johnykim Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17, 2010 Γεια σας.Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω την MySQL στην διανομή Ubuntu.Έχω κατεβάσει αρκετές εφαρμογές σχετικά με την MySQL από την εφαρμογή "Κέντρο λογισμικού Ubuntu" ,αλλά δεν γνωρίζω πως να την τρέξω.Δεν θέλω δίκτυα και server.Απλός να εκτελέσω κάποιες βασικές της εντολές, όπως κάνω στα Win , όπου με μια συντόμευση της εφαρμογής δίνω pass και ξεκινά.
DJD Νοέμβριος 17, 2010 #2 Νοέμβριος 17, 2010 Άνοιξε ένα terminal window και δώσε mysql -u user -p και θα μπεις σε mysql shell.
johnykim Νοέμβριος 17, 2010 Author #3 Νοέμβριος 17, 2010 Άνοιξε ένα terminal window και δώσε mysql -u user -p και θα μπεις σε mysql shell.Το έχω δοκιμάσει, αλλά επιστρέφει το παρακάτω μήνυμα.Έχω δοκιμάσει τον κωδικό του συστήματος ,καθώς επίσης να τον αφήσω κενό."ERROR 1045 (28000): Access denied for user 'user'@'localhost' (using password: YES)"
DJD Νοέμβριος 17, 2010 #4 Νοέμβριος 17, 2010 Πρέπει να χρησιμοποιήσεις τον χρήστη που έχει δικαιώματα, λογικά το username που κάνεις login στο ubuntu.
dpolal Νοέμβριος 17, 2010 #5 Νοέμβριος 17, 2010 Χωρίς να είμαι σίγουρος ότι ισχύει το παρακάτω δοκίμασε να δώσεις:sudo mysql -u user -pΘα ζητήσει password, το πληκτρολογείς (δεν φαίνεται κάτι) και μετά θα εκκινήσει το πρόγραμμα.Το password είναι του χρήστη με τον οποίο έχεις συνδεθεί στο σύστημα.
johnykim Νοέμβριος 17, 2010 Author #6 Νοέμβριος 17, 2010 Λάθος δικό μου που έκανα copoy-paste.Το έχω δοκιμάσει και με το username μου,αλλά πάλι τα ίδια.Θα βγάλω και θα βάλω πάλι την MySQL μήπως έχω βάλει κάποιο password καταλάθος. Ευχαριστώ για την βοήθεια :-)
backgman Νοέμβριος 18, 2010 #7 Νοέμβριος 18, 2010 Αν δεν έχεις βάλει root password κατα την εγκατάσταση της MySQL τότε μπορείς να τρέξειςmysqladmin -u root password 'NEWPASSWORD'μετά τρέξεmysql -u root -pκαι βάλε το password που έβαλες στο χρήστη root.Για να δημιουργήσεις νέο χρήστη στη mysql τρέξε mysql> CREATE USER 'some_user'@'localhost' IDENTIFIED BY 'some_pass';mysql> GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO 'some_user'@'localhost' WITH GRANT OPTION;Βγες με \q και μετα τρέξεmysql -u some_user -pκαι βάλε το password που έβαλες για το χρήστη.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.