Jump to content

R.I.P CRT, αναζήτηση 24" monitor για ΠΟΛΥωρη χρήση..

sadako

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Το λοιπόν..

Έρχονται γιορτές (έπεσαν και κάτι φραγκάκια από το στοίχημα grin.png), οπότε το πήρα απόφαση να αλλάξω ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ οθόνη. Το ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μεταφράζεται στο ότι έχω σαν κύριο μόνιτορ ακόμα μια 19άρα Samsung CRT 10ετίας. Με δεδομένα ότι κάθομαι ΠΟΛΛΕΣ ώρες καθημερινά μπροστά στο pc (ειδικά τους τελευταίους μήνες, χτυπάω χαλαρά κάτι 14ωρα κάθε μέρα), και η χρήση του pc είναι κατά σειρά προτεραιότητας AutoCAD, 3D Studio Max, επεξεργασία φωτογραφιών, internet browsing, ταινίες, ebook reading και ένα 5-10% gaming, αναζητώ μια "κατάλληλη" οθόνη..

Έχω παρακολουθήσει το section με τις οθόνες αρκετά, σαν πρώτη επιλογή μάλλον έχω την "πολυδιαφημισμένη" Dell U2410. Κι αυτό γιατί οι μεγαλύτερες με ips panel είναι ακόμα πολύ ακριβές (ίσως και overkill για την χρήση που θέλω), ενώ μιας και όπως καταλαβαίνει κανείς η οθόνη θα κρατήσει για αρκετά χρόνια, μια μικρότερη θα γίνει μάλλον πολύ σύντομα "ξεπερασμένη"..

Εάν όντως μετά και το τελικό ψάξιμο καταλήξω στην U2410, ήθελα να ρωτήσω τα παιδιά που την πήραν σχετικά πρόσφατα, αν συμφέρει να την πάρω από εδώ ή από εξωτερικό.. Στο skroutz την βγάζει γύρω στα 500 ευρώ (το e-shop έχω στο μυαλό μου, αφού το πιο φθηνό στην λίστα είναι όπως λέει μόνο για Αττική και εγώ είμαι Θεσσαλονίκη). Αν κάποιος την πήρε από εξωτερικό, μπορεί να μου πει τι ακριβώς παίζει με τελωνεία (έξτρα έξοδα γενικά) καθώς και με εγγύηση; Με εξυπηρετεί 100% η ελληνική αντιπροσωπεία, έτσι; Επίσης, ήθελα να μάθω τι παίζει με τις διάφορες revisions και ποια είναι η τελευταία..

Αν θελήσω να κοιτάξω και αλλού, έχει κανείς να προτείνει κάποιο ανταγωνιστικό μοντέλο; Για να είμαι ειλικρινής, κρατάω και μια λοξή ματιά προς το 23άρι μοντέλο πάλι της dell (u2311)που είναι σχεδόν στην μισή τιμή και δεν ξέρω αν αξίζει για μια ίντσα την διπλάσια τιμή.. Όπως επίσης ένα άλλο monitor που μου πρότειναν είναι αυτό:

Hewlett Packard ZR24w

http://www.msystems.gr/index.php?cat...&product=10629

Την γνωρίζει κανείς;

Θέλω να την πάρω πριν το νέο έτος, γιατί με νέα αύξηση ΦΠΑ θα βγεί ακόμα πιο ακριβή (μετανιώνω που δεν το είχα πάρει απόφαση όταν η u2410 έκανε 430 ευρώ πριν λίγους μήνες)

ΥΓ. Το PC που θα την "υποστηρίξει" είναι ένα i7-860 με μια HD5770, που έχει πάνω της και μια παλιά 15άρα tft σαν 2η οθόνη..

Ευχαριστώ..

Dell U2410 δαγκωτό αν έχεις τα λεφτά. 2η μέρα είναι που την έχω και βλέπω μεγάλη διαφορά από όλες τις οθόνες που πέρασαν από τα χέρια μου.

Την αγορά θα την κάνεις από το μαγαζί που λες στα 499 ευρώ αλλά πάρε και ένα καλώδιο ρεύματος γιατί δεν έχει η συσκευασία. Δεν αξίζει η αγορά από το εξωτερικό αφού είναι ποιο ακριβή.

Για την Hewlett Packard ZR24w είναι καλή οθόνη αλλά έχει άλλο πάνελ με λιγότερα χρώματα.

