mortisboy Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2004 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2004 Τελικα μετα απο την γκαντεμια που με δερνει με τους 2500+ αποφασισα να κανω το mod με το 3o L5 στον κλειδωμενο Βarton για μετατροπη σε mobile....και ετσι αρχισαμε
mortisboy Απρίλιος 7, 2004 Author #2 Απρίλιος 7, 2004 .....τα εργαλεια μας.....μια λουπα (ας ειναι καλα οι γραφιστες) ενα μολυβι ΗΒ=2Β και μια παραμανα.....
mortisboy Απρίλιος 7, 2004 Author #3 Απρίλιος 7, 2004 .... με πολυ προσοχη και ηρεμια εξυσα λιγο τα bridges που ειναι δεξια και αριστερα απο το κοψιμο ...και.... περνοντας πανω κατω το μολυβι πιεζοντας αρκετα ωστε να μπει αρκετος μολυβδος μεσα στην εγκοπη ...τα καταφερα ....με την δευτερη ομως
nikoskrhth Απρίλιος 7, 2004 #4 Απρίλιος 7, 2004 το μολυβι δεν ειναι μονιμο το καλυτερο πιστευω θα ηταν μπογιας με αγωγιμοτητατελικα πετυχε? δειξε μας φωτο
mortisboy Απρίλιος 7, 2004 Author #5 Απρίλιος 7, 2004 ..πρωτα τον δοκιμασα στο NF7-S με d22 alpha1 bios ...και.....ξεκιναει...uknown cpu type.....yesssssss.......μπαινει win κανονικοτατα και πλεον οι επιλογες για να αλλαξω multi και voltage απο το CPUMSR εχουν ενεργοποιηθει βαζω 10χ παταω set και freeze......what the fuck...λεω καποια μαμακια θα εκανα....ρεσετ και ξανα.....αλλα παλι τα ιδια ...λεω μπορει να παιζει κατι με το alpha bios ....και τον παιρνω και τον βαζω στο DFI ....αλλα που τετοια τυχη....τα ιδια ακριβως μου εκανε...να μην τα πολυλογο μετα απο αρκετο ψαξιμο στο νετ και με δοκιμη και του crystal cpuid δεν καταφερα να το κανω να δουλεψει για τον απλο λογο οτι κανεις δεν τα εχει καταφερερει σε nforce2 ....σε ολα σχεδον τα αλλα chipset δουλευει....σε αυτο οχι...φτου και εχω 3 mobo με nforce2 ultra......και ο λογος που δεν δουλευει ειναι οτι θελει να υπαρχει υποστηριξη απο το mobo για λειτουργια PowerNow η Cool&Quiet........πακετο δηλαδη....δεν με θελουν ρε παιδι μου οι 2500+ πως να το κανουμε ....και μια πιο κοντινη(λιγο χαλια βεβαια ....)
mortisboy Απρίλιος 7, 2004 Author #6 Απρίλιος 7, 2004 Αρχική απάντηση από nikoskrhth [Σήμερα, στις 20:01] το μολυβι δεν ειναι μονιμο το καλυτερο πιστευω θα ηταν μπογιας με αγωγιμοτητα τελικα πετυχε? δειξε μας φωτο φιλε μου δεν υπαρχει κανενα προβλημα με το μολυβι.....και ουτος η αλλως δεν θελω να το κανω για μονιμα (και να χασω και εγγυηση) μια χαρα δουλευει και ετσι........αμα δουλευε και σε nforce2 καλα θα ηταν
enduracell Απρίλιος 7, 2004 #7 Απρίλιος 7, 2004 δε κατάλαβα κάτι. Αν μπει μολύβι μέσα στις εγκοπές το mod πιάνει? Δε πρέπει πρώτα να της γεμίσεις μ ένα μη αγώγιμο υλικό?Εγώ αλλιώς το ήξερα τόσο καιρό.Δοκίμασες αλλαγή κατευθείαν από το ΒΙΟS μπας και?Δυστυχώς τα Nforce είναι τα μόνα Chipset που δε μπορούν να αλλάξουν το multi οn the fly.Υπάρχει μια μητρική της Αsrock με SiS μου φαίνεται που modάραν το BIOS και αν κάνεις το L5 αλλάζεις τα multi κανονικά μέσα από το BIOS, δηλαδή έχεις μόνιμο ξεκλείδωτο CPU. Κρίμα που το mod αυτό δεν έχει γίνει ακόμα σε άλλα chipset ή μητρικές...
mortisboy Απρίλιος 7, 2004 Author #8 Απρίλιος 7, 2004 Endu ετσι νομιζα και εγω οπως παλιοτερα με τους Palomino αλλα πλεον στο συγεκριμενο mod γινεται ετσι ....ειναι γενικοτερα πολυ πιο ευκολο απο οτι νομιζα....οσοι εχετε ΚΤ400Α /600 δοκιμαστε το αξιζει...
nikoskrhth Απρίλιος 7, 2004 #9 Απρίλιος 7, 2004 εγγυημενα δηλαδη δεν προκειται να παιξει σε nf2? και οι mobile που αγοραζουν ολοι via εχουν στο forum?
