Jump to content

vhvs

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα,

Έχω γεμίσει τα 4 SATA2 ports του file server και ψάχνω ιδέες για επέκταση.

Κοιτάω για ένα SATA2 controller με 4 καθαρά 3Gbit/s ports, PCI express και να είναι συμβατό με linux (όχι boot, απλά mount). RAID δε με απασχολεί γιατί θα ανεβάσει πολύ το κόστος.

Motherboard έχω το P5KPL-CM το οποίο με βολεύει λόγω onboard graphics. Δεν έχω βρεί κάτι με onboard GPU, s775, DDR2 και 6-8 SATA2.

e-shop και plaisio είναι στον κόσμο τους, η adaptec ξεκινάει από 190 USD χωρίς καν raid ...

Ιδέες παρακαλώ ?

SATA II NCQ Host PCI Control Card 4 Ports Internal RaiD - eBay (item 250606850534 end time Nov-25-10 09:51:49 PST)

αυτο σαν καρτουλα??

(τωρα αν το βρεις ελλαδα σε παραπλησια τιμη δεν ξερω...)

Εναλλακτικα μπορεις να παρεις καποια μητρικη με g43/g45 να σου προσφερει 2 παραπανω...εκτος αν εχει και extra controller (jmicron συνηθως) ωστε συνολικα να εχεις 8.

SATA II NCQ Host PCI Control Card 4 Ports Internal RaiD - eBay (item 250606850534 end time Nov-25-10 09:51:49 PST)

αυτο σαν καρτουλα??

(τωρα αν το βρεις ελλαδα σε παραπλησια τιμη δεν ξερω...)

Εναλλακτικα μπορεις να παρεις καποια μητρικη με g43/g45 να σου προσφερει 2 παραπανω...εκτος αν εχει και extra controller (jmicron συνηθως) ωστε συνολικα να εχεις 8.

Ναι ευχαριστώ, είναι ότι πιο κοντινό. Ο 3124 υποστηρίζεται από τον kernel και έχει 4 καθαρά SATA2. Θεωρητικά το PCI μπορεί να δημιουργήσει bottleneck αλλά χωρίς RAID και με τους δίσκους που έχω είναι μια χαρά.

:T:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.