Jump to content

βοηθεια επιλογης gpu

auditt

Recommended Posts

εγινε φιλε μου καταλαωα αυτο που λες! θα εχει δυναμη οι καρτες να παιζουν τα παιχνιδια αλλα σε λιγο καιρο που θα απαιτουν πιο μεγαλη μνημη τα παιχνιδια θα αχρηστευεται η καρτα λογο μνημης! σε ευχαριστω πολυ εσενα και ολους τις υπολοιπους για τις αποψεις τους

αλλα τι γνωμη εχεις εσυ για το ποστ στο οπιο ελεγα αυτο

για την λογικη εννοω

καταβαινω τι λες φιλε def,αλλα οτι πηρα την 4870 σκεφτηκα ακριβως αυτο που λες τωρα! δηλαδη να παρω μια 4870 τωρα και μια ακομα στο μελλον! εαν παρω την 6870 παλυ μετα στο μελλον θα θεωρει ο κοσμος να πας σε μια αλλη καρτα παρα σε 2 παλιοτερες! αρα το συμπερασμα που βγαινει η πας απο την αρχη σε cf οταν αγωραζεις καρτας η δεν πας καθολου γτ στο μελλον θα υπαρχουν αλλες καρτες! αλλα εγω σκεφτομαι να πας σε μια οικονομικη λυση εαν και οχι επειδη δεν μπορω να παρω μια 6870 η 5870 αλλα μην πεταξω λεφτα!

Και εμένα η γνώμη μου είναι αν είναι για xfire κάντο με τη μία, αλλά ούτως ή άλλως είσαι 2 γενιές πίσω τώρα, καλύτερα σειρά 6 είτε για μονή κάρτα είτε για cf. εντωμεταξύ η 6850 κάνει o/c πιο εύκολα από την 6870 και έχει πολύ καλά αποτελέσματα... Μην επενδύσεις για 4870*2 πάνω από 120-130 ευρώ και πολλά είναι...

ναι το ξερω πως ειναι πολλα εαν δωσω παραπανω!

οσο αναφορα το ο/c δεν με ενδιαφερει για πιστεω ειναι μονο για τα benchmarks και να βγαζεις καποια καλυτερα σκορς στα παιχνιδια με κλοκαρισμενη καρτα πολλες φορες βορει να φας μπλε οθονη η παγομα οθονης γενικα πιστευω πως η καρτα πρεπει να ειναι σε στοκ χρονισμους για τα παιχνιδια εαν και πριν 2-3 χρονια ημουν πορομενος με το ο/c :p

Αγαπητο Αudi tt :p η καλυτερη επιλογη βαση τιμης ειναι η 6870 αλλα εγω πηρα την 580 και παιζω σε μηκροτερη αναλυση απο την δικια σου 1680χ1050..:)παντως μελοντικα η 580 ειναι καλυτερη επιλογη.. Αν εχεις σκοπο να πας και σε sli.

και η 4870 ειναι υπερακετη για τα σημερινα παιχνδια φιλε μου ποσο μαλλον η 4870χ2 οπου ειναι πιο δυνατη απο την 6850-70

δεν λεω πως δεν ειναι αρκετη, αλλα τα reviews τα κοιταξες καθολου? η 6870 ειναι αν οχι λιιιιγο πιο δυνατη, τουλαχιστον ισαξια της 4870χ2!!! και αν υπολογισεις την καταναλωση της μιας και της αλλης, συν του οτι η 4870χ2 σε καποια παιχνιδια που δεν δουλευει το xfire καλα, θα γονατιζει!!!!

post-4092-1416074724,0766_thumb.jpg

Αγαπητο Αudi tt :p η καλυτερη επιλογη βαση τιμης ειναι η 6870 αλλα εγω πηρα την 580 και παιζω σε μηκροτερη αναλυση απο την δικια σου 1680χ1050..:)παντως μελοντικα η 580 ειναι καλυτερη επιλογη.. Αν εχεις σκοπο να πας και σε sli.

auditt forever :p well φιλε μου σε sli δεν σκεφτομαι να παω για τον λογο οτι δεν εχω μητρικη για sli

μελλοντικα σιγουρα ειναι καλυτερη επιλογη η 580

παντως ενα πραμα με προβληματισε το dx11 ποτε θα βγαινουν παιχνιδια μονο με dx11 ωστε να αχρειστευτει η 4870?

