nikoskrhth Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2004 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2004 ξυλωσα το παρακατω ψυγειο απο τρακαρισμενο renault. κανει για να φτιαξω water cool συστημα για τον 2500+ βαρτον στην dfi lanparty μου? για κατατοπηστε με για το κοστος διαφορων block για βασικα cpu και δευτευον στο chipset. απο τον eleven? αντλια λεω να παρω την l30 τανκ νομιζω οτι δεν χρειαζεται ανεμιστηρας αν χρειαστει θα του βαλω της μανας του!!! δεν ειναι χαλκινο αλλα ειναι μεγαλο!!!:nuke:
voudas Απρίλιος 7, 2004 #2 Απρίλιος 7, 2004 από τα αυτοκίνητα χρησιμοποιούμε τα ψυγεία του καλοριφέρ της καμπίνας και όχι της μηχανής... αν κάποιος έχει παλέψει με τέτοιο θηρίο ας μας διαφωτίσει όλους για το τί προβλήματα αντιμετώπισε...
ea6gka Απρίλιος 7, 2004 #3 Απρίλιος 7, 2004 εχμ ειναι μεγαλο και θα ελεγα να παρεις κανα μικροτερο, εκτος και αν μενεις σε 200 τετραγωνικα και δεν σε νοιαζει ποσο ρευμα θα καιει , καθως και θορυβο. το μανισιο ανεμιστηρι κανει πολυ θορυβο .καλη ιδεα αλλα μαλλον δεν γινεται
nikoskrhth Απρίλιος 7, 2004 Author #4 Απρίλιος 7, 2004 χωρις ανεμιστηρα θα το εχωτο κοστος των block δεν μου ειπατε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!βρηκα και δυο μικρα ψυγεια του καλοριφερ του αμαξου αλλα ειναι πολυ δουλεμενα και δεν ξερω μπορει να ειναι τρυπημενα. ενω αυτο το μεγαλο ειναι σχεδον καινουριο!!! εγω πιστευω οτι θα κανει καλη δουλεια χωρις ανεμιστηρα γιατι οντως ο μαμησιος ανεμιστηρας θα κανει παρα πολυ φασαρια. θα χρειαστει να μικρινω την μια εισαγωγη για να κανουν τα λαστηχα αν προσεξατε κανονικα οι δυο εξοδοι ειναι πολυ μεγαλες τρυπες δεξια εκτος την πανω που μπαινει η ταπα του ψυγειου. αριστερα εχει μια κανονικη αλλα αυτη ηταν γιατο Tank του αμαξου θα χρησιμοποιησω την πανω αριστερη και την κατω δεξια.
Samael Απρίλιος 7, 2004 #5 Απρίλιος 7, 2004 Aν κ δεν ειμαι νερουλας,αμφηβαλω ποια αντλια θα τα βγαζει περα με τοσο μεγαλο ψυγειο....!
mortisboy Απρίλιος 7, 2004 #6 Απρίλιος 7, 2004 Φιλε μου επειδη εχω κανει και εγω καποια αποπειρα με κατι παρομοιο πιστευω πως θα κανει δουλεια ..και στανταρ δεν θα χρειαστει ανεμιστηρας αν ειναι σε δροσερο σημειο(χαμηλα) αλλα το προβλημα με αυτα τα ψυγεια ειναι οτι επειδη ειναι σωληνωτου τυπου (το μηκος των σωληνων του συγκεκριμενου μπορει να ειναι και 8-10 μετρα) θα πρεπει να δοκιμασεις διαφορες αντλιες ....και κατα την γνωμη μου το καλυτερο θα ηταν 2 αντλιες μια πριν την εισαγωγη και μια μετα....θελει ψαξιμο το θεμα.....καλο modαρισμα
nikoskrhth Απρίλιος 7, 2004 Author #7 Απρίλιος 7, 2004 εχει μικρα σωληνακια δεν ειναι κυψελοτο οποτε πιστευω οτι δεν θα εχει προβλημα με μια hydor L30? ετσι?δεν μου λετε την block μου προτεινετε για τον amd xp 2500+ barton που εχω σε dfi lanparty nf2 ultra b?τιμες? θελω block εδω και τωρα!!!!!!!
