Jump to content

oc i7 930 @ 4.1

aelmon

Recommended Posts

για πρωτη φορα ασχολιθικα με oc επεξεργαστη

εχω τον i7 930, με μητρικη rampage II extreme και ram dominator Gt@2000

τον επεξεργαστη τον εφτασα απολυτα σταθερο(τρεχω το stability test του everest 2 ωρες και δεν εχω κανενα προβλημα) στα 4.1Mhz(196Χ21) με ρευμα (CPU voltage) 1.31 και θερμοκρασια το ανωτατο 55 βαθμους

καλα ειναι; εχετε να μου προτινετε κατι καλυτερο; καποια αλλαγη που ο επεξεργαστης θα εχει ιδια αποδοση αλλα θα "κουραζετε" λιγοτερο;

εχετε να μου προτινετε και καποιο αλλο stability test;

stability test πολλά ...

πρώτα από όλα θα τρέξεις το πιο σκληροπυρηνικό το linx που ας πούμε ότι ελένχει τον cpu και τις ram ...

σημείωση οι θερμοκρασίες θα είναι κάπως xtreme ... μην φοβηθείς και μην τον αφήσεις να περάσει πάνω από 65-70c στο everest εκεί που λέει cpu . επίσης οι θερμοκρασίες που θα δεις στο linx δεν πρόκειται να τις πιάσει ποτέ σε καθημερινή χρήση ούτε σε επεξεργασία βίντεο,gaming κλπ

ακόμα θα βάλεις στο linx full ram και 5 ή 10 loupes

αν δεις μεγάλες θερμοκρασίες και το σταματήσεις υπάρχει το prime 95 και βρίσκεις την 34bit έκδοση η την 64bit ανάλογα με το λειτουργικό σου ...

για να διαπιστώσεις ότι ο cpu είναι stable θα βάλεις small fttps ,,, και θα το αφήσεις 30 λεπτά να τρέχει ή παραπάνω.... αν σου βγάλει error πας και ανεβάζεις το ρεύμα του cpu

αν είναι stable πρέπει και δεν σε ενοχλούν οι θερμοκρασίες αυτές μπορείς να ξεκινήσεις να κατεβάζεις το ρεύμα μέχρι να τρώει όσο το δυνατόν λιγότερο .

μπλε οθόνες, freeze το pc πάει να πει ότι θέλει ρεύμα

ΥΓ . τα παραπάνω τα κάνεις με δική σου ευθύνη ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.