Jump to content

NF7 S πρόβλημα

darkCount

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ακούστε τι έπαθα χτες και έχασα τον ύπνο μου ο γκαντέμης....

Έχω μια τέτοια μόβο 1 εβδομάδα περίπου και ετοιμάζομαι να βάλω νεράκι....μαζευω τα καλούδια...ερχεται το βλοκ του Μιχάλη(πανεμορφο by the way:flower: ) ....και μου έχει μείνει μόνο το τανκ. Χ8ες λοιπόν είπα να κάνω κάποιες δοκιμές στισ μνήμες με το memtest αφού του έχω περάσει XP και μένει μόνο το νεράκι όπως είπα για να γίνουν τα σωστά πειράματα.

Αλλάζω λοιπόν κάποιες παραμέτρους και κάνω save and exit. Το βλαμένο όμως αυτό δεν σώζει τις αλλαγές όπως όλα τα μοβο που είχα μέχρι σήμερα. Κάνει ένα restart και βγάζει ένα μήνυμα DON'T POWER OFF WHILE BIOS SAVING CHANGES Ή Κ’ΤΙ ΤΈΤΟΙΟ ΤΕΛΩΣΠΑΝΤΩΝ. Την ριμάδα εκέινη ώρα λοιπόν πέφτει το ρεύμα!!!:jump:

Και φυσικά μένω λαμάκας:boxed:

Έκτοτε δεν ξανάνοιξε!

Τι κάνουμε ρε παιδιά τώρα? Το έχει πάθει κανείς άλλος? Να πω ότι έκανα clear cmos, έβγαλα μπαταρια και psu, το άφησα να ηρεμήσει κιολας και δοκίμασα.....αλλά τίποτα!

Now what? Καμιά ιδέα? RMA?:nothing:

p.s. Μήπως έχει κάποιος μια νεκρή NF7s να αλλάξουμε τα Bios chips ώστε να κάνω hot flash μέσα από τα windows? Θα το επιστρέψω το bios chip απο την νεκρή μοβο:flower:

Φιλε μου ειχα παθει ακριβως το ιδιο πραγμα με την ιδια μητρικη ...βασικα εχει γινει βιος corruption ...μην παιδευεσαι αδικα δεν προκειτε να αναψει...

Εγω ημουν τυχερος γιατι ειχα μια σπασμενη ΑΟpen με nforce2 και εβγαλα το βιος chip ,το εβαλα στο αβιτ ανοιξε ,απενεργοποιησα το flash protection και το φλασαρα με το βιος της abit.....και ολα καλα;) Οπως θα καταλαβες χρειαζεσαι ενα αλλο bios chip 2mbit Rom ωστε να μπορεσεις να μπουταρεις σε dos και μετα ειτε βαζεις το παλιο (hot flash) ειτε φλασαρεις αυτο ......;)

Δοκίμασε σαν τελευταία προσπάθεια, Να πατήσεις το insert από το keyboard και κρατώντας το πατημένο να ανάψεις το mobo. Αν δεν παίξει ετοίμασε μια δισκέτα με το ΒΙΟS ακριβώς όπως το κάνει extract η Αbit, και μετονόμασε το runme.bat σε autoexec.bat. Βγάλε την VGA κάρτα σου και άσε μόνο μνήμες, CPU, Floppy, και bootαρε το. Λένε ότι αν βγάλεις την VGA στα nforce2 κάνεις force να διαβάσει από το flοppy του award boot sector. Δε το έχω δει βέβαια ποτέ μου να δουλεύει αυτο το καταραμένο bootsector...

Φυσικά αν τίποτα από αυτά δε δουλέψει είσαι για Hotflash ή αν δεν έχεις πρόσβαση σε καμιά άλλη πλακέτα...RMA.

the story so far....

Πήρα τηλέφωνο τα παιδιά στο HAC να ρωτήσω τι κάνουμε σε τετοια περίπτωση. RMA ήταν η απάντηση και βλέπουμε. Εντάξει δεν περίμενα να ακούσω και κάτι διαφορετικό. Αλλά με χαλάει το ότι παει αντιπροσωπεία και εκτός του ότι πρέπει να βγάλω τις Revoltec από mosfet και southbridge και την αυτοσχέδια ψύκτρα PIII από το northbridge.....δεν ξέρω αν θα φλασάρουν απλά το bios χωρίς πολλα πολλα ή θα μου δώσουν πίσω καμιά μεταχειρισμένη μούφα:woot: . Για καινούργια χλωμό το βλέπω.

Anyway έψαξα τα φόρουμ και της Abit και βρήκα λινκ για bios savior όπως και για νέα bios chips έτοιμα φλασαρισμένα. Έτσι παράγγειλα ένα bios savior φλασαρισμένο με το τελευταίο official βιος. Οπότε θα φτιάξω και αυτό και θα αποτρέψω και μελλοντικές ηλιθιότητες τέτοιου τύπου.:p

Βασικά χθες δοκίμασα το insert αλλά δεν έγινε τπτ. Δισκέτα θα δοκιμάσω σήμερα αλλά αυτό για την vga δεν το ήξερα.Θα δουμε τι θα γίνει αν και δεν ελπίζω εκει...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Αν έχει πάντως κάποιος ενα νεκρό μοβο ας ρίξει ένα μήνυμα.