nikoskrhth Απρίλιος 7, 2004 Author #8 Απρίλιος 7, 2004 εβαλα το λαστιχο της βρυσης του σπιτιου μου για να το καθαρισω και δεν μου φανηκε να ειχε αντισταση το Ψυγειακι μου αν χρειαστει δυο αντλιες πως τις βαζουν? σε παραλληλια? αλλα και να θελει εγω δεν πληρωνω δυο αντλιες θα βρω απο κανενα πλυντηριο πιατων και θα τα πουμε το κακο ειναι οτι τωρα εχω μονο το γαματο Ψυγειο μονο. κανεις απο λασιθι η ηρακλειο κρητης και να εχει dfi lanparty nf2 ultrab reva να κανω hot flash στο bios γιατι το
nikoskrhth Απρίλιος 7, 2004 Author #9 Απρίλιος 7, 2004 παιδια ειναι σωληνωτο αλλα δεν ειναι μια σωληνα που πιγαινει απο την μια μερια στην αλλη αλλα πολλες διαφορετηκες σωληνες που ενωνουν την δεξια μερια με την αριστερη γιαυτο πιστευω οτι δεν θα κοβει καθολου την ροη ασχετα το ποσο μεγαλο ειναι
.38-.45 Απρίλιος 7, 2004 #10 Απρίλιος 7, 2004 τα κυψελωτα, εχουν πολλες λεπτες σωληνες οσο τα παχος του ψυγειου, οι οποιες στο επανω και κατω μερος μπαινουν σε 2 θαλαμους (βαρελακια). το νερο μπαινει στο θαλαμο, μοιραζεται στις λεπτεςσωληνες με τις οποιες επικοινωνει ο θαλαμος, μαζευεται στον κατω μεγαλο θαλαμο, και ανεβαινει επανω και βγανει απο τον αλλο θαλαμο. τα σωληνατα, ειναι μια μεγαλη σωληνα που περναει πολλες φορες μπροστα απο το ρευμα αερα. εχουν μεγαλυτερη αντισταση (κατα κανονα) απο τα αλλα λογω μεγαλου μηκους σωληνα. αν βαλεις 2 αντλιες, θα τις βαλεις σε σειρα. τι κενο εχουν τα fins μεταξυ τους; γυρω στα 2 χιλ εισαι ενταξει (10 στην ιντσα). λιγοτερο δε θα περναει ο αερας, περισσοτερο δεν δινει μεγαλη επιφανεια επαφης για να κρυωσει το νερο μεσα στο ψυγειο. συνηθως δεν κανουν δουλεια αυτα τα ψυγεια, γιατι εχουν μεγαλα κενα ωστε να μην δημιουργουν αντισταση στον αερα οταν το οχημα κινειται με μεγαλη ταχυτητα. καλυτερο πραγμα ομως απο τη δοκιμη δεν υπαρχει
nikoskrhth Απρίλιος 7, 2004 Author #11 Απρίλιος 7, 2004 οχι ειναι οκ γιρω στα 2-3χιλ αν ειδες εχει και δικο του ανεμηστηροτερας.ειναι σωληνατο αλλα δεν ειναι εχει ενα σωληνας οπου πηγαινει στην μια μερια μετα στριβει και πιγενει στην αλλη!! αλλα εχει δυο πλαστηκες μεριες (βαρελακια) οπου επικοινωνουν μεταξυ τους σε στηλ κυψελοτου ψηγειο αλλα αντη για πολυ λεπτα πλακουδερα σολινακια εχει πολλα κανονικα σωληνακιαδεν μου λετε το κοστος των blocks!!! γιατι?
nikoskrhth Απρίλιος 7, 2004 Author #12 Απρίλιος 7, 2004 δεν μπορω να το δοκιμασω αν δεν με κατατοποισετε στα διαφορα blocks και στο κοστος τους
nikoskrhth Απρίλιος 7, 2004 Author #13 Απρίλιος 7, 2004 και αλλο ενα προβλημα πως θα μικρανω τις εισοδους που ειναι πολυ φαρδιες γυρω στη μια ιντσα!!!?
.38-.45 Απρίλιος 7, 2004 #14 Απρίλιος 7, 2004 αν ειναι απο αλουμινιο, λιγο δυσκολο να αλλαξεις διαμετρους. μονο με ανταπτορα. αν ειναι χαλκινο, το πας σε ενα μαστορα και στα κανει αυτος. για την τιμη των μπλοκ, κανενας δεν ειναι πιο αρμοδιος απο αυτον που τα κατασκευαζει.
nikoskrhth Απρίλιος 7, 2004 Author #15 Απρίλιος 7, 2004 ελα μου ντε που ειναι απο πλαστικο!!! παλι με ανταπτορα ε?
.38-.45 Απρίλιος 7, 2004 #16 Απρίλιος 7, 2004 ναι. μετρα την εσωτερικη και εξωτερικη διαμετρο της σωληνας, και κοιτα σε καταστημα με ειδη κηπουρικης (αν και λιγο δυσκολο να βρεις ανταπτορα απο μια ιντσα σε μιση). αν δε βρεις, ψαξε για τορναδορο που να μπορει να σου κανει 2 ανταπτορες απο πολυκαρμπονατο ή αλλο αναλογο υλικο. δεν πρεπει να σου παρει περισσοτερα απο οσο κοστιζουν στο εμποριο, χωρια που μπορεις να το κανεις στις διαστασεις που θελεις.
johns Απρίλιος 8, 2004 #18 Απρίλιος 8, 2004 ψει θα κανεις δουλεια πηστευω,αλλα θα σε πεδεψει γιατι ειναι τεραστιο.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.