Φτηνή και άξια επιλογή είναι και η μικρή αδερφή της Dell η u2311 αλλά σου ξαναλέω αν τα έχεις τα λεφτά σκάσε τα στην 24αρα και δεν θα χάσεις, εκτός και αν θα θες και καλύτερη κάρτα γραφικών μετά.

Τα λεφτά δεν περισσεύουν, αλλά μιας και αλλάζω πολύ αραιά τέτοια parts του υπολογιστή μου, θέλω να πάρω κάτι όσο το δυνατόν καλύτερο. Οπότε αν καταλήξω πως αξίζει τον κόπο, θα τα σκάσω τα 500..

Είπες πως έχουν περάσει πολλές οθόνες από τα χέρια σου. Αναφέρεσαι και σε IPS panel οθόνες; Ή η προηγούμενη εμπειρία σου ήταν με TN-panels; Για παράδειγμα την ZR24w την έχεις δουλέψει προσωπικά;

Την 2311 την βλέπω κι εγώ, γιατί όπως και να το κάνουμε η διαφορά στην τιμή είναι μεγάλη, σχεδόν στο μισό. Η μια ίντσα αυτή καθεαυτή δεν νομίζω πως είναι μεγάλη διαφορά, αλλά από ότι έχω δει, η διαφορετική ανάλυση (16:10 έναντι του 16:9) μεγαλώνει το desktop αρκετά. Σε κάποια reviews που διάβασα βέβαια, έχω συναντήσει αρκετά συχνά ένα θέμα tinting. Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο αυτό θα με ενοχλούσε στην καθημερινή μου χρήση..

Καλύτερη κάρτα γραφικών δεν βλέπω γιατί να θέλω, από την στιγμή που δεν είμαι (τώρα πια) hardcore gamer για να θέλω τα τελευταία παιχνίδια στην υψηλότερη δυνατή ανάλυση και με τα περισσότερα FPS..

μια χαρα ειναι και η HP..

τοσο γρηγορα πια ξεπερασαμε τα φτηνιαρικα ΤΝ??

Δες και την nec 241 ...που προσφερει κατιτις παραπανω οσο αναφορα το καλιμπραρισμα (αν προβεις σε αυτο)...

Υποστηριζει και περισσοτερα χρωματα (οπως λεει και ο αποπανω).:p

Παρε την dell ....οχι γιατι ξεχωριζει απο τις υπολοιπες...(σαφως και δεν ειναι χαλια)

απλα αν παθει κατι θα ξερεις οτι καποιος 8α τρεξει.

(για μενα και μονο αυτο βεβαια ειναι λογος να ξεχωρισει απο τις υπολοιπες)

εδιτ

Aν χρειαζεσαι στην δουλεια σου τα 120 παραπανω pixel στον καθετο αξονα παρε την 24αρα.Αν απλα μεγαλωνεις τα παραθυρα μεχρι να καλυψουν ολη την οθονη θα σε καλυψει και με τα μισα λεφτα η 2311.

xkandreas, εσύ έχεις καθόλου προβλήματα με pink/blue tint που διαβάζω από κάποιους σκόρπια σε φόρουμ; Ρωτάω, γιατί έχεις και το τελευταίο revision.. Ή μήπως δεν το έψαξες και πολύ;

Βασικά, θα παραθέσω αναλυτικό ποστ που έκανα και σε άλλο φόρουμ, μπας και ακούσω κι από εδώ καμιά γνώμη..

Έχοντας απομονώσει τα εξής 3 μοντέλα:

1. DELL U2410

2. DELL U2311

3. HP ZR24w

, έκανα μια μίνι-έρευνα στο ίντερνετ, reviews (και video-reviews) και φόρουμ, ελληνικά και ξένα, παρακάτω θα παραθέσω τα ευρήματά μου, με σκοπό (όποιος έχει βέβαια την διάθεση και την ανάλογη εμπειρία από τα συγκεκριμένα μοντέλα) να σχολιάσει.

Θα ξεκινήσω όμως με κάποια πραγματάκια που βρήκα σχετικά με την "διαμάχη" μεταξύ TN και IPS panel οθονών..

Εδώ

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=Dw0acUxMaKo]YouTube - Dell U2410 Comparison Test. TN or IPS?[/ame]

έχει την U2410 και παράλληλα κάνει μια σύγκριση με κάποια TN-panels, οι διαφορές είναι εμφανείς, τόσο στην απεικόνιση των χρωμάτων, όσο και στην αλλοίωση υπό γωνία..

