Jump to content

Canon EOS 450D ψόφησε.......απλά ψόφησε.

Recommended Posts

Σήμερα το βράδυ είχα πάρει μαζί μου τη μηχανή σε ένα μαγαζί.Έβγαλα καμιά 10σριά φωτογραφίες και άφησα τη μηχανή στο off.

Μετά από λίγο πάω να την ανάψω και τίποτα.....ούτε οθόνη LCD άναβε, αλλά ούτε και το κόκκινο λαμπάκι που διαβάζει την μνήμη.

Βγάλσιμο μπαταρίας και φόρτισμα της μπαταρίας σε πρίζα του μαγαζιού μέχρι να γίνει πράσινη (αν και πριν κακαρώσει η μηχανή ήταν σχεδόν φουλ) τίποτα.

βγάλσιμο κάρτας μνήμης και μπαταρίας για κάνα 2ωρο.......ήρθα σπίτι κούμπωσα μπαταρία μνήμη και usb καλώδιο.....

τίποτα.

να την κλάψω? :(

• Replies 41
  • Created
  • Last Reply

δεν πηγαν τπτ νερα κλπ ε ;

edit:

ουτε δλδ μια ενδειξη καπου οτι υπαρχει ζωη στην μηχανη ;

ουτε καποιο λαμπακι στιγμιαιο , ουτε η οθονη κατι ;

ασε την μεχρι αυριο χωρις μπαταρια και φυσα την....ξερω εγω ;

δοκιμασε να βρεις καποιον που να εχει την ιδια μηχανη (ή και την 500αρα) και αλλαξτε μπαταριες να δεις αν εντοπιζεται το προβλημα στη μπαταρια (μικρο το κακο) ή στο σωμα.

Χωρις να ειμαι σιγουρος το πιο ακριβο κομματι ειναι ο αισθητηρας...οποτε αφου δεν εχει προβλημα αυτος μια χαρα θα ξαναδουλεψει χωρις να ξηλωθεις ιδιαιτερα.

εγγυηση γιοκ να υποθεσω εε?

Ευκαιρία να πάς σε σωστή μάρκα (Νικον).

Πέραν των βλακιών, αυτό που είπε ο Νίκος, δες αν ειναι θεμα μπαταρίας (αν και δεν ειθηστε να ψωφάνε έτσι), και μετά κοιτάς για το σώμα.

Αφού δεν την βούτηξες πουθενά, ή της έσκασες κανα κλωτσίδι, δεν μπορεί να είναι κάτι ιδιέταιρα χοντρό, και απο όσο ξέρω δεν έχουν Tagan psu οπότε δεν θα σου έχει κάψει και τα πάντα.

Δες το καπακι της μπαταριας απο κατω απο τη μηχανη μηπως και εχει πιασει βρομια or something και δεν κανει επαφη με το ''κυκλωμα ασφαλειας'' ωστε να ανοιγει η μηχανη...:T:

δεν πηγαν τπτ νερα κλπ ε ;

edit:

ουτε δλδ μια ενδειξη καπου οτι υπαρχει ζωη στην μηχανη ;

ουτε καποιο λαμπακι στιγμιαιο , ουτε η οθονη κατι ;

ασε την μεχρι αυριο χωρις μπαταρια και φυσα την....ξερω εγω ;

νερά όχι.

καμιά ένδειξη ζωής, ούτε στιγμιαίο λαμπάκι. τη φύσηξα και δοκίμασα με νέα μνήμη και ξανά φόρτιση στη μπαταρία που ήταν πράσινη από το χθεσινό φόρτισμα.

κανα φακό δοκίμασες να ξεβιδώσεις?

ναι....τζίφος και χωρίς φακό

δοκιμασε να βρεις καποιον που να εχει την ιδια μηχανη (ή και την 500αρα) και αλλαξτε μπαταριες να δεις αν εντοπιζεται το προβλημα στη μπαταρια (μικρο το κακο) ή στο σωμα.

Χωρις να ειμαι σιγουρος το πιο ακριβο κομματι ειναι ο αισθητηρας...οποτε αφου δεν εχει προβλημα αυτος μια χαρα θα ξαναδουλεψει χωρις να ξηλωθεις ιδιαιτερα.

εγγυηση γιοκ να υποθεσω εε?

του levelone η 7d έχει ίδια ή συμβατή μπαταρία?