RootX Απρίλιος 7, 2004 #10 Απρίλιος 7, 2004 Αρχική απάντηση από nikoskrhth εγγυημενα δηλαδη δεν προκειται να παιξει σε nf2? και οι mobile που αγοραζουν ολοι via εχουν στο forum? Οι mobile είναι από κατασκευής ξεκλείδωτοι, για να μειώνεται η κατανάλωση όταν δεν είναι σε load ο επεξεργαστής... πως μειώνεται η κατανάλωση? χαμηλώνοντας το multi, άρα την συχνότητα του επεξεργαστή.
nikoskrhth Απρίλιος 7, 2004 #11 Απρίλιος 7, 2004 βγηκε και ενα εμπορικο προιον δεν θυμαμαι πως το λενε ειναι σαν αυτοκολητο και το βαζεις στην μερια του επεξεργαστη οπου ειναι τα pins και ξεκληδωνει ο πολλαπλασιαστης. το εχει δοκιμασει κανεις. ετσι που το ειδα σαν να βραχικιλωνε ενα ζευγαρι pins του cpu. δεν ειπαρχει κανενας τροπος που να πηραζεις τα pins και να ξεκληδωνει ο πολαπλασιαστης? :worship:
mortisboy Απρίλιος 7, 2004 Author #12 Απρίλιος 7, 2004 Μπραβο ρε Φανη απο το στομα μου το πηρες Οσο για το βραχυκυλωμα με τα pins στο καινουριο package των ΧP δεν παιζει σε καμια περιπτωση ...εχω δοκιμασει τα παντα....εχουν αλλαξει λιγο την αρχιτεκτονικη τους....και δεεεεν.....
kbilly13 Απρίλιος 7, 2004 #14 Απρίλιος 7, 2004 Αρχική απάντηση από mortisboy [Σήμερα, στις 20:49] Endu ετσι νομιζα και εγω οπως παλιοτερα με τους Palomino αλλα πλεον στο συγεκριμενο mod γινεται ετσι ....ειναι γενικοτερα πολυ πιο ευκολο απο οτι νομιζα....οσοι εχετε ΚΤ400Α /600 δοκιμαστε το αξιζει... καλή περίπτωση! θα το δικίμαζα όμως το θέμα είναι ότι έχω ήδη Mobile, αλλά με αυτό το mod πως ακριβώς γίνεται mobile? αλλάζουν όλα? δλδ multi, fsb, vcore? ή απλώς τον ξεκλειδώνει? και όσον αφορά το ocing, θα μπορεί ένας desktop barton (από αυτούς που πωλούνται τώρα) να φτάσει τα επίπεδα ενός Mobile? καλό φαίνεται για κάποιον ούτως ή άλλως που με λίγα χρήματα (KT600 + 2500) θα μπορεί να "παίζει" με multi και fsb...
Vadergr Απρίλιος 7, 2004 #15 Απρίλιος 7, 2004 Απο o/c βρε mortisboy καταφερες τιποτα παραπανω η τζιφος?
tristeno1416003162 Απρίλιος 7, 2004 #16 Απρίλιος 7, 2004 και όσον αφορά το ocing, θα μπορεί ένας desktop barton (από αυτούς που πωλούνται τώρα) να φτάσει τα επίπεδα ενός Mobile? Απίθανο. Δεν είναι μόνο ξεκλείδωτοι οι mobile αλλά δουλεύουν εξ αρχής με μικρές τάσεις οπότε κατά κανόνα το oc τους είναι καλύτερο και αυτό φαίνεται από όσους έχουν πάρει και είναι κατά κανόνα 2.5GHz και πάνω.
kbilly13 Απρίλιος 7, 2004 #17 Απρίλιος 7, 2004 Αρχική απάντηση από tristeno [Σήμερα, στις 22:07] Δεν είναι μόνο ξεκλείδωτοι οι mobile αλλά δουλεύουν εξ αρχής με μικρές τάσεις οπότε κατά κανόνα το oc τους είναι καλύτερο και αυτό φαίνεται από όσους έχουν πάρει και είναι κατά κανόνα 2.5GHz και πάνω. το ξέρω αυτό, εννοούσα μήπως με το mod που λέει ο mortisboy βελτιώνεται το ocing στους desktop επεξεργαστές... ή "απλώς" τους ξεκλειδώνει...
Elpis Απρίλιος 15, 2004 #19 Απρίλιος 15, 2004 εγω τον εκανα μοβιλε απο τυχη βεβαια και δουλεουν ολα οκ... αν και ηταν ξεκλειδωτος απο τη μαμα αμδ...
mortisboy Απρίλιος 15, 2004 Author #20 Απρίλιος 15, 2004 Αρχική απάντηση από Vadergr [07-04-2004 21:47] Απο o/c βρε mortisboy καταφερες τιποτα παραπανω η τζιφος? Vader ...βασικα δεν το εκανα για να παει παραπανω ουτος η αλλος με το συγκεκριμενο Mod δεν κερδιζεις τιποτα αλλο εκτος απο την αλλαγη multi &voltage απο win...το προβλημα μου ηταν οτι επειδη παει ανετα 2600mhz με 1.93v δηλ 236-237x11 να μπορεσω να κατεβασω multi για να παρουν λιγο τα πανω τους και οι bh-5 που πανε ανετα μεχρι 248 με 2-2-2-2-5 δηλ κατι ας πουμε σε 248x10.5 @ 2604 ...αλλα τελικα τζιφος η δουλεια...με τη χαρα εμεινα λεμε :mad:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.