Επίσης, επειδή γίνεται λόγος συχνά για μεγαλύτερα response times/input lags στα ips panels που θεωρητικά τα κάνουν ακατάλληλα για παιχνίδια, ιδού 2 links που το αντικρούουν..

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=q0Y1MvI9tog&feature=related]YouTube - IPS vs TN in game[/ame]

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=Od2VJsdPkHA&feature=related]YouTube - Crysis Response Time Test, NEC EA231WMi vs Dell U2311h[/ame]

Εγώ πάντως πείστηκα, πως από την στιγμή που περνάω πολλές ώρες μπροστά στο pc, στο οποίο γίνεται και κάποια δουλειά, καθώς και για να μπορώ να βλέπω καμιά ταινία από κάποια απόσταση υπο γωνία χωρίς να αλλοιώνεται η εικόνα, θα επενδύσω σε ένα IPS panel μοντέλο. Εξάλλου, η οθόνη μένει. Αν κρίνω από τις προηγούμενες pc αγορές μου (μιλάω για οθόνη και full rig), τα κράτησα για πάνω από 7-8 χρόνια. Οπότε, ας πάρω τουλάχιστον κάτι καλό..

Και πάμε συγκεκριμένα στα μοντέλα..

1. DELL U2410

Εξακολουθεί να προηγείται (με βραχεία κεφαλή) στην επικείμενη επιλογή μου.

- Ένα καλό video review έχει εδώ:

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=LGRQNlOgqhs]YouTube - Dell U2410 UltraSharp Monitor Overview[/ame]

, στο οποίο πάντως ήθελα να σχολιάσω και να ρωτήσω τα παιδιά που την έχουν. Στο τέλος του βίντεο, βάζει να παίζει μια ταινία, η οποία μου φαίνεται κάπως θαμπή και "fuzzy". Είναι τόσο; Ή έτσι φαίνεται λόγω του capture που είναι από ότι κατάλαβα από κάμερα; Βέβαια η σύγκριση που θα έχω είναι με την CRT που χρησιμοποιώ τώρα, θα έχει μεγάλη διαφορά;

- Κάποια παιδιά λένε πως το καλύτερης ποιότητας panel (σε σχέση με το u2311) είναι και πιο ξεκούραστο (εκτός δηλαδή από την διαφορά στην απεικόνιση)

- Έχει περισσότερες εξόδους, κάτι όμως που ειλικρινά δεν ξέρω αν θα μου χρειαστεί. Παιχνιδομηχανή δεν έχω για να υπάρξει περίπτωση να την συνδέσω.

- Σε ένα από τα reviews αναφέρει:

"Panel uniformity is generally quite good, but there is some moderate leakage along the edges and in the corners. This may vary from each different unit, but in our sample it was a little distracting when watching any video with black borders." Το έχει παρατηρήσει και κανείς άλλος; Είναι όντως ενοχλητικό;

- Όσον αφορά το wide color gamut, διάβασα κάποια πράγματα (δεν μπορώ να πω πως τα ανέλυσα και πολύ, οπότε λίγα κατάλαβα για να είμαι ειλικρινής), έπεσα πάντως σε ένα ξένο φόρουμ (που παρεπιπτόντως κάποιος ζητούσε βοήθεια στο να διαλέξει ανάμεσα στην U2410 και την HP ZR24w) που κάποιος έγραφε (με πολλή θέρμη είναι η αλήθεια, δεν ξέρω αν ήταν όντως τόσο γνώστης ή απλά ισχυρογνώμον) πως εκτός από συγκεκριμένες περιπτώσεις, η ύπαρξη wide color gamut μόνο περισσότερο μπέρδεμα προσφέρει.

Συγκεκριμένα (New monitor - HP ZR24w vs Dell U2410 for photography - The Photo Forum - Photography Discussion Forum)

ο τύπος αναφέρει:

"What does a wide gamut monitor bring to the table other than a massive amount of colour management headaches? Just search for colour calibration on this forum to find a lot of users wonder why pictures look so very different in photoshop compared to internet explorer. Also calibration? Do you have a calibration device? If not then flat out do NOT get the wide gamut monitor or everything you do will be wrong. You can't just say oooooh looook wide gamut yummmy must be good, more colours, wooooooo.