-> mortisboy bios chip 2mbit Rom έχει αυτή η μοβο ή bios chip 4mbit Rom? Νομίζω ότι είναι 4. Έχω ακόμα την msi k7n2 delta-ilsr σπίτι....λες να κανει το τσιπάκι?

p.s. Μα αν είναι δυνατόν να γίνει corrupt με ένα απλό save and exit?!?!:tomato:

Αρχική απάντηση από darkCount [Σήμερα, στις 14:24]

the story so far....

-> mortisboy bios chip 2mbit Rom έχει αυτή η μοβο ή bios chip 4mbit Rom? Νομίζω ότι είναι 4. Έχω ακόμα την msi k7n2 delta-ilsr σπίτι....λες να κανει το τσιπάκι?

H k7n2 κάνει σίγουρα! Υπάρχει ένας σχετικό post όταν είχε παρόμοιο πρόβλημα και ο Μορτις.

κοίτα και εδώ

Eγώ απλώς να σου θυμήσω πως όταν φτάσεις στο A:>\ δοκίμασε πρώτα

awdflash xxx.bin /py/sn/cd/cc/cp/f/QI/LD/R

ή αν σου αρνηθέι δοκίμασε το compo move

awdflash xxx.bin /QI/tiny

Θάνκς Endu:flower:

θα δοκιμασω όλα αυτα μετά το Πάσχα γιατι φεύγω το απόγευμα και θα σας πω.

> mortisboy bios chip 2mbit Rom έχει αυτή η μοβο ή bios chip 4mbit Rom? Νομίζω ότι είναι 4. Έχω ακόμα την msi k7n2 delta-ilsr σπίτι....λες να κανει το τσιπάκι?

p.s. Μα αν είναι δυνατόν να γίνει corrupt με ένα απλό save and exit?!?!:tomato:

μμ...σορρυ εχεις δικιο μπερδευτικα....οσο για το save and exit ...ειναι δυνατον γιατι την ωρα που εκανε save επεσε το ρευμα ..οποτε.........δοκιμασε να βαλεις το chip απ[ο την msi....λογικα θα μπουταρει .....μετα τα υπολοιπα ειναι ευκολα;)

Λοιπόν λοιπόν....μόλις χθες γύρισα από το Πασχαλινό φαγοπότι και αρχισα αμέσως εργασία. Μόλις βγήκα από το πλοίο το βράδυ πήγα κατευθείαν στο pc! Το είχα αγωνία το άτιμο. ’ρχισα λοιπόν να βγάζω τα βιος και να προετοιμάζω την αλλαγή και το hot flash.

Όλα καλά στην αρχή...ανοιξε με το βιος της MSI...εκανα σκιπ το autoexec να μην φορτώσει τπτ και βγήκα στο Α:\> Με τρομερή αγωνία ξεκουμπώνω το τσιπάκι και βάζω το χαλασμένο Abit:jump: Περίμενα κανα μπουμ...τπτ καπνους....μια εκρηξη κατι....τπτ....όλα καλά:D

Βάζω τη δισκέτα με το recovery bios και μου λέει κάτι μπούρδες για mac address:boxed: Ώπα λέω δεν έχω βάλει /f :whistling Βλ@κα Βλ@κα!! Πάμε πάλι...αλλάζω τα switches στην εντολή....παίζει.... ξεκινάει το φλασάρισμα άλλα βλέπω κάτι κόκκινα βλοκ κατά την εγγραφή.Write failed στο μισό βιος:woot: Τι έγινε τώρα λέω?! Χάλασε το τσιπάκι εντελώς?!Porka Miseria!! Βάζω τη δισκέτα στο λαπτοπ για να ελέγξω τι γίνεται...δεν την διάβαζε....έλα λέω υπάρχει ελπίδα ακόμα:) Βάζω άλλη δισκέτα κάνω copy το d23 subzero και αρχίζω πάλι τις αλλαγές στα τσιπάκια.

2η προσπάθεια...πάλι γλυτώσαμε το κάψιμο και τις εκρήξεις με την hot plug αλλαγή....runme.bat.....και ΝΑΙ!!!!!!!!!!!!!:p :P :D Update success!! Shutdown, clear cmos, load fail-safe defaults......μπλα μπλα μπλα.....και έχω πάλι μητρική!:flower:

Σε σένα Μόρτη και Έντου κερνάω μπύρες οπωσκαιδήποτε!!!! Ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλες και την τεχνική υποστήριξη!

Τα υπόλοιπα καλά νέα είναι ότι γυρνώντας από Σύρο έφερα μαζί μου το τελευταίο κομάτι της υδρόψυξης μου. Το τανκ....περισσότερα δεν θα πω τώρα...θα κάνω την 1η παρουσίαση κάποια από αυτές τις μέρες. Αλλά είναι ένα στολίδι από μόνο του.:inlove:..να ο τόρνος...να η ηλεκτροκόλληση...να το τρίψιμο....το αποτέλεσμα οπτικά με ικανοποίησε πλήρως.Μένει να δούμε αν θα κάνει και τη δουλειά που το σχεδίασα να κάνει....

Mπράβο darkCount ;) Eίναι παιχνιδάκι η διαδικασία, λίγο προσοχή θέλει μόνο στο βάλε βγάλε το rom μη γίνει καμιά ζημιά. ’ντε και καλορίζικη η υδρόψυξη σου περιμένουμε νέα, και καλά ρολόγια :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.