Jump to content

Vista και upgrade σε Windows 7

saradis1

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να κάνω update απο windows vista ultimate σε windows7 χωρίς όμως να χάσω αρχεία-προγράμματα. Δηλαδή να μην κάνω format αλλα κατευθείαν update.

ευχαριστώ.

Καλησπέρα σε όλους.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να κάνω update απο windows vista ultimate σε windows7 χωρίς όμως να χάσω αρχεία-προγράμματα. Δηλαδή να μην κάνω format αλλα κατευθείαν update.

ευχαριστώ.

Αυτό που λες θα ήταν πολύ καλό... αλλά δεν υπάρχει. Με τον παραδοσιακό πατροπαράδοτο τρόπω.. Το πλεονέκτημα των win7 είναι πώς σου δίνει την δυνατότητα να κρατήσει τα αρχεία των user σε ένα φάκελο στο c.

Αυτό που λες θα ήταν πολύ καλό... αλλά δεν υπάρχει. Με τον παραδοσιακό πατροπαράδοτο τρόπω.. Το πλεονέκτημα των win7 είναι πώς σου δίνει την δυνατότητα να κρατήσει τα αρχεία των user σε ένα φάκελο στο c.

τι εννοείς "με τον παραδοσιακό πατροπαράδοτο τρόπο"? Εννοείς το backup των αρχείων σε ένα π.χ εξωτερικό σκληρό? Υπάρχει κάποιος έμμεσος τρόπος που να πετυχαίνεις αυτό που θέλω?

τι εννοείς "με τον παραδοσιακό πατροπαράδοτο τρόπο"? Εννοείς το backup των αρχείων σε ένα π.χ εξωτερικό σκληρό? Υπάρχει κάποιος έμμεσος τρόπος που να πετυχαίνεις αυτό που θέλω?

Αυτό ακριβώς. Λοιπών ότι και να γίνει driver εφαρμογές θα χρειαστεί να εγκατασταθούν ξανά. Όπως είπα και πριν τα win7 κατά την εγκατάσταση σου δίνουν την επιλογή να κρατήσουν buckap τους user.

Συμβουλή: πολλά προγράμματα κ παιχνίδια μπορούν να παίξουν κ χωρίς να τα ξανακάνεις εγκατάσταση οπότε χώρισε σε διαμερίσματα τον σκληρό και πέταξε τους φακέλους των εφαρμογών κ των παιχνιδιών μέσα σε ένα διαμέρισμα κ οπότε χρειαστεί να ξανακάνεις format δεν θα χρειάζεται σκέψη και ανχος.

τι λέτε ρε παιδιά??μια χαρά μπορείς να κανεις upgrade απο vista σε 7.Βάζεις το cdακι μέσα,πας install και πατάς την επιλογή upgrade.Και όλα μετά είναι όπως τα είχες πριν

τι λέτε ρε παιδιά??μια χαρά μπορείς να κανεις upgrade απο vista σε 7.Βάζεις το cdακι μέσα,πας install και πατάς την επιλογή upgrade.Και όλα μετά είναι όπως τα είχες πριν

Μα κάτι τέτοιο είχα και εγω στο νου μου. Εσύ το έχεις δοκιμάσει αυτό που λες?

Καλά, προφανώς και θα έκανα και backup πρώτα αλλά αν γίνεται έτσι...μια χαρά θα είναι.

Έχω και σχεδιαστικά προγράμματα, Autocad, 4m και λοιπά και βαριέμαι να ξαναμπώ στη διαδικασία της εγκατάστασης τους.

Μα κάτι τέτοιο είχα και εγω στο νου μου. Εσύ το έχεις δοκιμάσει αυτό που λες?

Καλά, προφανώς και θα έκανα και backup πρώτα αλλά αν γίνεται έτσι...μια χαρά θα είναι.

Έχω και σχεδιαστικά προγράμματα, Autocad, 4m και λοιπά και βαριέμαι να ξαναμπώ στη διαδικασία της εγκατάστασης τους.

ναι.το έχω κάνει σε 2 υπολογιστές.απλά πρέπει να είναι και το παλιό και το νέο λειτουργικό να είναι στα ίδια bit.δηλαδή απο 32βιτ->32βιτ και απο 64->64.απο 32->64 δεν γίνεται

Αν γίνει ενημέρωσε να ξέρουμε. Αν και κάπως χλωμό μου φαίνεται.

Διόρθωσε τον τίτλο κάποιος. Άλλο update άλλο upgrade.

Θα το πω άλλη μια - Μπορείς να κάνεις κανονικά Upgrade από Vista Ultimate σε Windows 7 Ultimate. Μέσα από περιβάλλον Vista θα βάλεις το δίσκο των W7 και θα επιλέξεις Upgrade. Μόλις τελειώσει η διαδικασία τα προγράμματα και τα αρχεία σου θα είναι εκεί που ήταν και πριν.

Εγώ έκανα update από Win7 32-bit σε Win7 64-bit.

Τα αρχεία τα κράτησε μια χαρά. Με τα προγράμματα έγινε το εξής: Όλα τα εικονίδια (των προγραμμάτων) στην επιφάνεια εργασίας έγιναν άσπρα και μόλις έκανες διπλό κλικ για να ανοίξεις κάποιο δεν άνοιγε και έβγαζε μύνημα ότι "το πρόγραμμα μεταφέρθηκε". Μάλλον εννοούσε το path.

Κατά τ' άλλα θα boot-άρεις με το δισκάκι των Win7 και στην οθόνη που θα σου βγάλει "αναβάθμιση" (upgrade) ή "custom" (advanced) θα διαλέξεις "upgrade".

Εγώ έκανα update από Win7 32-bit σε Win7 64-bit.

Τα αρχεία τα κράτησε μια χαρά. Με τα προγράμματα έγινε το εξής: Όλα τα εικονίδια (των προγραμμάτων) στην επιφάνεια εργασίας έγιναν άσπρα και μόλις έκανες διπλό κλικ για να ανοίξεις κάποιο δεν άνοιγε και έβγαζε μύνημα ότι "το πρόγραμμα μεταφέρθηκε". Μάλλον εννοούσε το path.

Κατά τ' άλλα θα boot-άρεις με το δισκάκι των Win7 και στην οθόνη που θα σου βγάλει "αναβάθμιση" (upgrade) ή "custom" (advanced) θα διαλέξεις "upgrade".

UPGRADE σε διαφορετική αρχιτεκτονική (32bit σε 64bit και vice versa) δεν γίνεται, εσύ πως το έκανες;

UPGRADE σε διαφορετική αρχιτεκτονική (32bit σε 64bit και vice versa) δεν γίνεται, εσύ πως το έκανες;

Sorry γράψε λάθος.

Δεν ήταν upgrade. Clean install έκανα.

Κάνω πολλά format κάθε μέρα γιατί δοκιμάζω διάφορες διανομές Linux, μεταφέρω τα Win7 σε άλλο μέρος του δίσκου, κάνω upgrade σε PC φίλων κτλ. και μπερδεύτηκα.

Πάντως στην συγκεκριμένη περίπτωση είχα κρατήσει back-up αρχεία και εφαρμογές και μόλις πήγα να τα επαναφέρω συνέβη αυτό που περιγράφω πιο πάνω. Δηλ. όλες οι εφαρμογές χάθηκαν (δεν άνοιγαν γιατί έχασαν το path).

Mόνο τα αρχεία μεταφέρθηκαν μια χαρά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.