If you design websites do NOT get a wide gamut monitor. If you do any kind of standard print design with non colour managed apps do NOT get a wide gamut monitor. If you want colours to be displayed consistently across all apps, do NOT get a wide gamut monitor.

Now with that out of the way. Both panels are IPS displays which are good for photography. So it'll really come down to personal taste and if you want the wide gamut or not.

Wide gamuts means amongst other things non-standard. Applications that are not colour managed will not know how to render colours correctly on your screen. So you'd need to use Firefox as your web browser, and unless you're running windows 7 you won't even be able to use the default windows picture viewer. You get no benefit for viewing any images that you will be posting on the net, and wide gamuts are really only useful for viewing nice colourful raw files, and for preparing files for printing through a nice process.

But all this is manageable. If you get the wide gamut screen come back and post the colour management question on this forum and we'll happily give you a guide to your new difficult life"

Γνωρίζει κανείς σχετικά; Ή στην τελική, αυτό το wide color gamut είναι μόνιμα ενεργοποιημένο; Ή υπάρχει μόνο σε κάποια preset modes;

Ανασταλτικός παράγοντας είναι σίγουρα η τιμή, αλλά αν αξίζει πραγματικά, σε συνδιασμό με το πολυδιαφημισμένο after sales support της DELL, είμαι διατεθειμένος να τα σκάσω..

2. DELL U2311

- Ένα καλό review έχει εδώ:

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=s4Q78-G1xHA]YouTube - Review: Dell U2311H LCD Monitor[/ame]

- Κι εδώ σε κάποια αποσπάσματα από ταινία που έχει, φαίνεται κάπως fuzzy

- Είναι αρκετά έντονο το backlight bleeding και το tinting. Δεν ξέρω αν είναι γενικό για όλα τα κομμάτια ή είναι πού θα πέσεις. Γιατί σε άλλο review αναφέρει πως ΔΕΝ υπάρχει backlight bleeding. Λέει πάντως και στο review πως αυτό φαίνεται μόνο σε πολύ σκοτεινές σκηνές. Σε καλα φωτισμένες εικόνες δεν γίνεται αντιληπτό. Συγκεκριμένα, το bleeding είναι ορατό μόνο με backlight πάνω από 50%.

- Αναφέρει κάτι για overdrive που βελτιώνει την κατάσταση για παιχνίδια (input lag).

- Λέει πως απεικονίζει το 82% του color gamut (στο review του tftcentral λέει βέβαια 72% NTSC color gamut, 100% sRGB)

- Στο ίδιο review αναφέρει πως υστερεί ως προς την panel uniformity, με διαφορετικές περιοχές της οθόνης να έχουν αισθητή διαφορά στην φωτεινότητα.

- Στο contrast έχει κάποια προβλήματα. Συγκεκριμένα λέει:

"Change in contrast is another story, however. From even small angles U2311H begin to loose contrast and this is very visible on dark colors and black. Below you can see a picture U2311H with a black background from an angle. Notice that the color is changing and becoming brighter and tinted (on U2410 that I have standing next to U2311H there’s no such serious contrast issues)."

dellu2311hlarge2.th.jpg

- Έχει καλύτερο μαύρο από την u2410

- Έχει e-IPS αντί για το H-IPS που έχει η u2410

- "Οι περισσότερες έχουν αρκετό backlight bleeding στα άκρα, ανομοιογενές χρώμα (συνήθως πιο ψυχρό στα αριστερά και πιο θερμό στα δεξιά), το μαύρο τους παίρνει μοβ απόχρωση υπό γωνία και η καμπύλη του gamma είναι απαράδεκτη με τις σκούρες αποχρώσεις να είναι συμπιεσμένες ώστε να δίνει την αίσθηση του βαθύτερου μαύρου."

3. HP ZR24w

- Τα review της όμως έδειξαν ότι είναι "δύσκολη" στην ρύθμιση και όπως και αν έχει το μαύρο της δεν είναι καλό.

- "ZR24W panel has some serious glowing problems. Black color is not black at all. It's glowing silver"

Κι αυτό είναι το κυριότερο πρόβλημα που έχω συναντήσει. Κάποιοι στο youtube την χαρακτηρίζουν σε αυτόν τομέα σαν downgrade από το παλιό τους TN panel. Μπορεί να είναι κάπως υπερβολικό, αλλά δηλώνει κάποιο πρόβλημα όπως και να΄χει

- HP έχει ακόμα χειρότερο, καθώς και πολύ κακιές ρυθμίσεις στα χρώματα (θέλει calibration για να δείξει καλά) και χαμηλής ποιότητας backlight (backlight bleeding, ανομοιογενές χρώμα).