γινεται καμια πατεντα ωστε να το υποστυριζει η καρτα το dx11?

δεν λεω πως δεν ειναι αρκετη, αλλα τα reviews τα κοιταξες καθολου? η 6870 ειναι αν οχι λιιιιγο πιο δυνατη, τουλαχιστον ισαξια της 4870χ2!!! και αν υπολογισεις την καταναλωση της μιας και της αλλης, συν του οτι η 4870χ2 σε καποια παιχνιδια που δεν δουλευει το xfire καλα, θα γονατιζει!!!!

δεν αντιλεγω με αυτα που λες φιλε μου! απλα ειπα οτι και με τισ 4870 κανεις ανετα την δουλεια σου

παντως ενα πραμα με προβληματισε το dx11 ποτε θα βγαινουν παιχνιδια μονο με dx11 ωστε να αχρειστευτει η 4870?

Όταν βγουν παιχνίδια που να μην υποστηρίζουν dx10 (4870) αλλά dx11 και άνω. Η καλύτερη σημερινή κάρτα δεν θα παίζει τα τότε παιχνίδια ούτε στο low!!!

Πιο πιθανό είναι να μην μπορεί να παίξει η 4870 παιχνίδια λόγω απόδοσης παρά μη υποστήριξης νεότερου dx.

μαλιστα παντως εγω δεν ειδα τρελες διαφορεσ απο dx10 σε dx 11 κατα 99% ειναι το ιδιο για μενα!

πιστευω ακομα 2 χρονια μια χαρα θα ανταπεξελθουν 2χ4870

και εαν δεν αντεξει δεν υπαρχει προβλημα θα παω σε κατι νεο και δυνατο :p

αυτο που με προβληματιζει ειναι η μνημη της 4870 που ειναι 512

στα τορινα παιχνιδια υπαρχει κανενα που να απαιτει περισσοτερο?

πρώτα από όλα δεν θα έχεις suttering κλπ άμα πάρεις

6870= 2*4870 - 500 με 800 πόντους από την 5870

και με πιο φρέσκους drivers πιστεύω ότι θα πιάσει έστω και για λίγο την 5870=6870

6870 πήγαινε καρφί

και ναι υπάρχει game που να θέλει πάνω από 512 μνήμη και είναι το GTA IV :T:

5870 vs 6870

http://www.overclock.net/ati/864213-w-test-results-6870-vs-5870-a.html

edit

επειδή σε βλέπω δεν θέλεις να χαλάσεις πολλά λεφτά η απόφασή σου είναι καθαρά δικιά σου και δεν ευθύνομαι εγώ ...

πρώτα από όλα δεν θα έχεις suttering κλπ άμα πάρεις

6870= 2*4870 - 500 με 800 πόντους από την 5870

και με πιο φρέσκους drivers πιστεύω ότι θα πιάσει έστω και για λίγο την 5870=6870

6870 πήγαινε καρφί

και ναι υπάρχει game που να θέλει πάνω από 512 μνήμη και είναι το GTA IV :T:

5870 vs 6870

W/Test results 6870 vs 5870 - Overclock.net - Overclocking.net

edit

επειδή σε βλέπω δεν θέλεις να χαλάσεις πολλά λεφτά η απόφασή σου είναι καθαρά δικιά σου και δεν ευθύνομαι εγώ ...