δοκιμασε να κάνεις ενα reset. το κουμπακι βρισκεται απο κατω απο τη μηχανη κατω απο το "CE".

το πίεσα με καρφίτσα και ψιλο κατσαβιδάκι αλλά δε νιώθει να πιεστεί.σαν να μην υπάρχει κουμπί.

Ευκαιρία να πάς σε σωστή μάρκα (Νικον).

Πέραν των βλακιών, αυτό που είπε ο Νίκος, δες αν ειναι θεμα μπαταρίας (αν και δεν ειθηστε να ψωφάνε έτσι), και μετά κοιτάς για το σώμα.

Αφού δεν την βούτηξες πουθενά, ή της έσκασες κανα κλωτσίδι, δεν μπορεί να είναι κάτι ιδιέταιρα χοντρό, και απο όσο ξέρω δεν έχουν Tagan psu οπότε δεν θα σου έχει κάψει και τα πάντα.

δε τη βούτηξα πουθενά ούτε κλωτσίδια.

Δες το καπακι της μπαταριας απο κατω απο τη μηχανη μηπως και εχει πιασει βρομια or something και δεν κανει επαφη με το ''κυκλωμα ασφαλειας'' ωστε να ανοιγει η μηχανη...:T:

το τσέκαρα.πεντακάθαρες οι επαφές και το ελατήριο που κουμπώνει η μπαταρία άψογο.........

τι να πω ρε παίδες....η μηχανή στα χέρια μου δεν έχει βγάλει πάνω απο 1000-1500 κλικ.

Σπανια βρισκεις ιδια μπαταρια σε πολλαπλα μοντελα...Μονο στα γειτονικα...(πχ 450-500)

Η 550 εχει αλλη καθως επισης και η 400 αλλη.Ομοιως και του μητσου η 7δ.

o diman σου ειπε να δεις το πορτακι της μπαταριας...εκει που κλεινει .Εχει σε καποιο σημειο στην περιφερεια (στο σωμα) ενα ελασματακι το οποιο πιεζεται/κλεινει με το καπακι.

(κοινως με ανοιχτο πορτακι μπαταριας (η σπασμενη εκεινη την επαφη) δεν φωτογραφιζεις.)

Δεν ξερω αν εγινε αντιληπτο πριν...

Ενδεχεται να ειναι ελαττωματικο το κομματι εκει...ειτε απο την μια πλευρα(αυτο που βλεπεις) ειτε απο την αλλη αυτη που δεν βλεπεις και να πρεπει να ανοιχτει η μηχανη.

αυτό με το πορτάκι το κοίταξα.....δείχνει μια χαρά...το πίεσα σταθερά και σε όλο το πλάτος του με τη μπαταρία μέσα με ένα ψιλο κατσαβιδάκι απαλά ως το τέρμα του αλλά η μηχανή δεν άναψε....πάω να πολυμετρήσω μπαταρία και επιστρέφω.

Σπανια βρισκεις ιδια μπαταρια σε πολλαπλα μοντελα...Μονο στα γειτονικα...(πχ 450-500)

Η 550 εχει αλλη καθως επισης και η 400 αλλη.Ομοιως και του μητσου η 7δ.

o diman σου ειπε να δεις το πορτακι της μπαταριας...εκει που κλεινει .Εχει σε καποιο σημειο στην περιφερεια (στο σωμα) ενα ελασματακι το οποιο πιεζεται/κλεινει με το καπακι.

(κοινως με ανοιχτο πορτακι μπαταριας (η σπασμενη εκεινη την επαφη) δεν φωτογραφιζεις.)

Δεν ξερω αν εγινε αντιληπτο πριν...

Ενδεχεται να ειναι ελαττωματικο το κομματι εκει...ειτε απο την μια πλευρα(αυτο που βλεπεις) ειτε απο την αλλη αυτη που δεν βλεπεις και να πρεπει να ανοιχτει η μηχανη.

δύσκολο μου φαίνεται να χάλασε κάτι εκεί στα καλά καθούμενα. btw, fragma μτχ την είχες πάρει;

Ρε δε ντρέπεστε λίγο, την έδωσα με πολύ λίγα κλικ και ήταν σε υπερ-αριστη κατάσταση... Έκατσε :(

Γιώργη γιατί δεν κοιτάς το θέμα εγγύηση; 1 χρόνος Canon + 1 Κατερέλος δεν είναι;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.