Jump to content

Πρόβλημα με acer aspire 7720G

NooDle

Recommended Posts

Έχω το συγκεκριμένο λαπτοπ και στα ξαφνικά οταν πήγα να το ανοίξω βγάζει μαύρη εικόνα με γκρι κάθετες και οριζόντιες γραμμές.. και όταν πατάω το ον/οφφ να σβήσει δεν νιώθει και πρέπει να βγάλω μπαταρία..

Αν το συνδέσω όμως σε οθόνη δουλεύει κανονικά..

Mobo-vga αλλαγή??

Και αν ναι αξίζει η αλλαγή?

Ευχαριστώ.

Άνοιξέ το.....βγάλε το cpu fan....το cpu/chpst hs και μετά το vga hs.....βγάλε το ΜΧΜ (την καρτούλα που είναι δεξιά) και ριξ της κανα 5λεπτο με το σεσουάρ. Ξαναβάλτην και αν παίξει τότε αγοράζεις μια 4570 απο ebay με ~80 και καθάρισες. Μην περιμένεις να κρατήσει το "fix".

Άνοιξέ το.....βγάλε το cpu fan....το cpu/chpst hs και μετά το vga hs.....βγάλε το ΜΧΜ (την καρτούλα που είναι δεξιά) και ριξ της κανα 5λεπτο με το σεσουάρ. Ξαναβάλτην και αν παίξει τότε αγοράζεις μια 4570 απο ebay με ~80 και καθάρισες. Μην περιμένεις να κρατήσει το "fix".

το ξέρω αυτό το κολπάκι αφου είναι με θερμότητα κολλημένο λες οτι με την θερμότητα του σεσουαρ θα την παλέψει αλλα μέχρι να τα παίξει πάλι ε?

Εγώ οπως και ο fragma γιατι πιστεύουμε οτι είναι πρόβλημα στην οθόνη?

Αν είδες στο αρχικό μου ποστ το λαπτοπ σε εξωτερικό μονιτορ δουλεύει άψογα.. πάλι με την κάρτα γραφικών δουλεύει και εκεί..

Το γιατί το πιστεύω εγώ και τι εσύ κι ο Χ, δεν έχει σημασία. Τόση ώρα θα το είχες κάνει ήδη και θα ήξερες αν είναι η vga ή όχι. Χάνεις τπτ? Σου είναι πιο εύκολο ν' αλλάξεις panel?

Το γιατί το πιστεύω εγώ και τι εσύ κι ο Χ, δεν έχει σημασία. Τόση ώρα θα το είχες κάνει ήδη και θα ήξερες αν είναι η vga ή όχι. Χάνεις τπτ? Σου είναι πιο εύκολο ν' αλλάξεις panel?

έχεις δίκιο φίλε μου...

Το έκανα άλλαξα και πάστα και δουλεύει κανονικά...

τώρα πόσο θα κρατήσει δεν ξέρω...

Ευχαριστώ

ΥΓ κάρτα γραφικών στο ebay δεν βρήκα...

Ωραίος....και τώρα ξέρεις τις πταίει. Είχα καιρό να κοιτάξω στο ebay και όντως έχει λίγα listings και όλα με "τσιμπιμένες" τιμές. Π.χ.

http://cgi.ebay.co.uk/ATI-HD4500-HD-4500-4570-M92-512M-MXM-II-Vedio-VGA-Card-/150463973845?pt=PCC_Video_TV_Cards&hash=item23085a09d5

αυτήν θές, αλλά την έβρισκα 50 λίρες τελική (συνήθως απο tw στέλνανε με free pnp). Αν ψαχτείς λιγάκι θα βρείς καρτούλα.....ΔΩΣΕ μεγάλη προσοχή, ότι κι αν αποφασίσεις ν' αγοράσεις να είναι :

-καρατσεκαρισμένο καινούργιο

-με εγγύηση άνω 6 μηνών

-απο προμηθευτή με κάποιο reputation

-Αν μπορείς να ΜΗΝ είναι πάλι nvidia

σε πληροφορώ κυκλοφορεί πολλή σαβούρα έξω και πολλοί "κουτοπόνηροι" που γνωρίζουν το τρικάκι (αν αντί για σεσουάρ βάλεις πιστόλι θερμού και μετράς μ' ένα θερμόμετρο ή βάλει ςσε φούρνο, κρατάει πιο πολύ) και επανακατασκευάζουν χαλασμένα ΜΧΜ (ή και boards) και τα μοσχοπουλάνε, δίνουν 3-4 μήνες εγγύηση και....ωχ.....στον 5ο μήνα σου ξαναχαλάει:wall:

+1000 αυτο που λες για το τρικακι... Μου έχει τύχει σε hp dv6000..

τώρα να δω τι μπορώ να βρω γιατι η παραπάνω που μου δείχνεις αν και καινουρια δεν τα δίνω τοσα λεφτά για λαπτοπ..

• 2 weeks later...

Έχω και εγώ έναν Acer Aspire 7720g, Intel T8100 2,1 GH, Nvidia GeForce 8400M gs 256 MB, 3 GB DDR2, 17 WXGA. Είχα παρόμοιο προβλήμα Ξεκίνησα σε safe mode και απενεργοποίησα την 8400M GS. Το Acer άνοιξε με χαμηλή ποιότητα γραφικών (800X600), αλλά το πρόβλημα των 2 εικόνων στην ίδια οθόνη παρέμεινε. Δοκίμασα μια εξωτερική οθόνη τότε δεν είχα το πρόβλημα των 2 εικόνων.

