέτα στην άκρη κάθε dimm.

Π.χ. είναι DDR2 ή DDR3; Τι ταχύτητα 1333MHz, 1066MHz, 800MHz κτλ.

Δεν μπορείς να βάλεις ότι να' ναι. Πρέπει να ταιριάζουν. Ακόμη και αυτές από το 2ο PC.

Ε αφού ο υπολογιστής έχει 2 slots τότε δεν μπορείς να προσθέσεις τα άλλα 2 dimms από τον άλλο υπολογιστή.

Μπορείς όμως να αγοράσεις καινούργιες μνήμες (2x1GB) και να κάνεις αντικατάσταση. Και να έχει ο υπολογιστής σου 2GB RAM.

....

...Πάντως έχω 2χ512 πολύ γρήγορες μνήμες και σε άλλο μηχανάκι έχω περίσευμα 2χ1 γιγα με νορμαλ timings. Λέτε να βγάλω τις γρήγορες και να βάλω τις μεγάλες;

Εφόσον ο fonzi έχει ήδη 2χ1GB δεν είναι αναγκαίο να αγοράσει.

Αν τα 2 γίγα που έχει είναι DDR (τέτοια φοράει το μηχανάκι σύμφωνα με το link στο ποστ #32) μπορει να βάλει αυτά. Τα 2GB είναι καλύτερα από 1 ασχέτως τα timings.

Εφόσον ο fonzi έχει ήδη 2χ1GB δεν είναι αναγκαίο να αγοράσει.

Αν τα 2 γίγα που έχει είναι DDR (τέτοια φοράει το μηχανάκι σύμφωνα με το link στο ποστ #32) μπορει να βάλει αυτά. Τα 2GB είναι καλύτερα από 1 ασχέτως τα timings.

Aν ταιριάζουν. Δεν μας έχει πει ακόμη τα χαρακτηριστικά των 2χ1GB.

Ταιριάζουν. Αλλά είναι κάπως δύσκολη η τοποθέτηση στο barebone λόγω ιδιότροπου κουτιού και περιορισμένου χώρου.

Θα ξεκινήσω με τις 2χ512 και βλέπουμε.

Τελικά δεν έχω καταλάβει τι προσπαθείς να κάνεις.

Αν θέλεις να κάνεις το laptop σου να έχει 2GB RAM τότε τι τις θέλεις τις 2x512MB;

Βγάλε τις και στην θέση τους τοποθέτησε τις 2x1GB που λες ότι έχεις στο 2ο PC. (Αν ταιριάζουν βέβαια).

Ξεκίνησα το θέμα σε μια προσπάθεια να καταλάβω αν θα σηκώσει το μηχάνημα το 7 ως έχει. Οπότε και να κάνω τη διαδικασία που χρειάζεται.

Αν όμως μάθαινα στα σίγουρα ότι δεν θα παίζει ΟΚ με τις 2χ512 που φοράει τώρα θα έπρεπε ή να του βάλω τις 2χ1 που εχω από άλλο υπολογιστή που αυτό τον καιρό δεν χρησιμοποιείται ή να μείνω σε ΧΡ κάνοντας απλά μια φρέσκια εγκατάσταση.

Τελικά αφού όπως κατάλαβα μάλλον θα είναι ΟΚ με τις 2χ512 θα ξεκινήσω έτσι να περάσω τα 7 και βλέπουμε.

Ευχαριστώ όλους για την πολύτιμη βοήθεια. Δεν έχει νόημα νομίζω η συνέχεια του θέματος παρά μόνο να ποστάρω τι έγινε τελικά. (πρέπει να βρω τον χρόνο να τα περάσω αφού πρώτα συμμαζέψω ότι χρήσιμο υπάρχει στο παρτίσιον που θα μπουν τα 7).

• 4 weeks later...

Αποτελέσματα:

Μπουτάρει κανονικά με τα 7 σε περίπου 25-30". Φυσικά μιλάω για σκέτο λειτουργικό που δεν το έχω επιβαρύνει με τίποτα.

