Jump to content

Ποιος ssd για netbook?

mech5107

Recommended Posts

Εχώ το advent 4211, ή αλλιώς wind u100.

Chipset 945gse

Θέλω να αλλάξω τον 120αρη δίσκο με εναν (φτηνό) μικρό ssd.

40gb μου φτάνουν, αλλά αν 30αρης εχει διαφορά σε θέμα ταχύτητας, συμβιβάζομαι.

Τελος θέλω να είναι από το Πλαίσιο.

Βλέπω τον

Corsair Force Series 40GB SSD (2.5", Sata II, CSSD-F40GB2) - Solid State Drives - plaisio.gr

και

OCZ Agility 2 Series 50GB SSD w/Bracket (2.5", Sata II, OCZSSD2-2AGT50G) - Solid State Drives - plaisio.gr

Τι λέτε? Αξίζει να πάω σε vertex?

Και 2000iops να είχαν το ίδιο θα ήταν για τον ATOM. Πάρε όποιον θες.

Θα σου πρότεινα τον Samsung 470 64GB (125Ε στην Γερμανία) ο οποίος ειναι ΑΣΤΕΡΙ για φορητά όπου η κατανάλωση μετρά, αλλά για ένα κομμάτι βγαίνουν ακριβά τα μεταφορικά (~25-30Ευρώ).

Έχω έναν Intel X25-V 40Gb στο Asus 1000HG μου και ακόμα και αυτός είναι overkill, γιατί το τραγικό chipset 945 είναι το bottleneck, ενώ το ερπετό που λέγεται Atom δεν πρόκειται να σε αφήσει να ευχαριστηθείς τον SSD όπως θα έκανες με ένα φυσιολογικό desktop επεξεργαστή.

Θα σου πρότεινα να πάρεις κάτι πολύ φτηνό στα μισά και λιγότερα λεφτά από τις παραπάνω προτάσεις γιατί ο,τιδήποτε άλλο θα χαραμιστεί.

Ξέρω ότι είπες για Πλαίσιο, αλλά με αυτό που σου πρότεινα 1) πληρώνεις λιγότερα από τα μισά λεφτά που θα έδινες για τον φθηνότερο SSD στο Πλαίσιο και 2) γιατί το MemoryC είναι ίσως το πιο αξιόπιστο ευρωπαϊκό μαγαζί που έχω χρησιμοποιήσει (και χρησιμοποιώ αβασάνιστα εδώ και 5+ χρόνια)

• 2 weeks later...

ο corsair ήρθε, έγινε ένα γρήγορο image με acronis, και μπήκε πάνω...οι πρώτες εντυπώσεις...σκ@τ@.

Ναι, είναι σαν να μην άλλαξε τίποτα...

Ο controller πρέπει να εχει βρεί οριο στα ~100 mb/s και η αίσθηση είναι το ιδιο, μην πω και χειρότερη...

Τον βλέπω να αποκτά αδερφακι και να μετακομίζει στο desktop...

To σκ θα κάνω ενα clean install μπας και στρώσει...

... γιατί το τραγικό chipset 945 είναι το bottleneck, ενώ το ερπετό που λέγεται Atom δεν πρόκειται να σε αφήσει να ευχαριστηθείς τον SSD όπως θα έκανες με ένα φυσιολογικό desktop επεξεργαστή...

:innocent:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.