Άλλαξα την 8400m gs και όλα είναι εντάξει.

Κάνεις την παραγγελία σου στην ALMAN 2102409150

Χρειάζεται το SN και το SNID του υπολογιστή.

• 3 weeks later...

Φίλε larperis , μπορείς να μου πεις το part number της vga. εγώ έχω ένα acer apire 7720g(nvidia 8400m gs 256mb) αλλά επειδή άλλαξα την vga (αγόρασα μια απο το ebay nvidia 8400m gs 128mb) ήδη μια φορά και έκανα την βλακεία να πετάξω την πρώτη. Τώρα μετά από 2 μήνες βγήκε και η δεύτερη off. Επίσης γνωρίζετε εάν μπορώ να βάλω κάτι σε ATI (για καινούργια μιλάμε) ? Επίσης θέλω να ρωτήσω εάν η Alman σου δίνει κάποια εγγύηση για την κάρτα έστω και ενός χρόνου?

Ευχαριστώ

larperis πόσο στην χρεώσανε? τηλέφωνο απο αλμαν έχουμε?

Εμένα βγήκε πάλι οφφ οπότε παω για αντικατάσταση..

Ευχαριστώ

edit Τώρα είδα το νούμερο..

Johnyal Μίλησα με αλμαν μου είπανε οτι θέλουνε τον part number του ανταλλακτικού (της κάρτας γραφικών δηλαδή) και ρώτησα και αν μπορούμε να βάλουμε ατι, η κοπέλα μου είπε οτι θα πρεπει να τηλεγωνήσουμε στην acer

larperis πόσο στην χρεώσανε? τηλέφωνο απο αλμαν έχουμε?

Εμένα βγήκε πάλι οφφ οπότε παω για αντικατάσταση..

Ευχαριστώ

edit Τώρα είδα το νούμερο..

Johnyal Μίλησα με αλμαν μου είπανε οτι θέλουνε τον part number του ανταλλακτικού (της κάρτας γραφικών δηλαδή) και ρώτησα και αν μπορούμε να βάλουμε ατι, η κοπέλα μου είπε οτι θα πρεπει να τηλεγωνήσουμε στην acer

Το part No είναι VG.8MG02.001 για την NVIDIA 8400M GS 256ΜΒ ΤΙΜΉ 120+ΦΠΑ=147,60€ ΣΗΜΕΡΙΝΗ

ΓΙΑ ΑΤΙ VG.71.MO2.001 (ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ) TIMH ΙΔΙΑ

ΠΑΡΕ ΣΤΗΝ ΑΛΜΑΝ ΤΗΛΕΦΩΝΟ Η ΠΗΓΑΙΝΕ ΕΚΕΙ.

ALMAN HELLAS LTD

Ορτανσίας 23,

136 77 Αχαρναί Αθήνα

Τηλ.: +30 210 2409150

FAX: +30 210 2409155

ΕΠΙΣΗΜΑ Η ACER ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕ ΑΤΙ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΑ DRIVES ΤΗΣ ATI.

• 2 months later...

Φιλε NooDle εισαι σιγουρος οτι θα τρεξει η ΑΤΙΑ με μονον αναβαθμιση στο BIOS /

Σε ρωταω επειδη εχω το ιδιο προβλημα και ειμαι στην φαση να αγορασω μια καινουργια απο ALMA

Πιστευεις πως μπορουμε να βαλουμε ΑΤΙΑ .......και ολα ενταξει ?

Αληθεια ποσο παει η ΑΤΙΑ ? Μιλας για τα ιδια χαρακτηριστικα ?....δηλ , 256 ram DDR2?

Εαν εχεις κανει κατι εως σημερα , pls ενημερωσε μας ολους εμας τους αμοιρους.....:sick:.

Τασος

Απο τη στιγμη που το laptop παιρνει mxm καρτουλα, βρειτε πιο τυπο mxm παιρνει και παρτε μια ιδιου τυπου mxm.

Και μια αναζητηση στο google για παρομοια θεματα/συμβατοτητα ειναι απαραιτητη.

Τα 150 ευρω φανταζουν πολλα, αλλα αν καποιος σκοπευει να κρατησει το μηχανημα ας τα δωσει.

Αν απο την αλλη κοιταει να βολευτει οπως οπως, ας προτιμησει την ebay λυση.

Το μονο σιγουρο ειναι οτι 2 ιδιες καρτες απο αντιπροσωπο και ebay (150e++ και 50-60e αντιστοιχα) ΔΕΝ ειναι ιδιες ποιοτικα.

• 1 year later...

Καλησπέρα,έχω πρόβλημα με το laptop μου Aspire 7720g με την κάρτα γραφικών,το πήγα για καθάρισμα επειδή ζεσταινόταν και όταν το πήρα δεν έμπαινε στα windows,άνοιγε μόνο με ασφαλή λειτουργία.έκανα format 2 φορές, και τις δύο φορές όταν έβαζα τους drivers για την κάρτα γραφικών μου παρουσίαζε πάλι το ίδιο πρόβλημα και έμπαινε πάλι μόνο με ασφαλή λειτουργία.Υποθέτω πως είναι από αυτό,γιατί όταν τους κάνω απεγκατάσταση δουλεύει κανονικά.Υπάρχει κάποια ιδέα για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.