- Dell U2410 has slightly better color reproduction (except from the too low color temperature) than ZR24W. The darker colors are distinguished better and U2410 doesn't have the same small "bands" in our gradient tests as ZR24W. I also see better shadow detailing and black depth on U2410

Εδώ δίπλα-δίπλα με μια U2410 (η DELL στα αριστερά)

hpzr24wlarge6.th.jpg

Ενώ εδώ και δίπλα-δίπλα σε σκοτεινό δωμάτιο, που δείχνει το πώς φαίνεται το μαύρο:

hpzr24wlarge7.th.jpg

Στο δια ταύτα:

Το ανέφερα και στην αρχή, συτή την στιγμή κλίνω προς την U2410. Αυτό που "φοβάμαι" απλά, είναι πως επιλέγοντας την πιο ακριβή οθόνη από τις 3, θα είμαι πολύ πιο αυστηρός και κάθε μικροελάττωμα θα με εκνευρίζει σκεφτόμενος πως την ακριβοπλήρωσα. Η u2311 είναι σαφώς πιο προσιτή οικονομικά, αλλά ακόμα και αυτή η μια ίντσα (με την διαφορά στην ανάλυση που κάνει την διαφορά μεγαλύτερη) καθώς και αυτά τα προβλήματα για τα οποία διαβάζω σχετικά με το backlight bleeding και το tinting, με κάνουν να πιστεύω πως αν την επέλεγα, θα κατέληγα μετά (περίπου το αντίστροφο από αυτό που ανέφερα παραπάνω), πως προτίμησα να κάνω "μισή δουλειά" αντί να πάρω μια και καλή την καλύτερη. Η επιλογή 2xU2311 απορρίπτεται (πέραν των άλλων, και) λόγω χώρου στο γραφείο. Πάντως, όποιος δεν έχει δουλέψει με dual monitor δεν ξέρει τι χάνει. Εδώ εγώ που χρησιμοποιώ τώρα μια CRT 19άρα (σε 1280x1024) και έχω σαν δεύτερο μόνιτορ μια 15άρα tft της κακιάς ώρας (σε 1024x768) και έχω βρει την υγειά μου. Τόσο σε εργασία, μεταφέροντας πχ panels του AutoCAD ή toolboxes του 3DS Max στο δεύτερο μόνιτορ, αλλά ακόμα και σε πιο "χαλαρή" χρήση, έχοντας στο 2ο μόνιτορ το media monkey για την μουσική μου, είτε βλέποντας στο 2ο μόνιτορ τους αγώνες (sopcast κλπ).. Πόσο μάλλον σε μεγαλύτερη οθόνη. Έχω σκοπό να κρατήσω αυτή την 15άρα σαν dual monitor και με την καινούρια οθόνη. Δεν πιστεύω να υπάρχει πρόβλημα με το ότι η καινούργια θα είναι σε ανάλυση 16:10 (ή 16:9 στην u2311) ενώ η 15άρα είναι σε 4:3, ε;

Στο δίλημμα HP vs DELL, με χαλάνε κάπως τα έντονα παράπονα περί glow που διάβασα για την HP, ενώ δεν ξέρω τι παίζει και από after-sales support.

Αλήθεια, αν πάρω κάποια από τις DELL, θα την πάρω μάλλον από e-shop (για Θεσσαλονίκη που βρίσκομαι δεν ξέρω άλλη αξιόπιστη επιλογή). Αυτό σημαίνει πως σε περίπτωση (φτου φτου μακρυά από εμάς) κάποιου προβλήματος θα έχω πάλι να κάνω με το e-shop; (αν και μια φορά που χρειάστηκε να αλλάξω το τροφοδοτικό δεν είχα κανένα παράπονο, η αλλαγή ήταν σχετικά άμεση, καμιά σχέση με το Πλαίσιο). Η' μπορώ να απευθυνθώ απευθείας στην αντιπροσωπείας της DELL;

Αυτά τα "ολίγα", ελπίζω κανείς να βρει το κουράγιο να διαβάσει ολόκληρο το "σεντόνι" και να σχολιάσει..

το ψυριζεις χωρις να υπαρχει και πολυ λογος..

Αν σου γυαλισε η 2410 παρτην και μη κοιτας πισω.