Δείχνει να χρησιμοποιεί το 50% της μνήμης.

Το πρόβλημα που αντιμετώπισα όμως και είναι άλυτο με το συγκεκριμένο υλικό είναι οι οδηγοί! Κάρτα γραφικών αρχαία onboard ati radeon 9150igp. Δεν έχει οδηγούς και υποστήριξη από το 2006 νομίζω!

Τα 7 την αντιμετωπίζουν ως VGA και σηκώνουν κανονικά 1280χ1024 αλλά η ανταπόκριση είναι κακή και οι γραμματοσειρές φαίνονται χάλια. Φυσικά χωρίς αερο... Δείκτης απόδοσης 1.

Δοκίμασα με κάτι παλιούς οδηγούς που προτείνουν κάποιοι αλλά έφαγα μπλε οθόνη από τα 7 στην εκκίνηση!

Επίσης το προγραμματάκι probe της asus που ελέγχει ανεμιστήρες και θερμοκρασίες δεν δουλεύει στα 7 και γράφει για ACPI driver not installed.

Επειδή κάρτα γραφικών εξτρα δεν χωράει να πάρει σκέφτομαι να το ξαναγυρίσω σε xp sp3.

ubuntu 10.04 ή χubuntu 10.04

Πίστεψέ με θα πηγαίνει σφαίρα + εφόσον θα το χρησιμοποιεί άσχετο άτομο θα ξεγνοιάσεις και εσύ (και το άσχετο άτομο) από ιούς / malware / registry που θα βαραίνει και 1002 άλλα.

Ο πιο άσχετος στον κόσμο από pc μπορεί μια χαρά να δουλέψει word processing + internet browsing σε ubuntu. (εκτός αν δεν ξέρεις να κάνεις εσύ την εγκατάσταση, οπότε πάω πάσο) :T:

ubuntu 10.04 ή χubuntu 10.04

Πίστεψέ με θα πηγαίνει σφαίρα + εφόσον θα το χρησιμοποιεί άσχετο άτομο θα ξεγνοιάσεις και εσύ (και το άσχετο άτομο) από ιούς / malware / registry που θα βαραίνει και 1002 άλλα.

Ο πιο άσχετος στον κόσμο από pc μπορεί μια χαρά να δουλέψει word processing + internet browsing σε ubuntu. (εκτός αν δεν ξέρεις να κάνεις εσύ την εγκατάσταση, οπότε πάω πάσο) :T:

.... ο πιο άσχετος στον κόσμο οχρειά μπροστά σε θηλυκό που θέλει ακριβώς αυτό που έχει συνηθίσει!

:man_in_love:

Τότε προς τι τόση κουβέντα στο thread. Βάζεις αυτό που έχει συνηθίσει (το θηλυκο) και τελειώνεις.

Από κει και πέρα, αν ο πεθερός μου, που είναι 65-70 χρονών χρησιμοποιεί ubuntu και είναι ευτυχισμένος που μπορεί και περιδιαβαίνει στο internet χωρίς περιορισμούς και προβλήματα, δε βλέπω γιατί η γνωστή σου να μην μπορεί.

Υ.Γ. Συγνώμη για το off topic, απαντάω δεδομένου του ότι απέρριψες τελικά τα 7.

Η κουβέντα έγινε για τα 7. Από τα ΧΡ στα 7 δεν θα δυσκευόταν ιδιαίτερα φαντάζομαι.

Για λινουξ οπωσδήποτε η διαφοροποίηση θα ήταν μεγαλύτερη.

Την πρότασή σου θα υλοποιούσα 100% αν ήταν για δική μου χρήση.

Ευχαριστώ πολύ.

Δυστυχώς όμως δεν νομίζω να γίνεται τίποτα. Βρήκα σε ξένα φορουμ πως οτιδήποτε drivers και να έβαλαν τα 7ρια κράσαραν...

Το γύρισα πάλι σε XP και νομίζω πάει πολύ ταχύτερα από τα 7ρια παντού. Προφανώς θα μείνει με τα xp για την υπόλοιπη ζωή του!!! :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.