φιλε μου δεν θελω να χαλασω λεφτα επειδη δεν θελω να μπω στο τρυπακι να ξοδευω παλυ αρκετα χρηματα για τον υ/π! χρηματα υπαρχουν για να δωσω απλα δεν θελω να τα διαθεσω εκει! για να καταλαβεισ προτιμω να δωσω 500 ευρω για ενα μπουφαν burberry παρα για μια π.χ 5970

ο καθενας διαθετει νμζω τα χρηματα του σε διαφορετικα πραματα! εγω παλυ τοσα χρονια ναι τα διεθετα στο υ/π αλλα το κοψα σιγα σιγα

:)

φιλε μου δεν θελω να χαλασω λεφτα επειδη δεν θελω να μπω στο τρυπακι να ξοδευω παλυ αρκετα χρηματα για τον υ/π! χρηματα υπαρχουν για να δωσω απλα δεν θελω να τα διαθεσω εκει! για να καταλαβεισ προτιμω να δωσω 500 ευρω για ενα μπουφαν burberry παρα για μια π.χ 5970

ο καθενας διαθετει νμζω τα χρηματα του σε διαφορετικα πραματα! εγω παλυ τοσα χρονια ναι τα διεθετα στο υ/π αλλα το κοψα σιγα σιγα

:)[/Q]

Καλό το burberry, αλλά μπορεί να τρέξει το Crysis;

αν το θετεις ετσι τοτε η πιο σωστη αναβαθμιση για σενα ειναι η 6850...!!!

ειναι φθηνη -σχετικα, στα 170-180€- και πολυ δυνατη για οτιδηποτε!!! και δεν ειναι και φαγανιαρα....!!!!

@auditt

Εγω θα πω κατι αλλο..Επειδη σε ειδα να λες αρκετες φορες οτι μεχρι στιγμης με την 4870 που εχεις, κανεις μια χαρα την δουλεια σου-καλυπτεσαι, και ειπες επισης οτι δεν θες να χαλασεις πολλα χρηματα, τοτε ποιος ο λογος να κανεις την αναβαθμιση? Για το μελλον?

Οταν δεις στο μελλον οτι δεν σε καλυπτει πλεον η 4870 ,το συζηταμε για το πια επιλογη πρεπει να κανεις συμφωνα με τις καρτες και τις τιμες που θα υπαρχουν τοτε!

Αν σημερα νιωθεις οτι καλυπτεσαι οπως λες απο την 4870 που εχεις τοτε τσαμπα λεφτα θα δωσεις για αναβαθμιση που οπως φαινεται δεν τη χρειαζεσαι!

Υ.Γ Παντως αν θες παραυτα να κανεις αναβαθμιση, τοτε καλυτερη θεωρω πως ειναι μια δευτερη μεταχειρισμενη 4870 με κανενα 70αρι ευρω , και ας ειναι οι καρτες οχι 2 αλλα 102 γενιες γενιες πιο παλιες καθως το setup αυτο και πια φθηνα θα σου βγει, και θα ειναι >= απο 6870 ! :)

@auditt

Εγω θα πω κατι αλλο..Επειδη σε ειδα να λες αρκετες φορες οτι μεχρι στιγμης με την 4870 που εχεις, κανεις μια χαρα την δουλεια σου-καλυπτεσαι, και ειπες επισης οτι δεν θες να χαλασεις πολλα χρηματα, τοτε ποιος ο λογος να κανεις την αναβαθμιση? Για το μελλον?

αυτο ακριβως θελω να ρωτησω κι εγω....! αν καλυπτεσαι γιατι ρωτας για αναβαθμιση?

εγω ειπα την αποψη μου. διαφωνω με τις 2 καρτες, γιατι ανεβαζεις την καταναλωση και τις θερμοκρασιες και το αποτελεσμα δεν ειναι σε ολα τα παιχνιδια το αναμενομενο!!

αφου υπαρχει μονη καρτα που καταναλωνει λιγοτερο απο τη μια 4870, ειναι πιο κρυα και αποδιδει περιπου οσο μια 4870χ2, εγω προτιμω αυτη.

απο κει και περα η αποφαση ειναι δικη σου!!

αν ειναι για τα χρηματα, θα σου πω μονο το εξης. απο τα 160-180 περιπου ευρω που κανουν οι 2χ4870, δινεις αλλα 60-70 και η διαφορα γινεται αποσβεση απο την καταναλωση!!!!

αν ειναι για τα χρηματα, θα σου πω μονο το εξης. απο τα 160-180 περιπου ευρω που κανουν οι 2χ4870, δινεις αλλα 60-70 και η διαφορα γινεται αποσβεση απο την καταναλωση!!!!