Σιγουρα θα υπαρχουν/υπαρξουν καλυτερες...αν αυτο σε απασχολει.Το θεμα ειναι τι μπορεις να αγορασεις.

Θα εχεις να κανεις με την Dell μετα την αγορα της.

Το ότι το ψειρίζω είναι γεγονός (και το κάνω αυτό γενικά στις αγορές μου). Αλλά εδώ, για ένα λόγο παραπάνω, επειδή πρόκειται για ένα περιφερειακό που από την στιγμή που θα το πάρω, μάλλον θα το κρατήσω για τα επόμενα 8-10 χρόνια (αν κρίνω από προηγούμενες αγορές τέτοιου είδους).. Δεν είναι δηλαδή ένας σκληρός που λες ότι αν δεν κάνει παίρνεις κι έναν άλλον για συμπλήρωμα κλπ.. Θέλω λοιπόν να έχω "ερευνήσει" αρκετά πριν καταλήξω..

Συγκεκριμένα σε σχέση με την u2311, αν την έπαιρνα και διαπίστωνα κάποιο ψιλοέντονο πρόβλημα με tint/backlight κλπ, θα έλεγα "οκ, με οθόνη 250 ευρώ δεν μπορείς να περιμένεις να είναι όλα αψεγάδιαστα". Ενώ με την u2410, αν διαπιστώσω κάτι παρόμοιο, θα σκεφτώ "κοίτα να δεις, μπορούσα να είχα πάρει με τα μισά λεφτά την u2311, αφού αυτά θα τα είχα ούτως ή άλλως". Κι αυτό, γνωρίζοντας πως σε αυτήν την κατηγορία αν ήθελα να πάω σε κάτι (εν δυνάμει) καλύτερο θα έπρεπε να πλησιάσω στο χιλιάρικο..

Οπότε, θα ήθελα να ακούσω και κανένα σχόλιο από άτομα που την έχουν. Γιατί καλώς ή κακώς, όσο ψάχνω και σε ξένα φόρουμ, βρίσκω κάποια αρνητικά σχόλια (είναι βέβαια αρκετά παλιά -του 2009- που σημαίνει πως ίσως έχουν διορθωθεί με τα νέα revisions), αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να βασιστώ σε αυτό, μιας και κατά βάση συνήθως ο κόσμός ποστάρει ΜΟΝΟ όταν έχει πρόβλημα..

παντου και παντα θα βρισκεις αρνητικα...

Το θεμα ειναι ποσο εισαι διατεθιμενος να κανεις παραχωρησεις σε αυτα.

Δλδ αν παρεις την 2410 και εχει backlight -ας βαλουμε μια τυχαια μοναδα μετρησης - 8 τι θα πεις??"Γιατι να μην παρω την φτηνοτερη???"

Για αρχη ..θα κατσεις να το διαπιστωσεις??Θα προβαλεις μαυρες εικονες σε διαφορες ρυθμισεις να δεις που και ποσο φαινεται και θα κινησεις γη και ουρανο να πας το bleeding στο 0??

Ποιος σου εγγυαται οτι παιρνωντας το φτηνοτερο/μικροτερο μοντελο 2311 θα εχει backlight bleed 5 πχ???Γιατι να μην εχει 9 η 12...και πως μπορεις να ξερεις σε 2 τυχαια μοντελα..(μιας και το bleeding δεν ειναι ακριβως ολοιδιο σε ολα τα μονιτορ) θα κατεβασεις με καποιο τροπο το bleeding σε πιο ανεκτα επιπεδα εναντι του ακριβοτερου(ή ακομα και του φτηνοτερου).

Και ενα χιλιαρικο να σκασεις αυτην την εποχη για οθονη ..παλι θα δεις backlight bleed..οποτε μην ψαχνεσαι να βρεις την υπερτελεια οθονη.Δεν νομιζω να βρεις..

Απο τη στιγμη που εισαι διατεθιμενος να δωσεις το ποσο για την 2410 και εχεις βρεις καποια μειονεκτηματα στις υπολοιπες που φοβασαι οτι θα τασυναντησεις...παρε την 2410.

Ουτως η αλλως προκειται για ενα καλο overall μονιτορ.(οπως και το 23αρι για την κατηγορια του)

Έφυγε παραγγελία για U2410.. Ας ελπίσουμε να μην είμαι από τους άτυχους (εννοώ με καμμένα pixels κλπ).. Με γεια μου.. :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.