Jump to content

MySQL σε Ubuntu

johnykim

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας.

Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω την MySQL στην διανομή Ubuntu.Έχω κατεβάσει αρκετές εφαρμογές σχετικά με την MySQL από την εφαρμογή "Κέντρο λογισμικού Ubuntu" ,αλλά δεν γνωρίζω πως να την τρέξω.Δεν θέλω δίκτυα και server.Απλός να εκτελέσω κάποιες βασικές της εντολές, όπως κάνω στα Win , όπου με μια συντόμευση της εφαρμογής δίνω pass και ξεκινά.

Άνοιξε ένα terminal window και δώσε mysql -u user -p και θα μπεις σε mysql shell.

Το έχω δοκιμάσει, αλλά επιστρέφει το παρακάτω μήνυμα.Έχω δοκιμάσει τον κωδικό του συστήματος ,καθώς επίσης να τον αφήσω κενό.

"ERROR 1045 (28000): Access denied for user 'user'@'localhost' (using password: YES)"

Πρέπει να χρησιμοποιήσεις τον χρήστη που έχει δικαιώματα, λογικά το username που κάνεις login στο ubuntu.

Χωρίς να είμαι σίγουρος ότι ισχύει το παρακάτω δοκίμασε να δώσεις:

sudo mysql -u user -p

Θα ζητήσει password, το πληκτρολογείς (δεν φαίνεται κάτι) και μετά θα εκκινήσει το πρόγραμμα.

Το password είναι του χρήστη με τον οποίο έχεις συνδεθεί στο σύστημα.

Λάθος δικό μου που έκανα copoy-paste.Το έχω δοκιμάσει και με το username μου,αλλά πάλι τα ίδια.Θα βγάλω και θα βάλω πάλι την MySQL μήπως έχω βάλει κάποιο password καταλάθος. Ευχαριστώ για την βοήθεια :-)

Αν δεν έχεις βάλει root password κατα την εγκατάσταση της MySQL τότε μπορείς να τρέξεις

mysqladmin -u root password 'NEWPASSWORD'

μετά τρέξε

mysql -u root -p

και βάλε το password που έβαλες στο χρήστη root.

Για να δημιουργήσεις νέο χρήστη στη mysql τρέξε

mysql> CREATE USER 'some_user'@'localhost' IDENTIFIED BY 'some_pass';
mysql> GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO 'some_user'@'localhost' WITH GRANT OPTION;

Βγες με \q και μετα τρέξε

mysql -u some_user -p

και βάλε το password που έβαλες για το χρήστη.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.