Jump to content

Lag Wars : Xbox 360 Vs Ps3. Controller input lag

Daytime Dreamer

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εκανα λιγο research και πιστευω καλο θα ηταν να ξερουν καποια πραγματα ορισμενοι που παιζουν σοβαρα fighting games (Soul Calibur 4, Blazblue, Tekken 6, Super Street Fighter 4) και αλλα παιχνιδια που απαιτουν πολυ καλο συνχρονισμο κινησεων οπως καποια shooters και games οπως πχ το guitar hero

Πριν συνεχισω να ξεκαθαρισω οτι δεν προκειται περι fan-boy-ισμου μιας και εχω και τις 2 κονσολες και οτι δεν μιλαω σε καμια περιπτωση για το input lag της οθονης, ουτε για το response time της οθονης. Μιλαω καθαρα για το lag (καθυστερηση) που υπαρχει απο την στιγμη που παταμε ενα κουμπι στο χειριστηριο του xbox360 ή του PS3 μεχρι να δουμε στην οθονη το αποτελεσμα του Input που δωσαμε.

Υστερα απο ψαξιμο αρκετο στο google βρηκα οτι το ιδιο game (π.χ Super Street Fighter) εχει 1frame input lag στο ps3 με wired controller ενω στο xbox360 δεν εχει καθολου. Εαν το χειριστηριο του Ps3 ειναι δε συνδεδεμενο ασυρματα παμε στα 2-3 frame lag. Γιαυτο και οι φιλοι μας οι Γιαπωνεζοι που ειναι ψυχακια και τελειομανεις ολα τα tournaments τα κανουν host σε xbox360 ;)

Επισης το PS3 σε backwards compatibilty mode εχει lag στα games του PS2 και εχει ακομα περισσοτερο εαν τα κανουμε upscale απο το XMB menu. Στα games του PS1 το lag ειναι μικροτερο. Το xbox360 απο την αλλη δεν εχει καθολου lag στα παιχνιδια του original xbox :)

Παραθετω καποια λινκς απο οπου και βρηκα ολο το απο πανω Info για οποιον θελει να διαβασει παραπανω

Οι μετρησεις οι συγκεκριμενες συνηθως γινονται σε SDTV (CRT) τηλεορασεις για να αποκλεισουμε τον παραγοντα lag εξαιτιας της τηλεορασης

Links

Controller Input Lag Related :

Tekken Zaibatsu Forums - Shitty button input lag on PS3 T6!

PS3 / 360 - SF4 System lag. What is the definitive answer?

PS3 / 360 - SF4 System lag. What is the definitive answer?

PS3 Input Lag - Neo Empire Forum

Offline lag on PS3 but not Xbox? - Neo Empire Forum

Backwards Compatibility on PS3 :

Backward Compatibility Lag on PS3 at flash small game

PS3 Input Lag

PS3 backwards compatibility HDMI video lag... - AVS Forum

Enjoy!

Το 360 controller δεν εχει μηδενικο lag αλλα 1 τεταρτο του frame ( 16/4 = 4ms δηλαδη ) το ps3 εχει μεγαλυτερο αλλα ολοι οσοι ασχολουνται με fighting ξερουν πολυ καλα ποσο ΑΘΛΙΟΣ ειναο σταυρος του, οποτε ειτε παιζεις στο ps3 ειτε στο 360 παιρνεις ενα madcatz tourament edition fighting stick και καθαρισες :p

Να πω εδω οτι προσωπικα στο 360 προτιμω να παιζω με ασυρματο γιατι :

1) τα 2 ενσυρματα που εχω δεν την παλευουν, το ενα λογω κακομεταχειρισης εχει ανεβασμενο deadzone στον δεξι μοχλο, με αποτελεσμα οταν θελω να κουνησω λιιιιγο πιο περα το στοχαστρο στο halo πχ δεν βλεπω στην οθονη να αποκρινεται τπτ, το αλλο ενω το πηρα φρεσκο οποτε του βαζω FPS freek για καποιον περιεργο λογο στριβει γρηγορα μονο αμα παω τον δεξιο μοχλο τερμα δεξια, αμα τον παω τερμα αριστερα κατι το πιανει μερικες φορες και στριβω σαν χελωνα :S

2) γενικα γεμιζει το χερι μου γιατι ειναι πιο βαρυ λογο της μπαταριας

3) αμα συνδεσω το χειρηστηριο με το astro mixamp και παιζει voice chat απο πισω υπαρχει περιπτωση να πυροβολησει απο μονο του το χειρσητριο στο παιχνιδι, ΕΚΤΟΣ αμα βαλω το voice chat volume απτο 10/10 στο 3/10 στις ρυθμισεις του xbox dashboard ( btw το νεο dashboard skin ειναι fail :p )

Με fighting δεν ασχολουμαι ( μικρυνανε και τα μπουτια της christie στο tekken 6, ffs ! το σκοτωσανε το game :p ) απλα ειπα να προσθεσω κι εγω καποιες πληροφοριες στο thread :)

Καλα το οτι δεν την παλευεις να παιξεις fighting με τον αθλιο μοχλο του 360 συμφωνω και γω. Γιαυτο εχω παρει εναν ανταπτορα που συνδεεις ενσυρματα, χειριστηρια του ps2 ή του ps3 ;)

Και οχι ο ανταπτορας αυτος δεν εχει lag ... tested by me και προηγουμενως τον ειχανε κανει τεστ και στο shoryuken.com οπου βγηκε αστερι :fun:

Για δωσε ινφο για τον ανταπτορα γιατι εχω εναν γνωστο που χαροπαλευει στο tekken 6, του λενε οι υπολοιποι "μαθε μπαλιτσα" "παιχτο στο ps3" και δεν μας ακουει :p

Αυτο εδω ειναι ... δυστηχως μονο το easybuyworld τον εχει τον ανταπτορα αλλα οκ ... κινεζικος ειναι και third party οποτε δεν παιζει απομιμηση εδω :lol:

PS2/PS3 to ΧBox360 Controller converter PRO για να συνδέσετε τα χειριστήρια του Playstation 2 και του Playstation 3 στο XBOX 360 Adaptor Ps2/Ps3 to Xbox360 Controller Easy Buy World

Βρισκεται και ebay ομως ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.