Jump to content

Νέο PC....νέα προβλήματα!

Matias_GR

Recommended Posts

@icsd08063 έχεις ρυθμίσει τα timigs και τα ρευματα των μνημών στο bios??αν όχι κάντο και τοτε τρεξε memtest.Eπίσης τσίμπησε λίγο το ρεύμα στο qpi/vtt το επεξεργαστή.μπορεί να φταίει και αυτο.

• 3 weeks later...

Επανέρχομαι, με ευχάριστα νέα αυτή τη φορά.

Τελικά, μου ήρθαν αυτές οι μνήμες την Τετάρτη 01/12. Τις τοποθέτησα, ρύθμισα στο bios να δουλεύουν στα 1600 (με X.M.P. απενεργοποιημένο), manual timings 8-8-8-24 (command rate στο 1) και ρεύμα στο 1,660 V.

Η cpu είναι clocked στα 3,2 GHz (160 x 20), χωρίς να έχω πειράξει την τάση της. Έχω μόνο ενεργοποιήσει το load-line calibration feature.

Ξαναπέρασα windows 7 pro x64 στον ssd (αυτή τη φορά από ένα νέο dvd που έκαψα - όχι, είναι αυθεντικά τα windows αλλά είναι downloaded από msdn) και εδώ και 4 ημέρες απολαμβάνω το νέο μου pc.:dance3:

Υποθέτω πως ήταν ασυμβατότητα μνημών και μητρικής.

Σημειώνω επίσης:

1) Ένα μεγάλο μείον στην Gigabyte για την απαρχαιωμένη λίστα υποστηριζόμενων μνημών.

2) Ένα μεγάλο μείον στην Corsair. Μπορεί στην πραγματικότητα να μην έφταιγαν καν οι μνήμες αλλά δεν πρόκειται να ξανααγοράσω πότε πια Corsair μετά από την ταλαιπωρία που πέρασα (2 μήνες χωρίς σταθερό υπολογιστή, μόνο με ένα netbook).

3) Ένα μεγάλο μείον στο Πλαίσιο για το ότι δεν φέρνει τις νέες σειρές μνημών της Kingston.* Η ειρωνία είναι ότι στο site της Kingston που κοιτούσα πριν λίγες ημέρες, το Πλαίσιο αναφέρεται ως official retailer.

4) Ένα μεγάλο συν στην Kingston.

*Αναφέρω αυτό για το Πλαίσιο γιατί τα parts "αγοράστηκαν" από εκεί. Είχα ένα laptop Acer, αγορασμένο από το Πλαίσιο τον Αύγουστο του 2008 έναντι 1500 ευρώ (αυτό είχα). Ωστόσο, παρουσίαζε συστηματικά ένα πρόβλημα. Όταν αποσυνδεόταν από την τροφοδοσία ή αφαιρούνταν η μπαταρία του, έχανε τις ρυθμίσεις ώρας και ημερομηνίας (πήγαινε πάντα αν θυμάμαι καλά στις 28-12-2006, 23:00). Αφού έκανα επέκταση εγγύησης +1 χρόνο, το πήγα στο Πλαίσιο για να το κοιτάξουν. Υπέθεσα πως θα ευθύνεται η μπαταρία της μητρικής. Τελικά και για να μην τα πολυλογώ, προχώρησαν σε αντικατάσταση της μητρικής (έτσι έκριναν γιατί όπως μου είπαν, δεν έφταιγε η μπαταρία). Η καινούρια μητρική όμως δεν ήρθε ποτέ από την Πολωνία και κατά συνέπεια, πήρα το laptop πίσω μετά από σχεδόν 2 μήνες (τόσο περίμενα για να έρθει - 02/07/10 το πήγα στο Πλαίσιο και το πήρα 26/08/10) ανεπισκέυστο αφού το χρειαζόμουν. Τελικά, αφού μιλούσα πλέον απευθείας με Acer για την κατάσταση της παραγγελίας της μητρικής, με ενημέρωσαν ότι επειδή το laptop αυτό δεν κυκλοφορεί πλέον, θα γίνει αντικατάσταση με ένα ίδιο καινούριο ή με ένα άλλο laptop της Acer παρόμοιων χαρακτηριστικών, πάντα σε συνεργασία με το κατάστημα της αγοράς. Συννενοήθηκα λοιπόν με το Πλαίσιο και αφού δεν είχε κάποιο laptop παρόμοιων χαρακτηριστικών της Acer, ζήτησα να κάνω ένα σταθερό με τα χρήματα αυτά (1500 ευρώ) το οποίο και δέχτηκαν.

Έτσι φτάσαμε εδώ.

Σας ευχαριστώ για τις συμβούλες σας και για την βοήθεια σας.:T:

Καλησπέρα παίδες..

Πρόσφατα μετά απο πολλούς αγώνες(:-P) ολοκλήρωσα το φοιτητικό μου PC!

Ήρθε κ το Internet όλα comple...!

έστησα το pc μόνος μου κ επειδή είχα καιρό να ασχοληθώ αντιμετώπισα κάποια προβληματάκια!

Specs:

i7 950

HD 5870

Green HDD 800gb

mushkin 6gb

GA-UD9 x58

KAI επείδη το έψαξα χτύπησα τ megahalems για καλές θερμοκρασίες...

Το θέμα είναι πως η θερμοκρασία του CPU που είχε απο τ πρώτη στιγμή που το άνοιξα κ μπήκα στο BIOS είναι 31 βαθμοί!

Θεωρώ πως είναι κάλα για οποιαδήποτε άλλη ψύκτρα αλλά για τη συγκεκριμένη...κάτι δεν έκανα μάλλον εγώ καλά!Αν σκεφτεί κανείς πως το "θηρίο" στεγάζεται σε ένα Cosmos S!

1.Σκέψη πρώτη:η πάστα δεν μπήκε καλά πάνω στη ψύκτρα(καμία συμβουλή)

2.Επειδή δεν είχα τρυπανάκι για να βιδώσω βίδωσα με χέρι(έχει δέσει τέλεια,δεν κουνιέται τίποτα απλώς σκέφτομαι μήπως δεν ακουμπάει όπως πρέπει ώστε να έχει τ μέγιστη απόδωση...

3.Με μια ματιά στο edit σκέφτομαι μήπως τα fan παγιδεύουν το αέρα μέσα στο κουτί!Να ρώτησω κίολας αν υπάρχει διαφορά σχετικά με τς δυο πλευρές τωv fan!Η μια τραβάει τ αέρα και η άλλη τ πέταει...ή μπααα;;

Περιμένω τις συμβουλές σας,

Ζήσης

edit:Να προσθέσω πως στη megahalems έχω ένα fan το οποίο κοιτάει στ RAM..

Ακριβώς απο πίσω υπάρχει(πάνω απο υποδοχές τς mb) ένα άλλο fan κουτίου κ τέλος απο πάνω(στο "ταβάνι του tower) έτσι ώστε να "φυσάει" το CPU ένα τελευταίο fan.

To λειτουργικό είναι εγκατεστημένο στο green δίσκο ?

• 2 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.