Tωρα που το ξανα σκεφτομαι η καλυτερη λυση δεν ειναι 4870 cf :p

Μακραν η καλυτερη λυση απο πλευρας κοστους-αποδοσης (μιας και δεν θελει να χαλασει πολλα λεφτα) ειναι να πουλησει κανενα 80αρι την 4870 που εχει και να βαλει αλλα κανενα 80αρι και να παει σε μεταχειρισμενη 5850 (με 160 ευρω βρισκεις πλεον μεταχειρες 5850) :T:

Με την 5850 θα τα εχει ολα..Αποδοση σχεδον ισαξια της 6870, αριστη θερμικη συμπεριφορα, χαμηλη καταναλωση, υποστηριξη dx11 , τρελο overclocking potential αν το χρειαστει, και αποφευγει και τυχον μικροπροβληματα που ισως συναντησει στην περιπτωση του 4870 crossfire!:T:

Υ.Γ Αν και συνεχιζω να πιστευω οτι δεν χρειαζεται αναβαθμιση απο αυτα που εχει πει ως τωρα, η τοουλαχιστον δεν καταλαβαινω τον λογο αναβαθμισης αφου λεει οτι προς το παρον η 4870 των καλυπτει :p

λοιπον παιδες τελικα αυτο που εκανα ηταν να πουλησω την 4870 μου

και πηρα μια gyagabyte 4870χ2 σε καλη τιμη

ο βασικος λογος που ηθελα να αλλαξα την 4870 ειναι επειδη ειχε 512 μνημη και ηθελα κατι πιο ασφαλες απο αποψη μνημης

οποτε η 4870χ2 με 2048 μνημη ειναι καλη επιλογη και λιγα χρηματα και αρκετα δυνατη καρτα και πιο δυνατη απο την 5850!

απλα καταναλωνει πολυ ρευμα σε idle and load

λοιπον παιδες τελικα αυτο που εκανα ηταν να πουλησω την 4870 μου

και πηρα μια gyagabyte 4870χ2 σε καλη τιμη

ο βασικος λογος που ηθελα να αλλαξα την 4870 ειναι επειδη ειχε 512 μνημη και ηθελα κατι πιο ασφαλες απο αποψη μνημης

οποτε η 4870χ2 με 2048 μνημη ειναι καλη επιλογη και λιγα χρηματα και αρκετα δυνατη καρτα και πιο δυνατη απο την 5850!

απλα καταναλωνει πολυ ρευμα σε idle and load

Aν τις συκρινεις στοκ τοτε ναι ειναι λιγο πιο γρηγορη η 4870χ2 απο την 5850 (οχι τιποτα τρομερες διαφορες, οι επιδοσεις τους ειναι παρα παρα πολυ κοντα ) αλλα αν αναλογιστουμε και το τρελο Overclock που σηκωνει η 5850 (πραγμα που δεν εχει σε τετοιο βαθμο η 4870χ2) οι διαφορες εξανεμιζονται...

Τα προτερηματα της 5850 σε σχεση απο την 4870χ2 που την καθυστουν καλυτερη επιλογη τα εχω αναλυση 2 ποστ πιο πανω..

Καλοριζικη παντως και καλοδουλευτη!

Ποσο την πηρες αν επιτρεπεται?

φιλε μου το o/c δεν με ενδιαφερει οποτε κοιταω τα σε στοκ καταστασεις

παλιο ασχολιομουν αλλα πλεον οχι

120 ευρω την πηρα φιλαρακι και 60 πουλησα την 4870 μου! οποτε με 60 ευρω εκανα πιστευω μια ιδανικη αναβαθμιση και τερμα οικονομικη :) ετσι πιστευω τουλαχιστον

εαν μπορεις εσυ και υπολοιποι δειτει και αυτο το topic

θα σας ημουν ευνομων εαν με βοηθουσατε

http://www.thelab.gr/genika-gia-tous-i-y/periergo-provlima-me-painxidia-87207.html

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.